Onderzeeboten!

Onderzeeboten zijn onzichtbaar, ongrijpbaar, intrigerend en fascinerend. De wens om zich in een boot onder water voort te bewegen is al zo oud als de mensheid zelf.

Het boek Onderzeeboten! laat zien hoe de onderzeeboot zich van een primitief vaartuig ontwikkelt tot een geducht en geavanceerd aanvalswapen. In 325 voor Christus laat Alexander de Grote zich enkele ogenblikken in een glazen ton onder water zakken om naar een walvis te kijken. Uitvindingen en prototypes van onder anderen Leonardo da Vinci, Cornelis Drebbel en John Philip Holland volgen daarna. Allen met één en dezelfde wens: het bedenken of produceren van de perfecte onderzeeboot.

Onderzeeboten! is uitgegeven ter gelegenheid van 100 jaar Nederlandse onderzeeboten. Op 21 december 1906 liep de eerste Nederlandse onderzeeboot Luctor et Emergo (O1) van stapel. Anno 2006 leveren Nederlandse onderzeeboten, vaak in het geheim, nog steeds een waardevolle bijdrage aan militaire missies. Dit boek maakt die 'onzichtbare' bijdrage zichtbaar.

 

door Harry de Bles, Graddy Boven en Leon Homburg
55 tekeningen van Jack Staller
ISBN 90 5994 130 6
prijs: € 19,95 (juni 2006)
formaat: 22 x 22 cm
132 pagina’s
gebonden in harde bandZie ook:
vorige       start       omhoog