In de schaduw van de Vliegende Hollander

De legende van de Vliegende Hollander is nagenoeg bekend. Door de tijd heen zijn er talloze boeken over de Vliegende Hollander verschenen. Wonderlijke verhalen, die schriftelijk of mondeling aan ons zijn overgeleverd. Het ene verhaal nog gekker dan het andere.

Waarom is de Vliegende Hollander in het leven geroepen en door wie? Voor wie moest het spookschip van voorbeeldig nut zijn? Waar en wanneer is de legende ontstaan? Wordt met de Vliegende Hollander de man of het schip bedoeld? Het lijken voor de hand liggende vragen, maar de antwoorden daarop zijn minder eenvoudig. Dit boek doet een poging om eens en voor altijd met dit mysterieuze en ongrijpbare schip af te rekenen.

Het boek is rijkelijk ge´llustreerd door Jack Staller. Staller, de geestelijk vader van de stripreeks De Vliegende Hollander, krijgt in dit boek de ruimte om zijn unieke tekentalent tentoon te spreiden. De illustraties zijn op levendige wijze aangevuld met teksten van de maritiem kunstenaar en schrijver Arne Zuidhoek en historicus Graddy Boven.

De Vliegende Hollander leeft en vaart tot op de dag van vandaag nog steeds op de wereldzeeŰn rond om dood en verderf te zaaien. Laat dit boek, met zo’n 135 illustraties in fullcolour, uw toeristische wegwijzer naar de idyllische Kaap de Goede Hoop zijn. De stormkaap waar de Vliegende Hollander zich veelal ophoudt.

 

door Graddy Boven en Arne Zuidhoek
met illustraties van Jack Staller
ISBN 90 5994 092 X
prijs € 22,50 (april 2006)
gebonden uitgave
formaat 22 x 22 cmZie ook:
vorige       start       omhoog