Editions Atlas

Editions Atlas uit Zwitserland is bekend van series waarop je je kunt intekenen. Het begint met een bijna gratis exemplaar, bijvoorbeeld een model van een locomotief. Het tweede exemplaar is wat duurder, maar daar krijg je wat cadeautjes bij. En daarna wil je de serie compleet hebben en betaal je elke maand een behoorlijk bedrag. Je kunt overigens op elk moment stoppen.

Stoomlocomotieven (schaal 1:100)

Elektrische locomotieven (schaal H0)

Minitrains (schaal Z)

Heeft u klachten? Lees dan dit!

Ik krijg weleens klachten over Atlas, van mensen die denken dat ze bij mij iets hebben besteld. Denkt u dit ook? Klik dan even op het kruisje rechtsboven in dit scherm.

Een tip als u een probleem heeft met Atlas: gebruik de telefoon. Op e-mails wordt niet of nauwelijks gerea­geerd. Een mevrouw die ik eens aan de telefoon kreeg zei dat ze geen tijd had om e-mails te beantwoorden, omdat ze al zoveel telefoontjes kreeg. Tja, hoe leg je zo iemand uit dat je vanzelf minder telefoontjes krijgt als je wel reageert op e-mails... Adresgegevens: Editions Atlas, antwoordnummer 55019, 3640 VB Mijdrecht, klantenservice@editionsatlas.ch, telefoon 0297-285818.Begin 2007 is Editions Atlas in Nederland begonnen met de uitgifte van een serie automodellen, naar tekeningen uit de albums van Kuifje. Voor enige euro's wilde ik het eerste model (Cadillac Fleetwood convertible sedan uit 1938) wel in huis halen. Deze auto reed rond in Tintin au Tibet (Kuifje in Tibet). Ik moet zeggen dat het model er zeer verzorgd uitziet (metaal, schaal 1:43), maar ik hoef de rest van de serie niet te hebben. Te duur en het interesseert me ook te weinig.Legendarische treinen

Een eerdere mooie aanbieding van de (Zwitserse) uitgeverij Atlas. Voor een bescheiden bedrag krijg je maar liefst 60 kaarten met foto's van treinen. Inclusief verzamelband en poster, en als je snel reageert ook nog een videoband over de Orient Express. Verplicht tot niets, maar als je wilt kun je je abonneren op de volgende series kaarten. Wie verstandig is doet dat niet, maar in 2001 had ik de serie compleet! 1200 kaarten in zes ringbanden. Ik wil zelf niet weten wat het me gekost heeft.

De collectie is nogal hapsnap, een register moet je zelf maar maken, en de vertaling uit het Frans in het Nederlands wekt soms bevreemding. Maar er zitten aardige dingen tussen, zoals een beschrijving van de Leader, een experimentele Britse draaistelstoomloc uit 1949, ontworpen door de befaamde ingenieur Bulleid. De machinist zat in een cabine voorin, terwijl de stoker was ondergebracht in een ruimte in het midden van de loc, waar het natuurlijk niet te harden was van de hitte. Bij één prototype is het dan ook gebleven.
Ook van Editions Atlas:

Zie ook:

vorige       start       omhoog