Gastenboekarchief 

Terug naar het gastenboek


Berichten 2004-2014


Hallo Nico,
Ik ben jongstleden donderdag 16 oktober naar Amersfoort geweest in verband met het feestje 175 jaar Spoor in Nederland. Ongetwijfeld ben jij er ook geweest. Ik ben te druk thuis aan het verbouwen dit op jou website te controleren. Mijn excuus daarvoor. Misschien heb je ook interesse in mijn foto's en een paar filmpjes die ik deze dag gemaakt heb. Hierbij de link van mijn album.

Lex Root, 25 oktober 2014


Hallo Nico,
Dit is de eerste keer dat ik contact met jou opneem. Ik vroeg mij af of je ook geïnteresseerd ben in smalspoor? En dan bedoel ik niet alleen modelbanen maar echte verenigingen die het smalspoor in leven willen houden. Ik ben onlangs vlak achter elkaar naar Erica (Dr.) geweest naar het www.smalspoorcentrum.nl. Ik heb die twee dagen uitgebreid foto's gemaakt. Eigenlijk alles wat los en vast zat in en nabij het museum. Voor de zekerheid zet ik hier mijn linken neer oké? Op zondag 14 september 2014 deze en op zondag 5 oktober 2014 deze.

Mijn foto's en films van afgelopen donderdag 16 oktober in Amersfoort in verband met 175 jaar spoor in Nederland volgens eerdaags. Mijn zwager (zusje was ook mee) die heeft het eerste deel van mijn ongeveer 170 foto's per ongeluk grotendeels weggeknipt bij het eerst bekijken bij hun thuis dus ik heb alleen de laatste 49 foto's. Voor ik dit album plaats heb ik hem liever compleet. Daarna word hij openbaar gemaakt. Ik streef er altijd na om bij mijn foto's ook een stukje tekst te schrijven zodat je weet wat er op de foto staat. Je zal het wel zien. Ik heb genoten deze dag. Mee rijden met een stoomtrein en een locomotiefparade (geheel geheel gefilmd en later nog foto's ervan gemaakt). Voor exacte benamingen ben ik nu veel te moe.

Ik hoop dat je wat aan bovenstaande informatie hebt? Je hebt geen enkele verplichtingen aan mij en bekijk zelf maar of er bruikbaar materiaal bij zit. Eventueel ook voor jou eigen website? Mijn foto's en filmpjes (sinds kort) zijn toch al openbaar. Je hebt een geweldige site en ik weet hoeveel werk erin zit. Zelf ben ik thuis druk mijn zolder aan het verbouwen want ik wil naar 30 jaar mijn oude baan die ik nog in bezit heb inclusief alle materiaal en materieel daar weer opbouwen en meteen digitaliseren. Ik heb nagenoeg alles van Minitrix.

Een hartelijke groet van Lex Root uit Espel in de NO-Polder. 18 oktober 2014


Beste Nico,
Sinds ik mezelf bezig houdt met het fotograferen van treinen heb ik uw website gevolgd. Waar Wikipedia mij de info niet geven kon, kon ik het wel in details terugvinden op uw website. Zelfs op een dag als vandaag waar ik foto’s zoek van de Plan D kom ik weer op uw site terecht om na een uur nog steeds niet het betreffende artikel te hebben bezocht. Reden daartoe zijn alle andere interessante artikelen die u schrijft. Aangezien u ook graag Engelse termen gebruikt hier de mijne: ‘Keep up the good work!’

Mvg, Jeffrey Zeitzen, 21 september 2014


Hr.nico wil graag alles weten over amsterdam watergraafsmeer en de rietlanden 1960
groeten ben oosterhof

Verzonden vanaf Samsung-tablet (10 september 2014)


Beste Nico,
Allereerst mijn complimenten voor uw website. De hoeveelheid informatie is ontzagwekkend en voorzien van vele interessante foto's. Daarnaast wil ik toch ook een kritische noot uiten. Ik stoor mijzelf enigszins aan in de tekst onder het gedeelte van de site genaamd Treindienstleiders in actie. In plaats van een beeld te schetsen van wat de werkzaamheden van een Trdl zoal zijn wordt er voornamelijk met een ondertoon commentaar gegeven op een aantal concrete situaties. Ik zal hier niet inhoudelijk op ingaan, maar u weet vast dat ook een Trdl in veel situaties gebonden zit aan werkwijzen en regelgeving (die meerdere keren per jaar veranderen). Dit zie ik in een aantal van uw voorbeelden terug. Daarnaast is soms de meest voor de hand liggende optie simpelweg niet toegestaan. De Trdl is in het moderne spoorvervoer een belangrijke schakel belast met de veiligheid van iedereen op en om het spoor, waarbij regelmatig situaties ingeschat en prioriteiten gesteld moeten worden. Ik herken mij dan ook niet in het beeld dat u hier schetst van 'de Treindienstleider'.

Vriendelijke groet, R. Hagens, Treindienstleider ProRail, VL post Roosendaal. 11 mei 2014

Antwoord
Ik beschrijf hier een paar willekeurige waarnemingen uit de praktijk. Soms over hoe het niet zou moeten, maar ook voorbeelden van treindienstleiders die juist heel slim bezig zijn. Wie meer wil weten over hun soms erg lastige werk, verwijs ik naar het thema Procesleiding op het spoor.


Beste Nico,
Met veel genoegen een eerste bezoekje aan je overzichtelijke site gepleegd. Tjonge jonge wat een hoeveelheid interessant informatie. Voorlopig ben ik nog niet uitgekeken. Wij zijn veelal op zoek naar Ringlokschuppen met draaitafels, rangeerterreinen, in bedrijf of reeds jaren verlaten. Mijn bijzondere aandacht gaat dan ook uit naar plakbriefkastjes, die ik verzamel (niet fysiek natuurlijk, maar de plaatjes/foto's). Volgende week richting Zwolle voor een fotoshoot, binnenkort de plaatjes op mijn web-site www.uxplorer.eu .

Met vriendelijke groet en succes bij de verdere uitbouw van je site, Kees de Jong, 9 maart 2014


Hollandsche Rading (Zwaluwenberg), 10 maart 1973. De machinist van treinstel 482, op weg naar Utrecht, lijkt nogal verdiept in zijn krant te zijn.

Voormalig conducteur Henk van Driel mailde in februari 2014 dat hier niets bijzonders aan de hand is.


Als GVB-er die al bijna 40 (39) jaar bij het GVB werkt vind ik de foto's van de oude doos natuurlijk leuk om te zien. in 1975 op de tram, in 1979 naar de bus, en in 1996 naar de metro. ik kan nu alle types incl M5 bedienen. natuurlijk vind ik het dan ook leuk om enkele foto's van de aankomst van de M5 op deze site te zien (ook al zijn het dan niet mijn foto's) ik heb het hele transport van de nieuwe metro M5 (metropolis) in vier dagen vanuit Valenciennes Frankrijk naar de werkplaats Amsterdam Diemen gevolgd. ik heb meer dan 1000 (1049) foto's gemaakt en verwerkt in een fotoverslag wat ik via de e-mail naar ongeveer 200 GVB-ers heb verstuurd. vanwege ruimtegebrek heb ik slechts een deel van het transport (1e dag in Valenciennes) op mijn website kunnen zetten.

ga zo door. met vr gr John Statue, 6 oktober 2013, www.johnstatue-pictures.nl


Groepsfoto Hilversum: Fantastisch, mijn opa (stalbaas) en oma Otten, moeder, tante en oom staan op deze foto uit 1944.

Theo Reijn, Anduze (Frankrijk), 16 juli 2013


Hoi Nico,
Gefeliciteerd met het 11 jarig bestaan van je geweldige naslagwerk.

groetjes Rienk Nauta, 13 juli 2013


Fraaie, afwisselende site!
Leuk ook die jeugdboeken en om enkele Märklin-treinen tegen te komen, gelijk aan die vroeger op mijn spoorbaan reden.

Vriendelijke groet, Bert Ernste, 12 juli 2013, www.ernste.net


Dag Nico,
Ik ben de laatste weken bezig om EINDELIJK mijn spoor en tramfoto s vanaf de jaren 70! te ordenen en in te plakken (jaja, ouderwets met henzo-plakkertjes). HONDERDEN!!! Bij het schrijven van onderschriften onder de foto s heb ik ongelooflijk veel aan jouw site (welk type, welke serie , waar gebouwd, etc.). Waanzinnig mooi en gedetailleerd, hier word ik vrolijk van! Ik denk, ik laat het even weten!

Groet, Donald Pimble, 22 juni 2013


Ik heb de beeldscherm schoonmakers geprobeerd. Beide zijn erg leuk, vooral bij de eerste heb ik gelachen.

Groeten van Kees Sierhuis, 18 juni 2013


Bij toeval op jou site terecht gekomen. Erg leuk en heel veel leuke dingen. Heb me al uren op jou site vermaakt. Heel erg bedankt!

Peter van den Oever, 8 juni 2013


Hallo Nico, Ik ken je site al langer en vind het werkelijk een top site. Informatief, onderhoudend en vooral OLD SCHOOL en niet dat hypergestylde gedoe, waarbij je bijna en black-out krijgt als je effe te lang naar het scherm kijkt. Ik ben zo vrij geweest je link toe te voegen aan mijn nieuwe pagina/site. Weet zeker dat mijn “gasten” er menig uurtje mee zoet zijn.

GreetzZzz, Frits Nieuwenburg (MrSoso), 16 mei 2013, www.mrsoso.nl


Leuke site informatief en erg duidelijk ook erg mooie foto's

Mike Steenvoorden, 5 mei 2013, mat64.jouweb.nl


Ik heb bijna dertig jaar bij hoogovens gewerkt en vaak de treinen voorbij zien komen. Op een gegeven moment zag ik op een pc een screensaver met hoogoventreinen er op. Helaas overal nagevraagd hoe of waar ik die screensaver kon downloaden. Ooit hoop ik die nog te vinden.

Bert Smeets, 16 januari 2013

Misschien is er wat te vinden via http://home.hccnet.nl/pj.klarenbeek.


Hallo Nico
Uitstekende website, met verdraaid veel interessante weetjes en prachtige foto’s van al even adembenemende treinen en spoorweginfrastructuur. Keep up the good work, dat terecht heel erg gesmaakt wordt door de online addicts.

Benoit Vanhees, Antwerpen, 19 december 2012, www.retroscoop.com


Hallo Nico,
Ik las op het etiket van een flesje Bar-le-Duc natuurlijk mineraalwater dat het uit een bron in Bunnik komt. Nieuwsgierig geworden ben ik uit gaan zoeken waar die bron dan dan ligt. Zodoende vond ik op jouw website het artikel over Vrumona. Misschien wist je dit ook, maar een leuk detail is dat op de luchtfoto van Vrumona ook rechtsboven het pompstation van waterleidingbedrijf Vitens te zien is.

Jaap Tichler uit Utrecht, 9 oktober 2012


Hoi Nico,
Gefeliciteerd met de 2,5 miljoenste bezoeker! Voor mij zal dat nog wel even duren... ;) Hoe dan ook, op naar de 3.000.000!

Twan Klein, 7 oktober 2012, Bello.

Adria De Wilde, Schoorl, 1 oktober 2012


Hallo Nico.
Ook uit Zuidhorn nog van harte proficiat met het behalen van je zoveelste mijlpaal van langs de rails. Volgens mij kun je ieder jaar een soortgelijke mail als deze wel een paar keer versturen. Ongelofelijk ,zoveel info. Ik bezoek je site minstens 1 keer per dag sinds ik deze heb ontdekt , 7 jaar geleden. Het is tot de dagelijkse routine gaan behoren. Ik hoop dat je langs de rails nog lang in de lucht houdt, en dat je dit in goede gezondheid van jou en je familie kunt doen. Klasse.

Koos Brander, Zuidhorn, 31 augustus 2012


Natuurlijk ook vanuit Driebergen van harte proficiat met deze mijlpaal;-) Wat ons betreft nog 10tallen jaren erbij. Trouwens dank voor alle smsjes vanuit blokpost Bunnik iedere keer weer!!!!

Groetjes Kayleigh,Alice,Marc en natuurlijk Mitchell Kessen, 25 augustus 2012


Hallo Nico,
Wél héél erg laat reageer ik, ondanks dat ik je site minimaal iedere week bezoek heb ik even gemist dat je deze al weer 10 jaar maakt. Vanaf deze plek dan ook mijn welgemeende felicitaties. Nu ik zelf een beetje aan het knutselen ben weet ik hoeveel tijd het soms kost om bepaalde gegevens die bij foto's horen op te zoeken en de site levendig te houden. Dat je deze fantastische site al 10 jaar op een voortreffelijke wijze bijhoud getuigd van groot vakmanschap en dat weten gelukkig alle bezoekers ook. In mijn laatste stukje over Rheine (update 03-08) verwijs ik daarom ook graag naar jou geweldige site, iets wat zeker nog vaker zal gebeuren.

Rob van der Rest, www.sporen-met-rob.nl, 4 augustus 2012


Goedemorgen Nico,
elke dag begint voor mij met een kijkje op jouw site, waarvoor mijn hartelijke dank! Dit doe ik al jaren, ga vooral hier mee door.

Ben Hoekstra, Heerenveen, 4 augustus 2012


Beste Nico:
Veel , maar dan ook veel te laat wil ik je toch ook nog feliciteren met het 10-jarig bestaan van jouw fantastische site “Langs de rails”. De wijze, het enthousiasme, kennis van zaken, waarop jij de spoorwegliefhebbers ( al dan niet model ), waar dan ook, op de hoogte houdt van allerlei interessante “spoorse” onderwerpen, verdient alle lof. Ik blijf ervan genieten en hoop, dat je er nog lang mee doorgaat.

Marius van der Lint, 27 juli 2012


Hallo Nico,
Ik ben wel wat laat, maar alsnog gefeliciteerd ! Ga zo door met deze unieke site. Een autoriteit op spoorgebied !

Willem de Jong, willempies-treinenhoek.nl, 26 juli 2012


Gefeliciteerd Nico:
10 jaar Langs de Rails als website...op vrijdag de 13e nog wel....ik reageer nu pas, was men vakantie/andere dingen bezig zoals in de zon zitten en lui doen..vakantie nu. Alsnog gefeleiciteerd met 10 jarig bestaan website Langs de rails, ga zo door zou ik zo zeggen...

Gertjan Stamer, 24 juli 2012


Hallo Nico:
Ook vanuit Canada’s Westkust, proficiaat met het 10-jarige bestaan van je website. Je bent wereld beroemd!

Peter Yzerman, Surrey, B.C. 23 juli, 2012


Dag Nico,
Een beetje laat maar niet minder gemeend! Gefeliciteerd met het tienjarig bestaan van deze kostelijke site. Ik kijk er al jaren na, meestal elke dag, met veel plezier! Op naar de volgende tien jaar, maar geen haast want het leven is maar kort.

Willem Brandsen, Ermelo, 23 juli 2012


Beste Nico,
Al enkele jaren bezoek en bewonder ik je website. Ik ben onder de indruk van de enorme hoeveelheid grote en kleine wetenswaardigheden die erop staan. Ik geniet van de prachtige beelden uit heden en (vooral) verleden. En met het hier en daar humoristische tintje maakt het een site waar ik een paar keer per week even moet rondneuzen. Er valt altijd wel iets te halen. Gefeliciteerd dus met het jubileum op 13 juli en ga nog zeker een paar decennia door.

Paul Kösters, 20 juli 2012


Beste Nico,
Hartelijk gefeliciteerd met het 10-jarig jubileum van je website "Langs de Rails"! Al vele jaren ben ik een regelmatige bezoeker van je geweldige website; ik heb er al vele uren op doorgebracht, genietend van de steeds actuele spoorse agenda, de leerzame informatie, leuke verhalen en mooie verslagen, met een eigentijds gevoel voor humor. Een prachtig resultaat van "passie voor spoor" en passie voor "Langs de Rails". Ik hoop dat je er nog vele jaren mee doorgaat! En ook een speciaal woord van dank voor je snelle en prettige medewerking bij NVBS promotieactiviteiten zoals een reclamebanner, en bij het steeds weer accuraat vermelden van de maandelijkse bijeenkomsten van de NVBS afdeling Twente!

Ronald Boers, voorzitter NVBS afdeling Twente, 20 juli 2012


Nico,gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum van Langs de lijn. een jaar of 6 geleden via destijds beneluxrail jouw site ontdekt. Nu elke week op zaterdagochtend even kijken naar de updates,is echt een gewoonte geworden. Ik hoop dat je het nog lang mag blijven doen!

Patrick Dhont, Zwanenburg, 19 juli 2012


hoi nico van harte met je web site gr van kenny, 16 juli 2012


Hallo Nico,
Van harte gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan van je site. Na de realisatie van het monument bij Harmelen is mijn wens in vervulling gegaan. Heel veel mensen hebben mij daarmee geholpen en jij was er een van. Nu het monument er is hebben wij niet meer zoveel contact. Voordeel is, dat we ons met andere zaken kunnen bezighouden. Ik ben je nog steeds dankbaar voor je hulp, maar ook voor het feit dat iedereen die dat wil in de gelegenheid is om jouw prachtige site te bezoeken. Ik hoop nog vele jaren van je site te kunnen genieten.

Hans Fictoor, www.hansfictoor.nl, 15 juli 2012


Hallo Nico.
Gefeliciteerd met je jubileum van je website. Hopelijk mag en kan ik je bij het volgende jubileum weer feliciteren. Daarom ook mijn wens dat je gezond en wel de volgende 10 jaar van je website mag en kan volmaken.

John uit Nuth, 15 juli 2012


Hoi Nico,
Van harte gefeliciteerd met het tienjarige bestaan van uw site. Op naar de volgende tien jaar dan maar.

Renze van Zanen, Vlissingen, 15 juli 2012


Beste Nico,
Van harte met je 10 jarig jubileum van je website!! Al jaren lang volg ik je website met plezier en is een grote bron aan informatie voor velen. Ik hoop dat je nog vele jaren mag doorgaan.

Menno v/d Veen, Leeuwarden, 15 juli 2012


goedenmorgen nico
ook van mijn kant van harte met 10 jaar langs de rails, maar ook jouw thuisfront van harte voor de vele uren dat jij met deze prachige site bezig bent geweest.

willem van kesteren, 15 juli 2012


Nico, van de zovele bezoeken op je site kan ik er ook een aantal op mijn naam schrijven. Mooie plaatjes, leerzame onderwerpen, vermakelijke zaken, alles passeerde de revue, en ik hoop dat dat nog minstens 10 jaar zo door mag gaan. Groeten en hulde!

Arjan Schaalma, 15 juli 2012


Hallo Nico,
Gefeliciteerd met de tien jaar, is ook ruim verdient met zo’n geweldige site. Op naar de volgende 10 jaar!

Tom Luttekes, 15 juli 2012


Nico,
Gefeliciteerd met het tien jarig jubileum! Top dat je het zo lang volhoudt en hopelijk ga je nog heel lang door met je leuke en informatieve werk 'Langs De Rails'!

Chris Westerduin, 15 juli 2012


Hallo Nico,
Van harte gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum van ‘Langs de rails’. Bijna iedere dag zit wel even lekker te struinen op jouw website, en ik hoop dat je er op z’n minst nog 10 jaar lang mee doorgaat.

Groeten uit Hardenberg, Kees Slotman, 15 juli 2012


Nico,
Gefeliciteerd met 10 jaar ‘Langs de rails’. Op naar de volgende 10 jaar. ;-)

René Medendorp, 14 juli 2012


dag achterbuurman,
van harte met de 10 jaar. jammer dat er niet veel bijzonders meer voorbij komt de laatste tijd . en dan straks ook de hemiwee niet meer denk ik. Het sein staat goed op het het balkon,met de glazen die ik je heb gegeven. , heb als het mee zit een fluitbord maar breng ik wel tegen die tijd als ik hem heb.

edwin kuus (nr 49), 14 juli 2012


Hoi Nico,
Gefeliciteerd met 10 jaar langs de rails. Ook de komende 10 jaar? vast wel.

Arnoud Aquina, Hilversum, 14 juli 2012


Hallo Nico, van harte gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum van Langs de rails. Ik hoop dat deze site nog lang blijft bestaan, het is een geweldige site om te bezoeken. Komt er in de toekomst ook nog een webcam bij blokpost Bunnik?

Remco van den Bosch, https://www.youtube.com/user/MrCobus72, 14 juli 2012


Hallo Nico,
Ook ik wil je graag feliciteren met het 10-jarig bestaan van je website. 'Everything I always wanted to know about trains, but was afraid to ask'.

Ronald Hogenboom, 14 juli 2012


hallo Nico,
van harte gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van je website,ik kijk er elke dag weer met veel plezier naar. Ik hoop dat je er nog heel lang mee door mag gaan.

Olaf Horn uit Deventer, 14 juli 2012


Beste Heer Spilt,
Nog gefeliciteerd met uw tienjarig jubileum. Komen er nog tien jaar? Ik denk van wel.

Francesco Biondina, 14 juli 2012


Nico,
Gefeliciteerd met het succes van Langs de rails. Deze website is het bewijs dat informatie belangrijker is dan de vormgeving. Hij is overigens prima leesbaar en alles is goed te vinden.

Ad van den Berg uit Zaandijk, 14 juli 2012


Beste Nico,
Mijn felicitaties met de behaalde mijlpaal v.w.b. het aantal bezoekers aan jouw website.Elke dag vind ik het wel weer de moeite waard om even te kijken en de website soms ook als naslagwerk te gebruiken. Het zou trouwens ook al een aardig spaarpotje zijn geworden als je van elke bezoeker slechts één cent zou hebben gekregen.

Groet van Han. 14 juli 2012


Hallo Nico
Nog gefeliciteerd met je tien jarige jubileum van de website Langs de rails.

Jan de Kroon, 14 juli 2012


Beste Nico Spilt,
Proficiat met het 2e lustrum van jouw eminente site. Al vele jaren bewonder ik regelmatig al je railfratsen en foto's, en zeker je relativerende stijl kan ik zeer waarderen. Als klein jochie (1949) zag ik op het station van Lochem rond 1957 de (volgens mij) Noord-West Expres voorbijkomen op weg naar West-Duitsland. Ook ergens in die tijd verbleven we tijdens een herfstvakantie in Rüdesheim, in een hotel (Deutsches Hof?) direct langs het spoor aan de Rijn. En daar daverde tijdens het reichhaltiges Frühstück vlak voor onze neus een stoomloc met lege kolenbakken voorbij. Indrukwekkender kon niet. En zo ben ik geïnteresseerd geraakt en gebleven in het spoor. Lang gedacht dat ik de enige of een van de weinige 'treingekken' in Nederland was, tot ik (pas) in de jaren 70 hoorde van de NVBS, in 1976 lid geworden met het mooie nummer 149111. Een kleine ontboezeming om maar aan te geven wat jouw site aan informatieve betekenis voor mij heeft. Niet eerder meldde ik mij, maar 10 jaar spiltsite is een mooie aanleiding 'uit de kast te komen'. Ik wens je in de komende jarenveel succes met jouw site, tot groot genoegen van zeer velen. Op naar lustrum 3, 4 , ...

Ruud Hegger, Rotterdam, 13 juli 2012


Hoi Nico,
Wat lees ik nu: Op 13 juli 2002 kwam deze site in de lucht. Op 13 juli 2012 bestond Langs de rails dus tien jaar. Daarmee wil ik je van harte feliciteren. En ik ben van plan om nog lang door te gaan. En dat vind ik fantastisch, ga vooral zo door.

Gerard Kosterman (die dagelijks even komt kijken en al veel info op de site gevonden heeft), 13 juli 2012


Beste Nico,
Eerder sprak ik al eens mijn bewondering uit voor je mooie, zeer informatieve website en de enorme vasthoudendheid die je v.w.b. de regelmatige updates aan de dag legt. Nu we terecht zijn gekomen op het moment dat diezelfde site zijn 10-jarig jubileum viert, wil ik graag nogmaals mijn complimenten aan je overbrengen.
Daarnaast natuurlijk eveneens onze welverdiende felicitaties. PROOST! ('en effe fluite bij de blokpost in Bunnik graag...')

Cor de Rijke (webmaster www.feijenoordsemeesters.nl), 13 juli 2012


Hallo Nico,
Gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van jou site, ik kijk er met veel plezier naar.

groet pieter fluiter voormalig bewoner van Bunnik, 13 juli 2012


Hoi Nico,
Gefeliciteerd met jouw jubileum. 10 jaar is niet niks en de site is inde jaren behoorlijk gegroeid. Maar er gebeurd gelukkig genoeg om dit te laten zien op de site. Ik hoop dat je nog zeker 10 of meer jaren dit voortzet.

Collegiale groet van Peter Otten, 13 juli 2012


Nico, van harte gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van de site. Op naar de 20 jaar. Groet uit Wateringen van een ''trouwe bezoeker''.

Johan Tetteroo, 13 juli 2012


Hoi Nico,
van harte gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum, hopelijk mogen wij nog jaren genieten van deze mooie site.

Andries de Wit, Wieringerwaard, 13 juli 2012


Hallo Nico,
Van harte met je tweede lustrum, danwel je eerste decennium! En die belofte dat je nog lang doorgaat, daar wil ik je graag aan houden....

Martijn van Steenderen, 13 juli 2012


Hoi Nico,
Bedankt voor het maken en 10 jaar bijhouden van dit unieke naslagwerk. Ik hoop dat je er nog lang mee door kan gaan, zodat ik mijn druppeltje aan deze oceaan aan informatie bij kan dragen.

Van harte gefeliciteerd, groetjes Rienk Nauta, 13 juli 2012


Hoi Nico
Een prachtig na slag werk wat je hier heb neergezet. Wat ik graag zou willen zien is een tijdsbalk van wanneer wat heeft gereden en dan voornamelijk de personen treinen met hun samenstelling. Met mijn modelbaan ben ik op zoek naar dat soort informatie.

André Dokter, Storingsmonteur Ehv, 12 juli 2012

Het is een goede suggestie, maar helaas heb ik vooralsnog geen tijd om hier werk van te maken. - Nico


Toeval bracht me op de site. En mooi toeval dat is.
Ik heb de site nog niet helemaal omgewoeld - maar als dat mag plaats ik een link naar een web-kruispunt en dan zou dat merkbaar moeten zijn.. denk ik.

Groetjens uit Born, LB
Haj Peters, 27 juni 2012


Hi Nico,
Wel vaker op je site gekeken, maar nu dan een berichtje. Hele leuke site, veel info en het leukste, voor mij althans, zijn de oude nostalgische foto's. Als je het goed vind heb ik je op onze maillijst gezet. Kom eventueel eens bij ons langs.

Harald Karsen, www.railclubutrecht.nl, 12 juni 2012


Informatie gezocht: aanleg spoorlijn in Eerste Wereldoorlog

Mijn opa, Engels, was in de Eerste Wereldoorlog werkzaam als krijgsgevangen soldaat aan de spoorlijn Berlijn-Baghdad. Het was 1916 toen een grote groep krijgsgevangenen in Anatolië (nu Turkije) aankwam. Ik ben drie jaar geleden langs dezelfde spoorlijn gegaan. Ik ben met een vriendin opgestapt in Nisibin op de grens van Syrië niet ver van de grens van Irak. Op de bonnefooi zijn we na zoeken bij het stationnetje aangekomen. Het bleek een groot rangeerterrein te zijn. Na twee dagen wachten konden we mee in een zeer lange (42 wagons geloof ik) en 1 personenrijtuig mee langs de grens van Syrië richting Izmir.

We hebben het fantastisch gehad met het zeer vriendelijke mannelijke personeel. Ze vonden het maar raar twee vrouwen (rond 63 jaar) die met de trein wilden. In Turkije gaat iedereen met de bus of de exprestreinen. We kregen eten onderweg van het kookstelletje in de gang. Dikke tomatensoep met brood en peterselie en uien, heerlijk. Twee enorme locomotieven (diesel?) trokken de wagons door de bergen. Het was een gigantische vertoning van kracht, het gevaarte ploegde zich langzaam omhoog. In de bergen hebben we nog een krijgsgevangenkamp gevonden. We hebben er ongeveer 14 dagen over gedaan met wat tussenstops en een stukje per bus ivm de lijn die door Syrië ging en waar we geen visum voor hadden. De trein ging ongeveer 3x per week.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn er erg veel krijgsgevangenen omgekomen bij de tocht naar deze spoorlijn en tijdens de werkzaamheden. Mijn opa was bij de 3000 die weer terug zijn gekeerd in Engeland de rest van de ongeveer 12.000 zijn vermist en nooit teruggekeerd. De lijn is niet op tijd afgekomen, helaas voor de Duitsers en gelukkig voor de geallieerden van die tijd.

Ik ben nu een boek aan het schrijven over deze episode. Roman berust op historische gegevens. Wat ik nu wilde vragen of er mensen zijn die weten hoe de ongeveer 22 tunnels die werden aangelegd in die tijd rond 1915-1919 tot stand kwamen. De lijn werd geëxploiteerd door Duitsers (de Firma Holzmann uit Frankfurt; failliet gegaan rond 2002 werd mij gezegd). Hoe maakte men een spoorwegtunnel door rotsen. Er waren drilboren op luchtdruk in die tijd maar echt weten doe ik het niet. Ze moesten hier en daar door graniet. Hoe werden de rails bevestigt aan de bielsen. Langs de spoorlijn liggen nog heel veel oude bielsen. Verrot en op grote hopen.

Ik hoor graag van mensen of zij meer weten over spoorlijn- en tunnelaanleg rond 1916. Zie ook mijn foto's op Flickr.

Jacqueline van den Berg, 18 mei 2012


Beste Nico Spilt,
Bijzondere interessante site; zeer de moeite waard!

Peter Marcuse, www.marcuse.nl, 12 mei 2012


Beste Nico
Wat een geweldige site is dit. Zo uitvoerig over tal van onderwerpen in één site heb ik nog niet eerder gezien. Naast het mooie materiaal over het spoor ook veel over tram en metro. Geweldig ook nog de Crossly opleggerbus te zien. In mijn jeugd reed ik daarin vanuit Arnhem richting Zutfen. Deze NS bus deed alleen de stations aan en stopte niet onderweg bij een of andere halte. Prachtig uitzicht helemaal bovenin op de "hoge bankjes" Ook de mooie locs de 1200 serie van de NS heb ik vaak in actie meegemaakt met vele treinreizen. Evenals de 1100 en 1300 serie. Mooie tijd.

Berend Pijkeren, Capelle aan den IJssel, 21 maart 2012


Beste Nico:
Je hoort niet zoveel van me, maar reken erop, dat ik jouw site nauwlettend volg. Nu weer dat filmpje over 100 jaar trein 1839-1939. Chapeau!!!!!!!!! Ik ga al die filmpjes eens in een map zetten en dan op DVD; heerlijk als ik op zolder met de treintjes speel.!

Marius van der Lint, 9 maart 2012


Hallo Nico.
Ik wil graag reageren op het stukje dat de heer Henk Uijterwaal geschreven had in uw gastenboek. Het klopt niet wat de heer Uiterwaal geschreven had, dat de hamburger een Amerikaanse uitvinding was. Ik citeer: De hamburger zoals wij hem vandaag kennen, werd voor het eerst bereid in de Duitse stad Hamburg (inwoners van deze stad worden ook Hamburgers genoemd). In Hamburg werd het vlees voor het eerst gebakken, en daarna geserveerd op een rond broodje. Duitse emigranten hebben dit concept meegenomen naar de Verenigde Staten, waar de moderne hamburger is ontstaan. Bron: Wikipedia.

Marc van Zijl, 5 maart 2012

Antwoord
Je hebt gelijk. Zie ook www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/hamburger-herkomst.


Beste Nico,
Op de site staat dat Kennedy gelukkig naar Berlijn ipv Hamburg ging, zodat hij niet hoefde te zeggen dat hij een Hamburger was. Dat klopt, maar de uitspraak "ich bin ein Berliner" is ongeveer even fout als "ich bin ein Hamburger". Een "Berliner" is namelijk een zoet broodje gevuld met jam en bestrooid met poedersuiker, dus in feite zei hij dat hij een soort oliebol was. Je hebt ook nog "Frankfurters", dat zijn worstjes. Overigens komt de Berliner (het broodje) oorspronkelijk wel uit Berlijn (ze worden daar al heel lang gegeten) maar de Hamburger (het vleesgerecht) niet. De Hamburger schijnt een Amerikaanse uitvinding te zijn, waarbij ham naar varkensvlees verwijst (wat er oorspronkelijk ook in zat) die later naar Europa is verhuisd.

Henk Uijterwaal, 3 maart 2012


Beste Nico,
Via via kwam ik op je site terecht.Ik waardeer enorm je interesse en kennis,en dat je het deelt met anderen. Voor mij een zeer waardevolle site.Grote klasse!!!!!

Roel Gouda, 14 februari 2012


Beste Nico Spilt,
Vijftig jaar geleden zat ik in militaire dienst. Ik kreeg sollicitatieverlof van de batterijcommandant. Een sollicitatie had ik in Utrecht lopen. Door het ernstige treinongeluk bij Harmelen op 8 januari 1962 kwam ik te laat voor de sollicitatie. Na afloop van de sollicitatie kwam ik pas omstreeks 18.00 uur bij mijn ouders in Den Haag. Om toch weer dezelfde avond weer in de legerplaats 't Harde te komen, heeft mijn vader met zijn auto me naar Utrecht CS gebracht. Op de A12 ter hoogte van Woerden zag ik een zee van licht van de rampplek bij Harmelen. Na afzetten in Utrecht kon ik op tijd naar de legerplaats 't Harde terugkeren. De volgende dag vroegen mijn maten en de meerderen over de spoorwegramp bij Harmelen.

Peter Roskott, 14 januari 2012


voor Nico en alle trainspotters vachter je luie schermen, een prettig gestoorde uitgang van '11 en ingang van '12

Yann Dujardin, Belgie, 31 december 2011


Hallo Nico,
Jouw site bekijk ik al vele jaren, ik stuur ook iedereen door die meer wil weten van treinen en alle zaken daarom heen. Zelf ben ik werkzaam bij NedTrain in Haarlem, ik kan van jouw site veel leren en dat zal ik blijven doen.
Ik heb hier nog een interessante link, in Duitsland heeft een man een Baureihe 80 in zijn tuin staan, ik weet niet of deze lok op dit moment rijvaardig is. www.spur-1-freunde.de/ausflugbr80009.html

Bedankt voor al het kijkplezier,
Rutger Luiten, Zoeterwoude, 12 december 2011


Hallo Nico,
Wat een geweldige site Nico met zeer veel informatie over het grootbedrijf en hobby. Modelspoor verbouwing naar het grote voorbeeld en de interesese naar het groot bedrijf. Toe te juichen mensen zoals jij, geweldig.

Een ex bus chauffeur van de N.A.C.O. en NZH
Bert Buter, Den Helder, 20 november 2011


Dag mijnheer Spilt,
met een afbeelding van een Plan T waarop met photoshop de blauw/gele kleuren van de Beneluxstellen was aangebracht heeft u op uw geweldige website aangegeven dat men een uitbreiding van het Benelux materieelpark destijds had kunnen baseren op de techniek van Mat’64. Men heeft toen echter zijn toevlucht genomen tot getrokken materieel met loc wisselen te Roosendaal (eenspanningslocs) en Antwerpen (kopstation). Ik vermoed dat het gebruikte materieel uit Belgische I2, K2 en/of K3 rijtuigen en NS plan D was samengesteld. Dat was een oplossing voor de korte termijn. Om het tijdrovende en ook qua spoorbezetting lastige lokwisselen te omzeilen is men zoals bekend plan D WRD’s tot stuurstandrijtuigen gaan verbouwen. De treinen gingen verder bestaan uit 3 buurland plan W en elk een Belgische AB en A zijgangrijtuigen. Het geheel werd getrokken cq geduwd door aangepaste Belgische loks reeks 25.5. Welnu, het drong laatst ineens tot mij door dat met deze invulling van de materieeluitbreiding alsnog tot op zekere hoogte gebeurd is wat u suggereerde. Immers, plan W doet dan wel in eerste instantie aan Silberlinge denken, maar je kunt het ook zien als tijdgenoot van en op een aantal gebieden verwant aan Mat’64 (draaistellen, geen schortplaten, type ramen, banken). Beetje ver gezocht misschien, maar toch!
Groeten van die optimistische sollicitant van destijds 57 die intussen alweer drie jaar bij de niet te vergezochte NMBS aan het bollen is.

Frank Sturm, 5 november 2011


Hallo Nico,
Leuk filmpje van de onderkant met als bijschrift:“15 oktober 2011. De SSN Ahrtal Express heeft Utrecht achter zich gelaten en stoomt nu door naar Den Bosch en verder. Let op de gloeiende vuurkist en op de lekkende stoomkoppelingen. Mijn camera haalde ik kletsnat tussen de rails vandaan, maar gelukkig is die waterdicht.” Wat zo erg gloeit is gelukkig de asbak van de lok. Niet goed, want daar trekt deze krom van, maar niet zo erg als een gloeiende vuurkist. Daardoor ontploffen locomotiefketels namelijk wel eens.

Leo Bos, 24 oktober 2011


Beste Nico;
Las net dat er al 2 miljoen bezoekers voor de website zijn geweest.....dat ga ik niet nadoen met www.stationhad.nl en is ook niet mijn intentie. Van harte gefeliciteerd en ga zo door, ik lees en kijk er met groot plezier naar en leer er van. Veel geluk en succes verder in goede gezondeheid,

Gertjan Stamer uit Heemstede, 21 augustus 2011


Beste mijnheer Spilt,
GEFELICITEERD MET UW 2 MILJOENSTE BEZOEKER!!!!!!!!!!!!!! Ik zou zeggen: Op naar de 3 miljoen!

Jelle Van der Ham (11 jaar), 17 juni 2011


Hoi Nico,
Gefeliciteerd met je 2.000.000e bezoeker! Ik volg je site nu een paar jaar, en ik moet zeggen dat ik altijd weer kan lachen om het commentaar op sommige bedrijven en organisaties. Verder geniet ik ook altijd weer van het museummaterieel en ander oude treinen die op je foto's en video's te zien zijn. De ritten op de hoofdlijn moet ik helaas meestal missen omdat ik dan meestal gewoon op school zit. Ik wens je nog jaren plezier toe met je website, en op naar de 3 miljoen!

Robert Zondervan, 26 mei 2011


Beste Nico,
Ook ik heb je bezoekersteller de afgelopen dagen met stijgende spanning gevolgd. Zou ie de magische grens wel halen?? Gezien het tempo waarmee de teller opliep, viel daar nauwelijks nog aan te twijfelen. Van mijn kant een hartelijke felicitatie met de bereikte 2 miljoen bezoekers. Ik denk, dat dit resultaat een gouden rand mag hebben, in ieder geval een lintje van Beatrix. Wie doet het je na: zoveel mensen een stuk interesse en informatie bieden in de wondere wereld van onze hobby. En dat als vrijwilligerswerk.

Edward, 26 mei 2011, www.archiefedwardbary.nl


Beste Mijnheer N. Spilt !!!
Wat lees ik nu ??? 60 jaar !!! spandoek ?? en geen enkele machinist die getoeterd heeft ?? Schande ! er zou op zn minst ieder uur luid getyphoneerd moeten worden toch ?? waar zijn die machinisten gebleven , die BJ K , die SG en die DD ??? Het wordt mischien tijd om een echt F bord te plaatsen ? Wel alle gekheid op een hekkie , alsnog van harte Gefeliciteerd met uwer verjaardag !!!

De DD, 30 april 2011


Geachte Heer,
wat een geweldige collectie prachtige plaatjes, je komt niet uitgekeken. Ben een enorme liefhebber van de Schienenbus, heb daar in mij jeugd begin jaren 60 vaak in mee gereden. Traject Boppard naar Buchholz, prachtige baan door het Muehltal de berg op. Ook Koblenz - Boppard vaak gereden. je site is G E W E L D I G...

Bedankt,
Harry Bijleveld, 18 februari 2011


Geachte meneer Spilt,
Ben bij toeval op uw site beland. Met stijgende verbazing en respect over de hoeveelheid informatie heeft u mij een buitengewoon genoeglijk uurtje verschaft. Waarvoor dank. Werkelijk klasse.

Met respect,
Sip Bosch, 14 februari 2011


Hallo Nico,
Het blijft genieten als je wederom jou site bezoekt. Het is alweer een jaar geleden dat ik een bericht achter liet in het gastenboek. Het blijft een tijd rovende bezigheid deze site te bezoeken. Complimenten voor zoveel informatie. Blijf met plezier kijken naar de mooie plaatjes en de informerende teksten.

Wim Boots, 24 januari 2011


Beste Mijnheer Spilt,
Ik vind uw site echt geweldig! Ik heb echt plezier van uw site. Er staat een boel te lezen en te kijken op. Ik hoop dat u snel uw 2.000.000ste bezoeker krijgt.

Jelle Van Der Ham (11 jaar), 22 december 2010

PS: nog een vraagje... Zijn alle foto’s uit de rubriek speciale constructies echt?


Goedenavond heer Spilt,
Mijn complimenten voor uw site. Leuke verhalen, mooie foto´s en een schat aan informatie. Ga zo door! Wellicht nog niet ingeburgerd onder spoorliefhebbers, maar anders heb ik nog wel een leuk idee voor een naam voor de Talent 2, Baureihe 442 / 443. Wat dacht u van Hamster? Wellicht een toepasselijke naam voor een treinstel met bolle wangen!

Dennis Meijer, 13 december 2010


Goedenavond heer Spilt:
Veel, maar dan ook veel te laat heb ik uw site ontdekt. GEWELDIG!!!!!!!!! Wat een schat aan informatie. Ik ben nu alweer weken bezig met het doorvorsen van het een en ander en ik blijf me verbazen over de uitgebreide inhoud van uw site en van uw kennis van de onderwerpen. Naaste een redelijk fanatiek modelspoorder hou ik ook erg van fotograferen en alles wat daar op – vroeger kleurendoka ( M707 ) en tegenwoordig computer gebied - bijkomt; wat wil ik nog meer?? Gefeliciteerd met de site, veel succes verder en ga a.u.b. zo door.

Marius van der Lint, 20 november 2010


Hoi Nico,
Na elk bezoek op deze website kom ik toch steeds weer nieuwe informatie tegen. Deze website zal mij nooit vervelen, hier is een enorme hoeveelheid aan informatie opgeslagen, kortom hier raak je NOOIT uitgekeken. Geweldig Nico, blijf doorgaan a.u.b.!

