Politievoertuigen in Nederland

Politievoertuigen in Nederland deel 1, 1960–1994

Loeiende sirenes, blauwe zwaailichten en piepende banden: politieauto’s en -motoren spreken makkelijk tot de verbeelding, maar ook de rustigere surveillancewagens horen bij het gewone straatbeeld en zijn iedereen vertrouwd. In dit eerste deel zijn de surveillanceauto’s van Bedford tot en met Ford opgenomen. Ook de logistieke voertuigen, pantservoertuigen, voertuigen van de mobiele eenheid en waterwerpers komen aan de orde.

Het boek geeft aan de hand van deze voertuigen een goed beeld van de taken die door de politie vervuld werden. Ruim driehonderd foto’s maken van dit eerste deel bovendien een echt kijkboek dat herinneringen oproept en de geschiedenis doet herleven. De auteur, Harry van der Laan, kent het politievak van binnenuit.

Deel 2 geannuleerd
Het tweede deel van dit boek is wel aangekondigd en heeft ook een ISBN-nummer gekregen (9789059941908), maar is door de uitgever geannuleerd.

In de aankondiging werd het volgende geschreven: "In dit tweede deel zijn de surveillanceautoís van Hanomag Henschel tot en met Opel opgenomen. Ook autobussen alsmede de voertuigen die gebruikt werden voor het vervoer van arrestanten en de mobiele bureauís zoals de bijzondere Dafs G1300 komen aan bod. Zo ook de BMW en Moto Guzzi motoren en de Duitse Heinkel scooters. Al deze voertuigen geven een gevarieerd beeld van het materieel dat voor de diverse taken van de verschillende politiediensten ingezet kon worden."

   

door Harry van der Laan
ISBN 90 5994 100 4
prijs: € 24,50 (november 2006)
formaat: 22 x 22 cm
192 pagina’s
gebonden in harde bandZie ook:
vorige       start       omhoog