Filmpjes (2017)

Laden van deze pagina kan even duren. Jongste filmpjes staan onderaan.



Bunnik en Lunetten, januari en februari 2017

Negen minuten treinkijkgenot, met groetende machinisten & speciale treinen: meettreinen, vakantietreinen, goederentreinen, losse locomotieven. Gefilmd in Bunnik en Utrecht Lunetten, januari en februari 2017.


Waar geen treinen meer stoppen...

Soestduinen en Hulshorst. Mooie oude stationsgebouwen, maar treinen stoppen er niet meer. Gefilmd in maart 2017.


Expresstreinen door Bunnik

Bunnik, 5 maart 2017. Een Alpen Express (of is het expres?) keert terug met een gezelschap dat zijn roes van de laatste après-ski aan het uitslapen is.


Blokwachter Bunnik, maart 2017

Diverse skitreinen, dubbele ICE's, groetende machinisten, een oude loc met een dinertrein, diverse goederentreinen & meer. De blokwachter in Bunnik moest soms rennen om op tijd bij zijn post te zijn!


Koninklijke trein uit de mottenballen

Bunnik, 19 april 2017. De koninklijke trein tijdens een conditierit. De trein reed vijf minuten te vroeg, waardoor het met het filmen maar net goed ging. Gelukkig trok de sprinter snel op. Uit kringen rond het hof vernamen wij dat het koninklijke gezin zich op Koningsdag per trein naar Tilburg zou begeven, om zich daar met het volk te vermaken.


Stoom door Bunnik

Bunnik, 17 mei 2017. De SSN kwam twee keer met de Spoorwenstrein door Bunnik, om kop te maken in Driebergen. Zoiets filmen we natuurlijk. De bemanning deed z'n best om te fluiten, maar de loc had er weinig zin in.


Stoom door Hilversum

Twee VSM-locs rijden met een Duitse gezelschaptrein door Hilversum, 27 mei 2017. Bekijk ook het filmpje uit 2015 dat Carina maakte.


Groeten aan km 42,5

Vriendelijke machinisten begroeten de blokwachter bij km 42,5. Plus enkele andere beelden uit Bunnik, Hilversum en Utrecht Vaartsche Rijn. Gefilmd tussen 2 en 10 juni 2017.


Een Partyzug door Bunnik

Op 3 juni 2017 bracht een Duits gezelschap een bezoek aan Zandvoort. We zien hun Partyzug zowel op de heen- als de terugreis langzaam rijden, omdat de trein vlak achter een sprinter (vroeger noemden we dat een stoptrein) zat. De trein wordt getrokken door loc 9901 (in Locon-kleuren, maar inmiddels eigendom van Railexperts). Op 2 juni kwam de Kameel voorbij met een vrolijke toeter. We zien ook enkele werktreinen, waaronder een trein met platte wagens op weg van Amersfoort naar Woerden. Die maakte een omweg via Maarsbergen, want waarom zou je kopmaken in Utrecht als het ook 30 kilometer verderop kan? Het filmpje wordt vervolmaakt met een paar treinstellen.


Bunnik, 21 juli t/m 8 augustus 2017

Bunnik, 21 juli t/m 8 augustus 2017. Twee keer passeert ons Flirt 7301 (Syntus) tijdens testritten tussen Utrecht en Ede. Loc 1018 van RTS (Rail Transport Service) is met materieel van spooraannemer Swietelsky onderweg van Zevenaar naar Amersfoort. Maar we zien eerst de losse loc de andere kant op rijden. Een zwarte Baureihe 189 komt voorbij met een rijtje staalwagens. Daarna zien we een Gaypartytrain op weg van Duitsland naar Amsterdam. 's Avonds komt deze trein in de schemering weer terug. Het lege materieel voor een Sziget Express is op weg naar Amersfoort. Een zware volle kolentrein, getrokken door twee e-locs, komt moeizaam op gang. De wakkere treindienstleiding heeft deze trein vlak achter een Sprinter aangestuurd, zodat ze steeds moet afremmen en weer optrekken. Dan de Sziget Express op weg naar Hongarije. In de lange trein zitten bezoekers van het Sziget-festival in Boedapast. En tot slot weer een "dolfijne" interactie tussen een bekende machinist en een bekende webmaster.


Lange treinen, korte treinen (augustus 2017)

Lange en korte treinen door Utrecht, Muiderpoort en Bunnik: met kolen, kalk en staal. Een 24 uur vertraagde Sziget Express uit Boedapest. En de Kameel die een groet brengt aan de blokwachter. (De laatste twee opnamen zijn van 20 augustus 2017.)


