Nieuw op deze site (vervolg)

Nieuwe foto's en onderwerpen op deze site komen meestal eerst in de rubriek 'Nieuw'. Na verloop van tijd verplaats ik ze naar een van de thema's op deze site en/of in de tijdlijn. Om te voorkomen dat de rubriek 'Nieuw' te groot wordt, parkeer ik oudere onderwerpen op deze vervolgpagina.

Terug naar het beginSikken

Blerick, 1 juli 2021. Kraansik 276 en sik 231 zijn eigendom van Fairtrains. Ze mogen hier worden gestald maar er mag alleen buiten aan worden gewerkt. Sik 286 (groen) is eigendom van een medewerker van Stibans maar wordt overgedragen aan het Spoorwegmuseum. In Blerick gaat ze fungeren als rangeerhulp. Nog wat siknieuws: de 314 is begin juli 2021 overgebracht van Nijmegen naar de STAR (tijdelijk). De 327 is begin juli 2021 overgebracht van Nijmegen naar het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek. Zie ook het overzicht dat ik probeer bij te houden.Achter de schermen bij Andere Tijden

Waarschijnlijk heb je het programma al gezien, en anders moet je het nog maar eens terugkijken: de aflevering van Andere Tijden over De Europese treindroom. Hierin werd onder andere aandacht besteed aan de opkomst, onder­gang en mogelijke wederopstanding van de Trans Europ Express.

De makers van dit programma hebben ook gefilmd in het Nederlands Transport Museum. En zoals die dingen gaan: de filmploeg is uren bezig, maar in de uitzending zie je er maar een paar minuten van terug. Achter de schermen hebben wij zelf ook opnamen gemaakt, die we hebben verwerkt in twee filmpjes:

De kop is klaar. Hierin zie je hoe de laatste hand wordt gelegd aan de mock-up van de TEE-kop die in het Nederlands Transport Museum staat.

Herinneringen aan de TEE. Interview met Rob van der Flier en Marc Stegeman door Steven Schoppert, regisseur van Andere Tijden.

Er is nog steeds veel geld nodig voor het project om het TEE-treinstel te behouden voor de toekomst. Donaties zijn van harte welkom.


Nieuw-Vennep, 22 mei 2021. Mock-up van het TEE-treinstel in het Nederlands Transport Museum (NTM). Deze mock-up, een model op schaal 1:1, werd door de Stichting TEE gebruikt op beurzen. Daarna werd ze in onderdelen opgeslagen in een container. In mei 2021 werd de mock-up door vrijwilligers van het NTM weer in elkaar gezet. Zie ook het thema TEE terug in Nederland.


Vrolijke mix

Diverse filmpjes met treinen enzo. Montage: april 2021.


Breitspurbahn

Een nooit gerealiseerd plan van Adolf Hitler: de Breitspurbahn.


De keuze van GoogleTerug naar het begin
vorige       start       omhoog