Michiel Adriaensz. de Ruyter, de Admiraal

Michiel Adriaensz. de Ruyter (1607-1676), bejubeld en geacht door vriend en vijand. Binnen de landsgrenzen bemind en daarbuiten gevreesd.

In Michiel Adriaenszoon de Ruyter, de Admiraal heeft De Ruyter, in dienst van de Republiek der Zeven ProvinciŽn, een belangrijk aandeel in het handhaven van de machtige en rijke positie, die de Republiek in de zeventiende eeuw op het wereldtoneel inneemt.

Het is het relaas van een Vlissinger die zijn leven op zee doorbrengt. Een zeeheld die houdt van de grilligheid van de zee, het leven aan boord, de geur van geteerd touw en het geklapper van de zeilen. Een man zonder angst of twijfel. In het bezit van een uitzonderlijk strategisch en tactisch inzicht. Een dapper zeeman, die zijn vijand vol vertrouwen tegemoet treedt. In dienst van de Staten-Generaal. Altijd in goed overleg.

Van de koele kusten van ScandinaviŽ tot aan de zwoele eilanden in de Middellandse Zee en van de donkere Afrikaanse kusten tot het zonovergoten CaraÔbisch gebied. Een leven zonder weerga. Vol hoogtepunten en evenzoveel dieptepunten. Het verhaal van een vroom man op het kampanjedek, maar ook van zeelieden die boven in het want en beneden in de bedompte scheepsruimen, pompend voor hun leven, aan het zwoegen zijn.

Dit keer geen bladzijden vol tekst, maar een boek versierd met kleurrijke illustraties. Vierhonderd jaar na zijn geboorte komt Michiel Adriaensz. de Ruyter op originele wijze opnieuw tot leven. Door de Stichting 400 jaar Michiel de Ruyter is dit boek verkozen tot het officiŽle Michiel de Ruyter-familieboek.

 

door Graddy Boven
illustraties Jack Staller
ISBN 9059941274
prijs € 29,00 (maart 2007)
gebonden uitgave
formaat 24 x 28 cm
128 pagina's


Michiel de Ruyter is geboren in Vlissingen, in het jaar 1607. Het kan dus geen toeval zijn dat loc 1607 de naam "Vlissingen" heeft gekregen! Deze loc trok bovendien in 1989 de langste reizigerstrein ter wereld.Zie ook:
vorige       start       omhoog