Het team van Langs de rails


Bunnik, 1 augustus 2010. Je moet toch wat met je chemisch afval...


Odense, 7 september 2010. Ons team bracht een bezoek aan het Jernbanemuseum en poseert in een Deense voorstandstrein.


Amsterdam, 19 november 2013. Tijdens een afscheidsrit met de eerste generatie metrostellen van het GVB.


Utrecht, 14 februari 2014. Drie vrienden van het Spoorwegmuseum.


Amsterdam, De Veranda, 1 april 2014. Ons team beluistert een Wurlitzer "One More Time" jukebox. Cd-techniek in een oud jasje.


Schaarbeek, 28 juli 2016. Een afvaardiging van ons team bracht een bezoek aan het spoorwegmuseum Train World.


Spoorwegmuseum, 11 november 2016. Ons team bezocht de expositie over station Utrecht in motorpost 3031. Zie het thema Utrecht Centraal vernieuwd.


Soesterberg, 14 maart 2017. Ons team tijdens een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. Wij moesten vaststellen dat hier betrekkelijk weinig treinen zijn te zien.


Spoorwegmuseum Utrecht, 10 juni 2018. Ons team bij Blauwe Engel 41.


Eindhoven, 3 mei 2019. Ons team bracht een bezoek aan het Philips-museum. In de jaren 50 hadden wij ook zo'n huiskamer, alleen dan zonder televisie en zonder bandrecorder.


Utrecht, 24 mei 2019. In het Utrechts Archief was de tentoonstelling Utrecht Spoorstad te zien. Ons team nam een kijkje in de nagebootste spoorbioscoop, zoals die vroeger was ingericht in een spoorrijtuig dat op Utrecht CS stond. Wie op de trein moest wachten, kon even een filmpje meepikken. Voor de jeugdigen onder ons: toen had je nog geen smartphones om de tijd te doden.


Den Haag, 12 juli 2019. Ons team bracht een bezoek aan het communicatiemuseum COMM, dat een week later voor het laatst geopend zou zijn voor individuele bezoekers. Voortaan kunnen er op afspraak alleen nog groepen in terecht.


Den Haag, 25 augustus 2019. Ons team bezocht het Louwman Museum in Den Haag. Een groot en interessant museum, waar voornamelijk automobielen zijn te zien, maar bijvoorbeeld ook een van de eerste Londense dubbeldekkers, een Milnes-Daimler uit 1904.


Spoorwegmuseum, 29 augustus 2019. Ons team op een elektrische perronkar. Hiermee werd bagage en post van en naar treinen gebracht. Sturen gaat met de voeten – het is even wennen.


Soesterberg, 31 augustus 2019. Ons team bracht een bezoek aan het Nationaal Militair Museum in verband met een tentoonstelling over de Koude Oorlog. We poseerden natuurlijk even bij de Mig-21 die hier staat opgesteld.


Amersfoort, 27 september 2019. Ons team was in het kader van diverse aangelegenheden aanwezig in NVBS Centraal. Dit is het hoofdkwartier van de NVBS, waar ze altijd wel vrijwilligers kunnen gebruiken.


Utrecht, 14 oktober 2019. Af en toe wordt ons team ingeschakeld om interieuradviezen te geven. In dit geval over de inrichting van nieuw aan te schaffen intercitymaterieel. Daarbij laten we ons graag inspireren door andere ontwerpers, bijvoorbeeld van Ikea. Wij twijfelen nog over de kleur van de bekleding. Wordt het stijlvol rood, klassiek groen of toch fruitig geel?


Nieuw-Vennep, 2 november 2019. In het Nederlands Transport Museum namen wij een kijkje in het Amsterdamse metrostel 23 dat daar staat opgesteld.

Terwijl wij bezig waren, maakte Ron Groeneveld een foto in het kader van de Spot the Webmaster Award.


Hilversum, 18 december 2019. We doen het graag hoor, maar het is een beetje jammer dat ons team altijd pas op het laatste moment wordt gebeld: "volgende week hebben we allerlei kerstdiensten, zouden jullie ons orgel willen komen stemmen?". Het is een mooi maar eenvoudig orgel, dat echter vrij snel uit de toon loopt.


Ophemert, circa 1977. Jazzkwartet in klassieke samenstelling: piano, tenorsaxofoon, drums en basgitaar.


Utrecht, 8 november 2012. Niet lachen, dit was voor het goede doel! Op een personeelsfeest kon je tegen betaling pasfoto's laten maken in zo'n fotocabine. De opbrengst was bestemd voor Movember, samentrekking van moustache (snor) en november. Mannen laten in november hun snor staan om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor gezondheidsproblemen van mannen, speciaal prostaatkanker. nl.movember.com


De mannen achter Langs de rails

Maak kennis met het team van Langs de rails.


Het team van 'Langs de rails' vierde op 28 april 2018/2019/2020 zijn 67e/68e/69e verjaardag.


Huis ter Heide, 14 augustus 2020. Sik 329 bij het voormalige station resp. café Spitfire. Ons team was op de tandem gestapt om even een kijkje te nemen. Het gebouw werd op dat moment gerenoveerd, de eigenaar wist nog niet precies wat hij er mee zou gaan doen.


Zie ook:
vorige       start       omhoog