80 jaar DAF

80 jaar DAF op kaart in beeld gebracht

80 years of DAF captured in postcards

In tien hoofdstukken wordt de geschiedenis van dit grootste Nederlandse automerk beknopt beschreven. Voor de afbeeldingen, die het belangrijkste bestanddeel van dit volledig in kleur uitgevoerde boek vormen, is vrijwel uitsluitend gebruikgemaakt van origineel fabrieksmateriaal (hoofdzakelijk reclame-prentbriefkaarten, maar ook enkele verkoopbrochures).

Er wordt aandacht besteed aan de start als producent van aanhangwagens; vanaf de jaren ‘50 worden vrachtwagens gefabriceerd (met aanvankelijk ook een belangrijk aandeel voor militaire voertuigen) en vanaf 1958 volgt dan als eerste personenauto de DAF 600. Ook bijzondere voertuigen zoals verhuiswagens en bussen komen aan bod.

Na het einde van de productie van de personenauto vanwege de overname door Volvo in 1975 gaat alleen de vrachtautofabricage door en na een moeilijke periode en zelfs een faillissement in 1993 is DAF Trucks onder de paraplu van PACCAR momenteel weer een bloeiende fabriek die oprukt in de ranglijst van Europese truckfabrikanten.

Ook de deelname aan autosportevenementen zoals rally's, rallycross, Formule 3, Parijs-Dakar en truckracing wordt behandeld.

Deze tweetalige uitgave (Nederlands/Engels) bevat meer dan 200 prentbriefkaarten en ook de bijzonderheden van deze uitgegeven kaarten worden beschreven. Het is een boek dat zowel de liefhebbers van het merk DAF als verzamelaars van prentbriefkaarten zal aanspreken.

De tekeningen op het omslag zijn van Charles Burki.

 

door Leon Zijlmans
tweetalig: Nederlands en Engels
ISBN 9789059941885
prijs € 29,95 (november 2007)
192 pagina’s
gebonden uitgave
formaat 22 x 28 cm

Dit boek is verschenen in samenwerking met de Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten, mede ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan in 2007.Zie ook:
vorige       start       omhoog