Groeten uit Alkmaar
Picone, 12 november 2010


Gefeliciteerd Nico, met de 1.750.000 ste bezoeker. Wat gaat het nu hard. Maar ook een genot om die mooie foto's en filmpjes te bekijken. Ik zeg: Nico, op naar de 2.000.000 en daarna gewoon doorgaan met die hele mooie site. Veel succes en de groeten van Johan uit Wateringen.

Johan Tetteroo, 30 september 2010


Prachtige site, Nico,
Vooral de recente video van de dubbele DD-AR's waren mooi. M'n favoriete treinen. Erg jammer dat hier weinig van op internet te zien is... Ook de ietwat oude video's uit 2008 Woerden zijn erg interessant. Die bekijk ik regelmatig. Voor het gaval dat u, of iemand anders op uw site, iets wilt zien van treinen in Zuidwest Ierland, kijk dan op FraBioProducties, het kanaal op YouTube. Ik vind het altijd leuk om dagelijks te kijken op uw site, om te zien of er nog nieuwe foto's op geplaatst zijn. Veel geluk met nicospilt.com , en ga zo door,

Francesco Biondina, 29 september 2010


Hallo Nico.
Prachtige site. Kort geleden zocht ik wat informatie op Wikipedia over het Nederlandse Spoor, ik was conducteur NS, en tot mijn verbazing vond ik geen informatie over de Kameel op deze site. Na even zoeken vond ik informatie over de "Kameel" op jouw site. Even dacht ik er dus over om een link naar jou te plaatsen, maar bedacht me toen, omdat ik daar geen toestemming voor gevraagd had. Misschien zou je zelf die link willen plaatsen of de website aan willen vullen. Vandaar dit mailtje.

Machiel van Veen, 24 september 2010

Natuurlijk mag je dat wel doen! Zelf publiceer ik niet op Wikipedia, maar ik heb wel toestemming gegeven om teksten van mijn site over te nemen.


Dag Nico,
Soms vraag ik mij weleens af: is dat nou niet moeilijk om Nico Spilt te zijn? Waar haal je de tijd vandaan om zoveel te publiceren op het internet? Maar ik moet toegeven: ik amuseer mij altijd kostelijk met jouw site. Het heeft ertoe geleid dat ik er een eigen uitdrukking voor in het leven heb geroepen. Hier in huis weten ze inmiddels exact wat het betekent als ik zeg dat ik een uurtje ga spilten... Ik ben zeer benieuwd naar wat je het geïnteresseerde lezerspubliek nog allemaal zult voorschotelen.

Jos Gulikers, 3 september 2010


Hallo Nico!
Mein Freund aus Appingedam hat mir den Link zu Deiner Site gesandt. Ich war auf der Site schon einige Zeit unterwegs. Gefällt mir sehr gut. Besonders interessieren mich die Fotos der Erzbergbahn und Bilder von Dampflokomotiven. Keine Bilder der Tauernbahn gefunden. Diese Stecke feierte 2009 100 Jahr Jubiläum. (Schwarzach St. Veit – Spittal/Millstättersee) Nochmals Gratulation zu Deinen wunderschönen Bildern.

Servus. Edgar Kowarik, 3 augustus 2010


Hoi Nico
Ik was op zoek naar een site met veel informatie over ned treinen toen kwam ik jou site tegen. Moet zeggen dat je wel erg veel op heb staan daar ben ik wel een paar uur meer bezig, maar het was precies wat ik zocht uitgebreid en gedetailleerd. Vindt het mooi om die oude treinen weer te zien uit de jaren 70 en 80 ga zo door en ik blijf je site volgen. Ik zit zelf veel voor de pc oa voor spellen toen ik dacht zou erg geen treinsim zijn en ja die zijn er toen kwam bij terecht bij Railworks en dat is een gaaf spel prachtige treinen en realistische geluiden. Heb een filmpje op YouTube gezet.

Groeten Bennie, 24 juli 2010


Hallo Nico,
Gefeliciteerd met het 8 jarige jubileum. Deze site is (en ik overdrijf niet) een grote aanwinst voor het internet in het algemeen. Maar zeker voor de gemiddelde "trein-gek" Suc6 met de volgende 8 of 88 jaar.

Ronald Duinkerken, 13 juli 2010


Hallo Nico,
Ik heb een foto voor je. Ik heb hem gemaakt op de Haarlem-100. Misschien heb je deze trein ook wel gezien: Het is Plan-U 113. Ik heb zelf de legokop erop geplaatst. Misschien kan je hem bij Constructies of Digitale bewerkingen zetten?

Grtz, Twan Klein., 28 juni 2010


Hoi Nico,
Jouw site is inmiddels al een aantal jaren vrij dagelijkse kost voor me. Ik wil je graag bedanken voor alle informatie en vooral foto's die je voor ons op je site zet. Omdat ik zelf wel treinliefhebber ben maar niet altijd (lees: vrijwel nooit) een fotocamera in de hand heb ben ik gelukkig met hetgeen jouw site biedt.
Let je wel op bij het maken van filmpjes (zie www.youtube.com/watch?v=D8fasGcAi6Q)?

Roland Koerts, 23 juni 2010


hoi nico,
erg mooi die bussen, toen ik nog in Groningen woonde, eind 40 en begin 50 jaren had je ook de bussen van de ESA, wat ik daar nog van weet dat die met een trekker en oplegger reden o.a. op de lijndienst naar Marum, hun thuisbasis, ben benieuwd of daar nog ergens foto,s van zijn, prachtig ook de GADO, als we op vakantie naar Ameland gingen dan gingen de fietsen achterop of op het dak,

Dick A. van Dokkum, 12 juni 2010


Hallo Nico,
Sinds een maand heb ik jou site ontdekt,doe heel veel info op over de treinbaan die ik zelf wil bouwen. Vooral wat er allemaal in de 60/70 jaren rondgereden heeft in Nederland. Komen weer een hoop jeugdherinringen boven omdat in mijn jeugd het enige vervoer het openbaar vervoer was. Ook heb je allerlei andere dingen er op staan wat je leuk vindt, moet je ook vooral blijven doen want er staan harstikke leuke onderwerpen bij. Vooral doorgaan en veel succes met deze site.

Thom Grafhorst, 10 juni 2010


Hallo Nico,
Geweldig die fotoserie uit Catalogus Beijnes 1955, je kunt gerust de conclusie trekken dat er een hoop moois naar de kl.... is gegaan.

Dick Donkervoort, 5 juni 2010


Hoi Nico,
via www.goeievraag.nl kwam ik nieuwsgierig op je site kijken naar putdeksels, vond het erg leuk om te zien. Afgaand op de overige reacties in je gastenboek lijkt de railwereld me een tijdrovende hobby waar ik maar niet aan ga beginnen, maar ik zal de site doorgeven aan iemand die daar wél gek van is.

groetjes Ilja, 9 mei 2010


Hallo Nico.
Volgens mij moet jij commissaris worden bij de NS. In Nederland is er niemand die zoveel kennis heeft van het spoor en niemand die zoveel inside informatie heeft.

Koos Brander, 7 mei 2010


Ha Nico,
maak je ons nog minstens 10 jaar blij met jouw kijk op wat er langs de rails te zien en te beleven is?

Leen Doeve, 29 april 2010


Dag Nico,
Een leuke foto van het Koninklijke Rijtuig Sr 10.

Met veel plezier bezoek ik je goedverzorgde site.

Jan Willem Faasse, Huissen, 20 april 2010


Beste Nico,
Wat zeggen deze cijfers?... Dat je best trots mag zijn op je website, de bescheidenheid siert je. Ga vooral door op deze weg in je gasten boek lees je waarom.

Rienk Nauta, 11 april 2010

P.S. Ik behoor soms tot de kijkers van de 05.00 uur ploeg(je).


Beste Nico,
Met dit mooie weer lig ik met griep op bed en was van ellende gaan googelen op 'Fort Voordorp', waar mijn collega's vanmiddag een bijeenkomst hebben. Via een foto kwam ik terecht op jouw site, waar ik zonder dat ik het door heb nu al meer dan een uur op zit te surfen. En dat terwijl ik niet eens een echte trein liefhebber ben. Je hebt een geweldige website, het enthousiasme en de lol spat ervan af! Je hebt me aangestoken, ik ben weer een stuk vrolijker. Waarvoor dank!

Evelien Verhage, 8 april 2010


Beste Nico,
Het zal al best een aardig tijdje op je website staan, maar ik las zonet ProRailProza voor het eerst. Het stukje uit de brief "De wettelijke voorkeurswaarde" bevat behalve de door jou al opgemerkte inhoudelijke onzin nog meer lariekoek. Het woord "grootheid" wordt hier ook nog eens verward met het woord "eenheid". De dB(A) is namelijk de eenheid waarin de grootheid geluidssterkte wordt weergegeven.

Leo Bos, 26 maart 2010


De opmerking van Piet Heijers (20 maart) is inderdaad een terechte constatering. Het snelheidsverlagingsbord op km 9.420 en het snelheidsbord op km 9.817 staan er 'in het veld' niet. Voor zover mijn seinenkennis nog op orde is: bij binnenkomst in Baarn vanaf spoor YB (uit Soest) via 811 naar 804 toont sein 746 normaliter geel-6 en sein 626 geel en volg je de seinbeelden gewoon op. Ga je naar de 809 of 810 krijg je sein P 699 geel 4, sein 746 geel en dan door de wissels 41A->38B en of 38A met max. 40km/uur. Zo werkt dat gewoon in ons seinenstelsel. Snelheidsborden zijn dan overbodig en staan er dus ook niet, behalve op de wegwijzer...

Edward Bary, 25 maart 2010


[reactie op Edward Bary, 15 maart]
Het zal vast al opgemerkt zijn door spoor-enthousiasten, maar ik dacht nog een fout te zien op de "nieuwe" wegwijzer van emplacement Baarn. Het bord SR 314 (40km/h) rechts onderaan, staat er niet meer. Een voordeel van de nieuwe situatie is dat de binnenkomende trein uit Soestdijk niet meer zo'n heel eind 40 km/h rijdt. Nu rijden de binnenkomende treinen 80 km/h bij het eerste wissel. Het sein dwingt tot afremmen naar 40 km/h.

Piet Heijers, 20 maart 2010


[reactie op Peter Eradus, 16 maart]
Die grafitti stoort me nog het minst. Eigenlijk was het me niet eens opgevallen als je me er niet op gewezen had. Waar ik zelf over viel was dat de wielen met de flenzen gewoon op de blote straatklinkers lijken te staan. Dat lijkt me pas echt schadelijk voor de loc! Of..?

Roeland Krul, 19 maart 2010


"Prachtig" zo'n tentoongestelde Sik bij Rail 2010. Maar bepaald geen reklame voor de plaatser / organisatie / eigenaar. Zo "iets" vol met graffiti is toch geen gezicht....... Of moeten wij dit mooi vinden. Had daar nu niet even iets aan gedaan kunnen worden ? ? ?

Peter Eradus, 16 maart 2010


Naar aanleiding van de wegwijzer van Baarn op je website waarop een foutief geplaatst snelheidsbord staat, het volgende. Betreft de plaatsing van bord SR 314 met getal 13 bij km 36.398 langs spoor 811. Als dat juist zou zijn, dan ontbreekt er ergens “verderop” een bord SR 313 met getal 8 in verband met SR 314 met getal 8 bij km 9.640. Het is echter onjuist; SR 314/”13” moet staan (getekend worden) langs spoor 810, het spoor naar Amersfoort. Vertrektreinen vanaf spoor 4 naar Soest houden 80 km/u. aan wat het eerdere bord ook aangeeft.

Inderdaad komen op wegwijzers vaak fouten voor. De complicatie daarbij is dat de vakman in dezen afgeschaft is (letterlijk) en de tekening uit een generator komt. Deze moet van verschillende soorten gegevens een wegwijzer compileren; hoofdzakelijk uit de BVS-tekening en de OBE/OS-bladen. Dat programma maakt nog wel eens fouten en voor snelheidsborden helaas ook. Eerder werd gesignaleerd, dat er tekeningen verschenen met snelheidsborden op hun kop, waarbij een afrem 60 km-bord ineens een baanvaksnelheidsbord 90 km was geworden. Op de wegwijzer Hilversum stond na de ombouw in 2007 bij spoor 903 (rijweg richting Brn) en vlak voor het (groen knipperende) uitrijsein 38 een snelheidsbord "6" terwijl iedereen weet dat dit seinbeeld max. 40 km/u. oplegt. Dat is nu wel van de wegwijzer af en dus gecorrigeerd, maar dat ging ook niet zonder moeite en kritische opmerkingen vanuit de hobby- en machinistenwerelden zo...

Dat het systeem de borden zelf uit OBE-bladen moet genereren, komt overigens omdat iemand een paar jaar geleden besloten heeft de snelheidsborden van de BVS-tekeningen af te halen, een besluit dat niet alleen de tekeninggenerator, maar ook de gewone gebruiker hoofdbrekens bezorgt, omdat ook deze nu twee soorten bladen naast elkaar moet gebruiken en op geen enkele manier meer achter de kilometrering van de losse snelheidsborden kan komen. Dit zou nog niet zo erg zijn, als na het genereren van de tekening iemand met verstand van zaken even zou kijken of het machientje het goed gedaan heeft. Dat gebeurt niet en ProRail is dat ook niet van plan. Via het centrale meldpunt Loketten en Service Centers kunnen via speciale formulieren fouten doorgegeven worden. Maar als je deze aardige mensen via de telefoon spreekt, dan worden de opmerkingen inhoudelijk niet of nauwelijks begrepen. Het voortdurend melden van fouten en hun noodzakelijke verbeteringen, waarbij het eerst direct gewijzigd werd en later de weg in geslagen werd dat het niet fout kon zijn (want het komt uit een machine die onfeilbaar is....), leidt tot meldingsmoeheid.

O ja, vergis u niet: op de wegwijzers staat als verantwoordelijk uitgever: "NSR Productie Services". Maar ook dat is onjuist. De wegbeheerder is de enig juiste verantwoordelijke en dat is toch echt ProRail. Blijkbaar zit er in de leverancier-klant verhouding (lees; maker en gebruiker) nog iets onduidelijks.

Zolang de Raad voor de Transportveiligheid dit soort incorrecte reglementering (die wèl voor wegleerinstructie, opleidingen en veiligheid dienen) evenmin belangrijk vindt (wat ik overigens niet suggereer als juistheid), moeten we er in de praktijk maar het beste van hopen en vertrouwen op de vakdeskundigheid, wegbekendheid en alertheid van machinisten. Kennelijk heeft het bedrijf nog een andere bron nodig: de kennis vanuit de hobby- en machinistenwereld.

Edward Bary (voormalig medewerker reglementering), 15 maart 2010


‘Mooi trein!’ ‘Dees mooi trein, toet toet!’

Groetjes Nouk (een 2,5 jarige trein- en Nico Spiltfan)

Nouk Rexwinkel, 6 maart 2010


Beste Nico,
U heeft een geweldige website, ik gebruik hem altijd even als ik zelf een bepaald type Lok niet helemaal goed kan identificeren tijdens het filmen op bepaalde baanvakken in den lande. Ook de vele foto's van het historische trein materieel in actie vind ik fantastisch. Ik zelf ben van 1967 en heb gelukkig nog al het materieel van de 50-er en 60-er jaren live mogen meemaken. Zowel op jonge leeftijd al spottend op hoofdstation Groningen en Groningen Noord en als reiziger in die stoere hondekoppen (mat.64) naar Rotterdam. Die jarenlang het beeld tussen Groningen-Zwolle-Amersfoort-Amsterdam CS of Utrecht CS-Den Haag CS of Rotterdam CS bepaalden. Voor de rest niks dan lof over dit naslagwerk betreffende de Nederlandse Spoorwegen. En ook de informatie over de buitenlandse spoorwegen vind ik zeer interresant, vooral het materieel van onze oosterburen. Gaat u vooral zo door met deze uit de hand gelopen hobby van u.

Jan Krauts, 5 februari 2010


Beste Nico
Beste site (internet pagina)
Beste lezers
Beste treinen
Beste foto's
't kan niet op, ik heb nog nooit zo veel naar een site gekeken als naar deze. En ik ben nog maar een paar weken bekend met "Langs de rails". Ik woon sinds 1982 in Noorwegen en ben meest op Noorse internet pagina's Maar "langs de rails" slaat alles. Net als anderen al schreven, zit ik hier uren achtereen. "Met erg veel dank aan mijn vrouw" :) Ga door met het goede werk.

Niels de Ruijter / Noorwegen, 3 februari 2010


Hallo naamgenoot,
Veel te mooie site !! Mijn vrouw dreigt mij te verlaten als ik nog langer urenlang onbereikbaar voor het scherm zit. Tsjonge,…..ik zal haar missen.

Nico Bartels, 1 februari 2010


Hallo Nico,
Dank voor zoveel informatie, een goede geheugen steun betreffende "oude" modellen. Ook fijn om details te zien voor eigen aanpassingen aan het spoor. Ook leuk zijn de bewerkte foto's, nieuwe spoormodellen wellicht een tip voor de ontwerpers voor aangepaste modellen. Een nadeel aan deze site is dat je veel heel veel tijd besteed. Maar goed toch bedankt.

Wim Boots, 24 januari 2010


Geachte Nico Spilt
Helaas heeft iemand mij gewezen op deze site. Sinds ik weet heb van het bestaan van een treinenenthousiast MET humor ben ik niet meer tot enige productiviteit in staat. Als ik s'ochtends de computer aanzet ga ik eerst naar de site en s'avonds gaat die als laatste uit. Mag ik u daar vriendelijk voor bedanken.....?

Groet, Een treinenenthousiast ZONDER humor
Marco van Wensveen, 5 januari 2010


Beste Nico,
Om te beginnen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Van harte gefeliciteerd met de 1,5 miljoen bezoekers! Ik hoop nog lang van jouw site te kunen genieten (samen met met treinenthousiaste zoons)

Jan Jaap Westhof, 1 januari 2010


Prachtig werk wat je ons aanbiedt,hartelijk dank.
p.s. ik heb net een model van ns DE-5 gekocht,spannend.

Pier Bangma
26 december 2009


Hallo Nico.
ik kijk al tijden geregeld rond op je web site , wat een groot en boeiend stuk werk is het toch, de tijd die je er aan besteed moet voor veel mensen en je zelf , toch echt de moeite waard zijn, zo bouw je teminsten nog iets op dat veel kanten heeft, bruikbare info,mooi om te zien of te weten ,of gewoon leuk , maar ook meningen die de moeite waard zijn , kort om heel veel verschillende zaken die me bij blijven.

Joost Bakker
22 november 2009


Beste Nico Spilt
Ik ken uw site al een poos maar schrijf voor het eerst wat in uw gastenboek. Ik vind deze site echt prachtig! Mijn complimenten! Iedere dag staan er wel weer mooie nieuwe dingen op.Heel veel succes ermee!! Ik ben zelf ook een poos geleden met een hobby treinen site begonnen van de VSM (deels nog in aanbouw).

vriendelijke groeten van Christiaan Mullaart
20 november 2009


Een prachtpagina, maar waarom nu weer dat generaliserende: "Taxi's mogen overal rijden. Vinden taxichauffeurs."

Hans Hoff, Den Haag, www.hanshoff.tk
11 november 2009

Deze opmerking slaat natuurlijk niet op Haagse taxichauffeurs! - Nico


Hallo Nico, wat een geweldige site ben er uren opgegaan sinds 01-11-2009. Wat ik mis zijn de uniformen van de meester en de HC ers, of heb ik ze gemist. Geweldig mooi, kan er niet vanaf blijven, eten word soms koud. Bedankt ga zo door.

Herman B Holten
3 november 2009


Beste Nico,
ik had je website al 's een paar keer bezocht, maar vandaag heb ik er met een paar kleine pauzes zowat 5 uur op doorgebracht. Het leest als een goed boek wat je niet weg kunt leggen :-)

De foto die de meeste indruk op mij maakte was een simpel plaatje van een 2400 met een enkele zelflosser op station Leiden. Deze 'trein' kwam hoogstwaarschijnlijk van het emplacement Herenspoor aan de Herensingel in Leiden. Dit was vlak bij onze woonboot en met schoolvriendjes waren we hier vaak te vinden. Er waren wat opslagen van kolenboeren en een stukje spoor lag langs de singel, begin jaren ' 60 was hier nog wat overslag: kolen, hout en zelfs jachtjes werden hier vanaf een platte wagen te watergelaten.

Af en toe kwam een sikje, maar meestal een 2400 met wat goederenwagens. De ene machinist joeg ons weg, de andere vond het wel goed allemaal. Het spoor naar Leiden liep achter onze school aan de Willem de Zwijgerlaan, hier stak de loc 3 rijbanen over. Zo halverwege de jaren ' 60 stonden we te kijken naar een losse 2400 die overstak naar Herenspoor toen twee kinderen op de fiets werden overreden door de losse lok. Al is het ruim 40 jaar geleden, ik ze nog met fiets en al voor de lok uitrollen, ik stond er een meter of 5 vanaf. Zal wel op te zoeken zijn in het archief van het Leidsch Dagblad maar heb dat nooit gedaan.

Er werd gerangeerd met de duw(?)methode en remsloffen op de rail, ging vaak te hard en mis wat we natuurlijk prachtig vonden ! Ook kwamen we er achter dat als je maar voldoende straatschoffies had een enkele lege wagon ging rollen als je maar hard genoeg duwde. Mooiste was dan een wissel om te zetten en de wagon op een ander spoor te krijgen.

Mooie tijden die niet terugkeren, Herenspoor is nu een straat met huizen, zelfs onze school bestaat niet meer. Kom nu nog zelden in Leiden, heb het nieuwe station nog niet in het echt gezien, maar ik voel daar ook niet zo'n behoefte toe als ik de foto's bekijk...

m vr groet, Leo Starrenburg
25 oktober 2009hoi nico,
prachtige foto,s van Aachen hbf, in de 60er jaren kwamen wij, Wagons Lits, daar ook elke dag langs met de trein van Berlijn/Kopenhagen met ook een Russische slaapwagen naar Parijs langs,altijd mooi om daar omhooggedrukt te worden richting Luik,boven aangekomen kom je ook langs de wapenfabrieken in Herstal, later kwamen we hier ook langs met de Autoslaaptrein Düsseldorf - Avignon,werden we ook nog met stoomtractie omhoog geduwd, Dienstregeling,ma ,Asd - Avignon,A.op di,s.middags V naar Düsseldorf, Wo.A en weer V.naar Avignon, Do.A .en weer V naar Asd, A.vr en in het hoogseizoen opnieuw naar avignon, A.Asd op zondag ochtend en dan een week vrij,als het mee zat!,

Dick A.van Dokkum
4 oktober 2009


Nico,
Without a doubt my most visited web page - simply the most interesting dutch trein site around. Invaluable to enthusiasts who live outside of the Netherlands.

John B.
28 september 2009Beste Nico,
Vanaf eind 2007 woon ik wat dichter bij het spoor en een enkele keer komt er wat “anders” voorbij als wat je tijdens het reguliere spoorboekje mag verwachten. Zo kwam er vandaag een locomotief voorbij (Purmerend) waarop het nummer 23 076 stond. Dankzij jouw info (serie 23) kwam ik hier wel iets meer over te weet.

Ook, in een eerder stadium, de info van het CS te Amsterdam vindt ik zeer interessant. Ook onder meer omdat ik altijd bij Blom & van der Aa heb gewerkt waarvan de reclame tekst op de overkapping stond geschilderd.

Jan Dierselhuis, 7 september 2009
www.dierselhuis.net/blomaBeste Nico,
nadat ik zelf een week in Oost-Duitsland had gezeten en thuis maar weer eens jouw site bezocht, verbaasde ik mij toen ik op de voorpagina een recente foto uit Duitsland aantrof. Toen ik vervolgens bij nieuw een foto aantrof gemaakt van het dak van het Deutsches Technikmuseum, verbaasde ik mij alom: Precies die dag hadden mijn reisgezelschap en ik daaraan een bezoek gebracht.

Nog altijd kijk ik met plezier rond op je site,
Rens Bloom
2 september 2009


Wekelijks kijk ik wel op uw website om te genieten van alles wat u aanbiedt op de site, inclusief de brieven aan huppelkutjes en zo meer. Ik hoop nog lang te genieten van uw site.

Leo van Duinen
23 augustus 2009


Hallo mijnheer van de treinen filmpjes op "ioe tuup". Ik ben Julien Out, 3 jaar, en ik mag met mijn moeder elke avond als ik lief ben geweest "naar de treinen kijken". Zelf ben ik al vaak met de thalys geweest via Turnhout naar Bruxelles-midi en dan naar mijn "beste plek" gare du Nord. Ik wil u dank u wel zeggen voor uw filmpjes.

Julien Out
22 augustus 2009Reacties op een bericht over smerige 1600'en voor internationale treinen


Dat Railion (DB Schenker) zich niet bekommert om het uiterlijk van haar locomotieven serie 1600 moet dit bedrijf zelf weten. Nooit zou ik een winkel bezoeken waarvan de entreedeur zo besmeurd is met graffiti en vuil. Je gaat toch af op een frisser visitekaartje als je je goederen laat vervoeren door dit "beeldmerk". En er is concurrentie genoeg op het spoor.

Ergerlijker wordt het als dit soort locomotieven ingezet worden voor reizigerstreinen. Onlangs zag ik een loc serie 1600 met ongeveer hetzelfde uiterlijk rijden met de City Night Line in Arnhem richting Duitsland met rijtuigen o.a. naar Tsjechië, Moskou. En in dit jaargetijde is het op genoemd tijdstip nog daglicht... De loc gaat er natuurlijk af in Emmerich en zal wel nodig geweest zijn om daar een goederentrein op te pikken naar Nederland. De exploitant van deze treinen zou zich diep moeten schamen met zo'n krachtvoertuig voor zijn internationale reizigers. De locomloop of locbeschikbaarheid is blijkbaar van hogere orde tussen vervoerders onderling. Presentatie maakt dan niet zo veel meer uit kennelijk. Je zou toch de kosten van je duur betaalde internationale treinticket terugvragen als je dit product ziet binnenrijden op je perron.

Edward Bary, 24 juli 2009


DB Schenker moest zich eigenlijk diep schamen met zo'n snertargument. Stel je voor dat bijvoorbeeld Connexxion zijn dienstauto's niet meer schoonhield? Geen gezicht toch! Ik ben het geheel eens met het commentaar van Mijnheer Bary. Ter vergelijking een link naar een foto uit Egypte. http://farm1.static.flickr.com/55/125889652_5cf1975d0b.jpg. Die houden hun spullen wel toonbaar. Nederland zakt af naar een 3ewereldland.

Rienk Mebius, 25 juli 2009


In november van 2008 ben ik met zo'n 1600 van Railion getrokken trein naar Wenen gereden. Geen enkel probleem mee gehad, de loc deed zijn werk uitstekend. Ondertussen was het ongetwijfeld zeer schone rijtuig in welke ik een coupé had gereserveerd achtergebleven in Amsterdam wegens een defect. Waar heb je meer aan, een betrouwbare locomotief die het leven heeft gezien of een jufferig rijtuig dat wel schoon wordt gehouden, maar dat het niet doet?

Govert Schipperheijn, 27 juli 2009


Ik ben het met Govert Schipperheijn in zijn reactie op mijn ingezonden stukje eens. Het doel van internationale treinen moet zijn: de (internationale) reiziger stipt op tijd, comfortabel en voor een aanvaardbare prijs-/kwaliteitverhouding naar zijn bestemming te vervoeren en ingeval van vertragingen, uitval van rijtuigen of andere calamiteiten de reiziger terstond klantvriendelijk behulpzaam te zijn en terzijde te staan met alternatieven, eventuele hotelovernachtingen of prijscompensaties.

Dat de exploitant, DB Nachtzug, locomotieven inhuurt bij DB Schenker/Railion voor het rijden van haar treinen en capaciteit inhuurt bij Nedtrain Watergraafsmeer voor het reinigen en onderhouden van hun materieel is logistiek nog wel te begrijpen. Maar dat een emmer water met sop in dat logistieke proces ontbreekt om de smerige locomotieven even op te frissen, past blijkbaar niet in het logo of bedrijfsplan van deze vervoerder. Een getrokken internationale trein is vaak een (toevallig) samenraapsel van diverse rijtuigen naar diverse bestemmingen met een locomotief.ervoor. De som der delen bepaalt de kwaliteit. Daar hoort ook een locomotief bij.

Edward Bary, 31 juli 2009Beste Nico,
Van harte gelukgewenst met deze mijlpaal. Een woord van waardering voor de jarenlange continuiteit die je ten toon spreidt, is beslist op zijn plaats!

Groeten, Cor de Rijke (www.feijenoordsemeesters.nl)
13 juli 2009


Hoi Nico,
Gefeliciteerd met deze mijlpaal, ik hoop dat we er nog lang van mogen genieten. Een naslagwerk dat elke dag groeit en voor mij, en vele anderen, erg leerzaam is.

Groetjes Rienk Nauta
13 juli 2009 (7-jarig bestaan Langs de rails)


Nico ik geniet enorm van je site, heb verschillende treinen dagelijks in een screensaver staan vooral die grote locomotieven, die ik zelf natuurlijk nog wel eens heb zien rijden over het spoor langs Rotterdam, wij speelden toen in speeltuin vereniging het Noorden, nu rijden de auto's over dit gedeelte heen. Wat mij ook het meeste boeit is toch wel die kolen locs met die enorme wielen, hoe het bedacht is prachtig allemaal. Zelf geboren op Rotterdam zuid, Brede Hilledijk waar ook trein sporen lagen, dus vanaf jong al er naar kijken door het raam.

Met vriendelijke groet, Ton Bongers
10 juli 2009


Ha die Nico,
Mijn zoontje (5) is helemaal gek van treinen en heeft uren op je site rondgespit (wel met mijn hulp, maar toch) Ik ben blij dat er mensen zijn die met zoveel passie hun hobby uitoefenen. Mijn dank daarvoor! Ga vooral zo door! Vooral het artikel uit 1946 over het tracé Hilversum-Utrecht vond ik geweldig.

Groetjes, Jaap Verhoef
21 mei 2009


Hallo Nico,
Leuke site, kijk er elke week op! Was jij vandaag toevallig op utrecht CS? Rond 4 uur op perron 12a?

Groeten, Thijs Kamperman
19 mei 2009

Ja, dat kan wel kloppen!


Hallo Nico,
Prachtig die foto's van de NS stoomlocomotieven. Daar kan ik dus wel uren naar kijken, mooi gedaan!!! Maarre die Dolf, die spoort echt niet hoor, al 18 jaar niet. Zie de bijgevoegde foto die ik begin februari van hem maakte.

Groeten van Henk Verschoor (oftewel Locje1)
16 april 2009


Geachte heer Spilt,
Zoals gezegd, fantastische fotomontages. Is hier de wens de vader van de gedachte? NL-spoormaterieel zou wel eens wat creatiever gebruikt kunnen worden. Ik neem vaak de Zwitserse spoorwegen als voorbeeld. Daar weet men er wel raad mee.

Mvg Ed Blumer
12 april 2009


Hallo Nico,
Onze complimenten voor je site, echt hartstikke leuk. Wij wonen in Bodegraven tegen over het station en we zien elk half uur de trein van leiden naar utrecht voor bij rijden. We vinden het heel leuk om met de trein op stap te gaan. En ook gaan we wel eens op het station van Woerden treinen kijken... echt leuk..... Wij wensen je heel veel succes met alles en misschien zien we elkaar wel eens.

Groetjes van Wanda den Boer en Jurgen Woudenberg
12 april 2009


Hello Nico.
Ik woon al 48 jaar in America maar ik ben in Voorburg geboren. Ik vond je site fantasties. Het heeft veel herinering terug gebracht. Ik zal U daarom van harte bedanken voor U tijd en moeiten.

Veel groetjes uit Phoenix Arizona.
Kees van Elk
6 april 2009


Beste Nico,
Volgens mij sta jij morgen om 10:00 uur hard lachend met een fototoestel in Utrecht CS op perron 4...

Jan Jaap Westhof
31 maart 2009


Geachte heer Spilt,
Heel mooi die Plan V voor de Rhätische Bahn. Laat de tweede dag van de Railtech Europe nu toch toevallig op 1 april vallen...

Met vriendelijke groet,
Luc Demarteau (liefhebber van uw website)
30 maart 2009


Leuk joh plan-v in rode kleurstelling voor zwitserland. Ziet er erg mooi uit !!!! Ben dan ook erg benieuwd naar alle fotografen langs de lijn. Ik vindt dan ook ongelooflijk dat je over deze informatie en foto s beschikt. Wanneer gaan deze treinstellen naar Zwitserland ??? Op 1 april heb ik horen vertellen.

Greetz Marco Hamers
29 maart 2009


Er is van mij een klacht onderweg naar de Mondiale Vereniging van Websitebezitters. Ik heb de MVW verzocht deze site van het www te weren. Complete avonden en zondagen worden om zeep geholpen omdat ik de verleiding van het rondneuzen niet kan weerstaan. Zulke uitgebreide sites leveren alleen maar huwelijksproblemen op.

Hans Hermans
29 maart 2009


Hallo Nico!
Wat een geweldige website! Ik lees elke keer weer met plezier je verhalen over je ervaringen. Ik vind het leukste nog dat ik elke keer weer wat nieuws zie als ik Lang de Rails bezoek. Vooral de link tussen jou en Woerden vind ik erg leuk omdat ik zelf ook in Woerden woon; verhalen en zeker foto’s komen me heel vaak bekend voor. Heb ik een eigen website? http://www.themafiaclub.nl

Koen Brouwer, Woerden
13 maart 2009


Beste Nico.
Via mijn broer ben ik achter deze site gekomen, ik krijg geen genoeg ervan. Een leuk iets vind ik dat ik dingen tegenkom van de plaats waar ik bijna 30 jaar heb gewoond en via de foto en filmpjes een hoop herken, ik doel op Bunnik. Ga zo door.

Frank Meltzer
6 maart 2008


Hallo Nico,
Het spijt mij dat ik deze site niet eerder heb gevonden. Er is een wereld aan informatie te vinden. Wat hebt u er veel tijd en energie in gestoken. Petje af ! De komende tijd zal ik veel naar deze webpagina terugkeren om en voor informatie en ideeen voor mijn modelspoorbaan.

Richard Jager te Emmen
5 maart 2009


Hoi beste Nico,
Sinds juli 2008 bezoek ik wekelijks je website en ik ben nog lang niet uitgekeken. Prima website en compliment dat je hem zo actueel houdt. De filmpjes zijn ook gaaf, een waardevol archief voor de treinliefhebber. Doe zo ook leuke ideetjes op voor de modelspoorbaan. Ga vooral zo door.

Wijnand van Zundert
19 februari 2009


Beste Nico,
Mooie uitgebreide site met vele prachtige foto's die mij ook regelmatig met weemoed vervullen (naar die mooie treintijden).

Rein Wijnja, Alkmaar
16 februari 2009


Beste Nico Spilt,
Regelmatig bekijk ik met mijn kleinkinderen je site met de foto’s maar vooral je films over TREINEN. Dat is echt genieten. Hartelijk bedankt daarvoor!

Rob Kruit, Leiden
28 januari 2009


Ik ben blij, dat ik uw site heb gevonden. Hier krijg je meer informatie dan tot nu toe op welke andere site ook. Bedankt en gaat u vooral zo verder

gr Hans Hoekstra uit Boven Pekela
14 januari 2009


hallo nico
Leuke en vooral leerzame site !!! Ben zelf een lgb fan. modelspoor schaal 1:22,5 zelf heb ik daar de duitse uitvoering van als hobby. Op sites als die van jou kan ik dan mooi seinen en de werking/betekenis van opzoeken. ik zal zeker nog eens langs surfen !!!!!

vriendelijke groet en een goed 2009
J Verschuren
28 december 2008


Beste Nico,
Wat een geweldige site. Als geboren en getogen Hilversummer en treinliefhebber is het een ongelooflijke bron van nostalgische gegevens en informatie. Waarschijnlijk ben ik nog wel een paar keer door jouw grootvader achterna gezeten. Als hij tenminste degene was die op de SIK reed. Als jonge jongens klommen wij over de hekken om bij de treinen te komen. Ook staken we zo nog wel eens een stukje af als we vanuit de Zuiderweg naar de Wilhelminastraat “moesten”. Anders moet je over de grote spoorbomen of door de tunnel en dat vonden wij toch een behoorlijk stuk omlopen. Wij woonden in die tijd (vijftiger en zestiger jaren) in de mgr. v.d. Weteringstraat. Een geweldige tijd om als jonge jongen te rotzooien en te avonturen. Deze sentimentele oud-Hilversummer denkt met weemoed terug aan de dagen dat de loopbrug nog over het spoor liep bij de grote spoorbomen en dat de tunnel volliep bij hevige regenval. Dank je wel voor jou werk en dank je wel voor de herinneringen.

Groeten, Jan Walter
24 december 2008


Hallo Nico
Alles goed met je ik hoop van wel Ik ben Ruud.h uit Cuijk weet je nog wel Ik vindt jou site erg gaaf er uit zien en ga zo door zou ik zeggen

Gr Ruud.h uit Cuijk
14 december 2008


Nico.
Ik kwam tot de ontdekking dat ik nog geen reactie heb geplaats in je gastenboek. Daarom werd het eens tijd dat ik een reactie plaats in je gastenboek. Je website voegt een waarde toe aan de treinliefhebber, fanaat. Nico, ik vind het een hele prestatie dat je de website zo'n prachtig vorm heb gegeven. Chapeau.

John uit Nuth
8 december 2008


Nico,
Je site is voor mij nog altijd een spoorweg encyclopedie! Tóch kan ik iets niet vinden... Heb jij voor mij een antwoord of misschien een andere lezer? Ik heb een spoorbordje waarop de tekst staat "langer dan een half uur". Het is denk afkomstig uit de jaren '60, NS blauw met witte letters en van metaal. De huisstijl van toen. Er zitten twee schroef gaatjes in. Heb jij een idee waarvoor dit diende? Bedankt vast voor de reactie en vriendelijke groet uit Franeker,

Rikert
1 december 2008

Misschien een bordje van een parkeerterrein bij een station?


Beste Nico,
Mijn zoontje, Luca, wordt in februari 3 jaar. Hij is helemaal gek van treinen! Hij kent ze allemaal bij naam, de hondenkop, sprinter, thalys en ga zo maar door! We wonen zelf in Leidschendam aan het spoor dus regelmatig maken we een wandeling waarbij alle treinen benoemd worden. Zo zijn we ook al een paar keer bij het smalspoormuseum geweest in Valkenburg (ZH) en is een ritje in de tram richting DH Centraal helemaal geweldig! Zo zaten we regelmatig op internet te kijken naar foto’s en filmpjes van treinen. Toen kwamen we jou site tegen! Wat een geweldig iets! Luca is helemaal gek van jou site! Vooral de filmpjes doen het erg goed! Je site staat nu bij onze favorieten en regelmatig nemen we een kijkje in de mooie wereld van de trein. 13 December gaan we zeker naar de open dag van Nedtrain! Zo’n mooie kans willen we niet laten lopen! Ga zo door met je site, wij maken er dankbaar gebruik van!

Groeten Rob, Luca, Timo en Minke
28 november 2008


Mijn complimenten voor deze prachtige site!
Ik heb tussen 1989 en 1992 bij de Wagons Lits op internationale diensten gewerkt. Met het zien van al deze oudere beelden, met Mat 54,64, 1100,1200,1300 Locs etc worden weer veel herinneringen aan een moie tijd wakker. Als kind kan ik me het Mat 46 nog goed herinneren. Dat reed toen op de lijn HvHolland- R´dam. Slingerbakken ! maar het had allemaal z`n charme...

Groeten uit Südtirol!
Helmut Lansbergen
25 november 2008


Sinds kort bestaat de website www.industriespoor.nl met informatie over zowel smalspoor als normaalspoor en over stoom, diesel- en andere tractie. De website zal in de toekomst verder worden uitgebreid. Ik heb een lijstje met onderwerpen liggen, maar bijdragen van anderen worden zeker op prijs gesteld. Ook correcties, aanvullingen en ander commentaar zijn van harte welkom.

Henk Kolkman
22 oktober 2008

Zie ook Industrieel spoor en Presentexemplaren.


Beste Nico,
Als regelmatig forens (studentenOV:-) tussen Dordrecht-Rotterdam-Deventer-Rijssen wist ik al vrij veel over treinen en de gang van zaken bij de NS. Maar vergeleken met jou site wist ik nog maar 1%! Heel veel succes met het verder uitwerken van de site! Het is een groot plezier om er rond te surfen!

Met vriendelijke groet,
Anthony van der Wulp, 's-Gravendeel
23 oktober 2008

P.s.: Het was erg leuk om de foto van de meettrein op het HSL-spoor tussen 's-Gravendeel en Puttershoek te ontdekken!


Nico,
Prachtig! Je bent wat wij noemen een echte ‘edacteur’. Je mag bijzondere foto’s of verhalen ook op www.edacteur.com publiceren. P.S.: Ik heb zelf 5 jaar lang op de ‘class 66’ in Tilburg gewerkt.

Met vriendelijke groet,
Jean-Marie Ilunga Kanyemesha
21 oktober 2008


Hallo Nico,
Je hebt een prachtige en voor iemand die na jaren weer zijn oude liefde voor de spoorwegen ontdekt, ook heel informatieve site. Ga vooral zo door!! Bedankt,

Chris Stuivenga
15 oktober 2008


Hallo Nico,
Ik kwam toevallig op je website terecht bij het intikken op Google van het woordje RET Metro. Ik heb bij de RET gewerkt en verzamel nu foto's (voor eigen archief). Ik ben trambestuurder geweest met een passie voor treinen. Mijn peetvader is machinist bij Railion. Geweest, in de vorige zin, is het goede woord. Ik vond treinen heel erg leuk, maar sinds ik buschauffeur in de regio Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee ben is de gekte overgeslagen op bus. Maar vind deze website geweldig en heb mijn ogen uitgekeken. Heb hem zelfs bij mijn favorieten gezet om hem later verder te bekijken. Hij is zo groot dat één avondje neuzen niet genoeg is. Erg leuk zo de technieken van fotograferen. Ik ben voor de hobby ook fotograaf (bruids, portret en natuurlijk bussen). Ben een klein onderdeel van www.openbaarvervoerinboskoop.nl maar maak zelf ook veel sites. Ik ben de webmaster van onze ontspanningsvereniging van Arriva Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee (www.osvheinenoord.nl) Maar ben dus ook regelmatig bezig met andere hobby zoals het digitaliseren van dia's en fotonegatieven (www.digidia.presteert.nl). Terugkomend op jouw website; hij ziet er fantastisch uit en overzichtelijk. Echt goed!

