Een gammale site, dat zeg ik


Puzzelen met Gamma (2010)

Puzzels van bedrijven zijn meestal bedoeld om adressen te verzamelen, zodat je mensen vervolgens met reclame kunt bestoken. Maar de Gamma heeft ons adres al, dus wij kunnen veilig meedoen. De puzzel was niet moeilijk. Het probleem begon pas toen ik onze oplossing wilde doorgeven aan Gamma. Via de site www.gamma.com wil dat niet lukken: die roept dat een antwoord verplicht is, terwijl het antwoordveld toch duidelijk is ingevuld. Op de site is ook geen contactadres te vinden, alleen telefoonnummers van winkels. De site rammelt verder net zo erg als een goedkope Gammakast: allerlei overbodige scrollbalken en onderdelen waar je met de scrollbalk juist weer niet bij kunt komen. Een slechte site, dat zeg ik!


Mijn eerste poging deed ik op 10 februari 2010. Een dag later kwam ik iets verder. Er verscheen toen een scherm waarin stond "Uw gegevens worden opgehaald. Een moment geduld a.u.b.". Uren later stond die tekst er nog steeds.


Via de site van Gamma kun je ook zoeken naar een winkel in jouw omgeving. Gewoon je postcode invoeren. Maar mijn postcode (3981) kent de site niet. Trouwens geen enkele postcode, zelfs niet die van de Gamma waar ik weleens kom.


Als je een klantenpas hebt, dan kun je ook inloggen om je eigen gegevens te bekijken.
Dat wil zeggen: als je geen onbegrijpelijke foutmeldingen krijgt.


Een week later nog eens geprobeerd... en nu kon ik onze oplossing van de puzzel wel lozen via de site.
Met "hartelijke dankt" van de Gamma!


Normaal stuur ik een mailtje als ik op een site iets ontdek dat niet werkt. Maar de Gamma heeft (anno 2010) geen emailadres, alleen telefoonnummers van winkels. Moederbedrijf Intergamma, www.intergamma.nl, heeft ook geen emailadres. Wel een faxnummer, dus je hoort mij niet beweren dat de Gamma niet met zijn tijd meegaat. Alleen jammer van die gammale site.Zie ook:
vorige       start       omhoog