Editions Atlas, Minitrains (schaal Z)

Minitrains 1/220

In 2013/2014 bracht Editions Atlas een serie modellen schaal Z (1:220) uit. Ongeveer een keer per maand kreeg ik een model toegestuurd. Zoals altijd begon de serie met een bijna gratis model. Daarna ga je een flinke prijs betalen. Maar ik vond het aardige modellen en de bijbehorende boekjes zijn in orde. Ik kreeg ook twee kastjes om de modellen in tentoon te stellen, maar die gebruik ik voor wat anders. Het is heel lastig om de kleine treintjes er goed in te plaatsen en ze worden er alleen maar stoffig in. Ik bewaar ze daarom in de doosjes.

Zwitsers rekenen: 2x14=27

In maart 2014 was de serie compleet. Althans: volgens een brief die ik van Edtions Atlas ontving. Ik had toen 27 modellen in mijn bezit. En ik had twee kastjes waar bij elkaar 28 modellen in pasten. In mijn eenvoud dacht ik dat er dus nog ÚÚn model zou komen, maar dat kwam niet. Volgens de klantenservice van Editions Atlas was mijn verzameling compleet. En hun magazijn was leeg.

Nummer 28

Met een beetje googlen kwam ik erachter dat er wel degelijk nog een model bestond. Dit is de Duitse VT 11.5 (TEE Parsifal), die ik via eBay eenvoudig alsnog kon kopen; voor minder geld dan Editions Atlas ervoor zou hebben gekregen.

Nummer 29

Eind 2015 ontdekte ik dat er nog een 29e model bestaat: een Franse stoomloc met de Sud Express, een luxe trein van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits die tussen Parijs en Madrid/Lissabon reed. Die heb ik eveneens via eBay gescoord, in Hong Kong. En ik blijf natuurlijk ge´nteresseerd in andere mij onbekende modellen.

Overzicht

Bayerische Ludwigsbahn, Canadian, Cornish Riviera, Dovregubben, Flying Scotsman, Glacier Express, Golden Arrow, Henschel-Wegmann-Zug, Kiruna-Narvik Railway, Mallard, Mikado 141 Renfe, Mistral, OriŰnt-Express, RAm TEE Edelweiss, Rheingold, Rio Grande Scenic Railroad, Santa Fe Super Chief, Settebello, Sud-Express, SVT 877 Fliegender Hamburger, TEE Parsifal, The Ghan, Tokaido Shinkansen, Train Bleu, Transalpin, Trans-Siberische spoorlijn, TranzAlpine New Zealand, Vindobona, Zackenbahn.

Zie ook mijn stoomlocomotieven en elektrische locomotieven.Modellen van de Oost-Duitse VT 18.16, de West-Duitse VT 11.5 en de Nederlands/Zwitserse TEE.


Een locomotief van de ertslijn Narvik-Kiruna-Luleň.  Boekje (pdf)


Fliegende Hamburger.
Ook van Editions Atlas:

Zie ook:

vorige       start       omhoog