Billboards

Billboards vormen een aardige manier om het openbaar vervoer betaalbaar te houden, vandaar dat ik hier graag aandacht aan besteed op mijn site. Zie ook het thema Art Decaux.Aachen West, 15 juli 1997. "Nehmen Sie das sofort zurück! Aktion sauberer Bahnhof."


www.sloggifun.nl


Utrecht, 23 juli 1989. Billboard van Publex, tegenwoordig JP Decaux. Dit is een van de bedrijven die bushokjes met bijbehorend straatmeubilair levert, in ruil voor het recht om daar reclame in op te hangen. Een aardige manier om het openbaar vervoer betaalbaar te houden, vandaar dat ik hier graag aandacht aan besteed op mijn site.


Meppel, 4 augustus 2003. Ik laat me niet graag op mijn kwaliteiten voorstaan, maar...(Trein & religie)


 

Amersfoort busstation, 14 maart 1997. Utrecht Overvecht, 8 mei 1995.


Streekbusstation Utrecht, 28 oktober 2006. Billboard voor de film Zwartboek.


Utrecht, Oude Gracht, 11 april 2007. Tegen deze poster, boven de Hema, is de ChristenUnie in verzet gekomen. Nu nog vergeefs, maar hou ze in de gaten. Ze hebben een agenda waar mensen die op hun vrijheid en persoonlijke integriteit gesteld zijn niet blij mee zijn. De vrouwenbeweging heeft dat nog niet begrepen: die liet zich voor het christelijke karretje spannen. Bien étonné de se trouver ensemble.


Rotterdam Alexander, 17 september 2007.


Rotterdam Centraal, 17 september 2007. ProRailProza.


Freiburg Hbf, 9 juli 2007. Volgens dit billboard kun je nu ook al van een onbeschermde maïskolf aids krijgen.


Basel SBB, 11 juli 2007.


Utrecht, 24 mei 2008. Billboard bij de splitsing Briljantlaan/Oude Baden-Powellweg.
De Oude Baden-Powellweg is niet genoemd naar de oude Baden-Powell. Deze weg heette vroeger gewoon Baden-Powellweg. Nadat er een nieuwe weg naar Baden-Powell was genoemd, werd de oude weg de Oude Baden-Powellweg.

Robert Baden-Powell (1857-1941) was luitenant-generaal in het Britse leger. Hij is de grondlegger van de padvinderij, maar dat woord mag je tegenwoordig niet meer gebruiken; het is nu scouting (wat Engels is voor padvinden). Doel van Baden-Powell, tweede van rechts op deze foto, was jongens al vroeg vertrouwd te maken met het dragen van een uniform.


London, King's Cross, 23 juni 2008.


Amsterdam, 2 juni 2009. Reclame in de sneltram naar Amstelveen.


Berlin-Spandau, 24 augustus 2009. Vis verleidt, maar leg er voor de zekerheid nog maar een blonde mevrouw bij.


Helmut Newton

Pontificale foto's van vrouwen die meestal maar twee kledingstukken dragen: een linkerschoen en een rechterschoen.

Berlin Zoologischer Garten, 25 augustus 2009. Vanaf het perron is de historische gevel van het Museum für Fotografie goed te zien. De foto is gemaakt door Helmut Neustädter, die zich na zijn emigratie uit Duitsland Helmut Newton ging noemen. Ik heb hem weleens op tv gezien, tijdens het keuren van modellen. Dat ging er nogal lomp aan toe.


"Wat zit er achter de façade?" Utrecht, De Slegte, 31 oktober 2009.Utrecht Centraal, 17 december 2009. Op hetzelfde perron, vlak naast elkaar.


Woerden, 22 november 2010. OV Chip-VIRM 9524 vertrekt richting Gouda. Filmbeeld.


We zijn weer een keer door het oog van de naald*) gekropen...

*) Mattheüs 19:24

Amsterdam Centraal, 21 april 2011. Noteerd u dit even in de agenda? Foto Thonis van der Weel.


Utrecht Centraal, 12 mei 2011. Toch maar even die taalfout hersteld, je weet maar nooit of Hij het ziet...


Tomatensoep

Bunnik, 6 februari 2007. Jan Marijnissen deelt tomatensoep uit.

Bunnik, 5 maart 2013. Spot the Webmaster op weg naar een afspraak in het computercentrum van ABN AMRO in Amstelveen. Foto Aad Griffioen. Ook leuk: in Utrecht werd ik aangesproken door iemand die al 35 jaar als conducteur bij NS werkt, nog steeds met plezier. Hij bleek een fan van mijn site te zijn. De soep op deze billboard hebben wij inmiddels getest. Niet lekker.


Hilversum, 12 mei 2013. Bushalte aan de Stephensonlaan, vernoemd naar George Stephenson, de uitvinder van de eerste bruikbare stoom­locomotief. In de achtergrond de Noorderbegraafplaats, ontworpen door Dudok. In Hilversum woonde ik in de spoorheldenbuurt. Daar heb je ook de Stephensonlaan. Wij zeiden altijd [steffenson] maar het is dus [stiefenson].


Koot & Bie, 3 december 1995. De Vieze Man windt zich op over een billboard in een Hilversums bushokje.
www.youtube.com/watch?v=XGCaQwRzxwg


Amsterdam Holendrecht, 1 oktober 2014.


Amsterdam Centraal, 22 februari 2016. Monteur Rienk Nauta verzorgt onder andere het onderhoud aan toegangspoortjes. Normaal houdt hij er niet zo van als mensen hem op de vingers kijken, maar dit keer vond hij het wel leuk om wat afleiding te krijgen. Foto Rienk Nauta.


Hilversum, Liebergerweg, 5 oktober 2016. Mercedes-Benz Atego type 1218 van de firma Hunkemöller International. Foto Rienk Nauta.


Spoorwegmuseum, 3 februari 2017. Reclameposter uit de jaren 70 (fragment).


Buitenreclame in beeld. 50 jaar Alrecon Media 1946-1996. Door Peter Nijhof. Uitgegeven door Alrecon Media, Bunnik in 1996.

In 1946 werd de N.V. Spoorwegreclame opgericht. In 1950 vond men huisvesting in het pand Nobelstraat 2b in Utrecht. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met reclame op stations en later ook op treinen. Vanaf de jaren 70 ging het zich ook richten op andere vormen van reclame. Dat leidde in 1984 tot een wijziging van de naam in N.V. Alrecon: Algemene Reclameonderneming. Later veranderde de naam in Alrecon Media en verhuisde het bedrijf naar Bunnik. In de jaren 90 stond de omzet sterk onder druk en leed het bedrijf grote verliezen. Tot 1999 bleef Alrecon een NS-dochter. Het werd toen verkocht aan het reclamebedrijf TDI, onderdeel van het Amerikaanse CBS Media.

De collectie van Alrecon is overgedragen aan het Spoorwegmuseum. En in Hgb III hangen in de gangen veel reclameposters.


The Golden Age of the Railway Poster. J.T. Shackleton. Chartwell Books, 1976. ISBN 0890091218.

Zie ook het thema over stationsreclame


Zie ook:
vorige       start       omhoog