Wolfheze


Wolfheze, km 82, 8 september 2006. Een van de laatste SA-seinen (sein 969). Dit zijn lichtseinen met één lamp die verschillende kleuren kunnen tonen. Dat gebeurt door middel van een kleurwisselaar: een bril met drie gekleurde glaasjes die vlak voor de lamp zit. Deze seinen werden gebruikt bij het lichtseinstelsel 1946. De laatste seinen stonden tussen Wolfheze en Veenendaal.


Wolfheze, 8 september 2006. Loc 1613 is met een lege staaltrein op weg naar Beverwijk. Onzichtbaar op de foto is loc 6433 die achteraan de trein hangt.


Wolfheze, 8 september 2006. De foto is ongeveer een kilometer voor station Wolfheze gemaakt, toen ik uit de richting Ede kwam aangelopen. Ik zag dat het inrijsein langs het linkerspoor geel werd, en dat achter mij het automatische sein richting Ede-Wageningen op rood was gesprongen. Dat betekende dat er een rijweg via het linkerspoor was ingesteld. Inderdaad kwam even later treinstel 530 voorbij, op weg van Ede-Wageningen naar Arnhem. Enkele minuten daarna kwam via het rechterspoor een goederentrein uit de richting Utrecht voorbij. Kennelijk zat er een treindienstleider van de oude stempel achter de schermen, die handig gebruik wist te maken van de mogelijkheid om links te rijden. Daardoor zaten de goederentrein en de stoptrein elkaar niet in de weg.


Wolfheze, 4 september 2011. Dubbele dienstwoning naast het station, gefotografeerd vanuit een rijdende trein.Bij Oosterbeek stond een schakelstation, inmiddels vervangen door een onderstation. In dit schema is de ijzelschakeling getekend die tegenwoordig niet meer wordt toegepast.Zie ook:
vorige       start       omhoog