Gerben Bakker, Puttershoek
12 oktober 2008


Tjonge Jonge, wat een werk is dat geweest en is dat nog steeds. Petje af hoor voor zo`n informatieve site. Sinds kort heb ik een Marklin treinset aangeschaft en ben druk bezig om daar van alles omheen te bouwen en uit te breiden. Zelf heb ik nog weinig verstand van treinen op zich , maar via deze site leer ik elke dag. Verslavend werkt het. Een vraag wil in nog weten wat betekent het woord “tender” in tenderlokomotief?

Vriendelijke groet,
Louis Althues
12 oktober 2008


Dag Nico,
Leuke informatieve site. Ik ben zelf (nu als 50-er) vroeger en nu opnieuw geïnteresseerd geweest in het spoorbedrijf. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Den Haag waar je omstreeks 1960 nog een perronkaartje voor het station HS moest kopen (fl. 0,10) om het binnenlopen en vertrek van allerlei treinen te kunnen gadeslaan. Het meest imponerend vond ik de Étoile du Nord / Île de France als die bulderend binnenliep (het NS/SBB-materieel). De vele foto's die je daarvan hebt gezet op jouw site (als TEE Edelweiss) zijn fraai.

Harry Boekwijt
7 oktober 2008


Hoi Nico,
Bedankt voor de reclame, ik heb ongeveer 645 bezoeken meer! Ik heb de foto van ons ook op mijn site geplaatst met het adres erbij en er staan ook andere treinsite's bij. Ik ben nu bijna beroemd (maar niet zo beroemd als jij)!

Twan Klein
21 september 2008

www.treinfanaat.websitemaker.nl/home


Hallo Nico,
Wat een ontzettend intressante site is dit. Heb nog niet zo veel verstand van treinen, maar dankzij deze site ben ik hier al heel wat meer over te weten gekomen.

S.Wintershoven
Gorinchem
16 september 2008


Hallo Nico,
Zag je vanmiddag staan fotograferen op station Voorburg. We raakten in gesprek en je gaf mij je kaartje met het adres van deze site. Ik vind deze site fantastisch! En uitgebreid; complimenten ook voor het ontwerp en de prima toegankelijkheid. Ik zal hier nog vaak op te vinden zijn. Ga vooral zo door!

Joop van Frankenhuyzen
11 september 2008

***

Prachtig, die oude foto's van het station Voorburg. Ik heb daar vanaf 1945 tot 1970 vlakbij gewoond - ik zie nóg die stoomlocs voorbij denderen, waar ik als kind al met open mond naar stond te kijken ( en roet te happen...). Van dit station heb ik juli 1955 mijn vader , die reisleider was bij de NCRV, nog afgehaald en de laatste wandeling met hem gemaakt naar ons ouderlijk huis; een dag later overleed hij plotseling. Kortom: zware nostalgie...

Joop van Frankenhuyzen
12 september 2008


Hoi Nico,
Mooie een uitgebreide site, ik was op zoek naar info over de IJzeren Rijn en kwam vervolgens via diverse wissels op de meest onbekende boeiende plaatsen terecht (voor mij ten minste). Veel succes met de uitbouw van je site. IK KOM BESLIST NOG EENS TERUG.

Met vriendelijk groet,
Kees de Jong
uXplorer ultd.
7 september 2008

Link: homepage.mac.com/keesdejong1, gallery.me.com/keesdejong1


Beste Nico,
bravo met uw mooie en interessante site. Zocht eigenlijk iets over hoe twee foto's over elkeer verschoven de randen te verzachten in PS. Toch een half uur blijven surfen op uw site daar ik treinen ook leuk vind. Met welke software het je de site gemaakt?

mvg Seynhaeve Guido/ België
4 september 2008

Ik codeer rechtstreeks in html, via het kladblok van Windows. Voor wijzigingen in de bestandsstructuur gebruik ik soms het programnma Frontpage.


Hallo Nico,
Tijdens een bezoekje aan de MBS te Haaksbergen begin deze maand, ben ik op je site geattendeerd en kan alleen maar vol lof over je site zijn. Als treinliefhebber geniet ik sindsdien regelmatig van je site. Enorm uitgebreid en altijd interessant, geen wonder 1.000.000 bezoekers een zeer terechte waardering en op naar de 2 miljoen zou ik zeggen.
Ben je al eens in Haaksbergen bij de MBS geweest? Je kan er heerlijk de sfeer van het stoomtijdperk opsnuiven. Ik ben van bouwjaar 1954 en dus net even iets jonger dan jou.

Met vriendelijke groeten,
Jos Breukers uit Delden (bij Hengelo)
30 augustus 2008

Ja ik ben weleens bij de MBS geweest, maar het wordt tijd voor een nieuw bezoek!


Hi Nico,
Gefeliciteerd met het miljoenste bezoek op je site. Er zullen er nog vele volgen in de toekomst!

Met vriendelijke groeten,
Dennis Revier
22 augustus 2008


Hallo Nico,
het is een mooie site met duidelijke foto's. Ik kwam toevallig op deze site omdat een schoonmaker bij ons op het werk er over had gesproken. Er is alleen iets tegen wat volgens mij niet klopt. Woning 26 bij station Bussum-zuid kan ik me herinneren, maar volgens mij stond deze (vanaf perron 1 gezien) op de plek waar nu de fietskluizen zijn.

Met vriendelijke groet
Marco, uit Bussum
13 augustus 2008

Ja die Toen&Nu-foto in Bussum Zuid moet ik inderdaad eens opnieuw maken, nu vanaf de juiste plek!


Beste Nico,
Ondanks dat ik al ruim 12.000 bezoekers te laat ben (d.d. 12 augustus!) wil ik jou en je achterban namens Roestrijden.nl feliciteren met het vermaken van 1.000.000 bezoekers. De kracht van deze site om zware technische kost te vertalen naar lichte lectuur is inmiddels bekend in het gehele spoorwereldje van Nederland. Ga zo door! En ik hoop je nog vaak te kunnen voorzien van foto’s dan wel dienstregelingen van Roestrijden.nl.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Mooij
12 augustus 2008


Dag Nico,
Gefeliciteerd met het miljoenste bezoek op je site. Ik kom hier regelmatig en blijf nieuwe dingen ontdekken. Dat komt natuurlijk (mede) door de structuur, waardoor je je iedere keer weer afvraagt wat er achter een verwijzing zit. Ook leuk dat je meer dan alleen treinen als onderwerp hebt. Je denkwijze is een verademing, in elk geval voor mijn geest. Ga s.v.p. op dezelfde wijze voort.

Met vriendelijke groet,
Martin Thuis
7 augustus 2008

Oh ja, zou je de bankrekening willen vermelden waar ik die euro mag storten? :)


Ik was alleen maar op zoek naar afbeeldingen van spoorwegzegels, maar ik ben hier een hele poos blijven hangen. Super mooie site met ontzettend veel goede spoorweginformatie. Ik heb hem onmiddellijk toegevoegd aan mijn favorieten.

Groeten van Hans uit De Lier
7 augustus 2008


Hallo Nico,
Proficiat met het behalen van de ‘magische’ 1 miljoen! Daar waar veel (spoor)sites in de loop der tijd verzanden, werk jij biel voor biel door aan een interessante en dynamische informatiebron. Ga zo door!

Groet, Martijn van Steenderen.
1 augustus 2008

P.S. Als ik vrienden en collega’s uitleg dat het niet de biels is, maar de-biel......


Nico,
De magische grenspassage van je 1 miljoenste bezoeker op je website is een gewaardeerde felicitatie waard. Bij deze. Op 12 juni 2004 feliciteerde ik je in de werkplaats Haarlem (tijdens een Open Dag) met je 50.000e bezoeker. Welke ondernemer bereikt in zo'n korte tijd zo'n grote afzetmarkt voor zijn product, dat dagelijks gratis te consumeren is?...... Dat is geheel ander koek dan Buckler-bier (Youp)......

In al die jaren heb ik onze samenwerking en contacten in de zo boeiende en veelzijdige hobby, als zeer waardevol ervaren. Graag prolongatie hiermee. Je humor en kritisch-positieve geest, maar vooral je vakdeskundige uitleg van veel technische zaken en honderden thema's in allerlei varianten, geïllustreerd met ruim 12.000 foto's zijn het cement van je "plakboek", dat uitgegroeid is tot een ware encyclopedie. Vele jaren in goede gezondheid voortbouwen s.v.p.

"Ik spoor niet" staat te lezen op je shirtje. Nou, ik denk, dat die 1 miljoen bezoekers het daar niet mee eens zullen zijn. Het doet me weer denken aan een andere gevleugelde uitspraak van je: "Een man zonder hobby's gaat maar rare dingen doen.....".

Veel succes verder.
Edward Bary
31 juli 2008


Hoi Nico,
Van Harte Gefeliciteerd met je miljoen bezoekers, ik hoop voor je dat je er nog vele zult krijgen. Ik zal zeker één van die vele vaste bezoekers blijven, want dit is en blijft een fantastische site!

Remco Pollé
31 juli 2008


hoi nico
hier met gregor uit vlaardingen
ik hep nog een mooie foto van een
diesel locomotief de foto hep ik genomen
in de botlek bij pernis op het rangeer terein
hij is van rotterdam rail feeding het is een
rff 16 loc ik stuur hem als bijlage op naar je toe
mischien kun je hem op je side zetten bij je
locomotieve verzameling fotos je hept een mooie
verzameling trein en loc fotos ik hep ook nog meer
fotos van de rail4chem en accts en strukton locs
succes vriendelijke groet gregor

Gregor van Gemert
30 juli 2008


heb vanmiddag in ijmuiden op een rommelmarkt drie modellen van de atlas serrie gekocht,had er niet eerder van gehoord maar ben treinengek en dacht die staan wel leuk bij de modelspoorbaan welke ik ga bouwen. ben toen gaan zoeken op internet kwam je site tegen ongeloofelijk mooi,leuk cool uitgebreid goede info enz enz. zag ook wat ze voorheen kosten,de modellen,ik betaalde voor de drie €7,50 is dus echt wel een goede prijs volgens mij. ben wel benieuwd of er nog meer te koop zijn en wat men er voor gaat vragen. groeten voor alle trein"gekken"

Melis van Huis
26 juli 2008


ik vind dit een verschrikelijke mooie site.

Walter Heger
16 juli 2008


Beste Nico.
Op je site weet ik echt niet waar ik het eerste moet beginnen met kijken, zoveel informatie staat op jouw site. Hier moet toch onnoemelijk veel tijd in zitten om zo’n site actueel te houden. Hier zul je wel onderhand een dagtaak aan hebben. Bravo. Ik zal zeker nog vaak met veel plezier je website bezoeken. Ik hoop en ik weet zeker vele met mij, dat je nog lang met deze site bezig kan blijven.

Groetjes John uit Nuth.
10 juli 2008


Beste Nico,
Vraag me niet hoe ik op je site gekomen ben maar heb mijn ogen uitgekeken. Je site is zo uitgebreid en een feest van herkenning, ikzelf ben ook van de bouw begin jaren vijftig van de vorige eeuw (dat klinkt al behoorlijk oud). Ook je droge humor kan ik wel waarderen, heb je site dan ook gelijk bij mijn favorieten gezet en aan mijn neef doorgemaild. Hij is een ware treinenmaniak en reist daarvoor heel Europa af. Nico ik ga zeker nog vaker je site bezoeken, mijn waardering een tien met een griffel.

Ton Sleeking, Amersfoort.
28 juni 2008


Complimenti per il vostro sito. Il mio sito è www.pietrangeli.net parla dei trasporti militari e dei corpi militari del genio ferrovieri nei vari eserciti del mondo.

Colonnello Mario Pietrangeli, già 33° Comandante Reggimento Genio Ferrovieri
28 juni 2008


Hallo Nico,

Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik op jouw site terecht. Met verbazing heb ik naar je site gekeken. Je raakt niet uitgekeken. Mijn compliment! Ik heb de site bij mijn favorieten geplaatst.

Waarom was ik op zoek op internet? Op 8 januari 1962 vond de grootste treinramp in Nederland plaats te Harmelen. Mijn vader Pieter [Piet] Fictoor was machinist op de trein nr. 464 van Rotterdam naar Amsterdam en is daarbij om het leven gekomen. Omdat ik sinds kort met pensioen ben kreeg ik de tijd om de nodige dingen die ik had verzameld te ordenen en te scannen, Ik heb alles wat ons gezin in die tijd [de week van 8 januari t/m 12 januari 1962] meemaakte opgeschreven. Tussen elke dag zit een beschrijving over mijn vader, moeder en grootouders, waarmee ik een tijdsbeeld schets van vlak na de oorlog.

Ik heb alle teksten gebundeld en voorzien van de nodige foto's en documenten. Daarmee is het een indrukwekkend boekje geworden dat ik binnenkort wil gaan uitgeven. Elk jaar zie ik op TV herdenkingen bij de monumenten van de Bijlmer ramp, de Hercules-ramp, Faro, brand Volendam, vuurwerk Enschede etc. Ik heb echter nog nooit een herdenking gezien van de treinramp te Harmelen. Ik zie mijn boekje als een monument voor alle slachtoffers van deze ramp, 93 doden en 54 gewonden.

Zodra het boekje er is, wil ik een aantal instanties benaderen met het verzoek om daar in hun blad of courant aandacht aan te besteden. Mijn vader was in die tijd lid van St. Raphael. Deze bond is door de loop der tijd samengesmolten met andere bonden. Ik ben dus op zoek naar het adres van de redactie van het maandblad van de vakbond waar St. Raphael een onderdeel van is. Daarnaast geeft de NS ook een maandblad uit voor het personeel. Ook daarvan zou ik graag een redactieadres willen hebben. Misschien kun jij mij aan deze adressen helpen.

Waarschijnlijk moet ik het boekje in eigen beheer gaan uitgeven, dus ik wil de uitgave zoveel mogelijk in de publiciteit brengen. Het is lastig in te schatten hoeveel belangstelling er voor dit boekje zal zijn. Ik hoop dat jij mij aan de adressen kunt helpen of anders zijn er misschien bezoekers van je site die kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
Hans Fictoor
25 mei 2008


Gedag Nico,
Weer even een mailtje vanuit Arnhem. Ik bezoek je site nog steeds elke dag en ik moet zeggen dat de dagelijkse updates toch beter bij je site passen... Ik ben al een paar weken afgeleid door een geparkeerde Koploper die op t industrieterrein van Arnhem staat... misschien bekend onder andere treinliefhebbers? Zodra t mogelijk is maak ik er een kiekje van.*)

Groet, Martijn van Steenderen
2 mei 2008

*) betreft treinstel 4001


Nico, voor het eerst je site bezocht, en zal dit zeker regelmatig gaan doen. Is leuk om te zien dat je er zoveel werk van maakt. Bert Bolle, vroeger begonnen met zijn antiekzaak in `s Graveland, waar wij vijfhonderd meter vandaan woonden, heb ik regelmatig contact mee, en houd hem nauwlettend in de gaten op zijn website. En de website van zijn vrouw Ethne niet te vergeten, zij is heel kunstzinnig. Bert is inmiddels een goed maatje van me geworden, jammer van de afstand. Jouw site zal ik zoals gezegd geregeld gaan bezoeken, want ik heb nog lang niet alles gelezen. Ga vooral door met wat je doet, want velen met mij beleven hier plezier aan.

Dank. vr gr Herman Koene
29 april 2008


Hallo Nico.
Mal etwas auf deutsch für deine tolle Internetseite. Viele schöne Dinge hast du auf deiner Homepage. Ich wünsche dir auch weiterhin viele tolle Bilder und viel Erfolg.

Aus dem Kohlenpott ein Glück auf
Michael Schumann
6 april 2008


Goedendag Nico
Ik kom geregeld op Uw/jouw site, net als op dit moment. Ik zat te kijken naar de mogelijke nieuwe dingen. Nu kwam ik het stukje NVBS-leden tegen. Met een foto uit ’62 in een Goois hotel, met op de foto o.a. de (helaas) wijlen Hr. Van Wijck Jurriaanse en naar aanleiding van een stukje in de Rail Magazine van maart 2008, stond een hoofdstuk in over de 2400’en met o.a. de kleuren waar een stuk stond nl.: ‘’Door de bekende spoorweghistoricus N.J. van Wijck Jurriaanse werd het azuurblauw een middelmatig grijsblauwe tint en het rozerood vermiljoen genoemd. Vreemd, als wordt bedacht dat hij kleurenblind was’’. Wat me ineens deed denken aan het stukje kleurenblindheid. Misschien wist U/je het al, maar ik dacht ik meld het even.
P.S. Ik vind het echt een leuke site, ga vooral zo door, en op naar de 1.000.000ste bezoeker

Groeten van Chris Fresco uit Den Haag
6 april 2008


Wat een prachtige site! Verbazingwekkend hoeveel pagina's er zijn... Ik hoop dat we dit niveau ooit nog halen met onze site! Ik zal hier zeker nog vaker komen.

Jan-Pieter 't Hart, www.treinspotten.nl, 26 maart 2008


Dag Nico,
jouw site zit al een paar weken in mijn favorieten. Vanavond ben ik weer even gaan kijken... het is elke keer weer genieten! Gewoon geweldig!

Groeten!
Mathieu Fannee
25 maart 2008


Wat een ontzettende mooie site. Op zoek naar de NS 3737 (en zodoende bij het Spoorwegmuseum uitkomend), vond ik je site al een hele poos geleden. Mijn 6 jarige zoon, die treinenidolaat is, kijkt graag op je site. Mijn opa heeft als laatste stoker op de NS 3737 *Jumbo* gewerkt (en ook wel als machinist gereden), het is dus voor mij best byzonder, om deze locomotief te zien in het museum. Afijn, je site staat in onze favorieten en er wordt altijd met veel genoegen naar gekeken.

groetjes Monique Versteegh
13 maart 2008


Hallo Nico,
Volgens een krantebericht (AD) ziet de toekomst voor stoomtreinritten op het hoofdnet er niet rooskleurig uit. Want van 1 april moetden deze beschikken over ATB. Lekker dure investering voor de diverse stichtingen. Ben benieuwd hoe of dit opgelost gaat worden.

Vriendelijke groet,
Bart de Lange
8 maart 2008

Voor stoomtreinen en ander materieel zonder ATB is een oplossing ontwikkeld, in de vorm van een vereenvoudigde ATB-installatie: dit is ATB-E. Zie ATB (automatische treinbeïnvloeding).


Beste Nico,
Enkele jaren ben ik al actief in het spoor eerst als stagiair, tegenwoordig als werkvoorbereider bij Strukton Railinfra Zuid. Met veel plezier kijk ik dagelijks op uw site voor informatie en achtergronden, verder geniet ik altijd van alle prachtige foto’s die hier te vinden zijn. Misschien komen wel elkaar wel eens tegen op het spoor (of er langs).

Met vriendelijke groet,
Arthur Hartman
18 februari 2008


Hallo Nico,
ich bin sehr begeistert von Deiner Webseite. Bin durch zufall hier gelandet. Veel succes met je website verder en kijkt wanneer je tijd hebt bij www.neue-herkulesbahn.de.

Met vriendelijke groet,
Mit freundlichen Grüßen
Mentor Miftari
13 februari 2008


Beste Nico,
Ik heb al een paar dagen met groot plezier op jouw site zitten struinen. Sinds ik begonnen ben aan een studie in Utrecht ben ik in een keer gepromoveerd naar de categorie 'frequent treinreiziger' en in de afgelopen maanden heb ik een duizelingwekkende hoeveelheid spoorwegmaterieel aan mij voorbij zien komen. Via via ben ik op deze website beland, en ik moet zeggen dat het een feest der herkenning is. Het wordt me nu ook duidelijk waar al die gele, groene en grijze dingen op wielen voor dienen. Bedankt! Veel succes met je website verder.

Jos Verbeek
31 januari 2008


Dag Nico,
Ik was zeer verrast toen ik via youtube op uw site terrecht kwam ,ik bekijk zeer veel treinstellen en loc's eigelijk alleen maar van NS Dat komt omdat ik zelf een kleine 25 jaar bij de NS heb gewerkt o.a.als machinist en als Hoofdconducteur. opdepot feyenoord en Rotterdam Centraal en ook nog in Maastricht.Zodoende kom ik op je site nog een heleboel bekende plekken tegen langs en op het spoor.Ik vind het wel jammer dat ik niet zoveel oud collega's tegenkom maar dat komt misschien nog wel.Ik vind het prachtig ga zo door

mvg R.A. Lammens
29 januari 2008


Dag Nico,
Het is al weer even terug dat ik op jouw SITE terecht kwam. De vragen die ik je via de mail toezond werden direct beantwoord. Met regelmaat ben ik bezoeker op de site en kom steeds weer dingen/zaken tegen waarvan ik niet op de hoogte ben. Ik ben er zoet mee !!!!! Mijn vrouw roept maar een maal dat de koffie klaar staat. Je begrijpt het al regelmatige een koud bakkie koffie.
Ik probeerde mij aan te melden voor het forum doch dit is mij niet gelukt op de een of andere manier. Vraag dat wel een keer aan mijn zoon.

Kees van der Meulen.
19 januari 2008


Dag Nico,
Ik vind de nieuwe opzet van de site, door "maar" een keer per week een update uit te brengen, eigenlijk een uitstekend idee. Daardoor krijg ik de tijd om de schat aan informatie en foto's die die er al opstaan (nog) eens goed te lezen en te bekijken. Wat mij betreft houden zo (uiteraard met "breaking news" berichten!). Je vraagt om sites te vermelden, bij deze: www.meatballrecords.nl : Heeft niets met treinen te maken, wel alles met muziek (een andere hobby van mij)!

André Romita
18 januari 2008Regelmatig bezoek ik deze site, echt geweldig en wat een prachtige foto´s. De laatste tijd veel aandacht voor de 2400 serie van de NS die nu ook als (betaalbaar) H0 model door Roco op de markt is gebracht en die ik uiteraard direct heb gekocht want de 2403 is de oorzaak van mijn "treinenkoorts". Mijn vader heeft deze foto genomen op het oude station van Voorburg in 1965 toen ik ongeveer 8 jaar was. Veel succes met de site en ik hoop er nog lang op te kunnen rondneuzen.

Joost Henze / Cottage Railways - Soesterberg
17 januari 2008


Erg leuk, je bijdrage over Rheine. Ik ben hier als klein jongetje (nu 43) tussen 1969- en het afscheid in 1977 diverse keren met mijn vader geweest, het stoomgebeuren daar heeft een blijvende indruk op mij gemaakt, niet alleen de treinen zelf, maar ook de unieke sfeer van een uitgestrekt troosteloos industrieel gebied dat door al zijn lelijkheid vreemd genoeg vanzelf een soort van schoonheid krijgt, in Nederland vond en vind je dit niet, in Duitsland des te meer. Wat over is van Rheine is trouwens nog op google earth te zien, de loodsen rondom de draaischijf zijn nog goed zichtbaar ( 52.14.58N/7.27.31E).

Roeland van Egmond
6 januari 2008


Dag Nico, al maanden(sinds2005)lang bekijk 'k regelmatig uuuuuurenlang je website en geniet er telkens van. Ben een belg die ooit in Nederland (Utrecht anno 1955) geboren is en heb tijdens m'n kinderjaren lange periodes doorgebracht in Hilversum. (Heb er zelfs nog schoolgelopen (maar 't enige wat 'k me er nog van herinner is dat 'k m'n dubbeltje voor de bus liever besteedde aan zoute drop en aldus elke dag te voet door de bossen richting Soesterberg moest)) Alleszins, dank je voor al het werk dat je in deze site steekt en aldus een hoop sentimenteel plezier verschaft. Groetjes, Yann

Yann Dujardin
17 december 2007


Spaar al een paar jaar naast spullen van het ov ook geluidsbestanden van omroepberichten en andere tekstberichten die in het ov gemaakt worden... Voor voorbeelden kijk dan op http://members.chello.nl/a.hermens52/Omroep.html

Als er nog iemand is die zelf ook dit soort bestanden heeft en die ze met mij wil delen of ze gewoon aan mij wil geven om mijn eigen verzameling mee aan te vullen, die kan via de e-mail contact met mij opnemen... Alles is welkom, dus het maakt niet uit wat voor soort geluidsbestand het is...

Alex Hermens
26 november 2007


Ich habe heute zum ersten Mal Deine Webseite besucht und bin begeistert. Die Bilder sind alle ausgezeichnet und ich werde noch oft bei Dir vorbeischauen.

Viele Grüße aus der Region Karlsruhe / Baden
Harald

21 november 2007


Je hebt echt een goede site. Ik kijk heel vaak of er weer iets nieuws is opgezet. Ik heb ook gezien dat je op je site aandacht hebt besteed aan ''de vierde rail'' bij de Londense metro.

Groetjes,
Julian4 november 2007


Hallo Nico,
bin total begeistert von deiner Web-Seite. Ein holländischer Kollege (Schaffner) hat mich auf deine Seite aufmerksam gemacht. Ich bin Lokführer (Maschinist) in Deutschland (Gronau Westf.) und fahre auf der Strecke -Enschede nach Münster Hbf- . Vielleicht treffen wir uns ja mal? Oder haben wir uns vielleicht schon mal getroffen?

Met vriendelijke groet,
Hubert Lütke Wissing

29 oktober 2007


Je hebt er veel werk mee gehad maar het resultaat mag er wezen. Heel mooi.

H. Bril

27 oktober 2007


Ha die Nico
Wat een ongeloofelijk uitgebreide site heb jij. Ben er nu al uren op aan het kijken.
Geweldig

R.B.

26 oktober 2007


Te gek.

H. Verburg

29 september 2007


Met veel plezier bekijk ik regelmatig je zo uitgebreide webside over alles wat maar met treinen te maken heeft. Er staat zoveel op dat je bijna elke dag zou kunnen kijken en dan na jaren nog steeds nieuwe dingen tegenkomt. Compliment.

Jan van den Driessche

28 september 2007


"Uw site is bij veel opdrachten binnen de opleiding een behoorlijke hulp, omdat er, heel kort door de bocht, in 'gewone-mensen-taal' verschillende onderwerpen worden belicht, waarbij altijd prachtige foto's staan die het onderwerp alleen maar meer verduidelijken. Dit helpt enorm om snel door soms wat lastige materie heen te werken (ook al mag uw site niet als officiële opleidingsbron gebruikt worden, natuurlijk...)"

Uit een mailtje van een treindienstleider in opleiding.

24 september 2007


Een zeer mooi naslag informatie voor ieder die van trein zijn hobby heeft gemaakt.

Andre Dokter, Eindhoven

13 september 2007


Nogmaals mijn waardering over het DE3 materiaal,de trein die ik heb leren kennen toen alreeds vele Maybach motoren door de RUB's waren vervangen.Veelal leest men dat deze stellen de staalblauwe kleur kregen bij de komst vd blauwe engelen. Niet geheel waar,er reden er voordien al enkele rond in die kleurstelling.

Florian Senteur, Leeuwarden

30 augustus 2007


vooral dank voor je foto's van Essen. Vooral de tweede afbeelding van de trein langs het perron deed me denken aan bijna 25 jaar geleden. Ik moest toen voor het werk regelmatig naar Essen. Bij de eerste keer terug naar Nederland, stond er ook zo'n rode trein op dezelfde plek langs het eerste perron. Ik ben daar toen ingestapt. Bij vertrek merkte ik pas dat we het Vlaamse land inreden en niet naar Roosendaal. Dit zonder kaartje en zonder Belgische franken op zak. Wist ik veel dat ze in Belgie links rijden. Op welk station ik ben uitgestapt, het was geen boemel, en de trein terug heb genomen weet ik niet meer. Het was een wijze les en bij al die treinreizen daarna is het in al die jaren nog maar een keer voorgekomen, een rit van Brighton naar London.

Jos Teunissen

29 augustus 2007


Wat een ontzettend leuke site! Prachtige foto's en een goed oog voor detail, techniek en ook vormgeving! In Engeland kocht ik eens een boekje "eye spy" waarin (in dit geval) plaatjes staan die met het spoor te maken hebben. De opdracht aan kinderen was om de diverse zaken onderweg te herkennen en op te zoeken. Voor ons was het een leuk souvenir van onze Engelse vakantie. Dat blije vakantiegevoel trof me ook weer bij bezoek aan jouw site! Ik kwam er via Google terecht toen ik met "perron Amersfoort" probeerde iets over de inrichting van de perrons te weten te komen.

Een veelzijdige site is het, waar iedere spoorwegliefhebber wel iets naar zijn/haar zin zal vinden; ik kom er zeker terug, en ik heb het adres direct naar mijn zoon doorgestuurd. Hij is altijd gefascineerd geweest door het openbaar vervoer. Wellicht heeft daar aan bijgedragen dat we bij het spoor wonen en geen auto rijden. Als uitje namen we wel eens een retourtje Haren-Groningen om in Groningen treintjes te kijken onder genot van een kroketje. Vriendjes vonden dat ook een pracht avontuur, zij moesten het immers "gewoon met de auto" doen. Door het enthousiasme van onze zoon kregen wij als ouders ook wat meer oog voor de diverse aspecten. Zoon is ondertussen afgestudeerd en werkzaam in de logistieke kant van vervoer.

Veel succes verder met je site en met het onderhoud er van.
Betty Sinnema-Korenhoff

29 augustus 2007


Dit is Jan Van der Zeypen

Regelmatig kijk ik nog naar je web site, ze is nog altijd de beste die ik gevonden heb, ze staat zelfs bij mijn favorieten. Hoewel er de laatste tijd niet zoveel meer over treinen te vertellen valt. De tijd van de stoomtreinen is nu wel echt voorbij. De treinen van nu zijn zo allemaal hetzelfde. Heb je er een gezien, dan heb je ze allemaal gezien. En dan nog in praktisch alle landen van Europa, mits een andere schildering of iets dergelijks. Via mijn motorische handicap heb ik ook mijn HO baan moeten afbreken, die stond op zolder, en ik kan helaas geen trappen meer doen. Stilletjes naar de 60, wat wil je. Daarom kijk ik, als Belg, nog elke week naar site.

Ik wens verder veel geluk.

25 augustus 2007


Goed gedaan Joggie!!
Gr: Bas.

26 juli 2007


Beste Nico
Van harte gefeliciteerd met dit eerste lustrum! Mooi ook dat de site in de kern na vijf jaar hetzelfde is gebleven: To the point, met gelukkig veel humor/ relativering. Ennuh: Het hedendaags lettertype leest toch wat lekkerder weg. Bedankt voor alle tot nu toe nu en op naar de volgende vijf jaar! Deze site verdient een plaatsje in het/een nationaal spoorwegenarchief.
Groet, André Romita (Enschede)

14 juli 2007


Hallo Spoorliefhebbers!
Nico, allereerst van harte gefeliciteerd met het 5 jarig jubileum van deze geweldige site! Ziet er echt perfect en overzichtelijk uit... ga zo door!
Bij deze wil ik ook nog even laten dat alle 9 aspirantmachinisten van Veolia Cargo het theorie examen met goed gevolg hebben afgelegd! Volgens Veolia Cargo worden er in september nog eens 10 nieuwe machinisten opgeleid, als deze eind van dit jaar de opleiding met succes hebben afgerond worden er half 2008 nog eens 10 klaar gestoomd! De geruchten gaan dat Veolia Cargo behoorlijke toekomstplannen heeft...
Mvg, Cargomachinist (René)

14 juli 2007


leuke site.
ik sjoch er hast else dei op alinne jammer dat jo hast gjin foto's fan it noarden hawwe sa os fryslan. mar gean sa troch, wat in wurk mar it is al aldermachtichst prachtist.

groetnis ut fryslan
former rienk idsardi
(ik hoop dat u fries kunt lezen)

5 juli 2007


Geachte Nico Split,
Ik ben 15 jaar en bewonder uw site ik reis elke dag met de trein van Bilthoven naar Driebergen-Zeist en als we op bunnik stoppen zie ik u altijd staan ik zeg dan tegen mijn zusje daar is de meneer die die beroemde treinen site heeft is het een keer mogelijk dat ik met u op treinen spotten ga? dat lijkt me erg leuk als dat kan!
Met vriendelijke Groet
Mischa Van der Heijden
Een bewondereraar

29 juni 2007


Hallo Nico,

Eerst maar eens bedankt voor die geweldige kwantiteitssite (over sierzwanen, was het niet:-)); ik ben er een groot fan van. Vooral vanwege de enorme hoeveelheid foto's van ein jaren 60 en begin jaren 70. Ik ben van 1964 en heb vanaf mijn 10e t/m 14e zwerftochten door Nederland gemaakt met de trein; dat kon omdat mijn vader bij de NS werkte. Daardoor hadden wij vrij reizen. Helaas had ik toen geen fototoestel!

Verder wou ik iedereen hier attent maken op de volgende pagina: http://geschiedenis.vpro.nl/artikelen/35185882/. Een hele pagina vol unieke films en filmpjes over onze spoorweggeschiedenis! De verdere site is trouwens ook zeer aan te raden voor de geschiedenisliefhebber.

Veel succes met de site en ook nog bedankt voor de link naar Bert Stortenbekers site; daar kan ik hart helemaal ophalen aan de Muize,- Hondenkoppen etc etc.

Groeten, Jelle van Buuren.

23 juni 2007


Een super site, lees en kijk elke dag, zeker zaterdagmorgen als er een nieuwe voorplaat is geplaatst. Volgens mij heb je in Bunink nu eindelijk je 'stekje' langs de spoorbaan gevonden.

Mvg
Rob Mulder

17 juni 2007


Dank voor je geweldige site, door de vele informatie in jouw artikel over "Wernigerode" hebben wij een paar geweldige dagen in de Harz gehad. Jouw site kan zo doorgelinkt worden door het duits verkeers bureau.

Groet,Bert

4 juni 2007


Mooie kleine serie over de Zwevende Geleeding. Ik kom niet zovaak in Rotterdam, maar ik maakte laatst een rit in de 802 (de oudste nog indienst zijnde wagen) en in een citadis. Voor mijn gevoel zijn de citadissen (hagedissen zwaaien ook met hun staart) en de combinoos gewoon 3 neeschuddertjes verbonden door een zwevende bak. Was in de jaren 30 in Amsterdam ook al geen succes. De Rotterdamse ZGT daarentegen vind ik de vinding van de eeuw. Maakt volop gebruik van het omgrenzingsprofiel met zo min mogelijk gewicht en rijdt zeer soepel. Wederom lof voor de site, Nico.

Rienk Mebius

4 juni 2007


Beste Nico,

Ik vind de filmpjes wel een aardige toevoeging. Het extra-plus van jouw fotoos vind ik altijd de bijgeleverde informatie via het onderschrift, bij de films mist dat (vooralsnog), maar misschien moet dat ook helemaal niet (of niet zo uitgebreid). Ik denk dat bij de filmpjes het railvoertuig centraal moet blijven staan, zoals het nu is. Een 'NS'-versie van reelaweej heeft m.i. weinig toegevoegde waarde.

Gerard van den Broek

8 mei 2007


Hallo nico het is een geweldige site ik ben van de week in zwolle geweest en zag daar een treinstel van ontario canada staan ik had geen camera bij me maar wekte me wel nieuwgierigheid op was via google aan kijken en kwam op je site terecht ik ben geen treinspotter maar was wel benieuwd om meer info te kunnen krijgen en heb die gekregen ga vaker kijken op je site groetjes rudi

6 mei 2007


Dag Nico wat een leuke site!! Toen ik 10 jaar was had ik al belangstelling voor trams en treinen, nu ik 61 ben is dit onveranderd. Ik ben trambestuurder geweest (GVB) van 1975 tot 2006,ik ging met flo, ik mis het tramrijden wel!!!! Ik heb wel op de vrachttram gereden, leuke ervaring na 11 maanden thuis zitten. Ik ga deze site vaker bezoeken,doe voort! groet,Emiel de Roover-Sr.

16 april 2007


Allereerst m'n complimenten voor je complete site! Ik volg de updates al voor een langere periode en vond dat het eens tijd werd voor een welverdiende pluim.

Ik las dat ook de railverkeersleiding de site regelmatig bezoekt....zeker stiekem als niemand meekijkt? Hoe dan ook, ook de (militaire) Luchtverkeersleiding houdt een oogje in het zeil! Niet dat ik rare dingen verwacht i.v.m. de vliegveiligheid, maar wel omdat ik m'n hele leven al een zwak heb voor treinen. Ik woon langs het traject Arnhem-Zutphen, t.h.v. Km 1,5. Met andere woorden: Ik kijk op het perron van Arnhem-Presikhaaf. Als ik binnenkort over een digitale camera beschik, zou je wel eens een fotootje van mijn kant kunnen verwachten...(misschien een nieuw item, militaire vliegtuigen?)

Have a safe flight,
Martijn (Victor Sierra)

1 april 2007


Allereerst even mijn complimenten voor deze geweldige site!

Ik heb bij verschillende railvervoerders gesolliciteerd voor de functie van Machinist VB (Volledig Bevoegd) nu kan ik dus bij Railion en bij Veolia Cargo beginnen. Maar goed, eerst even een Medisch en Psychologisch onderzoek ondergaan (MO/PO) deze heb ik afgelopen week gehad, en.... met het resultaat "Geschikt voor de functie" ik zat ruim boven het gemiddelde van de door IVW voorgeschreven eisen. Ik kan nu 1 mei beginnen met de 3 jarige opleiding voor treinmachinist VB het is me dus eindelijk gelukt!

René

31 maart 2007


Ik heb al lange tijd veel belangstelling in treinen en alles wat daarmee samenhangt. Uw site is bijna dagelijkse kost, even kijken wat Nico vandaag weer op zijn site heeft gezet. Sinds een jaar of vijf moeten de spoorwegen de liefde delen met Engelse auto's. Het was daarom voor mij erg leuk dat u onlangs extra aandacht gaf aan uw eerste auto in 1971, een Triumph Herald 12/50. Wij gebruiken sinds een half jaar als "boodschappenauto" een Triumph Herald 13/60 estate uit 1971. Nog niet eerder zoveel plezier gehad met zo'n simpel autootje, ruikend naar benzine en olie. Wildvreemden spreken je aan wat dat voor "ding" is, onbetaalbaar zulke contacten. Maar het leukste is nog wel de draaicirkel, 7,50 meter!

Ga zo door met treinen en british cars, op naar de volgende mijlpaal van bezoekersaantallen.

Jos

30 maart 2007


Heb genoten van je site. Veel informatie en mooie foto's. Jammer dat je geen foto's hebt van koninklijke treinen, helaas moet ik bekennen dat ik die ook niet bezit. Bij andere vind ik dit ook niet. Misschien een tip voor je. Succes.

Wilhelmina

26 maart 2007

Geen koninklijke trein? Wij dachten van wel! Zie Koninklijke treinen.


Wat een geweldige site! Ik begrijp niet waar je de tijd vandaan haalt om dit allemaal te publiceren, maar ik ben er geweldig blij mee. Ik ben zelf modelbaan (N-spoor) hobbyist en heb al heel wat informatie van jouw site opgehaald, vooral over de spoorbeveiliging. Ga zo door zeggen we dan.

Harry Bos

25 maart 2007


Met veel plezier naar je site gekeken, en zal dat zeker nog vaker doen,
Ben zelf bezig met het maken van schilderijen van "treintjes" natuurlijk.
En was opzoek naar de achterzijde van een Sik in het groen. i.v.m belettering en verlichting.
Ben al weer eenstap verder door deze Web-site.

Met vriendelijke groet,
John Henniger

9 maart 2007


Geweldige site! Perfect, ga zo door!

René
6 maart 2007


Met het surfen stuite ik op deze site;hoewel mijn kennis wat treinen betreft matig is heb ik geboeid zitten kijken wat een informatie, Mijn grote complimenten voor zoveel moois en informatie het heeft mijn kennis zeer verrijkt het staat nu bij mijn favorieten en zal het nog vele malen bezoeken.

Vriendelijke groeten van een oude maar nog actieve bezoeker.
Hoogachtend, Wiebe Molenaar

5 maart 2007


"langs deze "rails" de complimenten voor je site waarvoor je elke dag toch weer de energie vind om hem bij te houden en uit te breiden. GEWELDIG

groetjes Rienk Nauta

26 februari 2007


Wederom mijn complimenten voor je geweldige site. Ik kijk elke dag, en altijd weer tot mijn verbazing staat er dus elke dag weer iets nieuws. Een prestatie van formaat, en vooral omdat je dit al zo jang volhoudt. Vooral doorgaan!! Op naar de miljoen bezoekers!

Hartelijke groeten,
Wiebe Haverkamp

7 februari 2007


Een geweldige site.Geen enkele andere treinensite kan aan die van jou tippen. Ik was altijd al een treinen fan maar door jouw site ben ik een beetje fanaat geworden. Wat voor info ik ook zoek(ook via google) telkenmale kom ik bij langs de rails terecht. Niets dan hulde. Mijn vader een gepensioneerde HC komt regelmatig langs met de vraag “staat er nog nieuws op en zullen we nog even kijken?” Nooit meer stoppen hoor.

Vrgr Koos

4 februari 2007


Kijk elke dag wel even op je site. Als modelspoorder is het een bron van informatie en inspiratie. Ga zo door.

mvg Marc Timmermans

3 februari 2007


Ik werk op de verkeersleidings post in Ut en surf regelmatig het net af voor leuke foto's, liefst met betrekking tot het gebied dat onder onze post valt.

Je site is erg compleet, overzichtelijk en leuk om te lezen. Dus ja, inderdaad...... de VL post leest je site ook.

Met vriendelijke groet,
Elsina Wijffelaars
ProRail Post Utrecht

2 februari 2007


Ik wil zeggen dat deze site geweldig is.
Ik kan een hele hoop info halen.

Ga zo door, een trein liefhebber.

Groet Wilco

30 januari 2007


Wat een fantastische site zeg! Welgemeende complimenten!