Bezoek aan het Hoge Noorden (augustus 2017)

Arriva GTW vertrekt van Zuidbroek naar Groningen, loc 6411 met dolimetrein op weg naar Veendam, stoomloc 52 8060 van de STAR in Stadskanaal en Veendam, een klok van Maarten Baas in het Groninger Museum (de klok loopt op tijd!). Gefilmd op 22 en 23 augustus 2017.


Loc 01 1075 door Bunnik (september 2017)

Loc 01 1075 van de SSN brengt een bezoek aan de VSM en komt twee dagen later weer terug. Op de heenweg vergeet de bemanning te fluiten (wel wordt er nog even naar me gezwaaid), maar op de terugweg wordt deze overtreding ruim­schoots goedgemaakt. Je ziet de loc vier keer omdat ik met twee camera's werkte. Gefilmd op 1 en 3 september 2017.


I love the smell of steam in the morning

Vroeg in de ochtend komt stoomloc 01 1075 van de SSN door Woerden, op weg naar Stadskanaal. Bij Almere Poort staat mijn zus klaar met haar toestel. Gefilmd op 16 september 2017.


Hondekop en cargo bij Blokpost Bunnik (22-24 september 2017)

Op 23 september 2017 pendelde Hondekop 766 tussen Utrecht en Arnhem in verband met de opening van de Canon van Nederland in het Openluchtmuseum. Een vakkundige machinist wist op de juiste momenten de tyfoonpedalen te beroeren. Het treinstel kwam overigens op 22 september al voorbij, op weg van Nijmegen naar Utrecht. Tussen de bedrijven door zien we een voor Bunnikse begrippen ongebruikelijk groot aantal goederentreinen passeren. Bijvoorbeeld een fraaie keteltrein op 24 september. Ik heb gefilmd met drie camera's: behalve met de gebruikelijke groothoeklens ook met een sterke telelens en een visooglens. De echte spoorseksueel zal dat wel niks vinden, en zo hoort het ook.


Boven op het nieuws bij Blokpost Bunnik

Boven op het nieuws bij Blokpost Bunnik. Een vlog uit oktober 2017. We zien en horen Dolf voorbij komen, gevolgd door een opname uit een trein die Bunnik binnenrijdt. Tot slot beelden gemaakt op 13 oktober 2017 van een trein van Railexperts, met een gezelschap dat was uitgenodigd om te vieren dat dit bedrijf een eigen licentie had gekregen.



Museumtransporten

Bilthoven, 3 november 2017. Loc 1312 is met ander materieel uit het Spoorwegmuseum op weg naar de Watergraafsmeer. Daar werd op 4 november een open dag georganiseerd. De trein reed via Soest naar Hilversum en verder; rechtstreeks vanaf de Maliebaan naar Hilversum is niet meer mogelijk. Ik was even naar mijn geliefde Bilthoven teruggekeerd om dit transport te filmen. Op 4 november kon ik nog twee filmpjes maken vanuit mijn tuin in Bunnik. In het donker kwam toen treinstel 766 voorbij, op weg van de Watergraafsmeer naar standplaats Nijmegen. Toen het nog donkerder was kwam loc 1312 met aanhang voorbij. Die reed een ingewikkelde route om zonder kopmaken in het Spoorwegmuseum te kunnen terugkeren: Watergraafsmeer, Utrecht, Arnhem, Deventer, Amersfoort, Maliebaan. De machinist van loc 1312 bleek niet bekend met de tyfoonvoorschriften bij Blokpost Bunnik. Bekijk mijn filmpje.


Stomen en buffelen door Bunnik

Blokpost Bunnik, 9 december 2017. De SSN Kerstexpres is op weg naar de kerstmarkt van de VSM. De trein zou van Rotterdam via Amersfoort naar Apeldoorn rijden. Maar door een kapotte bovenleiding (!) moest deze stoomtrein (!) een andere route volgen: via Utrecht en Arnhem naar Dieren. Van iemand dicht bij het vuur (letterlijk) vernam ik dat de trein langs de blokpost zou komen. De blokwachter werd op correcte wijze begroet. Als toegift kwamen later op de dag vier Buffels voorbij, op weg naar hun laatste rustplaats: Nijmegen. Met ingang van 10 december 2017 is dit NS-materieel uit dienst.


Bijzondere treinen, december 2017

Bunnik, Utrecht Vaartsche Rijn, Hilversum, Utrecht Lunetten. Stoomtrein, Buffels, Hondekop, Kameel en andere bijzondere treinen die mijn camera's in december 2017 niet wisten te ontwijken.


Meer filmpjes




vorige       start       omhoog