April 2018


De paastram van Albert Heyn: GVB 2105. Foto Edwardj. Stokhof. (Pasen 1 en 2 april 2018.)


766 + 41

Woerden, 7 april 2018. Motorrijtuig 41 is op weg van het Spoorwegmuseum naar de werkplaats Leidschendam. Zie ook het filmpje:

Op zaterdagochtend 7 april 2018 werd Hondekop 766 overgebracht van Nijmegen naar Amersfoort. Bij Blokpost Bunnik werd een korte tyfoonserenade gebracht. Enkele uren later bevond onze cameraploeg zich op station Woerden. Hier passeerde Blauwe Engel 41, op weg van het Spoorwegmuseum naar de werkplaats Leidschendam. In de cabine zien we enkele illegale passagiers zitten.


Veertig jaar glasbak

Bunnik, 13 april 2018. De Bunnikse Blogger ziet toe op het correct ledigen van een glasbak. Leuk weetfeitje: de glasbak bestaat 40 jaar!


Hilversum vanuit de hoogte

Hilversum, 22 april 2018. Onze speciale correspondent liet zich 80 meter omhoog hijsen om een foto te kunnen maken van het station en omgeving. Het bruine GAK-gebouw tegenover het station wordt over enkele maanden gesloopt. Er komt een nieuw stationsplein met nieuwbouw en een betere verbinding met het centrum. Hilversum blijft voortdurend in beweging! Foto's Henk Koster.


Hilversum, 22 april 2018. Loc 1616 'Oldenzaal' is met een kalktrein uit Jemelle op weg naar de Hoogovens. Normaal rijdt deze trein via Breukelen, doorgaans getrokken door een loc serie 189. Dezelfde trein is ook te zien in het filmpje 'VIRM in het vizier' hieronder. Foto's Henk Koster.


VIRM in het vizier

Een bij spotters weinig geliefd treintype, de VIRM, wordt in deze film toch even in het zonnetje gezet. Gefilmd bij Blokpost Bunnik, Arnhem en Acht, in april 2018.


Koningsdagrit

Blokpost Bunnik, 27 april 2018. Treinstel 766 rijdt de Koningsdagrit van de NVBS en passeert exact op tijd de blokwachter. Zie ook het filmpje hieronder!


Hi-ha-Hondekop

Hondekop 766 gefilmd bij Utrecht Vaartsche Rijn (15 december 2017) en Blokpost Bunnik (Koningsdagrit NVBS op 27 april 2018) en op enkele dagen daartussen. De machinist was alert en de blokwachter stond paraat!


Slampampers

Spoorwegmuseum, 22 april 2018. Onvergetelijk optreden van de The Slampampers tijdens de Verzamelkoorts Parade. Gefilmd met Mobius ActionCam. You do Voodoo you do Voodoo to me. www.slampampers.com

Ha Nico,
Wat leuk en wat staan we er mooi bij, in het zonlicht ☺
Bedankt voor het delen!
Groeten uit Eindhoven, Leon Steuns, The Slampampers


Have fun with chroma key! In april 2018 kocht ik voor minder dan 10 euro (incl. verzending) een groot groen doek bij Banggood. Vooral leuk om filmtrucs mee uit te halen, maar met foto's kan het ook. Chroma key is een techniek om makkelijk een deel van het beeld te vervangen door ander beeld. Hiervoor wordt groen of blauw gebruikt, omdat dat kleuren zijn die in huidskleur niet voorkomen (behalve bij marsmannetjes of smurfen). Mijn eerste filmpje!


De blokwachters zijn jarig

Het team van 'Langs de rails' vierde op 28 april 2018 zijn 67e verjaardag.Het aprilnummer van NVBS Actueel

In het aprilnummer 2018 van NVBS Actueel staat onder andere een interview met historicus Maarten van Rossem. Ook een terugblik op de ledenvergadering van de NVBS, waarin NS-topman Roger van Boxtel te gast was.

Zie ook het overzicht met door mij geschreven artikelen en interviews.

vorige       start       omhoog