Zoekend via Google naar een foto van een blauwe 1200 van ACTS die ik langs zag komen, kwam ik gisteren op je site terecht. En inmiddels ben ik verslaafd. Je raakt ook niet uitgekeken en -gelezen. 'k Heb anderen ook al met succes op je site gewezen.

Deze site vergeet ik niet meer. Je zorgt er toch wel voor dat dit materiaal tot het einde der dagen voor de wereld beschikbaar blijft hè? ;-)

Groeten en veel succes verder!
Erik Knibbe

6 januari 2007


Gefeliciteerd met het aantal bezoekers van een half miljoen bezoekers ...... je website is bijzonder educatief.... Voor de liefhebbers .... www.dijkstra-online.nl/Spoorwegen/

Maarten Dijkstra, IJsselstein

18 december 2006


I'm a 24-y.o. Italian rail fan and related memorabilia collector, travelling by train since the age of 2 y.o. and still doing it, at home and abroad.

The last summer I took advantage of the discount granted to me (as son of a Italian Rail Network Operator engineer) to travel for the first time in Nederland using NS net and then in the north of Germany: the easiness, frequency and comfort of NS service had literally astonished me. The only fact that in 1h20' you can easily travel across 3/4 of a whole country (we used a Eindhoven–Haarlem IC service), that long-distance trains leave more or less every 30' on a trunk-line (so you can use the train like a big national underground system) are things that leave an important mark in every rail enthusiast and easy-mobility thinker :D

So, my brother and I are actually really interested in NS world and we found a wonderfoul source of pics and infos on your website, even if with language problems: but with the Mac translator, a bit of German and English knowledge and patience we're able to guess the infos and understand the general meaning… I approached your site because I was looking material on NS 150 world record train, and now i'm actually surfing on the other pages.

So, my respect!!!
Greetings from Italy

A presto/Tot ziens
Nico de Santis
Roma

5 november 2006


Hallo Nico,

Ik heb genoten van jouw hobby. Wat een uitgebreide collectie heb je tot stand kunnen brengen. Petje af,hoor! Ik kwam je op het spoor door de foto`s van het station abcoude waarin mijn schoonouders met hun kinderen hebben gewoond en daar liggen dus veel herinneringen van de familie. Ik wens je veel succes met verdere ontwikkelingenen eindig met de hartelijke groeten

Dick Blankennagel

17 september 2006


Hé Nico, het spijt me te horen dat je gastenboek gehackt werd.

Dit is Jan Van der Zeypen

Ik vind nog altijd geen betere web site over treinen dan die van jou. (oké rail info is ook tof, maar toch).

Ik geloof dat het 4 jaar geleden was dat ik voor het eerst in contact kwam, met jouw web. Ik kijk er nog dagelijks naar.

Ik weet ook niet hoe je dat allemaal alleen kan doen, maar ik veronderstel dat je wel een beetje hulp zult krijgen.

Ik ben nu ook zo’n 57 jaar. Hou vol man. Als ik met mijn kleinkinderen praat over stoomlocomotieven, dan kennen ze dat eens niet meer.

Ik ben grootgebracht naast de spoorweg.

Vele groetjes van Jan, ook aan je vrouwtje, want die zal je wel veel gemist hebben.

12 september 2006


Nico,

Ontzettend mooie site ons zoontje van 3 jaar is helemaal treinengek en we bekijken regelmatig uw site.. Hij staat ook in onze favorieten!! Nu zag ik dat u de 18201 gezien heeft daar heeft onze mitchell ook al een dvd van. We zijn jaloers!! We hopen dat de lok nog een keer naar Nederland gehaald word want het lijkt ons heel indrukwekkend om zo’n gevaarte in het echt te zien

Groeten vanuit 3bergen
Marc, Alice, Mitchell en Kayleigh

29 augustus 2006


Naam: Martijn
E-mailadres: Sprakelaar(a)gmail.com
Homepage: http://mvs-online.blogspot.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/8/2006
Tijd: 16:37:07

Nico,

een erg mooie en vooral erg uitgebreide site. Zelf ben ik ook een spoorliefhebber afkomstig uit Zuid Limburg. Bijna vanzelfsprekend heb ik dan ook een voorliefde voor de Miljoenenlijn, en ben aan het wachten op de dag tot de lijn weer wordt doorgetrokken! Ik vind jouw gedeelte van de site over de Miljoenenlijn dan ook fantastisch!
Momenteel verblijf ik in het verre Oosten, voor een studie, hier is het spoorvervoer nog niet zo modern als in Europa!!!

Keep up the good work!!

Groetjes,

Martijn


Nico,

Van harte met de vierhonderd duizend bezoekers. Het laatste jaar kun je wel stellen dat ik daar ook mooi aan heb meegewerkt. Bekijk om de dag je site, daar het toch in mijn ogen de overzichstelijke site is met erg veel aanvullingen van vroeger en nu.

Hartelijke groet.
Homan

09-08-2006


Hallo Nico,

Ik wil je van harte feliciteren met je 400.000e bezoeker. Als we allemaal één euri hadden betaald, dan had je waarschijnlijk een ander huis gekocht. Maar we gaan voor de 500.000 bezoekers. Ik zal bij NedTrain is jou site doorgeven. Want zoals je weet is je site meer als de moeite waard.

De Vriendelijke Groeten,
Joep Klazen

08-08-2006


Hallo Nico,

Je hebt een leuke maar vooral zeer complete site. Ik kijk er regelmatig rond. misschien zijn de meegestuurde foto's van de door mijzelf gebouwde houten treinen iets voor de rubriek "net echt" De schaal is ongeveer 1:24 en alles rijdt op accu's.

Groetjes Roberto Heijmans

08-08-2006


Beste Nico,

Door een mede treingenoot van mij waar ik heel veel mee trein door héél Nederland kwam ik (op advies van hem) op jouw site terecht. En daar heb ik géén spijt van, wat een informatie. Wij rijden (sporen) door heel Nederland heen, we kopen dan ook altijd een Zomer, Lente, of Herfsttour en daarbij vaak een dagkaart en bezoeken dikwijls opendagen van werkplaatsen. Ik maak van alle stations en bijzondere (goederen)treinen (digitale)foto's, dit doen we ca. nu 5 jaar en het begint al aardig op te schieten maar er is nog genoeg te fotograferen langs de kant (ook waar de trein niet stopt, die moeten we dan later maar opzoeken met de auto). Daarbij moet ik wel zeggen dat mijn passie voor treinen al veel langer is ! Ik hoop nog een hoop informatie van je site af te kunnen halen, als ik tijdens de treinritten met vragen kom te zitten. Bravo en ga absoluut zo door, ik geniet en leer heel veel van jou site, nogmaals ik heb absoluut géén spijt.

Met vriendelijke groeten vanuit Heerhugowaard
Niels Buiter (34 jaar)
nwm.buiter(a)quicknet.nl
06-08-2006


Naam: morant tony
E-mailadres: tony.morant(a)telenet.be
Gevonden via: morant in te tikken
Waardering: Zeer goed
Datum: 5/8/2006
Tijd: 11:11:58

zeer mooi die oude fotos dat was een tijd dat de mens nog eens buiten kon komen


Naam: Rienk Mebius
Waardering: Normaal
Datum: 5/8/2006
Tijd: 10:45:34

Het is en blijft toch een mooi digitaal plakboek!
Naam: Dennis
E-mailadres: ebbuh(a)hotmail.com
Homepage: http://www.zlsm.nl/
Gevonden via: Weet ik niet meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 31/7/2006
Tijd: 02:37:01

Hoi Nico,

Vanavond kwam ik na lange tijd weer eens op je site terecht. Ik geniet er telkens weer van. (Getuige het feit dat ik nog lang niet uitgelezen ben, maar ik toch maar eens naar bed ga, omdat het al 02:30u geworden is!!)

Mijn complimenten! Keep up the good work!

Groeten uit Zuid-Limburg,
Dennis


Naam     : Jan Groenendaal
E-mailadres : jwgroenendaal(a)hetnet.nl
Homepage   : http://home.hetnet.nl/~jwgroenendaal/index.html
Gevonden via : Ooit gegoogled
Waardering  : Zeer goed
Datum    : 27/7/2006
Tijd     : 21:12:28

Beste Nico ,
Steeds als ik naar mijn bezoekers-logboek kijk, zie ik dat er dagelijks bezoekers via jouw site op mijn site beland zijn. Die linkjes naar elkaar toe werkt echt! Nogmaals dank voor de link.
Groeten en nog vele mooie treinenfoto's toegewenst! (daar hebben wij dan ook weer plezier van!)
Jan Groenendaal


Naam     : pieter
E-mailadres : pieterhc(a)hotmail.com
Gevonden via : dolf dijkstra
Waardering  : Normaal
Datum    : 27/7/2006
Tijd     : 19:55:58

Hoi Nico.veel over je gehoord en je 26 juli gezien tlfe Bunnik toen je een foto maakte van:Ja natuurlijk Dolf. Ik zat als hc op de trein.Ik had stiekem gehoopt dat de foto er op zou staan.Maar ik houd je site in de gaten. Groeten.Pieter hc te amf


Naam     : Dirk
E-mailadres : windkracht5(a)hotmail.com
Gevonden via : -
Waardering  : Zeer goed
Datum    : 25/7/2006
Tijd     : 19:47:14

Beste Nico,
Ook zonder de dagelijkse updates blijft deze site fantastisch om te neuzen. Veel succes met het verhuizen en inrichten!
Groet,
Dirk


Naam: Corné Goudappel
E-mailadres: goud_kiwi(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 30/6/2006
Tijd: 12:01:23

De SSN krijgt binnekort een nieuwe "Ossenlok".
De 41 241 zal naar Rotterdam komen(en blijven).Helaas wel zonder tender.....Deze info. staat in nr.2 stoomtractie.Ik heb nog geen foto's gezien op het internet.De deal is rond(het kan geen 1 april grap zijn)maar mischien heeft u al foto's binnen gekregen.

ps:Zeer moooooiiiiieeeeee site!!!


Naam: Richard Suermondt
E-mailadres: a.suermondt(a)planet.nl
Gevonden via: toeval
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/6/2006
Tijd: 23:26:18

Hallo Nico,

Hierbij nog even een 'formele'waardering voor jouw site: goed verzorgd met veel oog voor detail, een geheel eigen stijl en veel mooie thema's, technisch interessant en met leuke persoonlijke noten. Zo kan ik wel even doorgaan maar kort gezegd, ik vind dit een van de leukste en beste spoorwegsites die ik tot nu toe op internet tegenkwam. Ik denk dus aan vele loftrompetjes in vorm van diverse (stoom)fluiten.


Naam: Joep Klazen
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://Geen
Gevonden via: gekregen van een NedTrain medewerker
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/6/2006
Tijd: 20:25:46

Hallo Nico,

Alles goed met jou en je gezin? Ik vraag me iets af: Wat vinden jou vrouw en kinderen van je hobby, en wat vinden ze ervan om langs het spoor te wonen?

Over dat van Graffiti: Zulke mensen die dat doen, die moeten ze opsluiten en nooit meer loslaten!! Bij het zien van die foto's kwam er ineens heel veel woede in me op. De reden mag duidelijk zijn, vooral voor een NS trein-liefhebber doet het gewoon pijn... Ik heb hier een link naar een Video waarin mensen worden gefilmt die die rotzooi op onze NS-Treinen aan het spuiten zijn...Link: http://video.google.com/videoplay?docid=-2246585777672086169&q=dutch+trains

Over je huis Nico,

Hoe staat het ervoor? En ga je ook foto's maken van hoe het allemaal is geworden? Of doe je dat uit privacy niet? Kan ik me wel goed indenken. Ben je ook met opzet Langs De Rails gaan wonen. Als ik je een beetje ken denk ik het wel...
Veel plezier en succes verder met je nieuwe huis!!

Vriendelijke Groeten,
Joep Klazen(Legomodellen)


Naam: Jan-Willem Sorber
E-mailadres: jsorber(a)xs4all.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/6/2006
Tijd: 10:52:24

Hoi Nico,

Als men jouw oplossing van geen treinen met graffiti meer laten rijden maar eerst schoonmaken, dan vrees ik dat de NS meteen met een gigantisch materieel tekort zit. En dan de kosten, ‚ 100 per vierkante meter. (bron: Koppeling)

En dan dat hard aanpakken van dat tuig, ach.....
Ik heb vorig jaar een grafittispuiter op heterdaad betrapt IN de trein. Hij had in een VIPM op 8 plaatsen zijn "handtekening" achtergelaten.
En wat voor straf heeft dat jong gekregen. Een taakstraf !!!! En hij hoeft niks aan schadevergoeding te betalen. Belachelijk gewoon.

Groetjes, Jan-Willem


Naam: Dick van Dokkum
E-mailadres: cheredenise(a)hotmail.com
Waardering: Normaal
Datum: 19/6/2006
Tijd: 22:47:52

over de graffiti,het lijkt mij toch niet moeilijk om deze spuiters te pakken,gooi er eens wat bewaking tegenaan.
zeer stuitend vondik dat het tv.pr B en W hier uitgebreid aandacht aan bestede,pak ze op enlaat ze alles betalen,dan verdiend de bewaking zich snel terug


Naam: A.B. de Groot
E-mailadres: Coppelia(a)tiscali.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 17/6/2006
Tijd: 10:38:01

Mijn vader, ook A.B. de Groot was vele jaren rangeerder in Hilversum en werd door z'n collega's Hugo genoemd. Als ik me goed herinner heeft mijn vader het thuis weleens gehad over"rooie SpilT". Klopt dat? Later kwam op de diverse seinhuizen terecht en nog later controleur bij de in-en uitgang. Bijzonder leuk om deze plaatjes en tekst te zien.


Naam: Bas
Homepage: whttp://www.jantzen.nl/
Gevonden via: Favorieten
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/6/2006
Tijd: 22:56:35

Leuk, die Sloggi bus reclame. Wat staat er op de rug van de middelste vrouw???


Naam: dirk
E-mailadres: dirkw(a)yord.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/6/2006
Tijd: 20:29:07

hele mooie site
en zeer interesant
en mooie foto's


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Gevonden via: weet ik niet meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 12/6/2006
Tijd: 17:59:57

Aansluitend bij de vorige gelukwens nog een: dat HET GELUIDSSCHERM wegblijve.


Naam: Jan-Willem Sorber
E-mailadres: jsorber(a)xs4all.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/6/2006
Tijd: 00:15:38

Beste Nico,

Jij en je gezin heel veel woongenot in Bunnik toegewenst.
En veel succes met je site verder. Ik blijf een dagelijkse bezoeker.

Groetjes, Jan-Willem


Naam: Bjorn v/d Meulen
Homepage: http://www.bjornstreinenpagina.startje.com
Gevonden via: geen idee meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/6/2006
Tijd: 09:23:02

HELE MOOIE SITE EN EEN HELE GROTE! IK BEN NOG STEEDS NIET UITGEKEKEN OP DE VELE ONDERWERPEN


Naam: Bjorn v/d Meulen
Homepage: http://www.bjornstreinenpagina.startje.com
Gevonden via: geen idee meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/6/2006
Tijd: 09:23:01

HELE MOOIE SITE EN EEN HELE GROTE! IK BEN NOG STEEDS NIET UITGEKEKEN OP DE VELE ONDERWERPEN


Naam: Tonny
Waardering: Normaal
Datum: 6/6/2006
Tijd: 08:11:49

Als een goed spoorman kies je een lang weekend voor grote infrastructurele projecten. Ik hoop dat dit project volgens planning is verlopen en wens jou en je familie veel succes op de nieuwe (spoorse) locatie.


Naam: Gerhard
E-mailadres: gerhard_b(a)chello.at
Waardering: Normaal
Datum: 4/6/2006
Tijd: 11:52:06

Bin durch Zufall auf die Seite gestossen.....
Hervorragende Fotos, beste Qualität, man kann stundenlang schauen und kommt aus dem staunen nicht heraus.......
Hoffe, die Fotos sind gut gesichert, sie sind einzigartig und unwiederbringlich!!!!!!
Vielen Dank für die Mühe!!!!


Naam: Gert van dam
E-mailadres: DamG(a)Canon.nl
Gevonden via: Zoeken
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/5/2006
Tijd: 12:16:31

Beste Nico, Er is een naamgenoot van jou die erg mooie schilderijen maakt. Kijk eens op www.nicompeeters.nl Ook ik beleef heel erg veel plezier aan jouw site.


Naam: wesley
E-mailadres: wilfredmunnik(a)zonnet.nl
Gevonden via: internet
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/5/2006
Tijd: 10:31:43

het is een leuke site.
ga zoooo door


Naam: Johan Zijlstra
E-mailadres: j.j.zijlstra(a)wanadoo.nl
Gevonden via: Internet
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/5/2006
Tijd: 22:37:02

Zojuist heb ik uw website bekeken. Deze is bijzonder mooi met zoveel foto's. Bovendien wat een uitgebreide keus in het menu aan de linkerkant van allerlei materieel. Ook de beschrijvingen erbij zijn erg goed. Zonet hoorde ik nog het geluidsfragment van het treinongeluk in Harmelen. Ik kan me dit nog goed herinneren. Zo komen oude herinneringen weer boven.
Nogmaals: Heel veel complimenten voor uw prachtige website!

Groeten van Johan


Naam: Maarten Dijkstra
E-mailadres: maarten(a)dijkstra-online.nl
Gevonden via: ken de site allang
Waardering: Goed
Datum: 23/5/2006
Tijd: 23:20:27

Nico , je gaat dan wel wonen in Bunnik maar eh hoe zit het met de uitbreiding van Utrecht -Arnhem naar een 4 sporig baanvak ...of ben je straks een stuk tuin kwijt .....;-)

Niks aan te merken op je site

Gr Maarten Dijkstra


Naam: Lejo Goertz
E-mailadres: lejo61(a)home.nl
Homepage: http://www.het-verbond.tk
Gevonden via: kénde de site al
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/5/2006
Tijd: 13:31:32

hoi nico,
ik kom hier toch wel een keer of 4,5 per week rondneuzen, blíjft geweldig :-)


Naam: maria van meijeren
E-mailadres: 110158(a)driestarcollege.nl
Gevonden via: mij zelf
Waardering: Zeer slecht
Datum: 18/5/2006
Tijd: 09:06:30

ik vind het een kut site


Naam: Feike Cammenga
E-mailadres: feike(a)chello.nl
Gevonden via: bekend
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/5/2006
Tijd: 23:02:12

De 3617 onze sterkste en mooiste tenderlok is ingemetseld in een pretpark!
Het is voor treinliefhebbers en gruw dat dit kon gebeuren.Echter de commercie heeft toegeslagen.
Ik heb persoonlijk de directie aangeschreven over dit gebeuren en als antwoord gekregen meningen van heden kunnen in de toekomkomst kunnen veranderen en de lok is goed geconseveerd wie weet?? Nu ik durf te vertellen dat het museum geen enkel belang heeft om ooit de lok weer te laten rijden! De verschillende museummaatschappijen zouden en moord doen om deze lok weer te laten rijden maar ja lees het voorafgaande veilig ingemetseld!


Naam: Jan-Willem
E-mailadres: jan_trein(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/5/2006
Tijd: 18:30:45

"Spoorwegmuseum Utrecht, 9 juni 1973. Tenderloc 6317, tegenwoordig weggemetseld in een kermisattractie."

Beste Nico,
Ik zie nu regelmatig deze foto naar voren komen wat ik jammer vind is dat het met zo'n teneergelaten tekst wordt omschreven.

weggemetseld in een kermisattractie.

Kan je een klein beetje gelijk geven want liefhebbers kunnen deze locomotief niet echt bekijken maar wat moet je er nou anders mee doen?
restaureren is te duur en wegzetten in een hoekje is ook niets.
Ik vind het spoorwegmuseum voor mensen die niets met spoor hebben een zeer goed museum , daar moet, denk ik, ook aandacht aan geschonken worden.
Kermisatracties zijn het zeker niet!

Je site verder is verders zeer goed en lekker actueel, ga zo door!!

Groeten Jan-Willem Bleij


Naam: Peter van den Berg
E-mailadres: pivdberg(a)xs4all.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Normaal
Datum: 5/5/2006
Tijd: 15:25:09

Ik heb voor een verzamelaar een bronzen gedenkpenning in de aanbieding van 125 Tilburg. Zoals door iemand anders aangeboden op E-bay.

http://cgi.ebay.nl/Bronzen-gedenkpenning-125-jaar-NS-werkplaats-Tilburg_W0QQitemZ8406566643QQcategoryZ105235QQcmdZViewItem

Ik hoef er geen geld voor te hebben, ik wil alleen dat de penning naar iemand gaat die er ook wat mee heeft.

Voor contact ben ik per email te bereiken.

Groet Peter


Naam: Ingo
Homepage: http://www.mstsic.nl.tt
Waardering: Zeer goed
Datum: 5/5/2006
Tijd: 15:02:11

Leuke site. Bij de pagina over de ADOB moet iets worden toegevoegd: In Diemen is momenteel een proef gaande met de ADOB Nieuwe Versie: www.mstsdrd.nl/promoteam/adobncfilm.wmv .


Naam: Kees Dessens
E-mailadres: cdessens(a)hetnet.nl
Homepage: http://www.tramgeschiedenis.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/5/2006
Tijd: 17:30:41

Nico,
Als railgerelateerd liefhebber van treinen en trams een door mij zeer gewaardeerde site. Zeer compleet en overzichtelijk.
Kijk ook eens op mijn site gaat over de Rotterdamse tramgeschiedenis


Naam: Philip Ledeboer
E-mailadres: philip.ledeboer(a)planet.nl
Gevonden via: Googelen op NS 3900
Waardering: Zeer goed
Datum: 29/4/2006
Tijd: 19:59:08

Prachtige site. Heerlijk een paar uur rondgespookt en genoten.
Leuke toevoeging: op http://www.78rpm.hovers.nl/78toerenE9.htm
zingt Louis Davids over 'Leentje uit de Lange Niezel' die uit rijden gaat met de Diesel(trein). Opgenomen in 1934 zal dat gaan over het toen brandnieuwe DE3 materieel.


Naam: Erwin
E-mailadres: Erwinmuns(a)hotmail.com
Gevonden via: Een vriend
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/4/2006
Tijd: 18:49:59

Een hele goeie site voor informatie.


Naam: Fotograaf Mark
E-mailadres: reactie.treinfotograaf(a)home.nl
Homepage: http://www.freewebs.com/modeltreinfotograaf
Gevonden via: Google
Waardering: Goed
Datum: 18/4/2006
Tijd: 22:28:36

Hallo Nico,

U heeft een erg mooie site met mooie foto's vooral die foto's die genomen zijn tussen de bielzen.
Echt mooi werk.

Groetjes Mark


Naam: Ellen Dekker
Gevonden via: Nico
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/4/2006
Tijd: 19:36:32

Hoi Nico,

Een poosje niet op je website geweest, maar wat heb je er weer ontzettend leuke info bij gezet. Wat ik ook erg leuk vond om te bekijken waren de jeugdfoto's. Je kon het sfeertje gewoon proeven.

Groetjes,
Ellen


Naam: wimschoenmaekers
E-mailadres: mijnhouwer(a)home.nl
Homepage: http://members.home.nl/wimschoenmaekers/
Gevonden via: google laura en vereeniging
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/4/2006
Tijd: 16:53:04

Hallo Nico,
Als oud mijnwerker ben ik zeer geinteresseerd.
Zeer goede site en te veel om in een keer te bekijken.
Ik kom vaker op uw site terug.
Glück Auf, (mijnwerkersgroet)
Wim nr 300


Naam: Renze van Zanen
E-mailadres: rjvanzanen(a)zeelandnet.nl
Waardering: Normaal
Datum: 17/4/2006
Tijd: 22:22:33

Weer veel mooie foto's aan de site toegevoegd. Prachtig hoor! Vooral de jaren 60 foto's in en rond Hilversum. Ik vraag mij af of je nog wel genoeg webspace hebt om al die foto's te kunnen plaatsen.


Naam: bigboy
E-mailadres: v200007(a)yahoo.de
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/4/2006
Tijd: 18:02:21

Moin Nico,

sehr umfangreiche Homepage hast Du hier. Die Zeitreise durch Deine vielen Bilder macht mir viel SpaŸ.

Viele GrüŸe aus Lübeck (Heimat der V200 007)

Andreas


Naam: Marc van der Linden
E-mailadres: marcl(a)home.nl
Homepage: http://member.home.nl/marcl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 12/4/2006
Tijd: 21:10:35

Beste Nico,

Toevallig ben ik op jou site terecht gekomen, en ben zeer onder de indruk. Zeer veel, uitgebreide informatie, niet alleen over treinen, maar ook over de techniek eromheen. Seinen, wissels, spoorwegovergangen ATB etc.
Mooi, heel mooi. Ook vond ik het mooi dat je ook wat van jezelf laat zien. Wie er achter de persoon Nico Spilt zit, hoe de foto's zijn gemaakt etc. Overigens herken ik me zelf ook een beetje hierin. Hoewel ik van een generatie later ben (geb 4 nov 1966) kwam ik midden jaren zeventig al als jochie van 8 naar de treinen in Valkenburg kijken. Ik heb ook nog geluidsopnames gemaakt met een cassetterecorder. Maar ik heb vooral veel dia's gemaakt. In 1986 veranderde e.e.a. hier in zuid Limburg toen de klassieke beveiliging met armseinen en seinhuizen werd gesloopt en vervangen door de automatiek, die vanuit Maastricht wordt bestuurd.

Deze site zet ik nu bij m'n favorieten.

Marc


Naam: Jaap Teeuw
E-mailadres: jajo(a)xonay.com
Homepage: http://www.modeltreinbaan.nl
Gevonden via: geen idee
Waardering: Zeer goed
Datum: 10/4/2006
Tijd: 22:22:31

Ik heb zitten genieten van o.a. de oude foto's. Er zijn echt prenten bij! Ik wist niet dat ik zo'n creatieve plaatsgenoot heb.
Succes verder, groeten Jaap


Naam: Kevin
E-mailadres: -
Homepage: http://-
Gevonden via: Trainz.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/4/2006
Tijd: 20:12:03

Ja je kan hier boven alleenmaar zeer goed kiezen maar mijn waardering is eigenlijk zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer goed!

NICO GA ZO DOOR


Naam: Ingo
Homepage: http://www.mstsic.nl.tt
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/4/2006
Tijd: 19:50:35

Naar aanleiding van een 'vraag' bij de foto van de gekoppelde SGMm en SGM: dit mag tegenwoordig wel omdat er in de omlopen geen rekening meer wordt gehouden met het verschil tussen SGM en SGMm (volgens mij).


Naam: Joep
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://niks
Gevonden via: internet
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/4/2006
Tijd: 15:05:16

Hallo, heel piepklein foutje: Nijmegen-Lent, 29 maart 2006. Loc 6468 met een rij met watertanks verzwaarde wagens. Het gaat hier om een proef met kunststof remblokken. Een dag eerder werd deze trein getrokken door een motorpost, maar die had daar kennelijk toch te veel moeite meer. Foto Onno Swart.

het woord MEER, achteraan, moet waarschijnlijk het woord MEE zijn.

Verder wil ik natuurlijk melden dat ik de 1 April grap een goede grap vond...zag er namelijk best echt uit, vooral met die dienstregeling erbij vermeld. Hoewel ik wel kon zien dat de Blauwe Plan-V nep was, die rode ( gepimpte ) Plan-V is precies dezelfde foto..

Ik ben benieuwd wat je volgend jaar verzint!!

Groeten

Joep Klazen


Naam: Ingo
Homepage: http://www.mstsic.nl.tt
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/4/2006
Tijd: 17:37:10

Leuke 1 aprilgrap. Was er zelf ook ingetuind! Helaas had ik andere dingen te doen, anders was ik zelfs naar Amersfoort gegaan. Nogmaals: Leuke Grap!


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/4/2006
Tijd: 22:49:27

En je kunt je natuurlijk afvragen, wat een Valleitreintje in Zürich HBF moet!


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/4/2006
Tijd: 22:45:22

Mooie 1-april grap, Nico. Je krijgt nu wellicht de treinologen over je heen met de constatering, dat de streep boven de 1e klasse niet geel doorlopend, maar blauw geblokt is. haha!


Naam: Anoniem
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/4/2006
Tijd: 16:47:26

hele vette site


Naam: Erik-Jan Ottersberg
E-mailadres: erik-jan.ottersberg(a)umusic.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/3/2006
Tijd: 12:46:57

Beste Nico,

Bedankt voor de foto's van afgelopen 26 maart met de "75 jarige NVBS Excursie".

Heb de rit zelf mee mogen maken in de voorste 'Rheingold' en ik heb genoten! Lekker
ge-luncht ook.

Ben blij dat ik dit heb mogen meemaken.
Eens echt goed en lekker 1e klas gereden.

En 29 april a.s. met de "Ludmilla", de Railion 232, ben ik er ook weer bij en ik hoop dat je deze trein ook op de gevoelige plaat zet zoals je ook de Class 58 deed waar ik uit het eerste rijtuig hang en, zoals de Britten zeggen, ik was 'bashing' achter de 5812 en de 5812 was goed 'clagging' en het was 'hellfire' wat de 5812 liet zien.
Deze rit met de 5812 vergeet ik zeker nooit meer!
En zal de 232-er de class 58 kunnen evenaren met 'clagging'? Ik wacht af.


Hartelijke groeten,
Erik-Jan


Naam: Ingo
Homepage: http://www.mstsic.nl.tt
Waardering: Normaal
Datum: 27/3/2006
Tijd: 16:53:56

Een prachtige en leuke en informatieve (enz.) site. Bij de pagina over koplopers staat alleen een foutje: er zijn 3 oranje koplopers: 4201, 4240, 4241. Verder klopt het (volgens mij) allemaal. Ga zo door!!!


Naam: Remco
Waardering: Zeer goed
Datum: 27/3/2006
Tijd: 15:41:50

Nico,

Even een kleine vermelding: de link (in de gele linkerbalk) Harmelen, ongeluk 1962, verwijst naar Woerden ongeluk 1936.

Voor de rest een hele puike site! Mijn complimenten


Naam: Homan Bonder
E-mailadres: homanbonder(a)home.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/3/2006
Tijd: 21:36:39

Nico,

Ik vind het prachtig dat ik een foto van een type loc. heb kunnen sturen wat vrij onbekend is.
Volgens de onderneming vertoefd deze al enige tijd in ons land, doch zou het overgeschilderd zijn ?!?
Bij de serie heb ik ook een foto gevoegd met het schildje waar de gegevens van de loc. op staan.

Zoals reeds meerdere malen gememoreerd: Jammer dat ik deze site niet eerder heb ontdekt.
Hoop nog veel materiaal voor je te kunnen vinden wat bruikbaar is voor je site onderwerpen.

Homan.


Naam: Luc
E-mailadres: lucel(a)tiscali.nl
Gevonden via: google
Waardering: Goed
Datum: 20/3/2006
Tijd: 12:16:27

Er ontbreekt een belangrijk spannend (jeugd)boek:
"speurtocht langs de rails" van Cees van den Hoeven. Wellicht een tip om nog achteraan te gaan.


Naam: Nico
E-mailadres: nico(a)woltersdemaar.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/3/2006
Tijd: 23:30:34

Toevallig kwam ik op uw site terecht, waar ik met veel plezier de enorme hoeveelheid informatie tot mij toe nam :) Ik heb nog niet eens alles gezien deze avond, maar ik zal zeker terugkeren om verder te lezen.

Super interessant, ga zo door!


Naam: Wim Koekebacker
E-mailadres: win.1671(a)tiscali.nl
Gevonden via: Yahoo
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/3/2006
Tijd: 19:58:18

Erg mooie site!!

Aangaande de RTM, kan ik nog een aanvulling geven omtrent de Leyland LV Wasbeer. In ons bezit is, en dat weten weinigen, de RTM 35, jazeker, de Fennek, een zusje van de 38 dus en geheel identiek aan die 38. De bus is in complete, maar nog ongerestaureerde staat aanwezig in de collectie van het Noordelijk Busmuseum te Winschoten. Het ligt in de bedoeling de bus geheel te restaureren. Wanneer is nog niet bekend. Maar de bus wordt in elk geval voor het nageslacht bewaard. Ongeveer twee jaar geleden is de wagen op eigen kracht en zonder een krimp te geven overgebracht naar Winschoten. Niet zo gek, de techniek hadden we al aangepakt...!

M.vr. groeten,

Wim Koekebacker, Noordelijk Busmuseum


Naam: MartinB
Homepage: http://www.beneluxrail.net
Waardering: Normaal
Datum: 18/3/2006
Tijd: 13:40:35

Dit blijft een super site! Doorgaan zo!


Naam: Arjen
E-mailadres: arjen_dekker(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/3/2006
Tijd: 11:00:25

Bij de nieuwe foto's: Het monument voor de gevallenen in WOII stond voor het administratiegebouw in de Rietlanden. De sokkel is of was een schuilbunker. Dit staat tenminste in het boek 'Amsterdam Goederen'. (Blz. 51 & 52)


Naam: Jan-Willem Sorber
E-mailadres: jsorber(a)hccnet.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/3/2006
Tijd: 12:45:30

Tja, die koppelingen. Ik vind het ook niet fijn rijden zo. Ik heb geen "gevoel" met de loc meer.
Ik moet alles van een paar meters aflezen wat er 300 meter achter me gebeurd.
Goed, die stuurrijtuigen zijn ruim en je hebt goed zicht. Maar technisch vind ik het niks. De ICR rijtuigen zijn er niet op gemaakt om te duwen.
Ze hebben locs genoeg over. Maar van die treinen toch trek-trek.
Lijkt mij veel beter. En net als ik vinden veel machinisten het veel fijner om de loc te "voelen".


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius/merkwaardige_zaken/merkwaardige_zaken.html
Waardering: Goed
Datum: 13/3/2006
Tijd: 09:27:03

Mooi nieuwtje over koppelingen, Nico, alleen jammer, dat die idee alleen tot eigen parochie doordringt. Managers willen er waarschijnlijk niet van weten, trouwens, wat weten die eigenlijk wel??


Naam: Marc Petit
E-mailadres: Petit.Marc(a)skynet.be
Homepage: http://www.marcpetit.centerall.com
Gevonden via: Répertoire Ferroviaire (Michel Marin)
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/3/2006
Tijd: 09:15:47

Fantastische spoorwegsite met een enorme keuze aan onderwerpen. Verzorgde lay-out met goed gedocumentarieerde en vlot leesbare teksten, mooie foto's en illustraties en daarenboven gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ondanks de vele webpagina's. Verdient een meer dan grote proficiat:-) Indien U het mij toestaat neem ik bij een volgende update van mijn bescheiden site een link op naar Uw fantastische naslagwerk.

Spoorse Groeten,

Marc


Naam: Menno & Sandra v/d Veen
E-mailadres: menno.vanderveen(a)gmail.com
Homepage: http://home.wanadoo.nl/sandramenno
Gevonden via: algemeen bekend!!
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/3/2006
Tijd: 14:54:32

Mr.Nico er gaat bijna geen dag voorbij dat ik even weer wat treinen van elders of andere onderwerpen moet bekijken op de site van jouw.
Zéér informatief!! Zelfs mijn vriendin kijkt af en toe even mee (gebeurt zelden)en vind dit een geweldige site.
Als we een cijfer mochten geven op de schaal tussen de 1 & 10 is dit eigenlijk een 11 maar die staat er niet in dus dat betekend eigenlijk..... ;-)
Groeten: Menno & Sandra


Naam: kevin
E-mailadres: deruyck_kevin(a)telenet.be
Homepage: http://www.tcbelgium.be
Gevonden via: treinbestuurder
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/3/2006
Tijd: 19:25:07

nico,
ik vindt je site prachtig en informatief ! hopelijk graken wij ook ooit eens zo ver !!!
grz


Naam: Hans van de Pol
E-mailadres: hansvandepol(a)planet.nl
Gevonden via: familie
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/3/2006
Tijd: 10:13:58

Ik ben met IPIO gegaan en heb je weleens langs het spoor gezien. Nu geniet ik van al dat moois dat jij laat zien en waar ik op gereden heb. Ook ben ik bezig met een soort van afscheidsfilm Elst-Tiel. Daarin wil ik wat foto's van jou gebruiken. Het is geheel bedoeld voor eigen gebruik maar als je wilt mag je er wel een copy van hebben. Ook heb ik wat foto's van de Buffel in Tiel gemaakt. Hoe verstuur ik die naar jou.
Groeten, Hans van de Pol.


Naam: Aron
E-mailadres: c.danenberg(a)quicknet.nl
Gevonden via: kende em al
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/3/2006
Tijd: 16:08:10

Hey Nico,
gefeliciteerd met je 300.000ste bezoeker:-))!!!
Ga zo door, maar dat komt wel goed, denk ik.
Met mij en de fietsen is ook alles best.
Alvast suc6 met je verhuizing.
Greetz Aron


Naam: Tim Oosterlee
E-mailadres: trainz4tim(a)yahoo.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/3/2006
Tijd: 22:38:21

Nico,

ook hiervandaan hartelijk geluk gewenst met de 300.000e (en meerste...) bezoeker!!!

Ga vooral zo door, je voorziet blijkbaar in een behoefte...

Groeten,

Tim


Naam: Edward Bary
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/3/2006
Tijd: 22:27:32

Nico,

Gefeliciteerd met de 300.000e bezoeker op je site. Een formidabel resultaat, maar er staat dan ook wat (in je plakboek). "The world needs you...." om maar eens een statement te citeren.
We houden contact.


Naam: Tonny Neijzen
Waardering: Normaal
Datum: 2/3/2006
Tijd: 07:30:11

Ik zie de teller 0p 300022 staan. Ach wat betekent nog een 100.000 als het zo snel gaat, maar toch gefeliciteert.

Ik moet steeds blijven kijken! Dus heel wat van die 300.000 zijn van mij.

Tonny


Naam: Brigit
E-mailadres: BrigitAdamse(a)zonnet.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/3/2006
Tijd: 23:25:25

Hallo Nico,
Voor een trein-animatie zocht ik met Google naar leuke treinen en vond zodoende jouw website.
Wat een schitterende treinen! En ik heb nog lang niet alles kunnen bekijken. Ik heb zelf als kind geen trein gehad maar speelde met een vriendje samen met zijn Marklintrein. Helaas mocht ik maar zelden aan de transformator komen.
Ik hoop dat je het goed vindt dat ik er één gebruik om een rijdende animatie mee te maken, uitsluitend voor eigen gebruik hoor!
Die zal ik dan per email naar je toesturen, o.k.?

Groeten van Brigit.


Naam: Berry
E-mailadres: steamy.lectric(a)hccnet.nl
Gevonden via: een trouwe kijker
Waardering: Normaal
Datum: 1/3/2006
Tijd: 13:16:53

Hai Nico,

Ja heel typerend voor de huidige tijd die foto van een machinist met de schoentjes buiten boord.
Ja waar is de tijd gebleven dat men netjes in uniform liep.
Kijk het hoeft niet allemaal meer even recht en strak maar op het moment is het toch erg verloederd.
De heren machinisten hoor ik nogal eens mopperen als de airco het niet doet, nou kom gerust een dagje stoken op een stooklocomotief zonder airco, ja en dat werd nog niet zo lang geleden zonder vorm van mopperen gewoon gedaan.

Ja lang leve de vooruitgang Nico.

groeten,

Berry


Naam: vincent
E-mailadres: vincentooms1(a)hotmail.com
Gevonden via: een machinist
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/2/2006
Tijd: 19:57:40


beste nico
ik vind jouw site ongeloofelijk mooi
voral dat het nie alleen in nederland is
maar ook pr8ige fotos van bv duitsland
oostenrijk noem maar op
nico,ik hoop dat deze site nog lang mag blijven
bestaan,en veel suc6 nog met de site

groeten van een echte treinliefhebber
vincent


Naam: leo
E-mailadres: leenz(a)wanadoo.nl
Gevonden via: er op attent gemaakt door Frans van Zoest
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/2/2006
Tijd: 22:51:09

Ik herken heel erg veel in jouw hobby,s
Treinen, trams, oude auto,s en een vleug nostalgie.
De omgeving van Baarn spreekt elke spoorliefhebber nog steeds aan. De sfeer hangt er nog. Wist je trouwens dat er een polygoon-filmpje is uit 1948. Daarin wordt vanaf het buurtstation afscheid genomen van de laatste stoomtrein naar Soest en teruggereden naar Baarn met een blokkendoos.


Naam: ingrid
E-mailadres: info(a)msn.nl
Homepage: http://www.msn-msn.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/2/2006
Tijd: 21:07:21

Leuke website, heb ff rond gekeken hoor... super


Naam: matthijs
E-mailadres: matthijs_vanderbent(a)hotmail.com
Gevonden via: een vriend
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/2/2006
Tijd: 16:01:08

ik vind dew site onzettend leuk zelf maak ik ook geluids opnames favoriet is een koploper die wegrijdt ik vind het tevens erg jammer dat de cabineritten niet meer mogen pas heb ik nog wel een cabinerit gemaakt van breda naar dordt in het donker met een MDDM dus soms kom je nog wel eens een machinist tegen die er gek genoeg voor is en nico ik zoiu dolgraag is een keer met je willen kennis maken


Naam: Spoorforum
Waardering: Goed
Datum: 14/2/2006
Tijd: 12:06:37

Kijk ook eens op het:

WWW.SPOORFORUM.NL

Met oa. Raadplaat, Metro en Tramnieuws, Plaat van de Week, Modelbouw, Fotostekken en Vraag het de Meester, Aktuele fotos, fotos van Leden


Naam: Erik
E-mailadres: erikvandanzig(a)hotmail.com
Homepage: http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2003/06_juni/20-fortis_banen.xml
Gevonden via: Favorieten
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/2/2006
Tijd: 13:32:37

Heel goede site, volg hem al tijden. Enig minpuntje is dat u vaak negatieve kritiek levert op allerlei aspecten van het spoorwezen (meestal terecht!), maar niet op die enorm lelijke Fortis-trein. Nou horen treinen met reclame m.i. sowieso niet op het spoor thuis, maar die Fortis-reclame is wel heel erg (welk marketingbureau heeft dat bedacht?) Om kritiek op je werkgever te geven heb je ook wel lef nodig, maar om dan over 'kernwaarden' te spreken gaat wel ver. Zeker als je ziet hoeveel mensen ze ontslagen hebben bij diverse reorganisaties. Ik snap best dat het bedrijf in personeelskosten moet snijden, maar praat dan niet over kernwaarden.


