November 2015


Metro, 4 november 2015. #doededolf


Bunnik, 19 november 2015. Loc 189 047 met een kalk/staaltrein. Het is een verdwaalde loc met automatische koppelingen. Die worden gebruikt bij zware ertstreinen, maar met een hulpstuk kunnen ook wagens met schroefkoppelingen worden aangehaakt. Beeld uit het filmpje hieronder.


Bunnik, 15 november 2015. Loc 1254 met een container vol Sandite, een middel om gladde rails te behandelen. De route was Amersfoort - Naarden Bussum - Amersfoort - Utrecht - Arnhem - Nijmegen - Arnhem - Utrecht - Amersfoort. Sandite wordt in de herfst op de rails aangebracht op plaatsen waar gladheid kan ontstaan door kapotgereden bladeren. Beelden uit het filmpje hieronder.


Bunnik, 20 november 2015. Loc 1304 en 1254 tijdens een overbrengingsrit. De locs waren door HSL Logistik in gebruik genomen. Loc 1304 was zelfs in een nieuw kleurtje gestoken, maar dat heeft niet mogen baten: korte tijd later stonden beide locs defect aan de kant. Maar ik ga geen grapjes maken over locomotieven die in het museum thuishoren, over web­sites met taalfouten, over treinen die uitvallen doordat 'de' machinist ziek is, of over directeuren die niet reageren als ik ze een zakelijk voorstel doe. Ik vind het namelijk ook best leuk om dit soort oud spul voorbij te zien komen.


Kalk, staal & tyfoongeschal (filmpje)

In Bunnik konden de mensen er tot 2016 hun klok op gelijkzetten: om 10.10 uur komt de lege kalktrein voorbij, op weg naar Duitsland om nieuwe kalk te halen voor de Hoogovens. Meestal hangt er ook een rij staalwagens achter, op weg naar Duitse autofabrieken. De City Night Line sukkelt zoals wel vaker achter een stoptrein, en rijdt daardoor langzaam door Bunnik. In dit filmpje zien we ook een paar oude locs in actie: loc 1254 met een Sandite-trein en de bruine 1304 van HSL Logistik. Een bij Utrecht gestrande kolentrein uit Amsterdam wordt door een dieselloc van Strukton naar een zijspoor bij Maarsbergen gesleept. Een van mijn dochters zat in de groene VIRM en filmde van daaruit mij bij mijn blokpost. En al deze fragmenten zitten ingeklemd tussen opnamen van vrolijk tyfonerende intercity's. Gefilmd in november 2015. Bekijk het filmpje!
vorige       start       omhoog