Torquay

Torquay is de hoofdstad van de Engelse Rivièra (Cornish Riviera), bakermat van de tv-serie Fawlty Towers. Met beelden van de Dartmouth Steam Railway, voorheen Paignton & Dartmouth Steam Railway.Torquay, augustus 1988. Knielend links: mijn ouders tijdens een busreis naar de Engelse Rivièra. Ze logeerden een week in het Devonshire Hotel.


Torre Abbey, Torquay, augustus 1988. Stephenson's Rocket uitgevoerd als bloemstuk op schaal 1:1. Foto gemaakt door mijn moeder.


Op 24 augustus 1988 hebben mijn ouders een rit gemaakt op de Paignton & Dartmouth Steam Railway bij Torquay. Op deze prentbriefkaart uit hun plakboek loc 7827 "Lydham Manor". Het is een loc uit de Manor Class van de Great Western Railway (GWR). In 1938-39 zijn hiervan twintig locomotieven gebouwd. In 1950, nadat de GWR was opgegaan in BR, zijn er nog eens tien locs gebouwd. Loc 7827 is uit deze tweede serie en droeg oorspronkelijk dus de BR-kleuren. Pas nadat ze uit actieve dienst was gegaan is ze in de GWR-kleuren geschilderd. Van deze fraaie tweecilinderlocs zijn negen exemplaren bewaard gebleven; hiervan waren er in 2008 vier dienstvaardig.


Dartmouth Steam Railway, 16 augustus 2012. Stoomloc GWR 4277 "Hercules" en Pullman-observatierijtuig No. 13 van de Southern Railway. Foto's Jan de Kroon.


Zie ook:
vorige       start       omhoog