Naam: Homan
E-mailadres: homanbonder(a)home.nl
Gevonden via: stom toeval
Waardering: Normaal
Datum: 12/2/2006
Tijd: 19:37:44

Nico,

Bij deze wil ik je meedelen dat je de site nummer 1 op spoor gebied bent.
Het is een site waar je als liefhebber iets mee kunt.
Haalt bij mij steeds weer het verleden naar boven, vooral op het stoomgebied.

In een woord geweldig

vr. gr. Homan Bonder.


Naam: Koch Leopold
E-mailadres: kochleo(a)utanet.at
Homepage: http://www.kochleo.at
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/2/2006
Tijd: 21:17:36

Super Ihre Fotos von der GUTEN ALTEN EISENBAHNZEIT. Bin noch 1971 bis 1973 in Linz auf den Dampflokomotiven gefahren.
Liebe GrüŸe aus Linz
Koch Leo


Naam: piet van vugt
E-mailadres: pvanvugt(a)ixs.nl
Gevonden via: google, zocht naar tijdschrift Rails
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/1/2006
Tijd: 22:18:07

stom toevaliig op deze site gekomen, ben geen echte treinliefhebber (heb er wel wat gevoel bij). Wat is dit een mooie site met veel info, foto's. klasse nico!!! zo laat je een ander plezier beleven aan je hobby.


Naam: Co Pijnenburg
E-mailadres: jpijnenburg(a)eircom.net
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/1/2006
Tijd: 21:57:54

Zeer goede site.
Ik heb ook op de Dr. Lely school gezeten van 1951 tot 1967.


Naam: dolf
E-mailadres: dykstra38(a)planet.nl
Gevonden via: scrollen op het web
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/1/2006
Tijd: 23:33:41

Hallo iedereen die dit leest !!!!!!!!!!!
men wat blijft het toch een genot om op deze site te spilten , eh spitten !!!!
deze site verdiend een dikke 10 !!!! toch??
en ook een oproep aan een ieder die foto's heeft van lok 2345 (diesel serie 2200) vooral insturen naar de webmaster!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
een BNer zou zeggen : vooral doorgaan !!!!!!
m.vr.groet (meester Dieseldolf)(van die handjes)


Naam: Benjamin de Zwart
E-mailadres: benjamindezwart(a)chello.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/1/2006
Tijd: 15:49:47

Leuke foto van de 1501 en de "gepimte" plan V. Ik had een vraag: ik zie op de foto van de 1501 een een nummerplaatje die normaal op een 1600/1700/1800 zit. Is de botsneus van een 1100 of van een 1600/1700/1800?


Naam: Joep Klazen
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://niks
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/1/2006
Tijd: 12:49:59

Hallo

het nummer van die 1703 is verkeerd, die van de ACTS...het moet 7103 zijn (lol)

ook wil ik nog even kwijt dat je site steeds beter wordt, wat een genot elke dag om naar te kijken, ga zo door, want je doet echt een heleboel mensen een plezier met deze site

ik heb hier nog iets liggen dat je wel zou willen hebben...heb ik wel je adres en postcode voor nodig...

ik hoop echt dat deze site nog JAREN online blijft

Groeten Joep Klazen


Naam: Bob Rodenburg
E-mailadres: hatsjoo(a)yahoo.com
Homepage: http://www.spoorwegfoto.nl/
Gevonden via: Verloren voorwerpen
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/1/2006
Tijd: 12:53:56

Het is iedere ochtend weer een genot om Nicospilt.com te bezoeken.
Op mijn eigen homepage over spoorwegen heb ik nu video's gezet van treinen. Misschien iets voor Nicospilt.com ? Dankzij Google video is server ruimte geen probleem meer.


Naam: Renze van Zanen
E-mailadres: rjvanzanen(a)zeelandnet.nl
Waardering: Goed
Datum: 7/1/2006
Tijd: 21:48:47

Hoi Nico!

U ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar en de site ziet er nog steeds perfect uit. Ga zo door!


Naam: Hobbe de Bruijn
E-mailadres: zijl24(a)planet.nl
Homepage: http://www.proroad.nl
Gevonden via: weet niet meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/1/2006
Tijd: 16:06:47

veel waardering voor deze zeer uitgebreide site, waarin ik veel herkenbaars uit eigen jeugd vond.
Overigens volgde mej. Asselberghs niet rechtstreeks haar vader op. Hier tussenin was mijn vader dr. F.F. de Bruijn jarenlang directeur.
Ik ben zelf al vele jaren lid van de "vrienden van NSM" en sinds verleden jaar lid van het Hoofdbestuur van de NVBS als commissaris voor de externe contacten, speciaal de museumbedrijven.
Deze heb ik ook als klant in het kader van mijn vertegenwoordiging van Robel in NL en B.


Naam: Benjamin
E-mailadres: benjamindezwart(a)chello.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/1/2006
Tijd: 14:38:53

Gefeliciteerd met je 250.000ste bezoeker. ik kijk al bijna 2 jaar lang heel vaak op de site en elke keer ontdek ik weer nieuwe dingen. Mijn favoriet is nog altijd "speciale constructies". Volgens mij ben jij nu een BN-er in de wereld van de treinen!


Naam: Vincent Kloeg
E-mailadres: Vincent_Kloeg1991(a)hotmail.com
Homepage: http://groups.msn.com/MarklinTrein/
Gevonden via: Vriend uit Haarlem
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/1/2006
Tijd: 01:01:56

Om als eerste in het jaar 2006 in het gastenboek te staan! Hoop dat Langs de Rails ook in 2006 erg succesvol mag zijn, de formule is in ieder geval nog steeds erg sterk.

Hoop dat je 21 december leuk hebt gevonden, en zou ik de foto die je maakte in de pakwagen mogen ontvangen :-D?Naam: Feike Cammenga
E-mailadres: feike(a)chello .nl
Gevonden via: bekend
Waardering: Normaal
Datum: 28/12/2005
Tijd: 20:58:42

Om het gezeur over en vlag op een loc voorbij te zijn.
De vlag was door de wind opgekrult tot een rolletje dus niet te zien.

De oplossing van Nico is de beste!
‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ ‚ Feike een VSMer.


Naam: bert
E-mailadres: bert(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/12/2005
Tijd: 14:32:09

Vind een rookkastdeur toch wel mooi dan een lelijke vlag dus snap wel dat dee worden weggeshopt door de profesionele fotograven onder ons. Verder Nico, de beste wensen in het nieuwe jaar dat we maar veel mooie foto's mogen zien!


Naam: Eelco
Homepage: http://www.eelco4fun.tk
Waardering: Normaal
Datum: 27/12/2005
Tijd: 11:40:22

Moet zeggen dat ik toch wel met veel plezier iedere week even langs kom op deze site. Wat schetst nu mijn verbazing, sommige foto's zijn bewerkt.
De onderste foto van de 01 1075 tijdens de personeelsrit van de VSM is de vlag die op de voorkant hing weg geshopt. Niet alleen als VSM'er, maar ook als fotograaf en treinliefhebber vind ik zoiets eigenlijk niet kunnen. Ik wou dit toch even kwijt.

groeten
eelco


Naam: Leo Barten
E-mailadres: tleobarten(a)mac.com
Gevonden via: collega Fortis Bank
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/12/2005
Tijd: 10:14:25

Beste Nico en familie,

Bedankt voor je mail, ook voor jullie een heel gezond, gelukkig en voorspoedig 2006 toegewenst.


Naam: Jan-Willem Sorber
E-mailadres: jsorber(a)hccnet.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/12/2005
Tijd: 10:49:21

Beste Nico,

Bedankt voor kerst en nieuwjaarswensen.
Voor jou en je familie uiteraard hetzelfde.

Groetjes, Jan-Willem


Naam: Jan Van der Zeypen
E-mailadres: Jan.Van.Der.Zeypen(a)pandora.be
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/12/2005
Tijd: 12:46:48

Beste Nico,
Bedankt voor je Kerst en nieuwjaarswensen.
Voor jou hetzelfde toegewenst.

Je staat nog altijd in de lijst van mijn favorieten!


Naam: willem
E-mailadres: willemnieland(a)cs.com
Homepage: http://www.linksrichten.nl
Gevonden via: bekend
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/12/2005
Tijd: 06:47:19

Dag Nico!

Ik blijf me verbazen over deze "kwantiteitsite" want het is toch behalve veel ook heel mooi. Treinen blijven toch een echte ouderwetse jongensdroom. En al het mooie beeldmateriaal maakt het allemaal waar. Daarbij verbleekt de huidige realiteit van een geprivatiseerd spoornet.

groeten en waardering, Willem


Naam: Dick van Dokkum
E-mailadres: cheredenise(a)hotmail.com
Gevonden via: vsm
Waardering: Goed
Datum: 23/12/2005
Tijd: 19:41:37

wil graag van de laatste nieuwtjes op de hoogte blijven,ben nu als kok bij de vsm bezig,ook mee naar zandvoort geweest.


Naam: bert
E-mailadres: bert(a)hotmail.com
Waardering: Normaal
Datum: 23/12/2005
Tijd: 17:53:56

Misschien is een beetje meer geduld wel op zn plaats voordat we iemand een simpele ziel noemen. verder een erg leuke site!


Naam: Atelier - Hanerau,Karl-Heinz Br?n
E-mailadres: atelierhanerau(a)aol.com
Homepage: http://www.atelier-hanerau-kb.de
Waardering: Normaal
Datum: 18/12/2005
Tijd: 21:44:13

Hallo Nico,
eine wunderbare Seite, sehr umfangreich, mit sehr sch? Bildern, weiter so.

GruŸ¬ Karl-Heinz


Naam: Joep Klazen
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://google
Gevonden via: zoeken
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/12/2005
Tijd: 12:47:06

Hallo,

nog steeds is geen enkel andere site zo compleet als die van jou ( dit betekent niet dat ik niet naar andere site toe ga )

weet iemand of er een Railhopper bewaard blijft?

( waar blijven mijn lego-modellen? ( LOL ))

Vriendelijke Groeten Joep Klazen


Naam: Stefan
E-mailadres: pietprecies(a)wanadoo.nl
Homepage: http://stefansblog.blogspot.com/
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/12/2005
Tijd: 16:40:22

Prachtig weer allemaal. Edward B. met pensioen en jou naam werd thuis even genoemd dus maar weer eens kijken. Vanaf nu vaste links op mijn pagina.


Naam: David Schreutelkamp
E-mailadres: schreutd(a)gba.amsterdam.nl
Homepage: http://members.ams.chello.nl/schreute
Gevonden via: zoekmachine met trefwoorden "NS" "1200"
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/12/2005
Tijd: 13:28:10

Wow.....dit is nog es 'n site voor spoorliefhebbers, ik ben echt zwaar onder de indruk evenals 'n collega die ik de link heb gestuurd. Erg compleet, leuke persoonlijke details, zeer goede foto's...kortom: 'n dikke tien!!!


Naam: H.v.d.Burgt
E-mailadres: ladruburgt(a)planet.nl
Waardering: Goed
Datum: 6/12/2005
Tijd: 02:13:35

Zou u mij kunnen helpen, mijn opa heeft in de jaren vijftig in Deventer gewerkt op het werkspoor, het als timmerman bewerken van wagons.Kunt u mij zeggen of daar nog gegevens over zijn.
Bedankt voor de moeite


Naam: Sinterklaas
E-mailadres: madrid(a)spanje.sp
Waardering: Normaal
Datum: 5/12/2005
Tijd: 12:15:14

Een webmaster uit Bilthoven
zat zich vandaag erg uit te sloven

Hij weet veel van treintjes
maar Sint is niet gediend van die geintjes

Het enige vervoermiddel is een paard
en niet zo'n treinding in volle vaart

Vandaag moet hij klaar zijn met dichten en pakken
want zijn gezin hunkert naar het uitpakken van de zakken

Na vandaag kan hij zijn lusten weer op internet zetten
want die website is aardig voor 300.000 petten.

Sint en Piet


Naam: Lejo Goertz
E-mailadres: lejo61(a)home.nl
Homepage: http://www.bovenkamer.tk
Gevonden via: weet ik niet meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/12/2005
Tijd: 23:35:37

nico,

ik ben een regelmatige bezoeker van je site, en dat doe ik al best lang. het surfen over de foto's van weleer, het brengt heel veel herinneringen bij me terug, de eerste treinreizen met mijn ouders (eind jaren zestig), en sindsdien wel altijd een beetje treingek gebleven, de Blauwe Engeltjes van het miljoenenlijntje waar ik vroeger woonde, later de groene mat '46 vanuit tilburg richting zwolle, even over je site surfen en ik kom helemaal weer in de stemming. verder ook erg leerzaam en vermakelijk. kortom, bedankt, ga zo door :-)


Naam: bart
E-mailadres: lange99(a)wanadoo.nl
Gevonden via: ssn site
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/12/2005
Tijd: 10:12:46

Treinliefhebbers,

Weet iemand ook iets meer over de stoomtractie op 10 december tussen Arnhem-Zuid en Nijmegen. Bijv. welke locs rijden er, is er aansluiting hierop vanaf station Arnhem, enz. Want op VSM /NS sites staat helemaal niets.


Naam: Jeroen
Waardering: Normaal
Datum: 3/12/2005
Tijd: 21:51:40

Mooie site, mooie foto's! Kom zeker nog weer keertje kijken...


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Gevonden via: dagelijks
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/12/2005
Tijd: 20:20:15

Mooie oude foto's van Rotterdam CS nog met echte trams.
Eigenlijk zag Rtd er toen veel 'steedser' uit dan nu.


Naam: Rick Arendsen
E-mailadres: rickarendsen(a)hotmail.com
Homepage: http://nvt
Gevonden via: www.trein.pagina.nl
Waardering: Goed
Datum: 3/12/2005
Tijd: 16:24:55

Hoi Nico,

Sinds een jaar of 2 neem ik als passieve treinenliefhebber regelmatig een kijkje op je site. Ik bewonder vooral de keurige verzorging van de site en natuurlijk je passie voor alles op en om het spoor. Als 24-jarige student uit Nijmegen heb ik nog een leuke link voor je: http://www.railtrash.fotopic.net/c332141.html
Nou succes verder met je site, iets meer beeld en geluid zou leuk zijn. Ben bijvoorbeeld benieuwd naar het geluid van een 1000-loc, om maar een voorbeeld te noemen.


Naam: Jan-Willem
E-mailadres: jan_trein(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/12/2005
Tijd: 12:56:48


Beste nico, pas nou op straks heb je jouw gatenboek ook nog vol staan met boze dierenactivisten! :P
Het is jammer dat deze mooie vogels niet beter weten, ik vind het altijd rottig om te zien.

groeten Jan-Willem


Naam: Corn鼯font>
E-mailadres: goud_kiwi(a)hotmail.com
Homepage: http://www.race-sport.mysites.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/12/2005
Tijd: 07:21:28

ik vind die plaatjes van die door treinen aangereden vogels niet echt gezzelig en leuk.
Het is maar als je weet.


Naam: Dirk
E-mailadres: windkracht5(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 29/11/2005
Tijd: 10:20:21

Terug naar de kern: genieten van al het moois dat hier te vinden is!

Groet,

Dirk


Naam: ricardo
E-mailadres: ricardo.beelen(a)mail.com
Gevonden via: SSN stoomtractie
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/11/2005
Tijd: 16:45:27

zeer goeie site nico ga zo door


Naam: Peter Cooper
E-mailadres: peter.trainspotter(a)tiscali.co.uk
Homepage: http://peter-cooper.fotopic.net/
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/11/2005
Tijd: 12:27:15

Nico

Your website is world class!‚ ‚ The photographs are delightful - they bring back happy memories to me.

Thank you.

Kind regards
Peter


Naam: Fuchs
E-mailadres: boulielover(a)hotmail.com
Waardering: Normaal
Datum: 23/11/2005
Tijd: 18:20:12

Spike, suggereer jij nu dat je van de SSN bent? Sorry maar ik snap helemaal niet wat je nu wilt.


Naam: Max van Dokkum
E-mailadres: tijdelijk geen
Homepage: http://www.stoomspotter.tk
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/11/2005
Tijd: 23:34:34

Ik wilde even reageren op Spike, daar ik geen werkend emailadres heb.
Wat vind je dan zo slecht aan het verhaal over de SSN? Ik zou het er waarschijnlijk ongeveer hetzelfde neergezet hebben, ik vind het geen verkeerde keuze van Nico. Ik vind het niet van de onderste plank, waarom vind je dat?


Naam: Spike
Waardering: Normaal
Datum: 22/11/2005
Tijd: 20:29:25

Sander,

Er zijn nog plaatsen voor 10 december naar Valkenburg. Dat is een alternatief voor het feit dat de Aachen express overboekt is. 't Is maar een hint


Naam: Spike
Waardering: Normaal
Datum: 22/11/2005
Tijd: 20:27:32

De informatie wat det SSN aangelegenheid betreft is hier gewoon volledig van de onderste plank en gewoon laaghartig.  
Ik bedoel hiermee voor wat betreft het SSN verhaal.
De rest is gewoon SUPER. Dat absoluut. Maar we moeten niet de SSN onderuit halen zoals reeds gebeurd is hier. Vergeet niet dat de SSN de enige museumorganisatie is die ALLEEN hoofdlijnritten rijdt, hier zijn wij (SSN) bij uitstek in gespecialiseerd. Als je als medewerker bij de SSN rondloopt dan weet je wel beter en zeker diegene die OOK zijn aangesloten bij een stoomclub BEHOREN BETER TE WETEN !!!!!!!!! Zeker als je ook technisch op de hoogte bent van stoomloks !


Naam: marcel heiligers
E-mailadres: mwheiligers(a)planet.nl
Gevonden via: via mijn zoon
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/11/2005
Tijd: 16:54:55

Zelf ben ik 52 jaar en o.a. ook treinliefhebber. Ik heb de site vandaag voor het eerst gezien op aanraden van mijn zoon. Het nadeel van de site is dat hij zeer verslavend werkt. Hoe langer je zoekt, hoe interessanter het wordt.De waardering 'zeer goed' is soms te laag want de site heeft een hoge culturele en educatieve waarde!!!


Naam: Sander
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 19:44:41

Ik begrijp dat het door vrijwilligers gerunt word maar de SSN zei zelf dat je een uitnodeging moest hebben om mee te mogen. ik dacht is onzin omdat in de krant stond dat iedereen mee mag.

Ik had meteen geboekt toen je kon boeken dus vind wel vreemd dat ik dan niet mee kan.


Naam: Stoomliefhebber & dergelijke
Gevonden via: De site bezoek ik al twee jaar, dus dat ben ik vergeten
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 19:33:16

Nico, je site is werkelijkwaar perfect. Maar ik wil graag reageren op het bericht van Sander.

Je schrijft dat het de eerste keer zou zijn dat je met de Stoom Stichting Nederland zou reizen, dus weet je niet precies hoe de manier van reserveren gaat. Alles op de machinisten en de HC op de trein na zijn vrijwilligers. De boekingen die het publiek maakt worden in behandeling genomen door vrijwilligers die dat op hun vrije avond na een lange dag werken regelen. De boekingen stapelen zich sneller op in het geval van de Kerst Express op 3 december dan verwerkt kan worden. De SSN had ook 50 overboekingen geteld, dan is het juist zeer attent dat de Stoom Stichting u schriftelijk een reis aanbiedt naar Valkenburg. U moet eens weten hoeveel tijd er in heeft gezeten voordat die brief gemaakt was. Allemaal vrijwillig! En uw geldt krijgt u heus terug, alleen dat moet even de tijd hebben. Het wordt namelijk vrijwillig gedaan en kan het zijn dat er nog wat wachtende mensen voor u zijn.

Evenementen die niet door de SSN georganiseerd worden kunt u geen commentaar geven op de SSN. De SSN behoord dan tot de derden bij de organisatie en voeren de opdrachten uit waarvoor ze gevraagt zijn. In dit geval mocht de SSN iedereen meenemen die mee wou. Is dat een probleem?

De mensen in de spoorwereld zouden eens moeten beseffen dat museumorganisaties volledig op vrijwilligers draaien. Ook de administratie. Heeft u de millieuvergunning ooit wel eens onder ogen gezien van de SSN? Wilt u die bijhouden op uw vrije avonden? Elke keer als er een lok opgestookt wordt moet dit genoteerd worden plus alle bijkomstigheden. Hoeveel kilo kolen verstookt, hoeveel olie verbruikt ect ect. Wilt u dan ook nog de deelnamelijst opstellen? En er staat nog een gehuurde rit gepland, wilt u de dagplanning dan ook nog even opstellen... In tegenstelling tot de VSM heeft de SSN geen 120 actieve vrijwilligers maar rond de 40, maar ze proberen bij te blijven. En dat kost veel moeite. Is dat dan uw reactie op het werk van die 40 vrijwilligers die proberen een 01 1075, een 23 023, een 65 018 en 6 rijtuigen in topconditie proberen te houden zodat het nageslacht ervan kan genieten?

Ik wens je nog veel pelzier in het beleven van de hobby. Gog zegende je.


Naam: Sander
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 19:08:03

Zeer mooie site nico!!!

Ff over de SSN.
Vind hun wel erg slecht omgaan met klanten van hun.
Heb zelf geboekt voor 3 dec, optijd!! zeker een week voor het echt uitverkocht was. Dan krijg je tog ineens een brief dat je niet mee kan. en dan bieden ze je een reis naar valkenburg aan nou nee. dan zouden ze wel even het geld terug sturen nou ook nee. heb dus betaald voor 3 dec maar geen kaarten, geld weg. dit was voor het eerst dat ik een met een SSN reis mee wou en ook voor het laatst!! (verwacht het geld binnekort terug te krijge?)

En zij (Ook prorail) zeggen maar dat kijfhoek alleen voor uit "genodigden" waren nou echt niet. je kon gewoon gratis met de SSN mee naar kijfhoek en je werd niet gevraagd naar uitnodegingen. zelfs in de krant stond een artikel dat iedereen die belangstelling had welkom was om te komen!


Naam: Eelco Storm
E-mailadres: eelco(a)tsd-classical.nl
Homepage: http://www.destoomtrein.nl
Waardering: Goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 16:24:53

Hoi Nico,
Mooi, die foto's uit de Oekraine. Zelf heb ik vier jaar terug het traject Amsterdam - Moskou per trein gedaan. Een onvergetelijk ervaring, ik heb er alleen geen foto's van.
In dezelfde vakantie volgden de treinreizen Moskou - Kiev - Odessa en Istanboel - Athene. Geen mooiere manier van reizen dan met de trein!
Oh, en wat al die SSN-commotie betreft: blijkbaar zijn er in de spoorwegwereld ook mensen met een kort lontje. Van die mensen die willen zeggen wat ze denken, maar dan vergeten na te denken over wat ze willen zeggen... Niks van aantrekken. Negeren is altijd de beste oplossing.
Succes en ga vooral zo door met deze zeer fraaie site!

Eelco Storm, Utrecht


Naam: Jeroen Koeleman
E-mailadres: JCMKoeleman(a)hetnet.nl
Gevonden via: van af de 100.00 al een smulpaap
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 14:14:06

Nico,

Net als bij de vorige keer leven het vrije woord jou artikelen over de SSN nogmaals doorgenomen ik kan er niets negatiefs aan ontdekken dus het kruisen van de pennen slaat en gaat nergens om het enige wat ik er verder over wil schrijven is dit voor helaas een steeds groter deel van ons volk met kort lontje is het steeds moeilijker te lezen tussen de r(ails)egels ga gaarne zo door voor anoniem je mag hier gelukkig voor je mening uitkomen zonder gevolgen er zijn tussen 1940 en 1945 veel mensen voor ons gestorven opdat wij dit mogen dus noem je naam in het vervolg.

mvg

Jeroen Koeleman (ook donateur SSN)


Naam: Loet van Keeken
Homepage: http://loet.lowi.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 11:31:13

Ben weer effe wezen smullen Nico.


Naam: Berry Bilderbeek
E-mailadres: steamy.lectric(a)hccnet.nl
Gevonden via: al lang bekend met de site
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 10:20:04

Hai Nico,

Ja jammer man dat er mensen zijn die niet tegen kritiek kunnen op hun vereniging.
En dan ook nog eens dreigementen uiten, en jou site als zeer slecht betitelen ja ik weet het niet maar misschien is dit tekenend voor voor zo'n vereniging?? ze brengen in ieder geval de SSN in diskrediet, en ik als donateur vindt dit betreurenswaardig.
Ik hoop dat deze personen weer normaal gaan doen, en o ja misschien wel eens de reclame van een iets te kort lontje gezien?
En ja de kritiek van mensen dat er weinig SSN nieuws te melden wordt valt wel mee toch, Okee de VSM wordt tegenwoordig meer gemeld door jou dan in het verleden maar vergeet niet dat de VSM wel erg op de lijn te vinden is, zowel op eigen lijn als op de hoofdlijn.
De opmerking van een persoon dat hard rijden gaaf is ja kan wel maar als iets defect raakt helpen deze zelfde personen mee met repareren.
Ik ben zelf vrijwilliger en weet wat het is om aann stoomloks te sleutelen en dat je daar vreselijk zwart en vuil van wordt, dit is erg leuk om te doen maar ik wordt af en toe wel een beetje moe van personen die overal commentaar op hebben KOM DAN ZELF HELPEN, de hulp wordt erg gewaardeerd en het blijft een voorrecht om met dit spul te werken.

Nico,

Blijf zo doorgaan je doet de ECHTE treinenfans een groot plezier met deze site!

Berry


Naam: Max van Dokkum
E-mailadres: tijdelijk geen
Homepage: http://www.stoomspotter.tk
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/11/2005
Tijd: 00:00:58

Even over die veelbesproken anonieme reactie.
Hoe komt die knakker in hemelsnaam aan zulke slechte verhalen over de site? Heb je als spoorwegliefhebber(?) een keer een gigantische berg foto's te bekijken, wordt er nog over gezeken. Al moet ik zeggen: een anonieme reactie is wel heel slecht om zo je kritiek te uiten.


Naam: Feike Cammenga
E-mailadres: f.cammenga(a) chello .nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/11/2005
Tijd: 23:56:37

Precies geniet van onze hobby dank Dhr Fuchs twee mooie ritten naar Limburg en blijf niet doorzeuren en kijk verder!!


Naam: Fuchs
E-mailadres: boulielover(a)hotmail.com
Waardering: Goed
Datum: 19/11/2005
Tijd: 23:05:21

Ach, ach. Wat een hobby toch. Ik wil toch even kwijt dat ik, hobby-ist en ssn-er, me blijf verbazen over sommige uitspraken van mensen. Nico, leuke site mooie foto's. Gezellig dat ik je vaak tijdens ssn ritten tegenkom (3 december weer?) Maar mensen, laten we weer eens allemaal genieten van onze hobby, gun de ander ook zijn lol. Er zijn weer 2 ritten de maand december, mensen gaat gezellig mee. Meteen een leuk moment om met elkaar over de hobby te praten, veel leuker dan mekaar afmaken via een gasteboek. Toch?


Naam: Feike Cammenga
E-mailadres: f.cammenga(a)chello.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/11/2005
Tijd: 22:27:46

Hallo Treinliefhebbers

Nu weer Spike kunnen we niet serieus over onze hobby hebben eerlijk en zonder vraagtekens???


Naam: Spike
Waardering: Normaal
Datum: 19/11/2005
Tijd: 22:09:30

Ik hoop dat je 'm snap Nico !!!!!!!
Er is geen Mcn met de naam Nico Spilt.

Ik ben wel benieuwd wie er dan bedreigingen heeft geuit. Er zijn trouwens ook geen Mcn's bij de SSN met een jurk aan een lange baard hebben en een rulband dragen. (ook geen hoofddoekjes trouwens)

Maar ik heb het vermoeden dat je een hele grote ballon aan het blazen bent.....en ik heb een scherpe naald !!!!!


Naam: Spike
E-mailadres: -
Gevonden via: -
Waardering: Matig
Datum: 19/11/2005
Tijd: 22:03:56

Er is geen Mcn bij de SSN met de naam Nico Spilt !!!!!


Naam: Feike Cammenga
E-mailadres: f.cammenga(a) chello .nl
Gevonden via: Bekend
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/11/2005
Tijd: 21:36:38

Hallo spoorliefhebbers

Het is zonde dat er zoveel energie wordt gestoken in het negative met name het gedoe met de 23023.
Het is fijn dat de schade erg meevalt en dat de grijper niet twee meter hoger zat want dan was hij midden in de loc terechtgekomen.
Dus van alle kanten is gematigheid gewenst en als men een mening heeft praat er over met elkaar in openheid en zonder dreigementen!
Er zijn al teveel mensen afgeschoten of beschadigd in dit gekke land omdat ze een andere mening hebben of hadden.
En als net een SSNner zou zijn(denk ik niet want spoorliefhebbers doen dit niet)ga dan door waar je goed in ben stoomtreinen laten rijden over het grote spoor!!


Naam: Rene
Waardering: Normaal
Datum: 19/11/2005
Tijd: 21:33:20

Nico misschien is het slim om die "bedreiging" letterlijk op je site te zetten miscchien dat de mensen dan weten waar het over gaat.


Naam: Anoniem
Waardering: Zeer slecht
Datum: 19/11/2005
Tijd: 21:25:35

En als ik anoniem reageer dan blijf ik graag anoniem


Naam: Anoniem
Waardering: Normaal
Datum: 19/11/2005
Tijd: 21:24:58

Denk eerlijk gezegt ook niet dat SSN medewerkers dreigen.


Naam: Hugo Richter
Homepage: http://hugorail.fotopic.net
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/11/2005
Tijd: 21:13:51

Nico!
Mijn complimenten voor deze site! Van alles is er (overzichtelijk) terug te vinden. Er is duidelijk te zien dat je veel moeite hebt gedaan om de site zo goed en overzichtelijk mogelijk te maken!

Trek je dan ook niks aan van die lui die denken dat ze de wereld kunnen verbeteren! Ga gewoon je eigen gang, het is jouw site en niet die van een ander. Blijkbaar hebben sommige mensen te dicht boven de schoorsteen van de loc gehangen en is hun zicht drastich verminderd;)

Trek je er vooral niets van aan en ga vooral zo door!

Met vriendelijke groet,
Hugo Richter


Naam: -
E-mailadres: -
Waardering: Zeer slecht
Datum: 19/11/2005
Tijd: 19:44:41

Dat het gastenboek van de SSN weggehaald is is de schuld van mensen zoals hier die alleen maar discussies aan gaan en een klein ongelukje als een megaramp zien. Dacht dat het spoorwereldje wel bestond uit normale personen met het verstand op de juiste plaats maar het begint er verdacht veel op te lijken dat het alleen maar sensatie zoekers zijn. Geloof ook wel dat de verhalen die ik hoor over dese site kloppen: Lees de site met een glimlach de verhalen zijn vaak zeer overdreven en hebben niks te maken met de werkelijkheid.

Een anonieme reactie. Toe maar, jij durft! En bovendien heb je helemaal niet gelezen wat er op mijn site over de SSN staat. Ik daag je uit om openlijk te vertellen wat je dwars zit. Ik censureer niet en ik bedreig ook niemand. Nico.


Naam: spoorforum.nl
E-mailadres: ---
Homepage: http://www.spoorforum.nl
Gevonden via: ---
Waardering: Goed
Datum: 15/11/2005
Tijd: 11:02:05

Op 21 januari 2006 is er een dia-meeting met als onderwerp "oud NS",de tijd waarin alles nog groen, blauw en rood was, georganiseerd door het spoorforum.nl  De meeting wordt gehouden te Den Haag CS. Kijk voor bijzonderheden en aanmelding op de site. (Toegang en aanmelding allen mogelijk na inloggen/lid worden van het forum.)
Zowel de het aanmelden als bezoeken van de meeting is gratis.....!


Naam: Jan Groenendaal
E-mailadres: jwgroenendaal(a)hetnet.nl
Homepage: http://home.hetnet.nl/~jwgroenendaal/index.html
Gevonden via: startpagina
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/11/2005
Tijd: 20:56:38

Beste Nico,

Vrijwel dagelijks bekijk ik je website.
Ik ben er nu wel aan gewend, maar toen ik de site voor het eerst zag, duizelde het mij helemaal!
Het is werkelijk ongelooflijk, hoeveel mooie foto?s van zo lang geleden in kleur je gratis voorgeschotelt krijgt!
Uit de tijd dat ik als kind met de trein reisde en op de stations me vergaapte aan de oude treinen, het echt oude NS materieel, TEE treinen, enz. enz. Herrinneringen worden weer helemaal levend.
E鮠ding vind ik wel wat jammer, dat de SSN er soms wat bekaaid vanaf komt in de berichtgevingen; zoals dat ze altijd hard rijden (dat is toch juist gaaf!), en dat voorkomende vertragingen altijd aan SSN zelf te wijten zou zijn e.d.. (nou ben ik natuurlijk als ex medewerker wel erg pro SSN),  Maar er staan wel de mooiste foto?s van SSN-lokomotieven ruimschoots op de hele web-site !  De site is in ieder geval een must voor iedere treinliefhebber, vandaar dat ook een link van mijn treinenfoto-site naar deze site niet mocht ontbreken.


Naam: Jan-Willem Sorber
E-mailadres: jsorber(a)hccnet.nl
Homepage: http://www.ns.nl
Waardering: Goed
Datum: 13/11/2005
Tijd: 22:04:13

Dat niet meer verbinden van die doorloopkoppen bij de Koplopers vind ik ook belachelijk.
De storingen die ik daarmee heb meegemaakt zijn op 驮 hand te tellen.
En wat punctualitiet betreft mag Prorail ook wel eens aangesproken worden. Ik heb nu 2x deze week vertraging moeten maken omdat de wissels gepoetst moesten worden.
Of gisterenavond een compleet gesloopt treinstel door die fraaie jeugd.


Naam: joep klazen
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://niks
Waardering: Zeer goed
Datum: 10/11/2005
Tijd: 21:53:07

Dat Filmpje is wel lache ja, sluitseinen voorop en frontseinen achterop, hoop voor de machinist dat ie er geen problemen mee krijgt

binnenkort nieuwe foto's van mijn NS treinen van LEGO...hou dus altijd deze geweldige site in de gaten...

Groeten Joep Klazen


Naam: Tim
E-mailadres: tim(a)whatsinaname.tmfweb.nl
Homepage: http://www.ns.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 9/11/2005
Tijd: 23:16:49

Gezien het feit dat alle collega's zich in dit gastenboek fatsoenlijk gedragen, is het bericht afkomstig van een surrogaat-meester...

En mocht het er wel 驮 zijn, als ik hem tegenkom ga ik wel even uitleg vragen!


Naam: anneke zwolle
E-mailadres: zwoll033(a)planet.nl
Gevonden via: zoektocht naar tramwagens
Waardering: Goed
Datum: 8/11/2005
Tijd: 08:41:12

doordat ik op zoek was naar informatie over tramwagens kwam ik op jou site terecht,daar bij "uitgerangeerd"een foto van een tramwagen die dienst deed als woonruimte.
ik heb daar in mijn jeugd 8 jaar gewoont en ben eigenlijk op zoek naar oud bewoners en foto's uit die tijd en ook naar foto's van de afbraak eind jaren 70.
ik vroeg mij af of jij wel eens contact gehad hebt met oud bewoners en of je in het bezit bent van nog meer foto's dan die je op de site hebt staan.
groetjes anneke


Naam: Edward Thomas
E-mailadres: ejw.thomas(a)quicknet.nl
Gevonden via: Zoeken
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/11/2005
Tijd: 22:23:59

Nico,
Ben uit +/- zelfde jaargang.
Veel herinnert aan mijn jeugd,met wat ik op je site zie.
Had graag ook zo veel treinen gefotografeerd toen ik 17 was,maar andere zaken (muziek,dames) hadden voorrang.
Naderhand weer de hobby opgepakt en nu dus met nostalgie terugkijken,enz.
Mijn opa's broer was trouwens staionschef van Gennip,heb wel wat plaatjes, incl een mij onbekende lok op een glasplaat.
Als je interesse hebt,dan hoor ik het wel.

Groeten uit de Haarlemmermeer
Edward Thomas


Naam: M v/d Veen
E-mailadres: menno.vanderveen(a)gmail.com
Homepage: http://home.wanadoo.nl/sandramenno
Gevonden via: algemeen bekend!!
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/11/2005
Tijd: 19:37:46

Ik geloof dat je niet de enige bent Nico, met dat probleem.
Ook ik heb (waarschijnlijk) ook last van deze persoon gehad. Hij stuurde mij ook steeds mails met bedreigingen & scheld woorden.Erg vervelend allemaal.
Hopen dat dit soort mensen ophouden met dit flauwe gedrag.


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Waardering: Goed
Datum: 7/11/2005
Tijd: 17:51:48

Hopenlijk gaat de machinist in kwestie gauw met pensioen, hoeft hij zich niet meer te ergeren. Bovendien stelt hij met dreigementen zijn baan in de waagschaal.


Naam: Kees van Haren
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/11/2005
Tijd: 12:53:15

Ik mis informatie over het Nationaal modelspoormuseum in Sneek.
m.v.r .gr Kees.


Naam: Jeroen Koeleman
E-mailadres: JCMKoeleman(a)hetnet.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/11/2005
Tijd: 23:17:59

Leve het vrije woord laat je niet de mond snoeren door een persoon die niet tussen de regels kan lezen en gespeend is van enige vorm van humor


Naam: Wendy
E-mailadres: -
Homepage: http://-
Gevonden via: Favorieten van mijn broer
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/11/2005
Tijd: 23:01:01

Dank voor de snelle reactie!!


Naam: Bert de Koning
E-mailadres: bercon(a)kabelfoon.nl
Gevonden via: Weet ik niet meer,maar elke dag ff kijken..
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/11/2005
Tijd: 21:09:31

Hoi Nico,

Zeer goeie en informatieve site,waar haal je de tijd vandaan..

Ga zo door...
Goeten Bert


Naam: Jasper Dekker
E-mailadres: jasperstreinweb(a)hotmail.com
Homepage: http://www.jasperstreinweb.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/11/2005
Tijd: 21:03:09

Belachelijk van die machinist. Je mag toch wel teksten op je eigen persoonlijke website neerzetten??? Ik weet niet waar de beste man mee bezig was maar ik hoop dat hij het niet meende.

Jasper Dekker


Naam: Remco
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/11/2005
Tijd: 19:05:10

Nico,

De pup-ups waarover gesproken wordt komen door de (voorheen) Nedstat-teller. Nedstat is een tijdje geleden overgenomen en dat bedrijf wil geld verdienen aan de tellers die op vele duizenden sites staan. Een keer per dag krijg je van dit bedrijf een pup-up op je scherm.
Wanneer je een goede pop-up killer hebt merk je er weinig of niets van.

Ik vind het wel jammer dat jij als hoofdverdachte aangewezen wordt.

Remco

Bedankt voor de toelichting Remco. Ik had inderdaad een Nedstat-tellertje staan, waar ik verder nooit wat mee deed. Heb ik meteen verwijderd! Nico


Naam: Wendy
E-mailadres: -
Homepage: http://-
Gevonden via: -
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/11/2005
Tijd: 16:48:37

Complimenten: ik sluit me aan bij het voorgaande.
Negatieve kritiek: pop-up-vensters op de homepage.


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius/merkwaardige_zaken/merkwaardige_zaken.html
Waardering: Goed
Datum: 4/11/2005
Tijd: 18:38:12

4 November 2005
de 6453 staat not altijd te Rotterdam noord te verrotten. Zie bovenstaande URL


Naam: brenda
Gevonden via: weet ik niet meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/11/2005
Tijd: 21:35:37

Ik wil nog even benadrukken dat ik je site hartstikke mooi en uitgebreid vind. Dit in tegenstelling tot degen die onder mij berichten sgeschreven heeft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje jammer vind de site meteen als slecht of zeer slecht te noemen als er een (voor jou) onvolkomenheid opstaat.
Het is voor velen een document waarin oude tijden herleven; herinneringen aan "vroeger" komen weer bovendrijven.
Ik zou zeggen; Nico ga lekker door waar je mee bezig bent. Je doet velen er een plezier mee!

Brenda


Naam: Joep Klazen
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://lego
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 31/10/2005
Tijd: 21:34:37

hallo

ik wist niet dat er nog een 1300 is bewaard...dus er zijn er nu nog 4 van de 15...en de 1304, die miste ik inderdaad bij de sloopritten...hoop dat ze hem in oorspronkelijke staat terugbrengen

Groeten Joep Klazen


Naam: Ronco
Waardering: Slecht
Datum: 29/10/2005
Tijd: 19:16:45

Ik kom nog even terug op het ongeval met de 23 023. Het gastenboek van de SSN is niet meer bruikbaar dus daar staan geen meningen en ventilatie's van bevindingen meer in.
Ik heb zelf de lok laatstelijk nader bekeken en ik kan geen aanzienlijke schade vinden dan alleen dat er wat leidingwerk, traptredes en de schaarstang verbogen zijn. Er is geen frameschade, wielschade of andere schade die de lok voor lange tijd uit dienst neemt. Het blijkt dus dat die 'ooggetuigen' gewoon van een Mug een Olifant hebben gemaakt. Degene die deze onzin hebben doorgespeeld zijn overigens binnen de kringen van de SSN behoorlijk op hun punten gezet. Daar is al aan gewerkt.

Dat de schade achteraf blijkt mee te vallen is bekend en is ook gewoon te lezen op Langs de rails. En het gastenboek wordt hier dus niet gecensureerd! - Nico


Naam: Charlie
E-mailadres: charlie(a)langenfeld.nl
Homepage: http://trein.langenfeld.nl/
Waardering: Normaal
Datum: 22/10/2005
Tijd: 00:54:01

Ik ben weg van de oudere foto's uit de jaren 70. Heel mooi.


Naam: Ronco
Waardering: Zeer slecht
Datum: 21/10/2005
Tijd: 15:43:50

Waardering over mijn zojuist geplaatste artikel was iki vergeten aan te geven.... Bij deze dan de waardering over het geplaatste stukje van de 23 023 alwaar ik vlakbij stond toen het gebeurde

Ik heb deze informatie van verschillende ooggetuigen, die met hun neus op het ongeval stonden. De SSN zwijgt en censureert het gastenboek van haar site. Als het allemaal niet waar blijkt te zijn, dan zal ik natuurlijk rectificeren. Vriendelijke groeten van Nico


Naam: Ronco
Waardering: Normaal
Datum: 21/10/2005
Tijd: 15:42:03

De berichtgeving betreffende het ongeval met de 23 023 is zwaar overdreven. De schade is niet zo groot als het doet voorkomen. Ik begrijp totaal niet hoe dergelijke informatie naar buiten is getreden. Het lijkt het werk wel van een papparazzi.


