Telefoonkaarten


 

Van deze telefoonkaart, die ik in 1999 kocht van de club die de 1501 heeft gered, zijn er maar 500 gemaakt.   

Telefoonkaarten van 2,50 gulden, kennelijk uitgegeven vanuit een servicegerichte gedachte, maar wat die precies was? Gingen de conducteurs telefoonkaarten weggeven aan gestrande reizigers, of mochten ze die kaarten zelf gebruiken? 

Telefoonkaart, uitgegeven ter gelegenheid van de invoering van de treintelefoon. In een aantal treinen waren telefooncellen geïnstalleerd, zodat de reizigers vanuit de trein naar huis konden bellen dat ze daar de aardappels op konden zetten. Tegenwoordig worden dit soort gesprekken luidkeels gevoerd in de coupé's zelf. De telefooncellen zijn verdwenen. 

Comfortabel reizen met de TouristikZug, maar wel in een erg lelijke trein.
Oorspronkelijk was de E03 op deze foto in TEE-kleuren getooid. Telefoonkaart uit 1996 van 50 Mark. 

De Transrapid van Thyssen op een telefoonkaart van 12 Mark. Deze trein is op 21 september 2006 op de testbaan bij Lingen verongelukt: botsing tegen een op de baan achtergebleven onderhoudswagen, 23 doden.Telefoonkaarten met treinmotieven. Waarschijnlijk bestaan er veel meer van, voor de verzamelaar. Dun karton, geen magneetstrip of chip, maar een soort credit card die je kunt gebruiken door eerst een speciaal nummer te kiezen en dan een pincode en het gewenste telefoonnummer in te toetsen.Zie ook:

Website:

vorige       start       omhoog