Simulaties en animaties


Train Simulator

Met virtuele treinen spelen is ook leuk. Bijvoorbeeld met de Train Simulator van Microsoft. Jij bent de machinist. Op stoomlocs kun je ook de rol van de stoker erbij nemen, maar als dat te veel werk is laat je de loc automatisch stoken. Hiernaast een screen shot van de Flying Scotsman. Op internet zijn veel gratis aanvullingen te vinden, waaronder materieel van NS. Zie websites onderaan deze pagina.


Ontwerp voor een verpakking van een uitbreiding van Train Simulator: Die Emslandbahn. Hiervoor zijn twee dia's van mij gebruikt. Het ontwerp (niet door mij gemaakt) is om artistieke redenen afgekeurd. Ik heb als vergoeding wel enkele uitbreidingssets voor Train Simulator gekregen.


Cabine van een Britse sneltreinlocomotief, machinistenzijde. Dat de machinist links zit lijkt logisch in een land waar de treinen links rijden, maar in dit land stonden de machinisten heel vaak rechts. De geel/zwarte ronde schijf (sunflower) naast het raampje is van het Automatic Warning System (AWS). Tekening voor Train Simulator gemaakt door Hans Nooyen voor www.uktrainsim.com.


Railroad Tycoon

Ik bezit ook het pc-programma Railroad Tycoon. Een strategisch spel waarbij je als eigenaar van een spoorwegmaatschappij moet proberen je lijnennet uit te breiden en economisch te beheren. Door het landschap zie je de treinen rijden van jezelf en van je concurrenten.


Animated GIFs

 

"Zappa in het bos" en "Licht aan het eind van de tunnel". Nico Spilt © 2004. Met Animation Shop kun je twee of meer plaatjes op allerlei manieren in elkaar laten overgaan.Zie ook:
vorige       start       omhoog