Naam: Bert
E-mailadres: stoomtrein(a)hotmail.com
Waardering: Zeer slecht
Datum: 21/10/2005
Tijd: 15:40:54

Het verhaal over de 23 is zeer overdreven. Ik was zelf ooggetuige vanaf het perron en de lok heeft de kraan alleen maar geschampt. Maar zoals meerdere verhalen hierzo is het grote onzin wat u verteld. Ik ben zeer benieuwd waar u deze onzin allemaal vandaan haalt. graag even een reactie op mijn email: stoomtrein(a)hotmail.com


Naam: karin spilt
E-mailadres: karinw_spilt(a)hotmail.com
Homepage: http://www.karinski.cu2.nl
Gevonden via: wat denk je zelf...
Waardering: Zeer goed
Datum: 17/10/2005
Tijd: 21:41:39

hallo ik ben de oudste dochter van nico en nu ben ik ook een beetje beroemd!!! nee hoor nic wilde alleen ff mijn sitedinges ook niet zetten want wat is er mooier dan een spiltsite?! 2 spiltsites!!! ik heb trouwens helaas de looks van me vader en de hersens van me moeder :P maar als iemand mij toch wil zien ik schijn ook wel ergens op deze site te staan! kus van karin


Naam: Rienk Mebius
Waardering: Normaal
Datum: 17/10/2005
Tijd: 15:40:41

Herstel: loc 6453, zie
http://www.xs4all.nl/~ramebius/merkwaardige_zaken/merkwaardige_zaken.html


Naam: Rinek Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Waardering: Zeer goed
Datum: 17/10/2005
Tijd: 15:38:53

Utrecht, 23 juli 1989.
Wat waren de billboards toch mooooooiii!!

Loc 4563 staat waarschijnlijk nog steeds op Rtn. Railion heeft niet gereageerd, zie
http://www.xs4all.nl/~ramebius/merkwaardige_zaken/merkwaardige_zaken.html


Naam: Christophe De Clercq
Homepage: http://christophedeclercq.fotopic.net
Gevonden via: een vriend
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/10/2005
Tijd: 13:23:35

Prachtige foto's!


Naam: Simon Geltink
E-mailadres: tazdef(a)surimaribo.com
Waardering: Matig
Datum: 12/10/2005
Tijd: 15:20:48

Beste Nico,

Met alle plezier lever ik je stukjes aan voor jouw, inmiddels zeer grote, spoorarchief.
Vele mensen lezen dit gastenboek en ik hoop ook dat ze mijn stukjes lezen(ben ook benieuwd wat ze daarvan vinden).
Ik zal doorgaan met het aanleveren van materiaal voor jouw site en hoop dat we elkaar nog eens tegenkomen in de toekomst.
Veel plezier met de site.

Simon Geltink,
machinist te Zutphen


Naam: jan de klerk
E-mailadres: j.deklerk1(a)chello.nl
Gevonden via: elly hofsteenge
Waardering: Zeer goed
Datum: 9/10/2005
Tijd: 10:11:10

zeer goed is eigenlijk een te lage waardering Fantastich nico
elly hofsteenge is volgens mij een bekende van voor jou Ik heb haar leren kennen aan boord van mps de zonnebloem waar ik in vaste dienst ben als chef restaurant Ik geniet iedere week weer van de treinen langs de rijn fantastisch en natuurlijk van modelbaan thuis


Naam: Adri Onnekink
Gevonden via: Tip Collega
Waardering: Normaal
Datum: 6/10/2005
Tijd: 09:43:07

Ik ben verbaasd over deze werkelijk geweldige site. Wat staat er eigenlijk niet op??

Ik zou deze site willen betitelen als een "Naslagwerk"


Naam: Michiel
Waardering: Normaal
Datum: 5/10/2005
Tijd: 23:39:57

Het opblaasbare kamermeisje heeft Hotel Cordial inmiddels verlaten ;-)


Naam: P. van de Geer
E-mailadres: prvdgeer(a)home.nl
Gevonden via: Trefwoord "hilversum+station"
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/9/2005
Tijd: 21:25:16

Met heel veel plezier heb ik als oud-hilversummer de foto's bekeken en de teksten gelezen over het "oude" stationsemplacement van mijn geboorteplaats. Ik herinner mij nog heel goed dat ik als 10-jarige de aankomst in Hilversum van de 1e electrische trein in 1946 heb gezien, samen met al mijn klasgenoten van de toenmalige Willibrordusschool.
Veel succes met Uw website; het is heel erg boeiend !!!


Naam: Tom Volmer
E-mailadres: famvolmer.baarn(a)freeler.nl
Gevonden via: een visite kaartje,ontvangen op het "kippenbruggetje" in Baarn
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/9/2005
Tijd: 11:13:57

Wat een geweldig idee om mij uw visite kaartje te geven. Sindsdien kijk ik regelmatig naar uw geweldig mooie en verzorgde site.
Fantastisch, dat U op deze wijze anderen laat kennismaken met uw prachtige "plakboek".
Klasse !
Tom Volmer


Naam: Joost
E-mailadres: joostmajoor(a)wanadoo.nl
Homepage: http://home.wanadoo.nl/joostmajoor/laarzen.html
Gevonden via: Ik ken de URL uit mijn hoofd
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/9/2005
Tijd: 00:26:42

Zeer uitgebreid, ga zo door. Vooral die Legotreinen :-)


Naam: rob quaedvlieg
E-mailadres: rob_quaedvlieg(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/9/2005
Tijd: 16:28:37

heel goeie fotos en goeie rail agenda!


Naam: Wil Lieferink
E-mailadres: w.lieferink(a)chello.nl
Gevonden via: zoekmachine
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/9/2005
Tijd: 19:49:03

Ik kijk regelmatig je site heb je naam al veel doorgegeven aan collega's. Ben werkzaam als HC en als Mcn bij Regions (Zutphen- Apeldoorn VV).Geniet elke keer van de oude foto's


Naam: Loet van Keeken
Homepage: http://loet.lowi.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/9/2005
Tijd: 11:33:15

Ben weer even wezen smullen (doe ik dagelijks natuurlijk) Die lego modellen zijn fantastich en naar ik denk erg duur. Prachtig.

Loet


Naam: Bert Splinter
E-mailadres: splenter(a)wxs.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 10/9/2005
Tijd: 14:44:44

Hallo,

Ik ben in het bezit van een flyer van het Nederlands Filmarchief. Hier worden allerlei video's aangeboden met verschillende onderwerpen.
O.a. ook een video over Nijmegen van 1920 tot 1940. Deze was te verkrijgen bij Rail Art Video in Terheijden. volgens mij bestaat deze firma niet meer. Enig idee hoe ik aan deze video kan komen?

bij voorbaat mijn dank,

Bert Splinter


Naam: niels
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/9/2005
Tijd: 16:08:47

ik heb op 3 september in munster het oude ns
kroketrijtuig gezien.deze is nog steeds in krombacher kleursteling


Naam: Dirk
E-mailadres: windkracht5(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/9/2005
Tijd: 09:04:53

Beste Nico,

Andermaal gefeliciteerd met (wederom) een mooie mijlpaal. Voor spoorwegminnend Nederland is deze site volgens mij een dagelijkse "stop". Simpelweg genieten.

Inmiddels zal alleen al het onderhoud van de site je behoorlijk veel tijd kosten. De waardering daarvoor is echter groot!

Groet,

Dirk.


Naam: Edward Bary
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/9/2005
Tijd: 22:44:08

Beste Nico,

De bezoekersteller van je website nadert de 200.000 belangstellenden zag ik zojuist. Waar is het einde? Of liever gezegd: dit eindigt hopelijk nooit meer....Wat je zelf ooit als een digitaal plakboek bent begonnen, is uitgegroeid tot een encyclopedie van formaat. Gefeliciteerd met deze fantastische website. De enkeling die in je gastenboek liet weten, dat je andere bezigheden moet gaan beoefenen (.......), zal ongelijk krijgen. Wat jij met deze site presteert is "topsport". Veel succes en uithoudingsvermogen gewenst.
Edward


Naam: Michel Janssen
E-mailadres: webmaster(a)vvv-groesbeek.info
Homepage: http://www.vvv-groesbeek.info/spoorlijnhistoriekleefnijmegen.htm
Gevonden via: surfen
Waardering: Zeer goed
Datum: 27/8/2005
Tijd: 17:34:36

Beste Nico,

Prachtige website heb je maar dat wist je al. Een tien met een griffel, en wat een informatie veel mensen kunnen hier alleen maar van dromen. Trouwens nog bedankt dat je de link wilt plaatsen. Ik wens jou nog veel succes toe met jou supersite.

Met vriendelijke groet,

Michel Janssen
Webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen
http://www.vvv-groesbeek.info


Naam: legotrein joep
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Gevonden via: google ofzo, weet niet meer
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/8/2005
Tijd: 22:20:52

hallo, ik zou graag willen reageren op Karel de Vijfde, hij schreef namelijk: Ik zou de trein laten staan en lekker met paard en wagen gaan, die rijden wel op tijd. maak een keer fotos van een lekker wijf ofzo, inplaats van die kut treinen''

hierover wil ik het volgende kwijt: dat er zulke mensen rondlopen snap ik niet, ieder heeft zijn of haar eigen hobby, en die heb je te respecteren, jij kijkt graag naar lekkere wijven, wij kijken graag naar mooie treinen ( is nog leerzamer ook ) stuur de persoon dan een mailtje met je mening en ga het niet in een gastenboek zetten, of plaats een normaal bericht, zonder schuttingtaal enz. en geef dan ook een normale reden waarom...tuurlijk mag je je mening geven maar niet zoals U dat doet!!

( ik ben een persoon die het niet kan laten om op zoiets te reageren, als Nico dit misplaatst vind, en dus dit bericht verwijderd, dan begrijp ik dat )

enne, Nico, in Rail Magazine 170 Blz 7 staat een schema'tje met treinen in nieuwe kleuren, en helemaal nieuwe treinen, Intercity-Max enzo

zo'n schuingebouwde stoomloc is echt apart zeg!!


Naam: Erwin
E-mailadres: -
Homepage: http://www.geenstijl.nl
Gevonden via: Weet ik niet, heel lang geleden al en sindsdien elke dag ff kijken
Waardering: Zeer goed
Datum: 10/8/2005
Tijd: 23:15:42

Beste Nico,

Als je binnenkort een keer in 's-Hertogenbosch foto's komt maken (wat is een treinensite zonder het thema "'s-Hertogenbosch"?), dan raad ik je aan eens te fotograferen vanaf de volkstuinen aan de Adelheidstraat richting stad... je kunt dan een veelheid aan achtergronden (Sint Jan, oude fabrieken, Van-Lanschottoren). Verder nog meer prachtige locaties langs de drie spoorlijnen (vanuit Nijmegen, Utrecht en Eindhoven/Tilburg), bij de twee stations, bij de brug bij Hedel (zie ook je "ongevallen"-thema) en langs de niet meer in gebruik zijnde goederenlijntjes naar en door het industrieterrein en de haven aan de Zuid-Willemsvaart. Veel plezier.


Naam: karel de vijfde
E-mailadres: huisvanoranje.nl
Gevonden via: in de goot
Waardering: Zeer slecht
Datum: 9/8/2005
Tijd: 23:51:18

Ik zou de trein laten staan en lekker met paard en wagen gaan, die rijden wel op tijd. maak een keer fotos van een lekker wijf ofzo, inplaats van die kut treinen


Naam: Gerard Kooijman
E-mailadres: dutchtrain(a)wanadoo.nl
Gevonden via: Kennisen / Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 9/8/2005
Tijd: 23:45:54

Hallo Nico,

Ik heb met verbazing je site bekeken en heb de indruk dat dit meer op een encyclopedie begint te lijken. Alles ziet er even verzorgt uit en uitstekend beschreven.
Ga zeker door met de site want er zullen heel veel mensen plezier aan beleven.
TOP Klasse!!!

met vriendelijke groet,
Gerard


Naam: Nicolette Valentijn - Bakels
E-mailadres: nicolette.valentijn(a)home.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/8/2005
Tijd: 20:07:34

Hoi Neef,

Wat een geweldige en bijzondere site. Wat een tijd en energie heb je hierin gestopt zeg! Complimenten!
Prachtig om opa zo mooi geportretteerd te zien.
Ik besef tegelijkertijd dat we elkaar eigenlijk niet goed kennen, want ik ontdek op deze site kanten van je die ik niet ken.
ik zal jouw website zeker vaker bezoeken.

Groetjes,
van je nichtje
Nicolette


Naam: joep
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://www.brickshelf.com
Gevonden via: internet
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/8/2005
Tijd: 12:35:04

hallo

wat ik hoop, is dat ze alle treinen opnieuw gaan schilderen/spuiten, en vooral de oude dubbeldekkers kunnen wel een nieuwe schilderbeurd gebruiken, die zijn namelijk nu lichtgeel, ook zou ik willen weten of het plan van 2006 nog doorgaat ( het schilderen van de 2006 kleuren ) wie kan me hier meer over vertellen? stuur me dan een mailtje

over de site van Nico, dat verhaaltje over dat winkelwagentje vind ik best lache eigenlijk

enne, wie gaat er nu een V-IRM in vlaflip kleuren maken?? ben wel benieuwd hoe die er dan uit komt te zien, die koploper is zeker mooi gelukt

enne Nico, ga je nog op vakantie?

groeten Joep Klazen ( van de Lego treinen )


Naam: Anoniem
Waardering: Normaal
Datum: 3/8/2005
Tijd: 12:34:58

http://www.papiermodelle.de/


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Gevonden via: weet ik niet meer..
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/7/2005
Tijd: 23:34:55


Een Koploper als Vlaflip. Staat wel lekker snel en gelikt!!!

Rienk.


Naam: F.Cammenga
E-mailadres: f.cammenga(a) chello .nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/7/2005
Tijd: 22:17:49

Hallo Nico

Ga zo door met je site ook met een lach zoals de 3737 deze week.
En toch heel erg informatief en onderhoudend.
Aan alle geintresseerden welke bij ons(VSM)komen wijs ik op je site.


Naam: Richard Klok
E-mailadres: richard.klok.5(a)gmail.com
Gevonden via: regelmatige bezoeker.
Waardering: Goed
Datum: 27/7/2005
Tijd: 19:16:40

Hoi,
ik zag, dat iemand een fotoshop had uitgevoerd, deze:
http://web.inter.nl.net/users/nico.spilt/TD_vlaflipkoploper.JPG
Nou is het origineel van deze foto van mij:
http://www.bahnbilder.de/name/einzelbild/number/16121/kategorie/suchen/suchbegriff/Richard+Klok/offset/24.html
Leuk om te zien dat iets van mij gebruikt wordt hier ;)

Ga zo door!
Groet Richard

Naschrift Nico Spilt: de bewerker had er niet bij verteld dat hij die foto niet zelf had genomen. Uiteraard is de oorspronkelijke maker nu ook vermeld.


Naam: joep klazen
E-mailadres: joepklazen(a)home.nl
Homepage: http://lego treinen
Gevonden via: was info aan het zoeken over MAT 54 en tikte dus bij google NS MAT 54 in
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/7/2005
Tijd: 21:36:28

ik heb het al eens in een e-mail gezegt, maar dit keer mag iedereen wete ndat jou site echt geweldig is, goede info, boeiende onderwerpen, leerzame onderwerpen, kortom de beste treinen-site die ik tot nu toe heb gezien

en nog van harte gefeliciteerd met je 3 jarige jubileum


Naam: Benjamin de Zwart
E-mailadres: benjamindezwart(a)chello.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/7/2005
Tijd: 20:29:12

Beste Nico, de eerste keer dat ik op jouw site keek was zo rond anderhalf jaar geleden. Ik zocht toen voor een werkstuk informatie over diesellocs van NS. Ik kijk er zinsdien wel meer dan 5 keer per week op. Hopen maar dat Langs de Rails nog lang mag blijven bestaan.


Naam: michael barelds
E-mailadres: webmaster(a)wadloper.nl
Homepage: http://www.wadloper.nl
Gevonden via: www.wadloper.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 23/7/2005
Tijd: 20:56:14

Hallo allemaal !

Kranten archief van www.wadloper.nl is uitgebreid, kijk snel.

gr michael


Naam: Rob van Lieshout
Gevonden via: mede-treinofiel
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/7/2005
Tijd: 12:23:30

Hoe heb ik deze site kunnen missen....! Fantastisch, uitgebreid, volledig en je kunt op een effici뮴e wijze iets opzoeken. Staat nu bij mijn favorieten als naslagwerk!


Naam: Dirk
E-mailadres: windkracht5(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/7/2005
Tijd: 13:23:42

Ook aan de late kant, maar bij deze ook mijn hartelijke felicitaties met het 3 jarig bestaan van deze zeer gewaardeerde site!


Naam: L.Baltus
E-mailadres: L.Baltus(a)wanadoo.nl
Gevonden via: Al surfend
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/7/2005
Tijd: 10:51:54

Ga zo door.


Naam: giovanni
E-mailadres: giovanni_chietti(a)hotmail.com
Gevonden via: ITALIA
Waardering: Normaal
Datum: 18/7/2005
Tijd: 22:43:15

Sito molto interessante, bravo NICO

giovanni - Italia


Naam: harm Westermolen
E-mailadres: harmwester(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/7/2005
Tijd: 23:18:05

Hallo Nico,

Ik ben er misschien wel een beetje laat mee maar namens mij van harte gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan van je site. Dat er nog vele jaren mogen bijkomen.

vriendelijke groeten,

Harm Westermolen


Naam: Peter Yzerman
E-mailadres: pete-nell(a)shaw.ca
Gevonden via: Per ongeluk
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/7/2005
Tijd: 01:36:49

Hallo Nico:
De groeten van de West kust van Canada. Wat een uitgebreide site. Hier staat van alles in. Daar je van ouwe fotos houd, heb ik nog een paar boekjes voor je. "LOMOTIEVEN voorheen en thans" van Dr. J.H.E. Reeskamp van 1962. De volgende zijn uitgaven van N.S. van hetzelfde jaar "Grenzeloze spoorwegen", "Over spoorwegen gesproken....5 jaar 1958 - 1962" en nog en ander boek van N.S. Afdeling Voorlichting. Kun je ze gebruiken?
Greetings!


Naam: Pascal Esselink
E-mailadres: Theblackconquistador(a)msn.com
Waardering: Goed
Datum: 15/7/2005
Tijd: 16:16:38

Hoi Nico.

Allereerst van harte met het driejarig bestaan van je site.

Maar wat ik wilde weten of je al foto's had, van de aanrijding tussen de 50 3654 van de VSM en een tractor. Dit is dinsdag al gebeurd, maar zelf kan ik niets vinden. Groeten Pascal


Naam: Arnoud Aquina
E-mailadres: arnoud(a)bier028.dhs.org
Homepage: http://www.bier028.dhs.org/
Gevonden via: reeds bekend
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/7/2005
Tijd: 21:05:05

Hallo Nico,

Prima website, bijna elke dag wel wat nieuws.
Ga zo door, ook de komende 3 jaar.

Arnoud.


Naam: Harm
Gevonden via: Internet
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/7/2005
Tijd: 19:32:55

Geweldige site met zeer veel informatie en de nodige humor. Ik bezoek deze site al geruime tijd en staat natuurlijk bij mijn favourieten.


Naam: Loet van Keeken
Homepage: http://loet.lowi.nl/
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/7/2005
Tijd: 10:15:24

Nico,
Gefeliciteerd met 3 jaar langs de rails. Hulde
en nog maar een jaar of wat erbij.

vr gr,
Loet


Naam: Brigitte Schipper
E-mailadres: brigschip(a)wanadoo.nl
Gevonden via: surfen
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/7/2005
Tijd: 22:19:08

Gefeliciteerd en op naar de volgende 3 jaren. Ik heb voor mijn zoontje enige tijd geleden de kalender gekocht en deze hangt al die tijd boven zijn bed en is er nog steeds erg trots op. Hij is nog steeds erg enthousiast wat treinen betreft en mocht vorige week voor het eerste in zijn jonge leventje (Mischa is 5 jaar)in de Thalyss reizen, zijn droom ging in vervulling. Ik heb nog steeds de wens om hem een heel mooie grote foto (posterformaat) te geven, ingelijst en wel maar dat is nog niet gelukt. groetjes Brigitte en Mischa


Naam: Frank Waanders
E-mailadres: flenkieboy(a)hotmail.com
Gevonden via: Ken hem al jaren!!!
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/7/2005
Tijd: 21:10:46

Hoi Nico, gefeliciteerd met je driejarig jubileum! Ik bezoek je site elke dag en hoop elke keer weer dat er nieuwe foto's staan!

Ik zal na mijn vakantie ook nog wat fototjes sturen (per trein naar Zuid-Frankrijk)!


Naam: Patrick
Waardering: Normaal
Datum: 13/7/2005
Tijd: 19:50:59

Beste Nico gefeliciteert ga zo door Groetjes Patrick


Naam: Aron Danenberg
E-mailadres: c.danenberg(a)quicknet.nl
Gevonden via: kende em al
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/7/2005
Tijd: 16:23:28

Hey Nico, gefeliciteerd met je 3-jarig jubileum, ga zo door!!!!!

M(a)zzls Aron

P.S. Je fiets rijdt nog steeds fantastisch:-)


Naam: Jakop de Bruin
E-mailadres: blue-wave(a)hetnet.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/7/2005
Tijd: 10:12:29

Gefeliciteerd met je jubileum!!!!!
Ik blijf het volgen

groet,
Jakop


Naam: Pascal
E-mailadres: pckingswood(a)hetnet.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/7/2005
Tijd: 18:03:13

Prachtig Nico! De mooiste en meest complete site over treinen die ik totnogtoe heb gezien. Schitterend!


Naam: Jan van den Berg
E-mailadres: j.f.j.vdberg(a)planet.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 10/7/2005
Tijd: 16:51:49

Hoi Nico,
Jou site wil ik toch wel even waarderen met een dikke 10 + Ik vind het daverend goed en hij staat ook in mijn favorieten.Vooral de polygoonfilmpjes vind ik prachtig.en je spoorse
caperiolen met een camera tussen de rais vind ik helemaal prachtig. Ik wens je nog heel veel sucses met jou mooie hobby met vriendelijke groeten Jan van den Berg


Naam: Ellen Drees + Megan Trip
Gevonden via: google
Waardering: Normaal
Datum: 7/7/2005
Tijd: 12:42:42

Hallo Nico,
Leuke en interessante site. Ik had hem een tijdje geleden al eens bekeken, maar hij is nu nog uitgebreider geworden. Voor mij zijn de foto's van Bilthoven het interessants en Megan vond het natuurlijk heel leuk om Charlotte te zien.
Groeten van Ellen en Megan, ook aan de rest van de familie.


Naam: essiej
E-mailadres: lieske_87(a)hotmail.com
Homepage: http://www.walliewallie.xsbb.nl/
Gevonden via: google
Waardering: Goed
Datum: 3/7/2005
Tijd: 16:00:34

hey
wat een leuke site is dit zeg. :D
Neem ook eens een kijkje op de mijne, dat is namelijk een jeugdforum en ik zoek nog (actieve) leden en misschien zelfs nog moderators.

www.walliewallie.xsbb.nl

Zou ik ook misschien met mijn link bij uw links mogen komen te staan?

Alvast bedankt.

Groetjes Essiej


Naam: rinse
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/6/2005
Tijd: 16:15:06

Beste Nico,
Ik kom tegenwoordig wel iedere dag even op je site. Heel erg uitgebreid en veel mooie foto's. Ik ben voor het eerst op deze site geweest toen ik info zocht over mat 54, en toen kwam ik op jou site. Ik maak zelf ook veel foto's maar ik ben er ook pas mee begonnen, ik ben namelijk pas 12 jaar. Ik geef je een tip. Tussen Bunnik (waar ik woon) en Utrecht heb je een mooi fotostekje bij de overweg bij het dorpje Vechten, ga daar ook eens een keertje kijken! De pagina over Bunnik is heel mooi.


Naam: Eline
E-mailadres: liefde(a)tomaatnet.nl
Homepage: http://zaan.web-log.nl/
Gevonden via: kennis
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/6/2005
Tijd: 19:51:31

zeer leuke site. Ik zocht info over het ontstaan van de tienertoerkaart, en nu dus gevonden. Alleen heb ik nog niet kunnen vinden wanneer de tienertoerkaart ter zielen is gegaan.


Naam: Anoniem
Waardering: Normaal
Datum: 11/6/2005
Tijd: 22:33:21

zeer interesant
val van ene verbazing in de andere
en zo een brede collectie


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Waardering: Normaal
Datum: 4/6/2005
Tijd: 20:59:53

Waarde Nico,

Wat toch weer een excellente voorplaat!
Is dit nu een DHEH stel?
(DieselHydraulischElectrischHybride)

Rienk.


Naam: jc-ws
E-mailadres: jc-ws(a)hccnet.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/6/2005
Tijd: 12:52:30

Ik heb met verbazing een paar uur op deze schitterende site rond gedwaald, wat een werk, en wat heb je dat mooi gedaan...complimenten..!!


Naam: Fouke Scholtens
E-mailadres: foukemonique(a)home.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/6/2005
Tijd: 09:47:44

Ik was vroeger ook zo'n enorme treinenfanaat (hoofdzakelijk NS-materieel) Ik kende alle series uit m'n hoofd, wist welke treinstellen er al terzijde waren gesteld enz. Een bijzondere liefde heb ik ontwikkeld voor de DE1 (21-50) en DE2 stellen (61-106; 161-186). Dit komt omdat ik aan de spoorlijn Almelo-Marienberg ben opgegroeid. Hier reed hoofdzakelijk dit materieel. Ook de diesellocs. van de series 2200/2300 en 2400/2500, vond ik geweldig. Ze zaten voor de zware olietreinen. Ik herinner me nog dat drie 2400-en veel moeite hadden met deze trein. De 2200-en deden het wat gemakkelijker. Ook de Duitse locs van de serie 216 vond ik machtige machines, alleen het geluid al! Ook deze machines zaten hier in de 80-er jaren voor de olietreinen. Die dieseltreinen en locs van vroeger waren veel interessanter dan dat nieuwerwetse spul: je rook ze, je voelde ze.(Bij warm weer voelde je de hitte van de motor dwars door de vloer heen, je rook de dieselolie en de dieselwalmen. Geweldig was dat!) Nu woon ik elders in het dorp, niet meer aan het spoor. Het echte fanatieke is er dan ook wat af.
Kortom: een topsite, boordevol jeugdherinneringen en nostalgie! Ik volg je site al heel lang en zal dat blijven doen!


Naam: Daniel Manuputtij
E-mailadres: daniel(a)statelinemusic.com
Gevonden via: http://www.altavista.com/
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/6/2005
Tijd: 09:46:26

Top, deze site! Ook al kan ik er niet goed over oordelen want ik heb eigenlijk alleen maar de pagina van station Woerden bekeken... 'k Ben zelf geboren en getogen Woerdenaar en maakte als kind met mijn ouders altijd gebruik van de trein en kende station Woerden daarom (erg) goed. Wat ik nog niet gezien heb op 驮 van de historische foto's zijn de loodsen (als je ze zo noemt) bij spoor 1, waar later de fietsenstalling kwam. Ik weet dat ik daar vroeger altijd tegenaan keek, en weet me te herinneren dat er logo's van Van Gend & Loos op stonden... klinkt dat bekend?

Verder kom ik zeker nog wat uurtjes op deze site rondkijken!


Naam:Patrick
Waardering: Normaal
Datum: 29/5/2005
Tijd: 21:13:00

Ik had een foto van een Ludmilla gestuurt en dat is in Berlin Ostkreuz voor de city night line.
Datum van de foto 19.2.2005


Naam: Peter breedijk
E-mailadres: peter(a)pbreedijk.nl
Homepage: http://www.pbreedijk.nl/
Waardering: Goed
Datum: 29/5/2005
Tijd: 15:55:38

Beste Nico

Wat betreft de bewering dat stoomtreinen ook met hoge buitentemperaturen rijden stamt van 30 jaar terug. Er gelden nu geheel andere omstandigheden en regelgevingen. Wat betreft het op tijd rijden,
de SSN is altijd afhankelijk van andere spoorgebruikers, en dat zijn er heel wat tegenwoordig, ook in de weekenden.

Met vriendelijke groet; Peter Breedijk
medewerker SSN


Naam: Berry
Waardering: Goed
Datum: 27/5/2005
Tijd: 17:01:34

Dag Nico,

Daar jouw site erg goed bekeken wordt geef ik bij deze door dat er niet in Rheine met stoom gereden kan worden morgen ivm. droogte, er wordt naarstig gezocht voor een ander programma.
Dit bevat dus zowel de ritten van de SSN en de VSM!
Hou de site van totaltrain in de gaten vanavond!


Naam: kevin pieters
E-mailadres: kevinpieters(a)hotmail.com
Gevonden via: gaynet
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/5/2005
Tijd: 14:17:45

leuk gasteboek, wil er bij betrokken worden!!!


Naam: chris wijenberg
E-mailadres: c.wijenberg(a)tiscali.nl
Gevonden via: google, trefwoord treinen en techniek
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/5/2005
Tijd: 11:53:43

ben onder de indruk van de veelzijdigheid van de onderwerpen


Naam: brenda
E-mailadres: brendaschouten(a)hotmail.com
Gevonden via: ja das de vraag ik heb geen idee das een tijdje terug
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/5/2005
Tijd: 20:54:27

Een heel mooie site, en fijn dat Dolf ook zoveel aandacht krijgt. Dat is goed voor hem en streelt zijn ego. Krijgt hij misschien te weinig aandacht van anderen.......? Hij is in ieder geval zo trots als een pauw! Gun ik hem ook wel hoor!
En nu iets anders; Rheine......
Want ja, wij als stoomliefhebbers willen graag volgende week een kijkje nemen in deze stoomplaats. Maarre...... er is weinig over te vinden aan tijden en materieel. Ik ga mij dan ook serieus afvragen of het hele gedoetje wel doorgaat. Heeft iemand meer info?


Naam: huub
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/5/2005
Tijd: 15:21:13

nico
een zeer leuke site
huub


Naam: Jasper van Dam
E-mailadres: cowboyfromhel1(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/5/2005
Tijd: 22:41:08

Geweldige site.
Je zou denken dat door deze site de spoorwereld een stuk kleiner is geworden (alles is hier bij elkaar te vinden op 驮 plaats) maar hij lijkt wel groter geworden, er is zoveel dat ik hier uren kan rondhangen.


Naam: j.Uppelschoten
E-mailadres: j.Uppelschoten(a)hetnet.nl
Gevonden via: zwerven over het net
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/5/2005
Tijd: 15:42:05

Als oud spoorman is het erg leuk om oude plaatsen waar ik heb gewerkt hier op foto terug te zien. Ook de foto`s van de DE V treinstellen zijn mij zeer welkom. Over de DE V stellen het volgende: Mijn vader heeft vele jaren dienst­gedaan als begeleider op deze tr.stellen. Echter dit was van het begin afaan. Later toen de stellen onderhand versleten waren zijn deze geautomatiseerd en konden zonder begeleider hun diensten draaien. Asd-Ekz Gdm-Ddr Ah-Wwk Nm-Rm en Gdm-Ah/Nm enz. Deze omgekeerde wereld is, zou ik bijna zeggen typisch NS. Helaas is er niets bewaard gebleven van dit mooie materieel.


Naam: Peter
E-mailadres: c.p.otten(a)hccnet.nl
Gevonden via: vraag/aanbod Fortis Infonet (collega dus)
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/5/2005
Tijd: 13:14:27

Nico,

Een site om iedere dag te gaan bekijken. Er is altijd wel weer iets nieuws bijgekomen. Ook jouw foto's en verhalen van Bilthoven en Omstreken kan ik erg weaarderen. Ik heb mij jeugd doorgebracht in Bilthoven, de wijk de Leyen was toen nog bos!!!
Ga zo door.

Peter Otten


Naam: Peter
E-mailadres: c.p.otten(a)hccnet.nl
Gevonden via: vraag/aanbod Fortis Infonet (collega dus)
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/5/2005
Tijd: 13:14:23

Nico,

Een site om iedere dag te gaan bekijken. Er is altijd wel weer iets nieuws bijgekomen. Ook jouw foto's en verhalen van Bilthoven en Omstreken kan ik erg weaarderen. Ik heb mij jeugd doorgebracht in Bilthoven, de wijk de Leyen was toen nog bos!!!
Ga zo door.

Peter Otten


Naam: Mike
Gevonden via: www.Altavista.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/5/2005
Tijd: 13:01:11

Hoi Nico,
Ik kom hier regelmatig en ik waardeer je site enorm, ik geniet van de mooie foto's en vind de informatie die daar mee gepaart gaat ook altijd heel goed en lekker om te lezen.
Ga zo door!


Naam: Eelco Storm
Waardering: Normaal
Datum: 18/5/2005
Tijd: 21:59:11

Hoi Nico,
Niet om te zeuren, je site is geweldig, maar bij het bombardement op Rotterdam zijn (gelukkig) geen 9000 doden gevallen maar 'slechts' 900.
Eelco Storm


Naam: Rob Hasenbos
E-mailadres: rob.hasenbos(a)xs4all.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/5/2005
Tijd: 19:16:35

Beste Nico,
Allereerst m'n complimenten voor een geweldige site. Ik ben hier een aantal weken geleden terecht gekomen terwijl ik op zoek was naar een foto van een mat '46, en sindsdien elke dag wel even langs geweest.
Ik heb wel 1 vraagje. Ik mis foto's en info van DE loks Serie 2600 (Beelen), die in het begin van de jaren 50 door werkspoor zijn gebouwd en een korte periode in in dienst zijn geweest. Heb je hier iets van?
Het enige dat ik kan vinden staat op http://www.gironet.nl/home/railbase/2600.htm

Ga zo door!!!!

Rob Hasenbos


Naam: Mans
E-mailadres: lemans8(a)tiscali.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 17/5/2005
Tijd: 22:26:44

ivm reunie Den Bosch, zoek ik foto's van station Den Bosch en alles er om heen, zoals personeel.

Wie kan mij helpen?

Mans


Naam: Fischer Thomas
Gevonden via: Lichtenfels
Waardering: Normaal
Datum: 16/5/2005
Tijd: 20:23:39

Super Seite ich habe die 001 noch life erlebt im BW Lichtenfels OFR


Naam: Remc van den Bosch
E-mailadres: remco.bosch(a)planet.nl
Gevonden via: Fortis Site (infonet)
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/5/2005
Tijd: 11:53:20

Nico, mooie site bordevol met info en foto's.
Bekijk deze site al heel lang en heb hem zelfs als startpagina staan.
Ga zo door, toppie.


Naam: jan westermolen
E-mailadres: swingmill(a)casema.nl
Gevonden via: paul
Waardering: Zeer goed
Datum: 12/5/2005
Tijd: 21:16:24

beste nico,
via mijn spoorvriend paul ben ik achter jouw site gekomen en het is geweldig,alleen een foto van meester dolf??,maarja het is mooi,alleen jammer dat er geen plp (proces leider perron)op voor komen.
groeten jan


Naam: Tim
E-mailadres: tim(a)whatsinaname.tmfweb.nl
Gevonden via: Weet ik niet meer, al zoooo lang geleden...
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/5/2005
Tijd: 21:44:27

Ik schaamde me wel eens een beetje dat je als spoorman 'treintjes' als hobby hebt, maar zo te lezen ben ik niet de enige... Zelfs "namen met faam" kom ik hier tegen!!! (Bertus, Bernd-Jan, als jullie eens assistentie nodig hebben (wat er doorgaans al in overvloed is, maar toch...) mail mij dan eens!) En natuurlijk alle complimenten voor Nico, wat je ook zoekt: je vindt het hier!

Een Rotterdamse machinist.


Naam: kees vermeulen
E-mailadres: cjvermeulen(a)wanadoo.fr
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/5/2005
Tijd: 19:40:43

Beste Nico,

mijn allergrootste waardering voor deze schitterende website.Ik kom zelf ook uit Hilversum en heb met genoegen de fotos bekeken
en de interessante artikelen gelezen.
Vandaag was mijn eerste bezoek aan je site, maar ik vrees dat ik nu reeds verslaafd ben.

Hartelijke groeten
Kees


Naam: I van Dijk
E-mailadres: innovandijk(a)hetnet.nl
Gevonden via: kennis
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/5/2005
Tijd: 15:08:05

Goede wijn behoeft geen krans maar voor deze wijn (site) maak ik een uitzondering. In 驮 woord schitterend en proffesioneel. Ooit hoop ik ook eens zover te komen. Sukses ermee.


Naam: Ed Westermolen
E-mailadres: kingpin1966(a)zonnet.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 5/5/2005
Tijd: 13:35:23

Fantastisch mooie site, veel foto's en info Toppie!!!!!!


Naam: R. van der Veer
E-mailadres: rene.vanderveer(a)hetnet.nl
Gevonden via: zoekmachine
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/5/2005
Tijd: 15:27:07

Echt een mooie site. De reden van zoeken is het vinden van foto's mat.'36. In hilversum waar ik woon was ik als kind vaak te vinden op het perron. Op een bepaald moment mocht ik dan als de trein binnenwas uit Utrecht en de machinist ging koffiedrinken de trein weer kop maken voor vertrek naar Utrecht. Ik kreeg dan de sleutels mee om de generator aan te zetten, de koplampen aan te doen en de remproef te doen. Machtig vond ik dat.
Vandaar de interesse in dit materieel. Een mooie site dus en ik kijk er regelmatig op.
Hartelijke groet van RenŠp>
Naam: Eelco Storm
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/5/2005
Tijd: 13:26:53

Hoi Nico,
Nog veel plezier met het plaatje stoomtreingeluiden, ik weet in elk geval dat het op de goede plek terecht gekomen is.
Mocht je nog wat leuks willen zien, Netwerk presenteerde gisteren de ontdekking van een kleurenfilm uit 1942 van een Duitse officier die in Nederland was gelegerd. Hij heeft twee filmpjes over een reisje per spoor gemaakt. Eentje is volledig in kleur (en laat oa een stoomloc serie 1900 zien), de ander is in zwart wit. Hoewel er voornamelijk uit de rijdende trein is gefilmd, toch bijzonder! De filmpjes staatn op de site van netwerk.tv
Groeten,

Eelco Storm


Naam: Loet van Keeken
Homepage: http://loet.lowi.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/4/2005
Tijd: 08:06:36

Weer even een berichtje. Ik kom nog steeds iedere
dag even op bezoek om te kijken of er weer wat
nieuwe plaatjes te bezichtigen zijn.

Succes en vooral doorgaan.

Loet


Naam: Dolf Dijkstra
E-mailadres: dykstra38(a)planet.nl
Gevonden via: collega
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/4/2005
Tijd: 15:07:10

Beste lezer's en natuurlijk de webmaster zelf,
ben ik toch mooi weer op deze site terecht gekomen !!! Het blijft een site waar je uren en dagen naar kunt kijken , soms als je een tijdje niet geweest bent, staat er weer van alles bij
zo ook afgelopen weekend met mat '54 en diesel 1.
kom ik met mijn trein Amersfoort binnen ,zie ik weer de nodige fotografen en dus ik kon het weer niet laten .
Beste nico , na een tijdje uit de running te zijn geweest was het mij een eer om je hand te mogen schudden !!
nogmaals veel succes met de site en zeker tot ziens !!!!
get. Meester Dolf Dijkstra


Naam: ingrid van Gameren
E-mailadres: ivangameren(a)hotmail.com
Waardering: Goed
Datum: 21/4/2005
Tijd: 20:49:37

Getipt door mijn zus ben ik op jouw site gekomen en zag op de oude foto's ook mijn vader staan.
Wim Hellewegen. Dat was heel erg leuk!


Naam: Johan
E-mailadres: weeman_88(a)hotmail.com
Homepage: http://www.super-sport.t
Gevonden via: link op n andere site
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/4/2005
Tijd: 11:27:14

Erg interessante site, vooral de railagenda. Echt top werk, ga zo door!! Maar ook barstensvol informatie.


Naam: niels
E-mailadres: zandmannetje(a)wanadoo.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 19/4/2005
Tijd: 21:29:41

ik zocht alleen een foto van station bilthoven, dat was 3 avonden geleden en ben nog steeds met je site bezig......geweldig, wat een info....


Naam: Gabri묠van Wersch
E-mailadres: bisschops(a)12move.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/4/2005
Tijd: 13:20:37

Een zeer indrukwekkende site. Reeds vaker door mij bezocht. Persoonlijk houdt mij het fraaie mat. 46 sterk bezig. (in bezit op HO schaal) Als geboren Limburger woonde ik lang in Eys (Wittem)(miljoenenlijn) en heb ontelbare malen de rode DE 'tjes voorbij zien komen. Het "Loewy" achtige ontwerp vind ik heel bijzonder.??Later tijdens mijn conservatorium studie in Maastricht vanuit Eindhoven vele jaren (1976-1983)getrokken door de donkerblauwe 1200 serie (intercity-CoCo) De foto's van het verlaten en dromerige station Simpelveld (1970) voeden in hoge mate de melancholie, die naar ik veronderstel iedere spoorfanaat in hoge mate met zich voert. Een mooi tegendraads geluid in deze vreselijk jachtige tijd waar alleen het nieuwe kennelijk nog meetelt. Prachtig. Een goed voorbeeld van digitaal erfgoed. Het gevolg is dat ik nu opnieuw weer machinist wil worden


Naam: Harry
E-mailadres: wesmovie(a)hotmail.com
Homepage: http://members.home.nl/wesmovie/
Gevonden via: trein.pagina.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/4/2005
Tijd: 18:02:26

Ik woon in Den Bosch aan de spoorbrug die over de Maas ligt nabij Hedel. Na de vele bezoeken aan deze site, weet ik nu wat er dagelijks over de ijzeren spoorbrug heen en weer rijd, en heeft gereden.
Zo heeft onlangs ook het treinstel 766 met 252 deze lijn bereden.

prachtige site...


Naam: rein hartland
E-mailadres: rein.hartland(a)quicknet.nl
Gevonden via: Harrie Matthijsen
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/4/2005
Tijd: 21:14:54

ben op zoek naar info over een lokomotief achterop een zakhorloge, via Harrie: vraag het maar gerust aan Nico Spilt

vol verbazing en bewondering op uw website rondgekeken, een zeer interessante site boordevol informatie

als volkomen leek natuurlijk de lokomotief niet tegengekomen, maar het kan natuurlijk wel een fantasie afbeelding zijn

bijgaand de foto, mocht u er aan toekomen om er even naar te kijken, info stel ik op prijs

met vriendelijke groet

Rein


Naam: Esther
E-mailadres: sporenonderzoek(a)hotmail.com
Gevonden via: internet www.google.nl
Waardering: Normaal
Datum: 10/4/2005
Tijd: 15:37:09

Ik ben op zoek naar een platte railkar (minimaal twee rollers naast elkaar op een rails) voor een theatervoorstelling op het terrein van het Nederlands Spoorwegmusuem. De kar dient om mensen liggend over de rails te duwen. Wie kan mij helpen aan contactgegevens van leveranciers van deze karren, laat het me weten via mail: sporenonderzoek(a)hotmail.com.


Naam: Wieger van der Slikkeq
Gevonden via: Google (vorig jaar, bezoek de site met regelmaat)
Waardering: Zeer goed
Datum: 9/4/2005
Tijd: 09:49:40

De site blijft leuk en biedt iedere keer weer wat nieuws.
Bij deze een "nieuwtje" van NoordNed m.b.t. vertragingen, het kan kennelijk ook andersom... Deze week reisde ik van Groningen naar Sneek v.v. Zowel op de heen als terugreis werd bij elk station omgeroepen dat mijn trein vertraging had, terwijl we keurig op tijd reden. Die omroepen kwamen steeds op het moment dat de trein al keurig op tijd gearriveerd was. Reizigers begrepen er niks van... "heeft deze trein vertraging? ..of krijgt ie dat nog?"


Naam: Geert Bruijnes
E-mailadres: geertbruijnes(a)hccnet.nl
Gevonden via: collega
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/4/2005
Tijd: 19:31:24

Gisteravond (7-4-2005, ca 07:00) zag ik kleurig geschilderede "300-ste dubbeldekker rijden" Alkmaar-Noord > Alkmaar. Mooie trein, helaas geen fototoestel mee.
Veel plezier morgen allemaal in Alkmaar.


Naam: Marvin
Gevonden via: google
Waardering: Goed
Datum: 8/4/2005
Tijd: 16:25:26

Hallo,

Een echt interessante website met weetjes over het spoor.
Ik maak wekelijks zo'n 3 a 4x gebruik van de Beneluxtrein...nooit geweten dat er een mat64 aan gehangen werd die dan weer op Roosendaal afgekoppeld werd om door te gaan als stoptrein richting Vlissingen...echt leuk :-)


Naam: Matthew
E-mailadres: mathijs_0900(a)hotmail.com
Gevonden via: www.erfgoed-utrecht.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 5/4/2005
Tijd: 15:01:20

Een mooie en erg interresante site of treinen. Zou jij mij nog wat informatie kunnen sturen over de groene hondekop, blauwe engel en de Duitse (snel)trein die wat weg heeft van een hededaagse trein en waar drie letters op de voorkant staat. (donker rood)


Naam: Mark van 't Hoff
E-mailadres: mmhajvth(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/4/2005
Tijd: 20:10:54

Deze site geeft me veel, nog voor mij ontbrekende info. Ik ben namelijk bezig met de bouw van een spoor "N" modelbaan van 10m2. uiteraard mag daar alleen Nederlands materieel op (en die van mij rijden wel op tijd) Ik ben nog wel opzoek naar meer info over waar je seinen moet plaatsen en over het aller nieuwste materieel van de NS. Met name de dieseltjes voor passagiers zoals de nieuwste vervangers van de wadlopers.
Als tips wil ik geven: een zoek functie op deze site voor trefwoorden. Want die heb ik nog niet kunnen vinden. En..
Misschien moet je nog eens met een trein van Nijmegen naar Cuijk. Dat is namelijk een adembenemend sprookjes traject!!
Ik wens je veel succes!


Naam: Rienk
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius/images/2005/200503/dsc00069_7845_spoor4_Ut.jpg
Gevonden via: elke dag kijken.
Waardering: Zeer goed
Datum: 31/3/2005
Tijd: 22:18:43

In uw nieuwsrubriek staat ergens:
"Het zwarte kastje op de linkerfoto is een kristalontvanger."
van een kristalontvanger krijg je het mooiste geluid??dat je je maar denken kunt, alleen wel alle zenders tegelijk. Als je dichtbij een middengolfzender woont, volstaat het, de stekker van de koptelefoon tegen het gewicht van de Friese staartklok te houden. Spaart je luister- en kijkgeld. Zwak maar mooi geluid!!!


Naam: Marty
E-mailadres: mbol59(a)hotmail.com
Gevonden via: beneluxrail.net
Waardering: Zeer goed
Datum: 29/3/2005
Tijd: 19:50:26

Fantastische site...alle mensen wat een berg informatie...schitterend!!!


Naam: Paul
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 29/3/2005
Tijd: 14:56:27

Treinen, stations en rails hebben mij op een of andere manier altijd aangetrokken als een magneet. Zou ik ook besmet zijn met dat virus van je :)?

Geweldige site... heb hier weer dik n half uur rondgehangen!


Naam: Geert Hoeksema
E-mailadres: gjhoeksema(a)planet.nl
Homepage: http://nvt
Waardering: Zeer goed
Datum: 27/3/2005
Tijd: 23:16:10

Hallo Nico,

Op je website, bij nieuw lees ik bij een foto het volgende bericht:
Bosch en Duin, 20 maart 2005. Bij de vroegere spoorlijn Bilthoven-Zeist, inmiddels een fietspad, staat dit paaltje dat aangeeft dat er een ondergrondse 10 kV-leiding ligt (of lag?).

Ik kan wel iets meer over die kabel vertellen: Deze kabel ligt daar en pas sinds 1998-99. Toen is er bij het station in Bilthoven, achter de Prins Bernardlaan een nieuw onderstation gebouwd in het kader van het verzwaren van de voeding op het traject Ut-Amf om met langere dubbeldekkers te kunnen rijden. Er was echter geen voedingskabel van 10kV voorhanden en dus is er vanaf de Amersfoortseweg in Huis ter Heide, langs het fietspad over de oude NCS spoorlijn en de Koperwieklaan in Bilthoven een nieuwe kabel getrokken. Mocht wat kosten....

Groetjes,
Geert.


Naam: Jenny Staudt
E-mailadres: jennystaudt(a)home.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/3/2005
Tijd: 17:15:50

Werk bij NS in Es en Hgl en heb voor het personeelsblad Oostenwind een intervieuw gehad met een machinist. Deze mcn heeft ook geholpen bij de organisatie van de open dag in okt 99. Heb nog wat aanvullende informatie van uw pagina "gevist".
Prachtige foto's.


Naam: Anton Bernards
E-mailadres:a.bernards(a)kmwe.nl
Gevonden via: google.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/3/2005
Tijd: 10:01:10

geweldige site.
Zeer veel info beschikbaar. moet ook veel tijd gekoste hebben.

We hebben een vraag.
Ik woon in Venlo en daar heeft in het verleden een spoorlijn gelopen dwars door ons huidige Julianapark. Dit was een traject dat Parijs met Nijmegen moest verbinden. we zijn op zoek naar foto's en info over deze lijn. naar mijn weten heette deze lijn in de volksmond??"Kolenderminder"

Ik zou het waarderen als u mij hiermee zou kunnen helpen.

Anton Bernards
Heutzstraat 84 Venlo


Naam: Gerard Sloots
E-mailadres: info(a)elomet.nl
Homepage: http://www.elomet.nl
Gevonden via: via een grote omweg
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/3/2005
Tijd: 16:35:26

Beste Nico,

Het is een plezier om op je site te grasduinen, heel veel informatie voor de trein-hobbyist.

Mvrgr. Gerard Sloots


Naam: Peter Redert
E-mailadres: predert(a)zonnet.nl
Gevonden via: Zoek Machine
Waardering: Zeer goed
Datum: 5/3/2005
Tijd: 09:57:47

Beste Nico,

Dit is een site om van te smullen. Zoveel informatie op 1 plaats is fantastisch! Ik ben zelf Hilversummer en vind dus veel interessante herinneringen. Daarbij komt mijn vader uit Goedereede en was mijn grootvader zeevisser aldaar. De herinneringen aan "het eiland" zijn dus ook leuk om te zien en te lezen.

Vriendelijke groet, Peter


Naam: Dick van Aggelen
E-mailadres: geheim
Gevonden via: via
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/3/2005
Tijd: 18:59:39

De website wordt met de dag beter. Zoals je al wist woon ik in H'sum aan het spoor . Maar het is momenteel opmerkelijk stil dankzij de koude en de sneeuw. Ik hoop dat mijn net geInstalleerde internet en e-mail goed werkt.


Naam: Robert van Vaals
E-mailadres: vamu(a)planet.nl
Gevonden via: Alltheweb
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/3/2005
Tijd: 11:18:53

Wat een ge-wel-di-ge website is dit!


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Waardering: Zeer goed
Datum: 2/3/2005
Tijd: 00:00:47

Antwoord aan criticz(a)xs4all.nl
Wagens in Nederland worden gekoppeld met 1.klassieke schroefkoppelingen of 2.Scharfenbergkoppelingen (de plaat in het midden met een "bergje" rechts en een "holletje" links)of met
3.koppelingen die alleen in de werkplaats kunnen losgemaakt worden.
De koppeling is niet magnetisch. Ik weet echter zeker, dat de SBB (Schweizerische BundesBahnen) in de werkplaats Olten een Breuer accutractor hebben gehad met magnetische buffers voor het verslepen van wagens binnen de werkplaats. Zoek voor een indruk maar eens in Google naar "breuer lokomotor" voor een indruk. De versie met accutractie en magneetbuffers vind je daar echter helaas niet.


Naam: arian
E-mailadres: arian.vanspijk(a)wanadoo.nl
Homepage: http://members.lycos.nl/quwintum
Gevonden via: zoekkers
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/3/2005
Tijd: 19:16:02

Hallowa 2 vragen, en 驮 zegje.

Het zegje; een fantastieze said.
vraag 1; mag ik jou foto's gebruiken op mijn said.
vraag 2; wil jij mijn linken de jou staat al op mijn pagina.


Naam: Rienk Mebius
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/2/2005
Tijd: 11:29:03

Wat een voorplaat! meteen als achtergrond gebruikt.
Volgende keer een koploper met de 'blinde' voorkant van een stofzuiger (mat'24)?
Je ziet, ik ben geen purist!
Rienk.


Naam: Bob Rodenburg
E-mailadres: hatsjoo(a)yahoo.com
Homepage: http://www.spoorwegfoto.nl/
Gevonden via: anwb paddestoel
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/2/2005
Tijd: 12:56:54

Waarschijnlijk de lekkerste spoorweg site van Nederland, 1 nadeel, mijn pauze vliegt voorbij....ik moet stoppen want mijn "baas" komt er (alweer) aan.


Naam: Loet van Keeken
E-mailadres: loet(a)lowi.nl
Homepage: http://loet.lowi.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/2/2005
Tijd: 12:05:26

Voor de goede orde maar weer even het gastenboek van deze wereldsite getekend.

Gr,
Loet


Naam: ronald
E-mailadres: rloop(a)chello.nl
Gevonden via: dagelijks zurfsite-je
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/2/2005
Tijd: 22:35:49

wereldsite kijk er dagelijks even op, misschien in de toekomst wat meer oud nedelands


Naam: Gerrit Ekkel
E-mailadres: gerrit.ekkel(a)wanadoo.nl
Gevonden via: zoekwoord "dienstregeling grafiek" in Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/2/2005
Tijd: 22:30:14

Ben deze sit per ongeluk binnen gerold na een zoekactie voor iets heel anders. Wat ik er tot nu toe (in een uurtje) van heb gelezen is het buitengewoon boeiend en voor een heleboel foto's ook zeer zeer bekend van toen. Het gaat zeker nog veel tijd kosten om deze site helemaal door te werken, maar het ziet er zeer veelbelovend uit.
A propos, weet iemand soms een programma om een dienstregeling in een grafiek om te zetten, dan is het heel wat makkelijker aflezen waar treinen elkaar kruisen ? Dat was uiteindelijk de zoekactie die naar deze site leidde, al was de uitkomst dan heel iets anders.


Naam: Ellis
E-mailadres: criticz(a)xs4all.nl
Gevonden via: google
Waardering: Goed
Datum: 14/2/2005
Tijd: 11:58:40

Ik heb een vraagje: klopt het dat treinstellen mbv magneten gekoppeld worden? En zo ja, hoe werkt dat dan?


Naam: Rinus de Boer
E-mailadres: mhw.slinkman(a)home.nl
Gevonden via: www.startpagina.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/2/2005
Tijd: 00:17:52

Goed spul!!
Erg interessant. Heb me er mee verlaat bij het naar bed gaan. Ik heb ook nieuws voor je!! In Deventer waar ik woon, staat locomotor 210 voor het nieuwe structon rail gebouw op het??Industrieterrein te kijk . Interesse? Reageer maar naar bovenstaand e-mail-adres!! Groeten, Rinus!!


Naam: Jaap
E-mailadres: virrgo75(a)yahoo.com
Gevonden via: startpagina.nl
Waardering: Normaal
Datum: 13/2/2005
Tijd: 11:29:38

Zondagochtend, weinig te doen, even surfen, plots duikt deze juweel van een site op. Zomaar, uit het niets.

Die foto uit Dresden, 1979, prachtig.

De hondekop en de diesel, vorige week zondag, ik was toevallig bij Soest aan het skaten en zag twee treinspottende mannen met camera's een trein opwachten. Ik dacht eerder aan stoom maar de hondekop zag er ook zeer historisch uit.

Heb de site gebookmarked.


Naam: dolf dijkstra
E-mailadres: dykstra38(a)planet.nl
Gevonden via: collega
Waardering: Zeer goed
Datum: 12/2/2005
Tijd: 00:11:22

Beste Nico , en andere lezer's,
ook ik ben al weken zoniet al maanden bezig om door deze site te spilten ,eh sorry , spitten , wat een prachtige site , en nu helemaal nu ik er zelf in terecht ben gekomen .Beste Nico ,ik moet je toch een keer ontmoeten , ik let iedere keer op in Bilthoven maar ik heb je nog niet gezien .
nu vraagt een ieder zich af waar ik dan in voorkom , nou als volgt ;klik in de linker kolom ,bij techniek &organisatie op machinisten ,
ff scrollen naar beneden en bij de foto van een gekke machinist op 6 feb.bij Hoofdorp , dat ben ik (ik zag een fotograaf en dacht geintje moet kunnen)groeten Meester Dolf.!!!!!!!!!!!!!!!!


Naam: Rene de Haan
E-mailadres: rmdehaan(a)home.nl
Waardering: Goed
Datum: 11/2/2005
Tijd: 21:47:12

Kan iemand mij vertellen waar treinstel 747 is gebleven? Dit stel in in 1977 betrokken geweest bij de treinkaping.Ik zou dat treinstel nog graag eens willen zien. Maar waarschijnlijk is dit stel al gesloopt. Is later nog eens omgenummerd naar 758>


Naam: Fermon Bosman
E-mailadres: fermonbosman(a)hotmail.com
Gevonden via: zoekopdracht via Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/2/2005
Tijd: 11:52:03

Ik kijk al zeer lange tijd op je site en iedere keer raak ik niet uitgekeken. Ook een uitstekende site om iets na te trekken.

Ga vooral zo door,

Groet,

Fermon Bosman


Naam: Rob v.d.Rest
E-mailadres: rvdrest(a)hotmail.com
Gevonden via: startpagina.nl/treinen
Waardering: Zeer goed
Datum: 5/2/2005
Tijd: 23:08:17

Bij toeval kwam ik op je site. Heerlijk om op rond te surfen. Als stoomliefhebber(begonnen in 1969 bij de DB)een geweldige site om op rond te kijken. Ik kom er veel plaatsen tegen waar ik ook gefotografeerd heb, mijn in hoofdzaak ZW/Wit fotoos(zo'n 3000) zijn gemaakt tussen '69 en '77.
Ik zal zeker nog vaak op deze prachtige site komen kijken.


Naam: Bas Jantzen
E-mailadres: bas(a)jantzen.nl
Homepage: http://www.jantzen.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/2/2005
Tijd: 17:16:33

Mooie vooplaat vandaag Nico!
Als je zo kijkt pas je er wel een beetje bij ;)


Naam: Jelmer Vahl
E-mailadres: jelmervahl(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 31/1/2005
Tijd: 01:31:19

Beste Nico,

Wat een prachtige site! Eindelijk een site met echt mooie foto's en interessante info. Zoals ik al meer mensen heb zien schrijven in het gastenboek, echt een site om nog vaak op terug te komen!
Met vriendelijke groet,

Jelmer Vahl


Naam: Heini Peters
E-mailadres: familie.peters-kuiper(a)planet.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Goed
Datum: 30/1/2005
Tijd: 22:58:03

Ik ben al jaren in meer of mindere mate treinengek. Vanmiddag ben ik met mijn zoon naar station Winterswijk geweest om daar de rijdende DE 2 van HSA te bewonderen. Oude sentimenten komen dan weer boven en je gaat op internet op zoek naar deze trein. Op deze site heb ik lang en veel genoten van de vele foto's van treinen. Zelf heb ik vanmiddag ook nog een aantal foto's geschoten en deze zijn inmiddels in je bezit. Je hebt een schitterende site, waarop je ontzettend trots mag zijn. Ik kom zeker weer terug op www.nicospilt.com


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Gevonden via: regelmatig langskomen
Waardering: Normaal
Datum: 28/1/2005
Tijd: 20:20:10

Met de 'vuurmuur' uitgeschakeld werkt het gastenboek wel, ook via Netscape 7.1
Rienk.


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius
Gevonden via: regelmatig langskomen
Waardering: Normaal
Datum: 28/1/2005
Tijd: 20:17:27

eerder had ik het al over de Diesel in de Van Bemmelenlaan, Tuindorp (1934), maar nu zag ik
ergens De Werkplaats te Bhv. De mooiste tijd van mijn leven (eindexamen HBS-B 1966).
De HBS was de Hoogere BurgerSchool (R.I.P.)
Rienk.


Naam: Henk R
E-mailadres: hgpringoir(a)wanadoo.nl
Gevonden via: zocht info over Atlas
Waardering: Zeer goed
Datum: 28/1/2005
Tijd: 12:18:38

Wat een heerlijke site; lekker gevarieerd / han er uren in bladeren.
Dankzij jouw site kwam ik er eindelijk achter, dat ik niet de enige ben, die lastig met Atlas in Mijdrecht communiceert...: Ik moet ze bijna maandelijks smeken om m'n modellen binnen te krijgen en dan nog vaak krijg ik er de verkeerde bijlagen bij.
Nogmaals, heel hartelijk dank voor alle info!
vr.gr. Henk R


Naam: Dirk
E-mailadres: Windkracht5(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 25/1/2005
Tijd: 23:14:10

Beste Nico,

Naar aanleiding van het lezen van de pagina geluidsopnamen en de pagina met ingezonden stukken kwam er een kleine herrinering boven.

Als kleine man (niet dat ik nu zo oud ben; slechts 25 jaar) speelde ik graag en veel met de LGB treinen van mijn vader. Middels een kleine FM-microfoon die ik in een wagon had geplaatst heb ik de geluidenvan het heerlijke 'ritme van de rails' opgenomen op casette. Vevolgens met dat bandje aan gaan slapen en het moet gezegd worden, het sliep fantastisch, al zal de romantiek de herinnering mooier maken.

Rest mij je nog te feliciteren met de behaalde 100.000 bezoekers. Ik heb een vermoeden dat er velen zullen volgen! Stel je overigens prijs op (artistiek verantwoord) fotomateriaal van de Hondekoppen (o.a. de 766) in de Westhaven?

Groet,

Dirk.


Naam: Jaap
E-mailadres: jaapjaap(a)hotmail.com
Homepage: http://-
Gevonden via: -
Waardering: Goed
Datum: 25/1/2005
Tijd: 17:03:19

Leuke foto's: http://www.railway.ge/eng/railtoday.asp


Naam: jonay
E-mailadres: jonathan(a)laptopplus.nl
Homepage: http://www.laptopplus.nl/productmerken
Gevonden via: google
Waardering: Normaal
Datum: 25/1/2005
Tijd: 10:45:03

leuke site


Naam: Werner
E-mailadres: w.leng(a)wanadoo.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/1/2005
Tijd: 21:11:20

Hallo Nico
Gefeliciteerd??met het behhalde aantal bezoekers.
Ga zo door daar ik graag op jouw site mag snuffelen.


Naam: Tonny Neijzen
Waardering: Zeer goed
Datum: 24/1/2005
Tijd: 13:19:35

Gefeliciteerd met de 100.000. De term Kwantiteitssite is terecht, maar door de kwantiteit ondertussen ook een Kwaliteitssite.

Zelf ben ik bezig met het nabouwen van Utrecht CS. Je foto's zijn een bijzondere bron van informatie

Bedankt voor je inzet.

Tonny


Naam: Ronald van der LOOP
E-mailadres: rloop(a)chello.nl
Gevonden via: zurfen
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/1/2005
Tijd: 22:22:47

geen woorden voor gewoon beregoede site, must voor elke treinen liefhebber, zit elke dag wel even te zurfen en eindig altijd hier


Naam: P. de Bruijne
E-mailadres: p_de_bruijne(a)hotmail.com
Gevonden via: regelmatige bezoeker
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/1/2005
Tijd: 21:40:23

hartelijk gefeliciteerd met de 100.000e bezoeker;
zelf bezoek ik met grote regelmaat je site; vooral de pagina's "waar ben ik geweest" in Duitsland roepen bij mij nostalgische gevoelens op, omdat ik in die jaren (begin jaren 70) ook een regelmatige bezoeker was van Rheine en omgeving.
met hartelijke groet,
Pieter de Bruijne


Naam: J.G. Damstra
E-mailadres: jan-sieta.damstra(a)planet.nl
Gevonden via: Mat54.nl
Waardering: Goed
Datum: 21/1/2005
Tijd: 18:55:14

Mijn compliment,

een leuke site met een groot aantal foto's .
altijd leuk om van tijd tot tijd te bekijken.

Met vriendelijke groet,

J.G. Damstra


Naam: Edward Bary
Gevonden via: regelmatig bezoeker
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/1/2005
Tijd: 12:53:59

Dag Nico,

Het lijkt nog zo kort geleden, dat ik je feliciteerde (in de werkplaats Haarlem) met het bereiken van je 50.000ste bezoeker en nu, krap een half jaar later, de teller van je website op 100.000 is komen te staan. Je enthousiasme, humor, deskundigheid, je rijke variatie aan items en thema?s is opnieuw een welgemeende handdruk meer dan waard. Je bekende en gevleugelde woorden: ??.een man zonder hobby?s gaat maar rare dingen doen..?? typeert niet alleen je veelzijdigheid, creativiteit, maar vooral je enorme bijdrage aan de spoorweggeschiedenis, in woord en beeld. Je website is niet alleen een plakboek voor jezelf, maar is vooral een historisch zeer waardevol document, dat je wilt delen met ?de rest van de wereld?. Zo langzamerhand??ben je gaan behoren tot een Bekende Nederlander,??en wellicht de grootste in zijn ?soort? op internet op spoorhobbygebied. We houden contact.

Edward Bary


Naam: Kees
Gevonden via: Google
Waardering: Goed
Datum: 20/1/2005
Tijd: 20:00:56

Leuke site..vooral de foto's uit de 70-er jaren van Leer, Lingen en Trier. Bij het zien van de foto's van Leer hoor ik nu nog het "pling-plongen" van de belletjes van de spoorwegovergang. (en dan praat ik over ruim 30 jaar geleden dat ik dat voor het laatst hoorde)


Naam: Harm Westermolen
E-mailadres: harmwester(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 20/1/2005
Tijd: 17:32:54

Hallo Nico,

Hier weer een berichtje van mij.
Ik wij je feliciteren met je 100.000ste bezoeker van jou site. Dat is toch weer een lekker gevoel dat jou site zoveel bezocht wordt.

Ik zelf zit er iedere dag wel een keer achter om te kijken of je weer nieuwe foto`s hebt.
Maar ik vind vooral de oudere foto`s van de jaren 70 en 80 erg interesant

Ga zo door.

groeten Harm.


Naam: Dirk
E-mailadres: windkracht5(a)hotmail.com
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/1/2005
Tijd: 14:37:54

Beste Nico,

Voor een echte 'spoorofiel' is deze site helemaal fantastisch. In het bijzonder de vele nostalgische jaren 70 en begin '80 foto's. Ik sluit me helemaal aan bij degene die hieronder de vergelijking met het kind in de snoepwinkel maakt. Dank!

Groet,

Dirk


Naam: Steef
E-mailadres: steef_janssens(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/1/2005
Tijd: 16:19:28

Hallo Nico,
Wat een ongelooflijk goeie site is dit! Ik ben al drie weken bezig hem te bekijken en steeds iets nieuws. Het is zo veel. Geweldig!
Meest favoriete site van allemaal wat mij betreft.
Groet Steef


Naam: Peter Welleman
E-mailadres: welleman(a)wirehub.nl
Homepage: http://www.imageproduction.nl
Gevonden via: google
Waardering: Goed
Datum: 6/1/2005
Tijd: 09:55:29

Hallo Nico, leuke site over treinen! Ik zag dat je ook expertISE van Fortis maakt, kan ik je misschien interesseren voor mijn illustraties?

Groeten,

Peter


Naam: Randy
E-mailadres: ricardoisvanschoolaf(a)hotmail.com
Homepage: http://www.kindertent.nl/randyb
Gevonden via: treinen.pagina.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/1/2005
Tijd: 13:37:44

Hoi Nico,
Je hebt veel kei goede foto's .
Maar ik ga een werkstuk over treinen houden .
Wilt U dan informatie en foto's vooral foto's uit zuid-limburg of gewoon uit nederland.
Dan ben ik heel heel heel blij!!
Groetjes Randy
P.s de beste wensen in 2005 !


Naam: Arthur
E-mailadres: sh111037(a)12move.nl
Gevonden via: google
Waardering: Goed
Datum: 29/12/2004
Tijd: 19:54:18

Beste Nico, mijn naam is Arthur en ben bijna 2 jaar. Elke avond moet ik even naar jou site kijken voor het slapen gaan. Vooral stoomtreinen vind ik erg mooi. Welterusten, Arthur.


Naam: Wildrik Burema
E-mailadres: wildrik-burema(a)xs4all.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/12/2004
Tijd: 18:03:03

Nico,

Via een heel vreemde weg ben ik op jouw site terecht gekomen. Het dagblad Trouw brengt nu al een aantal jaren de King Williams Test. 150 kennis- en zoekvragen. ɩn van de vragen leidde mij naar hondekop treinstellen. Na nog een aantal keer klikken kwam ik uit op jouw site.

Ik ben nu al bijna een uur niet meer aan het puzzelen. Facinerende foto's uit de jaren 60 en 70. (Ik ben zelf geboren op 11 januari 1952).

Mijn complimenten voor een uitgebreide en zeer goede website, dat heb ik wel eens anders gezien...

Hij staat inmiddels bij mijn favorieten.

En verder een fijne kerst en een prettige jaarwisseling en een gelukkig 2005!


Naam: laurent tober
E-mailadres: lgto(a)bigpond.net.au
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/12/2004
Tijd: 14:45:54

hallo nico,je hebt een fantastische collectie van ouwe foto's uit de jaren 60 en 70.
Ik woon al 24 jaren in australie maar ik herinner me van de vacaties in loenen aan de vecht en mijn vakelijke excursies(op de fiets)naar de ns lijn bij breukelen en nieuwersluis circa 74-79.
What can I say,congratulations on an exellent archive and well laid out website!
cheers.??(groeten uit australie.)
Laurent tober.


Naam: Renze van Zanen
E-mailadres: rjvanzanen(a)zeelandnet.nl
Waardering: Normaal
Datum: 25/12/2004
Tijd: 22:24:34

Hallo Nico!

Ook namens mij nog een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar met weer veel spoorse activiteiten.


Naam: BOB
E-mailadres: gdijkslag(a)wanadoo.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 16/12/2004
Tijd: 19:47:58

He nico, ten eerste vind ik dit een zeer mooie site en erg uitgebreid. Ik heb spaar foto's van de DE_II. Heeft u die? Zou u die dan willen sturen.

Groetjes BOB
P.S. Ga zo door.


Naam: Dick Verbruggen
E-mailadres: dverbrug(a)wanadoo.nl
Gevonden via: zoeken naar Rheine
Waardering: Zeer goed
Datum: 12/12/2004
Tijd: 10:17:24

Op deze website voel ik me net een klein kind in een super grote speelgoedwinkel. Ik raak niet uitgekeken/gelezen. Super. nico blijf lang bestaan


Naam: Max van Dokkum
E-mailadres: maxdokkum(a)hotmail.com
Homepage: http://www.stoomspotter.tk
Gevonden via: link op www.railtrack.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 10/12/2004
Tijd: 17:33:56

Zeer goeie site.
Moet u keilang meer doorgaan.

MAX


Naam: Els van der Wal
E-mailadres: walels(a)wanadoo.nl
Gevonden via: zoeken
Waardering: Goed
Datum: 5/12/2004
Tijd: 20:22:09

Hoi

Mijn vader is overleden en die heeft een aantal treinen o.a een baureihe 01
wat zegt dat???


Naam: Loet van Keeken
E-mailadres: loet(a)lowi.nl
Homepage: http://www.lowi.nl
Gevonden via: ik kon hem al
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/12/2004
Tijd: 10:26:33

Nico,
Ik ben weer even wezen kijken op je fantastisch
mooie website. 't Is iedere keer weer genieten.

Groeten,
Loet, Alphen aan den Rijn


Naam: brenda
Gevonden via: weet ik nieteens meer. staat al zolang in favorieten
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/12/2004
Tijd: 20:49:55

Een klasse site! Ook heel leuk te zien dat wij in dezelfde maand naar de Harz geweest zijn. Alleen was het weer tijdens jouw verblijf een stuk beter. Wij hebben vooral mist gezien bovenop!


Naam: Gerard Mulder
E-mailadres: gerardmulder1(a)home.nl
Homepage: http://www.buffel.info
Gevonden via: Link op www.buffel.info
Waardering: Zeer goed
Datum: 27/11/2004
Tijd: 18:17:47

Beste Nico,

Mooie site heeft U, echt mijn complimenten!

Met vriendelijke Groet

G.Mulder

Webmaster www.buffel.info


Naam: Jaap van der Does
E-mailadres: j.van.der.does(a)hccnet.nl
Gevonden via: het zoeken naar molens
Waardering: Zeer goed
Datum: 18/11/2004
Tijd: 11:27:19

Hele boeiende en zeer uitgebreide site waar ik zeker nog uren van zal genieten


Naam: Hans van Daalen
E-mailadres: van.daalen(a)hccnet.nl
Gevonden via: google
Waardering: Normaal
Datum: 17/11/2004
Tijd: 21:10:47

hoe komt mijn adres hier in?
en hoe kom ik aan dat gastenboek, waar ik mijzelf niet tegenkom
?????
?????


Naam: Stefan D.
E-mailadres: geheim
Gevonden via: ?
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/11/2004
Tijd: 13:19:01

Wegdoen of houden ??

Nooit meer stoppen !

Stefan.


Naam: Jules
E-mailadres: a4fgotdalife(a)hotmail.com
Homepage: http://www.a4f-clan.com
Gevonden via: een van onze leden
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/11/2004
Tijd: 12:53:58

Hier was ik toch enkele uren mee zoet. Wat een hoop info! Goed opgezet, en ga zo door, mijn complimenten!


Naam: Jef Wagen
E-mailadres: wengaverder(a)tiscali.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 11/11/2004
Tijd: 13:10:33

Dat internet blijft mij verbazen! Als oud Alkmaarder op zoek naar gegevens van Bello kwam ik hier terecht, onmiddellijk in de favorieten gezet.
Complimenten aan Nico Spilt


Naam: P. van Straaten
E-mailadres: pauluus(a)planet.nl
Homepage: http://www.newtidings.nl/modeltrains
Gevonden via: geen idee meer
Waardering: Goed
Datum: 9/11/2004
Tijd: 22:29:02

Er is zoveel te zien en te lezen, dat ik zo nu en dan eens langs kom om.
Minstens zo bijzonder vind ik de site over Zwitserse spoorwegmij's van Johan de Reuver.
Da's dan ook mijn tip:
http://home.hccnet.nl/jh.de.reuver/index.html


Naam: Henk Buwalda
E-mailadres: henk.buwalda(a)zeelandnet.nl
Homepage: http://people.zeelandnet.nl/buwaldah/
Gevonden via: Internet
Waardering: Zeer goed
Datum: 8/11/2004
Tijd: 11:43:49

Wat een mooie internetsite! Een topper!

De groeten,

Henk


Naam: Jaap
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 7/11/2004
Tijd: 00:26:33

complimenten voor deze prachtige site!


Naam: Michel Bleijenberg
E-mailadres: m.bleijenberg(a)zeelandnet.nl
Homepage: http://www.veiligheidsregiozeeland.nl
Gevonden via: spoorwegsite
Waardering: Zeer goed
Datum: 31/10/2004
Tijd: 19:43:54

Nico,

Het is een mooie site die voor spoorwegfanaten de moeite van het bezoeken zeker waard is.

Groeten van Michel uit Vlissingen


Naam: Niels
Waardering: Zeer goed
Datum: 30/10/2004
Tijd: 16:57:06

Nico ik dacht kom laat ik weer eens op jouw pagina kijken, maar het blijft mij verrassen het is echt een onwijs gave site met alles erop en eraan, je komt als trein liefhebber niets te kort op jouw pagina


Naam: Loet
E-mailadres: loet(a)lowi.nl
Homepage: http://www.lowi.nl
Gevonden via: Ik weet 'm te vinden
Waardering: Zeer goed
Datum: 29/10/2004
Tijd: 09:40:24

Nico,
weer even bij je op de koffie geweest. Blijft
smullen hoor voor zo'n treingek als ik.

Ga zo door.

Loet (ander e-mailadres)


Naam: Ant? Carlos
E-mailadres: ancario(a)terra.com.br
Waardering: Normaal
Datum: 23/10/2004
Tijd: 05:24:06


I offer photos of the Madeira Mamor’ailway :
Porto Velho, Rondonia, Brasil.

22.10.2004


Naam: Arno Martens
E-mailadres: snetram(a)sympatico.ca
Gevonden via: Google sear on V200
Waardering: Goed
Datum: 22/10/2004
Tijd: 02:09:07

Great pages.
Got here during a Google search for V200.
Spent over half an hour on your pages.
Very nostalgic.

Lebte in Hamburg bis Dec 1966 und das Bild dia0281.jpg bring Erinnerungen von der Zeit kurz davor (Elektrifizierung erst Sommer 1966).

Danke


Naam: Jos van der Veen
E-mailadres: tro2(a)home.nl
Gevonden via: Zoeksite
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/10/2004
Tijd: 22:14:25

Compliment voor deze unieke site!

Ga zo door!

Mcn Zwolle


Naam: J.Faas
E-mailadres: skunk1948(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 15/10/2004
Tijd: 00:08:00

Ik zag de foto's van het Muiderpoortstation en hoorde de stoomlok's weer voorbij rijden.We woonden langs het 1e perron,konden de wachtende mensen hun gezichten zien,zo dicht bij was de spoorbaan.Aan de overkant was de Indieschebuurt,de huisen herken ik nog op de foto's.Heel leuk en vooral een levenswerk om zo een mooie site te maken,wees er gerust heel trots op,want dat is verdient.Nog veel plesier met het doorgaan met deze hobby.???? Jan


Naam: Eric ten Barge
Homepage: http://www.etb-bm.nl
Gevonden via: al reeds bekent, via andere websites
Waardering: Zeer goed
Datum: 14/10/2004
Tijd: 19:53:50

Hallo Nico,

Ik vind het nog steeds boeiend om op je site te kijken.
En ik kom af en toe weleens kijken.

Zelf ben ik nog met een treinbaan bezig, maar heb er nog niet zoveel tijd voor omdat ik ook nog andere hobby's en bezigheden heb en mijn website die ik nog verder moet uitbouwen.

Ik denk dat jou website de beste is op dit gebied en dat je hier ook alles kunt vinden wat je maar wil weten.

Ik zou zeggen, ga zo door.


Groetjes Eric


Naam: Rienk Mebius
E-mailadres: ramebius(a)xs4all.nl
Homepage: http://www.xs4all.nl/~ramebius/index.html
Gevonden via: het web
Waardering: Zeer goed
Datum: 13/10/2004
Tijd: 20:51:21

Wat een heerlijke foto's van Rotterdam Centraal, toen dat nog CS heette, en toen de internationale trein nog van spoor 1 vertrok, zoals het hoort, vind je niet? Wie laat zo'n trein nou van spoor 4 vertrekken!!?
Ik woonde vroeger aan de Regentesselaan in Tuindorp, dus vlakbij Blauwkapel en was dus zeer vertrouwd met al het moois op jouw foto's. De treinstellen waren nog groen, de koppelingdeksels nog rood en op hun plaats. Het is voor mij als de dag van nu.
Rienk.


Naam: Jim
E-mailadres: tapindekeuken(a)hotmail.com
Gevonden via: Treinen.pagina.nl
Waardering: Zeer goed
Datum: 9/10/2004
Tijd: 11:40:50

Super mooie site,lekker veel info en mooie foto's..Ga zo door..Super..
Groeten Jim


Naam: ben kesseler
E-mailadres: benkesseler(a)planet.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 6/10/2004
Tijd: 17:00:50

Nico,
Ik zat wat te zoeken op internet op het werk (niet zo druk) en ik schrok me kapot van de info en foto's. Heb je nog wel tijd om adem te halen. Schitterend, uitmuntend, geweldig. Eigenlijk zijn er geen woorden voor. Hier ben ik nog wel even mee bezig. En dat valt me op, alles met veel info en het blijft boeien en de foto's werkelijk van zeer goede kwaliteit. Gelukkig heb thuis adsl en kan ik ook thuis lekker genieten van al dat moois. Succes met je site verder en nogmaals dank voor alle info.


Naam: Leo Barten
E-mailadres: leobarten(a)mac.com
Gevonden via: Mailbericht met foto
Waardering: Zeer goed
Datum: 4/10/2004
Tijd: 21:44:07

Beste Nico,
Achteloos klikte ik op www.nicospilt.com en viel vervolgens bijna van mijn stoel. Heb jij een tweelingbroer waarmee je stiekem samenwerkt om geen tijd te kort te komen ?

Ongelofelijk man, wat een site. Het is maar goed dat mijn zoon Cornel (8 jaar) dit niet ziet, dan krijg ik hem met geen tien paarden zijn bed meer in ! Cornel heeft het treinen-gen van zijn Opa Cor ge-erft. Ik vind het ook prachtig maar ben de richting van het zwaar-transport en de autokranen opgedraaid. Op zolder ligt hier een Hamo (Marklin gelijkstroom) model van de Nederlands-Zwitserse TEE met vier wagens. Erfenisje van mijn vader en dus voor geen enkel euro-bedrag te koop. Helaas niet helemaal gaaf meer, maar voor mijzelf een uniek exemplaar.

Nogmaals complimenten en tot mails !


Naam: ?onnie (Hilversum in Kaarten)
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/10/2004
Tijd: 22:55:38

echt, hier ben ik nog wel ff bezig, wat een leuke site!!


Naam: leen bos
E-mailadres: lc.bos(a)hetnet.nl
Homepage: http://leenbos.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed
Datum: 3/10/2004
Tijd: 14:19:04

Een heel mooie site waar ik zeker nog eens langs surf zoals vanmorgen (zondag morgen) met een bakkie koffie even surfen over het www en dan deze prachtige site met vele foto's tegen komen.
Groeten Leen.


Naam: leen bos
E-mailadres: lc.bos(a)hetnet.nl
Homepage: http://leenbos.nl
Waardering: Normaal
Datum: 3/10/2004
Tijd: 14:11:50

test


Naam: Mathieu Posthuma
Homepage: http://www.ret.rotterdam.nl
Gevonden via: zoeken op msn
Waardering: Goed
Datum: 3/10/2004
Tijd: 01:32:45

Hallo! Moet ff vertellen dat je hele mooie metrofoto's over Rotterdam hebt! Ik ben een metrofan en speciaal van de metro in Rotterdam. Ik ken dus al heel wat plaatjes en foto's van de metro in Rotterdam, maar degene die jij op je pagina ken ik nog niet! Super, heel mooi! Groeten van een metrofan uit Friesland!


Naam: Jelle de Jong
E-mailadres: jelledejong(a)wanadoo.nl
Gevonden via: geloof via een zoekopdracht
Waardering: Zeer goed
Datum: 1/10/2004
Tijd: 23:34:56

Zeer uitgebreid informatief nostalgisch en compleet proficiat.

Spoorliefhebber uit Drachten, ooit haltepunt van de NTM, misschien in de toekomst haltepunt van de magneetzweeftrein, nahh veel te duur.....


Naam: Lukas De Fraine
E-mailadres: Lukas.DeFraine(a)tijd.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/9/2004
Tijd: 14:55:46

Dag Nico,

Ik denk dat je een van de meest uigebreide websites hebt gemaakt die een mens zich kan dromen.Deze site behoort tot de top.PROFICIAT en doe zo voort


Naam: B.J. Kraan
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed
Datum: 26/9/2004
Tijd: 14:24:18

Fantastische site! Zeer veel gelikte platen. Alleen: de webmaster in zijn rol van machinist, graag dan de volgende keer stuurstroom- en comprressorsleutel plaatsen en remkraan achter de pal vandaan. Oftewel: als het stel weer rijdt en er is een langer stationnement dan kan de sessie altijd nog in de bediende cabine worden overgedaan.

Hartelijke groet.


Naam: patrick heinink
E-mailadres: info(a)funandfantasy.nl
Gevonden via: zoeken
Waardering: Goed
Datum: 25/9/2004
Tijd: 19:26:04

Beste Nico,

zeer veel waardering voor je schitterende werk. Ben al jaren via Twentse modelspoorwegclub aan het bouwen oldenzaal ho 1969 = ben je in het bezit van meer foto's van oldenzaal graag meer info.??
zie ook onze clubwebsite www.tmsc.nl

gr uit Denekamp


Naam: Erik-Jan Ottersberg
E-mailadres: erik-jan.ottersberg(a)umusic.com
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/9/2004
Tijd: 13:39:27

Beste Nico,

Ben in mijn eerdere bericht aan jou e e n lokserie vergeten die voorzien was van een Maybach motor(MD655 type).
Het experimentele exemplaar van fabrikant Brush voor British Rail en deze is Class 53 'Falcon'.
In 1975 afgevoerd door een zware aanrijding.

En, zag ook DB stoom op foto's en geluid op jou site.
Ben er - voor mij persoonlijk - er erg trots op dat ik ook nog als klein jochie en later als jongen (1974 t/m 1977) de 3 cylinder loks van de Baureihe 01.10 en de 43/44 met open mond en gespitste oren heb mogen meemaken en in augustus 1986 op vakantie geweest naar/in de DDR en daar nog de 'Traditionslok' 62 015 in gewone dienst gezien voor een lange goederentrein (!!)
's Ochtends vroeg met een zeer lange stoet koelwagens (vis?).
Zwoegend deed ze haar werk!
Ja, de D.R. keek niet zo naar aandrijfwielen diameter :o)
Maar ook vele 'Reko' 01-en, 'Reko'50-ers, 'Reko'52-ers en - mijn favoriete Duitse stoomloc serie (zo'n mooie 'Reko' uitvoering en een zeer mooie 3 cylinder slag) - de 'Reko' 58. Machtige machines, zoals ze aanzetten bij hun vertrek... Heerlijk!
Mooiste vakantie die ik heb mogen meemaken.

Met hartelijke- en vriendelijke groeten,
Erik-Jan


Naam: Erik-Jan Ottersberg
E-mailadres: erik-jan.ottersberg(a)umusic.com
Gevonden via: DE 5 INGETIKT EN DE SITE GEVONDEN en dan 'via via via' op deze site aangekomen
Waardering: Zeer goed
Datum: 22/9/2004
Tijd: 12:55:38

Beste Nico,

Ben zeer onder de indruk van de foto's van het mooiste materieel dat de NS heeft gehad: Mat'40 en - waanzinnig! - de DE 5-en.
Vooral ook omdat ik een aandachtig bewonderaar ben van de Maybach- en M.A.N.motoren in treinen (locomotieven van British Rail - de Class 22, 35, 41, 42, 43 en 52 (gelukkig een aantal van deze serie als klein jochie van 4 (1972) en een jaartje later (5 jaar oud dus) nog meegemaakt en de D.B. - V200/V200.1-en - de laatste V200-en (220-en) meegemaakt in 1982 in de West Duitse Harz, met het voorttrekken van nietszeggende 'naverkehrs zuge') en ja, de DE5-en waren voor '40-'45 uitgerust met de fantastische motoren van Maybach.
En dan de uitraling van Mat '40 en de DE5-en, heel mooi.
Helaas was het zo dat de NS, toendertijd, een grootesk afvoerbeleid had en geen exemplaar/-ren zijn bewaard van deze, toendertijd, revolutionaire treinstellen :o(
Wel, gelukkig!!, Mat'34 en Mat'36 maar, goh ja, geen grooteske DE5 of Mat'40.
Voorstellen als alle motoren van een DE5 brommen bij het wegrijden...

Perfecte en mooie site.

MEt vriendelijke groeten van(een NVBS lid),
Erik-Jan Ottersberg


Naam: Pascal Kok
E-mailadres: pascal(a)pascalkok.nl
Homepage: http://www.pascalkok.nl
Gevonden via: zoekmachine Alta Vista
Waardering: Zeer goed
Datum: 21/9/2004
Tijd: 22:27:33

Hallo Nico.

Bij mijn zoektocht naar foto's van de NS 2530 stuite ik op jouw site. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet weet wat ik zag. Wat een uitgebreide site heb je er van gemaakt!!! Vooral de foto's van het oudere NS materieel vind ik echt fantastisch. Ik kom zeker nog eens terug als ik weer wat afbeldingen zoek. Geweldig!!! Keep up the good work!!!

Groet,

Pascal Kok


Datum: 21/9/2004
Tijd: 15:39:10
Naam: Remco M.
E-mailadres: robot59(a)wanadoo.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Mensenlief, wat een freak, deze webmaster!!!! GEWELDIG! Ik heb tijden op deze site rondgekeken en ik ben nog lang niet klaar. Al na 3 minuten kijken had ik door, dat deze site in mijn favorieten moest komen. Ik ben geen specifieke treinenliefhebber, maar ik heb altijd interesse in goed gedocumenteerde historische zaken. Dit is hoe internet bedoeld is en altijd zou moeten zijn. Bedankt voor het maken van zoiets moois!


Datum: 21/9/2004
Tijd: 15:23:37
Naam: Wieger van der Slikke
E-mailadres: w.g.vanderslikke(a)home.nl
Homepage: http://members.home.nl/w.g.vanderslikke
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Tijdens een "zoektocht" naar foto's van het station in Mari뮢erg kwam ik op deze site terecht. Dat nodigde meteen uit om eens uitgebreid rond te kijken naar de vele foto's.
Ik ben zelf al van jongs af aan een groot treinenliefhebber en vooral de wat oudere foto's (jaren 60, 70 en 80) kon ik bijzonder waarderen! Prachtige site!


Datum: 21/9/2004
Tijd: 11:45:43
Naam: Esther Broerse
E-mailadres: enbroerse(a)gmail.com
Gevonden via: google, afbeeldingen
Waardering: Goed

Onze 2,5 jarige is helemaal gek van treinen, (thomas de trein in het bijzonder) maar ook de dubbeldekkers en de treinen die hij op de stations in Nederland kan zien.

Vooral de geluiden van de stoomtreinen vond hij fantastisch!


Datum: 11/9/2004
Tijd: 21:12:45
Naam: Ruud Jansen
E-mailadres: rudolfjansen(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed

Prachtige site. Knap dat ie al op 12 september ge-update is ;)

Langs de rails is zijn tijd ver vooruit... (Nico)


Datum: 11/9/2004
Tijd: 17:52:16
Naam: Thomas Englich
E-mailadres: webmaster.bfgleisplaene(a)freenet.de
Homepage: http://people.freenet.de/bahnhofsgleisplaene/
Gevonden via: i dont no more....
Waardering: Zeer goed

Eine sehr sch?Seite, vor allem die Bilder aus Oberfranken und der Schiefen Ebene.
Hoffe es kommt noch viel mehr dazu.
GruߠThomas


Datum: 2/9/2004
Tijd: 18:44:24
Naam: Robert Stremming
E-mailadres: r.stremming(a)planet.nl
Homepage: http://www.genzelbahn.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Hoi Nico,

Je hebt een heerlijke site. Vol nostalgische gevoelens als het gaat om de NS. De Hondekoppen, de Blauwe Engelen, enz enz. Gewoon fantastisch om het te lezen en te zien!

Nu het in Nederland wat mij betreft toch min of meer eenheidswordt is geworden, stort ik me meer op het stoomgebeuren. Ook daar zie ik veel van terug op je site!

Ben nog lang niet uitgelezen hier, maar wilde je gastenboek nu toch alvast even vullen met een berichtje.

Succes en je hebt er een vaste bezoeker bij!
Robert


Datum: 2/9/2004
Tijd: 16:13:46
Naam: Piet van den Brink
E-mailadres: piet.van.den.brink(a)nl.fortis.com
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Nico,

een geweldige site. Jammer dat de waardering niet verder gaat dan "zeer goed" want het is echt super. Mooie foto's, goede info, keurig opgebouwde site. Ben opgegroeid met zicht op het spoor (in Utrecht) dus ik heb genoeg materieel zien langskomen. De foto's zijn dan ook een langdurige "Oh ja"-beleving.


Datum: 1/9/2004
Tijd: 12:07:51
Naam: Van der Zeypen Jan
E-mailadres: Jan.Van.Der. Zeypen(a)pandora.be
Gevonden via: Internet
Waardering: Zeer goed

Hartelijk gefiliciteerd met je prachtige website. Ik was blij verrast toen ik je vond. Mijn hobby zijn namelijk ook spoorwegen (in model of 1/1). Maar de persoonlijke tint die je er aan geeft vind ik zeer geslaagd.
Doe zo verder
Groetjes van Jan


Datum: 30/8/2004
Tijd: 17:53:02
Naam: Martijn Koster
E-mailadres: tinusk(a)xs4all.nl
Waardering: Zeer goed

Kan het niet nalaten om te zeggen dat ik erg heb moeten lachen om die fotomontages, met name de 3737 die even een EC trekt vanwege een defecte E-loc. Zijn er echt mensen die boos worden om dat soort grappen?
Voor de rest blijf ik regelmatig deze site bezoeken


Datum: 30/8/2004
Tijd: 09:42:53
Naam: Loet van Keeken
E-mailadres: cre(a)wanadoo.nl
Homepage: http://home.wanadoo.nl/cre
Waardering: Goed

Blijft boeien deze site. Ik wacht met smart op de foto's van Alphen aan den Rijn


Datum: 27/8/2004
Tijd: 20:02:56
Naam: Jan
E-mailadres: jt.poppes(a)zonnet.nl
Waardering: Zeer goed

Hallo Nico,
Steeds weer is het smullen op je site.
Met diverse dingen die ik daar zie heb ik ook weer anderen gelukkig kunnen maken.(doorverwezen)
Je schrijft lekker leesbaar en de foto's zijn??steeds weer een lust voor het oog.
Als historisch archief zeer, zeer bruikbaar.
Naar mijn mening een grote aanrader!!
succes en groeten,
Jan


Datum: 25/8/2004
Tijd: 21:54:56
Naam: Geert Hoeksema
E-mailadres: geert(a)hoeksema.biz
Homepage: http://nog mee bezig:D
Waardering: Zeer goed

Hallo Nico en andere lezers,

Een grote pluim voor je website! Ik zit er regelmatig op te kijken en het verbaasd me telkens weer wat nieuws van goede kwaliteit tegen te komen. Ik woon zelf in Bilthoven en ben ook treinenhobbyist en fotograaf en zie dus veel herkenbare dingen. Ook leuk om voor mij bekende plekken in het verleden te zien (jaren 70 en 80)! Dat er nog maar veel toegevoegd mag worden en veel succes met de website!

Groetjes,
Geert.


Datum: 25/8/2004
Tijd: 21:31:40
Naam: Eric ten Barge
E-mailadres: webmaster(a)etb-bm.nl
Homepage: http://www.etb-bm.nl
Gevonden via: Lycos
Waardering: Goed

Hallo Nico,

Ik heb jou site al een aantal keren bezocht.
Het is een hele mooie site, ziet er ook heel mooi en strak uit.
Mooie foto's en veel info.

groetjes Eric


Datum: 22/8/2004
Tijd: 15:48:00
Naam: mg smit
E-mailadres: mg.smit(a)hccnet.nl
Gevonden via: rolandrail
Waardering: Goed

Mooie database heb je opgebouwd in al die jaren.Ook de mooie jaren volop in beeld. Ik rij voor railion sinds '92 en vond mooie plaatjes terug op je site. Succes ermee.


Datum: 21/8/2004
Tijd: 02:37:01
Naam: Jan Sas
E-mailadres: info(a)vakantietreinen.nl
Homepage: http://www.vakantietreinen.nl
Waardering: Zeer goed

Nico, veel info, plaatjes etc. Voorlopig even niets erbij zetten anders kom ik er nooit doorheen-:) Succes, JanS


Datum: 16/8/2004
Tijd: 23:22:38
Naam: Camickaeze
E-mailadres: thehondasite(a)hotmail.com
Homepage: http://www.ice-tech.nl
Gevonden via: Google.nl
Waardering: Zeer goed

Allereerst mijn complimenten voor deze z驲 informatieve en zeer rijkelijk met foto's gevulde website!! Petje af!!

Ik had alleen een vraag aan alle mensen die dit bericht lezen. Ik ben op zoek naar foto's/informatie van de oude spoorlijnen in en rond Apeldoorn, en dan vooral de lijn naar Het Loo, en het lijntje naar, zo ver ik weet, het Van Gelder-industrieterrein ( kruist de Europaweg ). Mocht iemand informatie hebben, neem dan alstublieft contact met mij op!!

Met vriendelijke groet,

Floris Veenis,
ICE-Tech.nl


Datum: 16/8/2004
Tijd: 23:14:33
Naam: Berry
E-mailadres: steamy.lectric(a)hccnet.nl
Gevonden via: volg je al een hele tijd en via VSMers
Waardering: Zeer goed

Dag Nico,

Ja het blijft gewoon erg leuk om je site te bezoeken.
Alleen wat me verbaaste bij het lezen over de 3737 was dat je schreef dat die Duitse machines snel opgestookt kunnen worden.
Nou ben ik zelf een VSMer maar om onze grote stoomloks op de juiste spanning te brengen en niet te snel duurt toch altijd ook zo'n 7 tot 8 uur.
Ja misschien dat een aantal mensen er anders over denken maar zo'n ketel vindt het echt niet als die in 4 a 5 uur op bedrijfsspanning staat.
Kijk een 80 of een 64 doet er iets korter over maar een 50er of een 52er of een 23 doet er gewoon 7 a 8 uur over.
Gaarne hoop ik je weer eens te bij de VSM en zeker bij Terug naar Toen op 4 en of 5 september as.
Want ik kan je verklappen dat wij als VSMers weer onze stinkende best zullen doen om er weer een echt groots stoomspektakel van te maken.


Datum: 7/8/2004
Tijd: 12:26:19
Naam: Vico
E-mailadres: vicofoto(a)chello.nl
Homepage: http://www.vicofoto.nl
Waardering: Zeer goed

Hoi Nico,

Alweer een poosje staat mijn nieuwe website online. Ik zou je dit melden, zodat je een keertje kunt komen kijken en natuurlijk je mening geven!

Groetjes van een vaste bezoeker!

Vico


Datum: 6/8/2004
Tijd: 18:05:47
Naam: Arnold de Vries
E-mailadres: a.vries44(a)chello.nl
Gevonden via: spotters op station Eindhoven
Waardering: Goed

Hallo,
Vanmiddag op het station in Ehv. 2 spotters ontmoet uit Den-Haag gaven mij deze site door .
Heb hem even doorgesnuffeld is goed.
Nu weet ik meteen bep data die ik in mijn agenda kan noteren.(18-09)Hoelaat +/_ in Ehv.
Ga zo door leuke site
Arnold de Vries


Datum: 31/7/2004
Tijd: 19:08:48
Naam: Jan-Willem
E-mailadres: jan_trein(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Dit is zeer zeker een van de betere side's waar ik ooit geweest ben, ik heb veel informatie kunnen verkrijgen over vershillende treinen die mij zeer van pas kwamen voor mijn modelbouw.
Nico Spilt ga zo door!!


Datum: 25/7/2004
Tijd: 18:52:35
Naam: Kyan Gieling
E-mailadres: k.gieling(a)chello.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Naar mijn mening 驮 van de meest uitgebreide en mooiste treinsites die ik ben tegengekomen. Succes en ga vooral zo door!


Datum: 25/7/2004
Tijd: 12:52:33
Naam: Wim Grund
E-mailadres: wb.grund(a)wxs.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Beste Nico,
website - Atlas - gevonden via gegevens zoeken van de Wegmann 232.
Ik heb inmiddels ook een viertal modellen - sta versteld dat het er wel 30 kunnen worden. (Waar moet ik die weer laten)
(In principe heb ik een collectie Engelse Hornby etc modellen)??
Waar voor hun geld - ja - als je een klein beetje modelbouw vingers hebt valt er hier en daar nog wel een kleinigheid te corrigeren.
(tender te ver weg - de schoorsteen op de Bayerische S 3/6 is op een irritante manier te laag, De schoorsteen op mijn Baureihe 01 moet ik er ook echt eventjes opnieuw opzetten. De (voor) buffers moeten eigenlijk eventjes recht gezet worden. Enig contrast met zacht potlood of i.d. tussen het drijfwerk van de Chapelon Nord doet wonderen.??
Groeten van Wim Grund


Datum: 20/7/2004
Tijd: 16:54:27
Naam: Dick van Aggelen
E-mailadres: dvaggelen(a)beeldengeluid.nl
Gevonden via: Zoekmachine
Waardering: Zeer goed

Zeer goede site, vooral de foto's van Hilversum. Ik zoek nog steeds foto's van het lijntje naar de gasfabriek en het slachthuis. Verder is het inmetselen van de 6317 iets waartegen heftig geprotesteerd dient te worden. Of wordt het Spoorwegmuseum een depedance van de Efteling?


Datum: 19/7/2004
Tijd: 20:55:07
Naam: Hans van Daalen
E-mailadres: van.daalen(a)hccnet.nl
Gevonden via: en van mijn broers kwam jouw site tegen
Waardering: Normaal

Nico, ik kan je mij niet herinneren. Ik heb bij de ABN vanaf 1970 op bijna alle kantoren in de Vijzelstraat gewerkt. En vanaf 1974 een aantal jaren in het Computercentrum A'veen. Bij opleidingen en ondersteuning computergebruikers (Information Management). In 1994 met VUT, in 2001 pensioen. Contact?


Datum: 17/7/2004
Tijd: 23:26:02
Naam: Rienk
E-mailadres: r.nauta(a)chello.nl
Homepage: http://muziek.clubs.nl/kayak
Gevonden via: historisch tijdschrift eigen perk
Waardering: Zeer goed

Een hele goede site met ontzettend veel goede info en mooie en leuke foto's.Om met een bekende nederlander te spreken"vooral doorgaan"

groetjes rienk


Datum: 17/7/2004
Tijd: 22:51:41
Naam: Roelof
Homepage: http://groups.msn.com/TussendeRails
Waardering: Normaal

Wat een mooie site zeg, die beelden van de Emslandlijn spreken helemaal tot de verbeelding! Prachtig!!!


Datum: 15/7/2004
Tijd: 09:36:56
Naam: Dietmar Hetzel
E-mailadres: dhetzel(a)foq.de
Gevonden via: Drehscheibe Online
Waardering: Normaal

hallo Nico,
auch auf diesem Wege nochmals danke f?e groߡrtigen Bilder!

Selten heutzutage ist aber auch Ihre Bereitschaft, anderen Menschen in Form von Bildabz?reude zu bereiten.

Herzlichen Dank f?es.

liebe Gr?ietmar


Datum: 14/7/2004
Tijd: 14:42:37
Naam: Wim van Schaardenburg
E-mailadres: wimvans(a)xs4all.nl
Gevonden via: surfen, surfen en nog eens surfen
Waardering: Zeer goed

Ik waardeer deze site enorm. Het heeft een zeer proffesionele uitstraling waar ook nog eens een ongelofelijk goeie dosis humor in steekt.Geweldig ook dat er nog zoveel 'oude' foto's te genieten zijn. Klasse !!


Datum: 10/7/2004
Tijd: 23:05:12
Naam: Klaas Vijfschagt
E-mailadres: klaasvijfschagt(a)planet.nl
Gevonden via: Drehscheibe-online
Waardering: Zeer goed

Ik heb van je website genoten. (Vooral ook de ingezonden brieven. Humor!) De oude stoomopnamen in Duitsland hebben voor mij een hoog nostalgisch karakter, omdat ik net als jij in 1967 met fotograferen ben begonnen (stoom vanaf 1968) en ook op veel van de plaatsen ben geweest waar jij ook je opnamen maakte. Zie met belangstelling uit naar de nog niet ontgonnen opnamen. Groeten, Klaas Vijfschagt.


Datum: 10/7/2004
Tijd: 11:03:21
Naam: Ernest van der Valk
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Petje af,

Voor mij een perfect opgebouwde site met hele duidelijke en uitgebreide informatie. en al die foto's??
Ik geniet met volle teugen.


Datum: 10/7/2004
Tijd: 10:38:39
Naam: timo
Gevonden via: treinen.pagina
Waardering: Goed

Een zeer uitgebreide site. Mijn complimenten hiervoor.


Datum: 9/7/2004
Tijd: 10:35:26
Naam: Bert
E-mailadres: inquetude(a)ilse.nl
Gevonden via: Programma's voor panoramafoto's
Waardering: Zeer goed

Nico
Zeer snelle website qua opbouw van de foto's. Kijk tijdens de pauze regelmatig op nieuwe foto's.
Zelf ben ik op zoek naar een foto van halte Twekkelo, een halte aan de GOLS spoorlijn van Hengelo naar Boekelo.
Heeft u er mischien in het archief.
Met vriendelijke groet,
Bert Inquetude.


Datum: 6/7/2004
Tijd: 22:47:20
Naam: Martin
Gevonden via: http://www.stationsweb.nl
Waardering: Zeer goed

Schitterende site, zeer uitgebreid! :-)


Datum: 5/7/2004
Tijd: 19:57:52
Naam: Niels
Gevonden via: Kennis
Waardering: Normaal

Onwijs gave site alles over treinen en verder te gek


Datum: 5/7/2004
Tijd: 16:15:21
Naam: Emile
Gevonden via: treinen.pagina.nl
Waardering: Zeer goed

Geweldige site!
Van jongsaf aan al fan geweest van treinen en dit doet een hoop nostalgie boven komen.

Binnenkort heb ik trouwens een rondleiding in de Inktpot. Mocht ik daar wat foto's kunnen nemen, dan zal ik deze even doorsturen!

Groeten,

Emile


Datum: 5/7/2004
Tijd: 12:09:20
Naam: Martijn Koster
E-mailadres: tinusk(a)xs4all.nl
Gevonden via: Google
Waardering: Normaal

Mijn complimenten voor de zeer volledige website met heel veel mooie foto's. Ik zal deze site zeker vaker bezoeken.


Datum: 1/7/2004
Tijd: 13:27:25
Naam: Cor Tillema
E-mailadres: info(a)tillema.rapide.nl
Homepage: http://www.tillema.rapide.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Op mijn website heb ik o.a. een aantal foto's van het voormalig Noorderstation in Groningen geplaatst.


Datum: 29/6/2004
Tijd: 12:47:41
Naam: Loet van Keeken
E-mailadres: cre(a)wanadoo.nl
Homepage: http://home.wanadoo.nl/cre
Gevonden via: mijn favorieten
Waardering: Zeer goed

Ben weer even bezig geweest met mijn (meer dan) wekelijkse bezoek. Het blijft hoe dan ook
genieten!
Sterke site.


Datum: 26/6/2004
Tijd: 12:21:02
Naam: Willem van Iersel
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Een heerlijke site om door te bladeren.???????? Mooie foto's met een leuke terugblik op de historie (Hobbyscoop e.a.) Even dacht ik die man is knettergek vlak voor die aanstormende trein ..... dus toch een fotomontage.
Kom zeker nog eens terug om op deze site verder rond te snuffelen.


Datum: 22/6/2004
Tijd: 11:19:53
Naam: E.Kers
E-mailadres: be.kers(a)home.nl
Gevonden via: collega E.B.
Waardering: Zeer goed

Een pracht site met historie en vele grandiose foto's
Ik ben jaloers op die verzameling
zelf spoorman [Machinist] mijn werk is mijn??hobby??m.n. stoom Harz
kijk nu met regelmaat?? SUCCES


Datum: 19/6/2004
Tijd: 20:43:55
Naam: Christiaan Hemerik
E-mailadres: elcriz(a)hotmail.com
Homepage: http://www.keycity.nl
Gevonden via: Google, lang geleden
Waardering: Zeer goed

Gefeliciteerd, dat het er nog maar veel meer mogen worden!

Ik bezoek de site regelmatig met mijn colega's/hobbygenoten, en je hebt prachtig werk verricht! Ook je humor is op & top!


Datum: 18/6/2004
Tijd: 15:09:23
Naam: Gerard Kosterman
E-mailadres: g.kosterman2(a)chello.nl
Gevonden via: een link
Waardering: Zeer goed

Gefeliciteerd met de 50.000e bezoeker. Ikzelf bezoek de site sinds een half jaar enkele malen per week en kom steeds weer nieuwe, leuke en interessante dingen tegen. Keep up the good work!


Datum: 16/6/2004
Tijd: 23:46:13
Naam: Sander Wegereef
E-mailadres: wegereef(a)hetnet.nl
Waardering: Normaal

Hallo Nico,

Ik heb je al vaker mijn complimenten overgebracht voor je website! Nu heb je de 50.000 bezoekers bereikt! Proficiat!! Een bewijs dat ik niet alleen sta in mijn mening...

Succes! Ik blijf je site op de voet volgen!

Groeten, Sander


Datum: 16/6/2004
Tijd: 23:00:25
Naam: Merijn Hagen
E-mailadres: merijnhagen(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed

Proficiat! Klasse!

Merijn.


Datum: 16/6/2004
Tijd: 22:45:30
Naam: Bart
E-mailadres: the_trains(a)hotmail.com
Homepage: http://groups.msn.com/de-trein
Gevonden via: trein.pagina.nl
Waardering: Zeer goed


Beste Nico,

Gefeliciteerd met het behalen van zoveel bezoekers
in zo'n korte periode. De hoeveelheid bezoekers
bewijst de kwaliteit van je site !!!!!!!!!!

ZEER GOED DUS !!! ZEER GOED DUS !!! ZEER GOED DUS

Ga zo door!! en geef treinfanaten door heel
nederland het warme treingevoel, wat ik krijg
van jou site !!

Groeten,
Bart


Datum: 16/6/2004
Tijd: 20:49:44
Naam: bert
E-mailadres: e.groenendijk(a)quicknet.nl
Gevonden via: treinen
Waardering: Zeer goed

Nico
mag ik je een tramfoto, al was het er maar 1 van de blauwe tram (NZH), toesturen, het zal wel copywright zijn, maar zeg maar of je dit wilt of niet.
groet Bert


Datum: 16/6/2004
Tijd: 18:16:09
Naam: tom
E-mailadres: tomvz20(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Goed

leuke site


Datum: 16/6/2004
Tijd: 13:22:56
Naam: Jaap de Boer
E-mailadres: jaap.deboer(a)quicknet.nl
Gevonden via: googel
Waardering: Zeer goed

Mooie site! Ik zal hem nog vele malen bezoeken.
Het artikel over de laatste rit van Bello komt waarschijnlijk uit de "Alkmaarse Courant".
Hopend weer een puzzlestukje te hebben opgelost, groet,

Jaap.


Datum: 15/6/2004
Tijd: 21:21:16
Naam: Bert Groenendijk
E-mailadres: e.groenendijk(a)quicknet.nl
Gevonden via: Treinenpagina
Waardering: Zeer goed

Hallo Nico
Ben vandaag voor het eerst op je site aangekomen, en ik weet zeker dat ik nog vele uren op deze site terug zal komen, in vele huiskamers speelt zich op het ogenblik voetbal (EK) af, laat het voetbal maar voor wat het is geef mij maar alles wat zich tussen de railsen afspeelt, ik had gehoopt op wat NZH trammaterieel te kunnen bekijken maar mischien moet ik nog wat verder zoeken. NZH trams zijn nl. mijn favorieten, als baby werd ik van de verloskunde met de blauwe tram naar voorschoten waar ik toen woonde gebracht. Vreselijk hoe alles toendertijd gesloopt is.
groeten Bert


Datum: 15/6/2004
Tijd: 20:18:45
Naam: Harm Westermolen
E-mailadres: harmwester(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Hallo Nico,

Hier weer een berichtje van mij.
Gisteren zag ik dat je een paar foto`s had van de open dag van de werkplaats in Haarlem.

Ik had de volgende vraag voor je, heb je nog meer foto`s van die dag. Door omstandigheden kon ik er niet bij zijn wat ik heel erg jammer vond.

Ik hoop dat je hier een antwoord op kan geven. Ik zou het heel er leuk vinden als het zo zou zijn. En een collega van mij komt oorspronkelijk uit Maastricht. Heb je soms daar ook nog meer foto`s van, volgens hem is het een van de mooiste stations van nederland.

Alvast bedank en succes met je site ik kijk er iedere dag wel een keer naar.

Vriendelijke groeten,
Harm Westermolen


Datum: 9/6/2004
Tijd: 13:50:19
Naam: edward bary
E-mailadres: e.bary(a)hetnet.nl
Homepage: http://geen
Gevonden via: dagelijks bezoek aan deze site
Waardering: Zeer goed

Dag Nico,

Bij mijn dagelijks bezoek aan je site was ik aangenaam verrast bij het lezen van het thema "Amsterdam Oost" (van Dijksgracht tot de Watergraafsmeer). Het is wonderlijk te ervaren, dat de rijke variatie aan thema's op je site vrijwel voor elk wat wils te bieden heeft. Dat maakt jouw site zo boeiend. Dit thema boeide me persoonlijk. Als dagelijkse treinreiziger op dit stukje spoorinfra naar mijn werk, zie ik de afgelopen 15 jaar de naaste omgeving drastisch van aanblik veranderen door nieuwe bebouwing in het kader van het IJ-oeverproject. Voormalige pakhuizen die omgebouwd zijn tot luxueuze appartementen, nieuwe kantoorgebouwen, de Amsterdamse Passagiers Terminal voor cruise-schepen etc. Je prachtige foto's van vroeger uit deze omgeving roepen nostalgische herinneringen op: het opstelemplacement Dijksgracht waar ooit internationale drukte was met evenzovele rijtuigen. De wereld verandert......


Datum: 7/6/2004
Tijd: 13:38:19
Naam: edward bary
E-mailadres: e.bary(a)hetnet.nl
Homepage: http://geen
Gevonden via: dagelijks bezoek aan deze site
Waardering: Zeer goed

Nico,
ik geniet dagelijks van je schitterende website. Bij de 50.000e bezoeker krijg je van mij een flesje wijn.
We houden contact.


Datum: 5/6/2004
Tijd: 12:52:17
Naam: Johann
E-mailadres: johann.beuke(a)freenet.de
Waardering: Zeer goed

Moin
Habe durch Zufall diese Homepage entdeckt und war sofort begeistert. Die viele M?t sich wirklich gelohnt.
Die Zeit geht weiter, aber die Vergangenheit lebt auf dieser Seite in einer einmaligen Art
Met vriendelijke groet
Johann


Datum: 4/6/2004
Tijd: 09:03:39
Naam: John de Haan
E-mailadres: trainz(a)quicknet.nl
Homepage: http://www.trainz.nl
Gevonden via: Trainz.nl chat
Waardering: Zeer goed

Onwijs leuke site, echt toffe dingen op tevinden.
Vooral de oude foto's??echt mooi.
Blijf kijken hierzo.

Groetjes John


Datum: 30/5/2004
Tijd: 11:51:15
Naam: Harry Stipkes
E-mailadres: duchess.stip(a)planet.nl
Gevonden via: Links-pagina op Railion,nl
Waardering: Zeer goed

Dag Nico,

Heeeeeele mooie site! Vooral de wat oudere foto's. Ik was op zoek naar foto's van groene 500/600 die ik hier gevonden heb. Ik wil nl. een spoor O model van de loc bouwen en daarvoor heb ik wat foto's nodig.
Tijdens het rondkijken heb ik nog veel andere foto's bekeken en daarbij kwamen wat leuke herinneringen naar boven uit mijn jeugd. Het beeld, dat ik als klein jongetje op het achterbalkon stond en dan een 500/600 zag rangeren zit er nog steeds. Dat is ook de reden dat ik een model van de loc wil bouwen.
Verder zal ik nog wel eens vaker naar de pagina terugkeren om nog wat te zoeken. Ik werk bij de
post en ook de bruine mP's zijn ook leuk. Eigenlijk zijn alle foto's leuk en mooi.

Ga zo door met deze werkelijk prachtige site!!

Groeten van Harry Stipkes uit Arnhem


Datum: 27/5/2004
Tijd: 20:20:43
Naam: Sander Koopman
Gevonden via: Jou persoonlijk
Waardering: Normaal

Dag Nico,

Hier een krabbel van je OR-collega. Indrukwekkende hoeveelheid informatie op je site, zeg! Verder veel herkenbare plaatjes uit Hilversum. Erg leuk!

Groeten,

Sander Koopman.


Datum: 27/5/2004
Tijd: 09:16:45
Naam: Rein Kamphuis
E-mailadres: r.m.kamphuis(a)hccnet.nl
Waardering: Zeer goed

Echt een schitterende site. Ik heb zelf 36 jaar in Hilversum gewoond. Modelbouw is een hobby van me en ik speel al lange tijd met de gedachte om emplacement Hilversum zoals het was rond 1970 na te bouwen inclusief materieel e.d. Deze site geeft me een uitstekend beeld welk materieel werd gebruikt; kan het me n.l. niet meer herinneren. Zo heb ik nooit geweten dat er hondekop-materieel reed tussen HvS en Ut. Dat ik ga starten met de modelbaan zal nog wel even duren want voorlopig zit ik nog in een grote verbouwing. Dus ik hoop dat je site blijft.
Succes ermee


Datum: 20/5/2004
Tijd: 21:10:05
Naam: Rik Siegerist
E-mailadres: nsmat34(a)hotmail.com
Homepage: http://soon....
Gevonden via: google,links op site's, ect..
Waardering: Zeer goed

Dit is een en al prachtsite. Ik moet zeggen dat het een duidelijke en overzichtelijke site is.
Ik zelf hou van dat oude materieel. Ga zo door!!

Grtz Rik


Datum: 11/5/2004
Tijd: 20:00:02
Naam: Roy Paulissen
E-mailadres: dr_hannibal_lecter_13(a)hotmail.com
Homepage: http://www.roypaulissen.glow.nl
Gevonden via: http://trein.pagina.nl
Waardering: Goed

ik vind het een zeer goeie site
verder heb ik er niks op aan temerken


Datum: 11/5/2004
Tijd: 08:57:16
Naam: Harm Westermolen
E-mailadres: harmwester(a)hotmail.com
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Hallo Nico

Ik heb jou site toevallig gevonden via google en vind??het een hele mooie site. Ik ben namelijk erg geintreseert en het oude materiaal van de NS.Dus is deze site een uitkomst voor de spoorwegvanaten. Ik heb hem bij mijn favorieten gezet zodat ik er meteen naat toe kan. Toen ik jou site voor het eerst zag ben ik er wel een paar uur mee bezig geweest om het geen te zien wat ik wil zien. Zoveel info op een site daar ben je wel een paar uur mee bezig.

Ter afsluiting zou ik willen zeggen. GA ZO DOOR !!!!!


Datum: 5/5/2004
Tijd: 12:17:52
Naam: Loet van Keeken
E-mailadres: cre(a)wanadoo.nl
Homepage: http://home.wanadoo.nl/cre
Gevonden via: beetje heen en weer zoeken op google
Waardering: Zeer goed

Ik heb genoten van het fotomateriaal.
Ik kom zeker nog es kijken.

Succes met je site


Datum: 1/5/2004
Tijd: 18:59:30
Naam: Bastiaan
E-mailadres: bastiaan.luytjes(a)planet.nl
Homepage: http://www.bastiaanstreinensite.tk/
Gevonden via: trein.pagina.nl
Waardering: Zeer goed

Nico, jouw site is de SUPERTIP van trein.pagina.nl echt waard! ;-) Ga zo door!

Bastiaan


Datum: 29/4/2004
Tijd: 10:13:58
Naam: Meron Vermaas
E-mailadres: meron(a)utrecht.njn.nl
Gevonden via: je kaartje
Waardering: Goed

Ha die nico
lollige site heb je zeg.
best groot en leuke layout.


Datum: 27/4/2004
Tijd: 21:19:15
Naam: Dick Donkervoort
E-mailadres: dickdonkervoort(a)hotmail.com
Waardering: Zeer goed

Erg mooie en komplete site, echter in
"De Spoorwegen in 2003" staat het volgende:
"Utrecht Overvecht, 4 maart 2003. De fabrieksnieuwe zesdelige treinstam 8636 op weg naar Amersfoort". Volgens mij is de 8636 een verlengde dubbeldekker,voorheen de 8436 en dus niet geheel fabrieksnieuw. Fabrieksnieuwe zesdelige treinstellen zijn genummerd 8701, 8702 enz.


Datum: 25/4/2004
Tijd: 01:38:24
Naam: SpeedCat
Homepage: http://gokkast.tk
Waardering: Normaal

Hallo Allemaal ;-)


Datum: 21/4/2004
Tijd: 18:58:58
Naam: A. Boers
E-mailadres: boersaj(a)hotmail.com
Gevonden via: www.mat54.nl
Waardering: Zeer goed

Een ontzettend mooie site waarop veel informatie over treinen uit het verleden te vinden is.

Alleen 驮 ding: Bij het stukje over Blauwkapel/Groenekan staat dat dubbel geel aangeeft dat het volgende sein op geel staat, maar dit klopt niet, dubbel geel betekent namelijk dat men moet doorrijden met halve baanvaksnelheid (bv 140 km/h -> 70 km/h


Datum: 13/4/2004
Tijd: 22:57:38
Naam: Thomas
E-mailadres: info(a)mat54.nl
Homepage: http://www.mat54.nl
Waardering: Zeer goed

Hoi Nico,

Ook al ben ik al vaak op jouw site geweest. Toch heb ik iedere keer weer het volgende gevoel: "WOW!!!"

Ondanks dat heb ik ook een beetje kritiek. Waarom staat de optie "Extreem goed" niet in het lijstje ter beoordeling van jouw site? Nu heb ik de site slechts een "Zeer goed" kunnen geven. Toch jammer..... ;-)

Groeten, Thomas


Datum: 12/4/2004
Tijd: 15:40:32
Naam: Marc
E-mailadres: info(a)projectdinges.nl
Homepage: http://www.projectdinges.nl
Gevonden via: Altavista
Waardering: Zeer goed

Hai Nico,

Hele mooie informatieve site. Ik kwam hem toevallig tegen en ik ben gelijk een uur aan t klikken geweest op je pagina's. Mooi fotomateriaal, veel informatie, veel geleerd :-)

Groeten!
Marc


Datum: 10/4/2004
Tijd: 20:34:29
Naam: bernard
E-mailadres: bernhard66(a)hotmail.com
Gevonden via: gera nova
Waardering: Zeer goed

Bij deze wil ik u even laten weten dat deze mooie side moet blijven.En nooit mag verdwijnen Ook de spoorweg tips vind ik erg leuk dat die vermeld staan op u side. Mij intresse gaat voornamelijk uit naar de Duitse spoorwegen uit de jaren 60 en begin jaren 70. Vooral het duiste stoomlocs en diessellocs zoals de V200 serie en V100 Serie. Zelf ga ik ook regelmatig achter Duits museum materiaal aan om zoveel mogelijk te proberen mooie foto's te maken. Jammer genoeg was ik in de 70 jaren nog te jong en ben pas begonnen met fotograferen rond 1982 vooral van de V160 serrie en divers Duitse E loks van de serie 103 en 110 qua stoomloks geef ik de voorkeur aan de o1_10 en 01 nieuwbouwketel en 41 oil. Zelf vind ik qua bouw de 03_10 驮 van de mooiste West Duitse stoomlocs die ooit gereden heeft jammer genoeg is van deze loc geen 驮 meer bewaard gebleven.


Datum: 9/4/2004
Tijd: 22:03:38
Naam: Maurice
E-mailadres: maurice(a)landhuis.nl
Homepage: http://home.hetnet.nl/~maydi/spoorbaan/index.html
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Schitterende site !!!
Vooral het fotomateriaal spreekt mij zeer aan.

Ik ben op je site terecht gekomen naar aanleiding van de V200 116 dieselloc welke vandaag, 9 april 2004, een route reed van Keulen naar Amsterdam. Ik ben zelf helemaal weg van deze loc en stond daarom vanmorgen samen met mijn vader om 09.00 uur op het station van Emmerich waar we de loc uitgebreid digitaal konden vastleggen.


Nogmaals mijn complimenten voor je uitgbreide site !
Weer een favoriet erbij.


Datum: 9/4/2004
Tijd: 01:51:44
Naam: Huuk
E-mailadres: huuk-angela(a)wanadoo.nl
Gevonden via: startpagina
Waardering: Zeer goed

Dit is een meesterwerk! Hier heb (ik) heel lang op gewacht, een overzichtelijke site vol waardevolle gegevens van de NS en aanverwante bedrijven. Dit is een enorme klus geweest, zeer belangrijk voor het behoud van een stuk geschiedenis van de NS. Een felicitatie waard!


Datum: 7/4/2004
Tijd: 15:51:17
Naam: Jeroen
E-mailadres: vangils99(a)zonnet.nl
Gevonden via: google
Waardering: Zeer goed

Hallo Nico,

weet jij ook iets te vertellen over de historie van de bovenleidingportalen tussen Breda en Tilburg (en verder richting Boxtel), het betreft hier ook een betonnen constructie.
Ik ben benieuwd.

Verder complimenten voor je site, zeer goed verzorgd.


Datum: 6/4/2004
Tijd: 02:14:04
Naam: Marc van de Wetering
Gevonden via: Google
Waardering: Zeer goed

Dag Nico.

De hierboven genoemde waardering "zeer goed" is maar een understatement. Deze website lijkt meer op een historisch maar zeer waardevol document.

Ik heb er stiekum van genoten!


Datum: 5/4/2004
Tijd: 15:23:58
Naam: Paul Habraken
E-mailadres: p.habraken(a)wxs.nl
Gevonden via: Google (op zoek naar NS 1300)
Waardering: Zeer goed

Dag Nico,
Vond bij toeval je site. Geweldig mooi en zeer uitgebreid. Heb hem onmiddellijk aan mijn favorieten toegevoegd, want zal hem regelmatig gaan raadplegen.
Een standbeeld waard.

Vriendelijke groet

Paul Habraken


Datum: 3/4/2004
Tijd: 19:28:10
Naam: Vico
E-mailadres: vicofoto(a)chello.nl
Homepage: http://www.treinfoto.tk
Waardering: Zeer goed

Hoi Nico,

Net weer even naar de laatste updates op je site gekeken. Leuk om te lezen en te bekijken!

De afgelopen maand heb ik hard gewerkt aan mijn nieuwe website. Ik ben erg benieuwd naar je mening, en eventuele correcties/aanvullingen.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten op www.treinfoto.tk

V马 succes met je site!!

Groet,
Vic