Mei 2015


Incidentenbestrijding (1)

Amsterdam, 1 mei 2015. De NS neemt gepaste maatregelen tegen zwartrijders die over gesloten poortjes proberen te springen. Foto Rienk Nauta, met medewerking van Henk Koster.


Incidentenbestrijding (2)

Amsterdam Centraal (busstation), 1 mei 2015. De nieuwe incidentenbestrijdingswagen van ProRail. Foto Ide Nauta.


Den Haag Mariahoeve 2 mei 2015. NMBS 2861 (de nieuwe huurloc van Railpool) is met een Beneluxstam onderweg naar Brussel. Een gevalletje fotografengeluk, want pal daarvoor kwam loc RRF 23 langs op weg naar Schiphol. Deze is nog net rechts te zien; zie ook de foto hieronder. Foto Leen Dortwegt.


Schiphol, 2 mei 2015. Loc RRF 23 (ex-DR 110 454, ex-DB 202 454) in de Schipholtunnel. Verboden terrein voor dieseltreinen, behalve in bijzondere omstandigheden zoals werkzaamheden. Foto Marco Smit.


Arnhem, 7 mei 2015. Treinstel 947 in de pendeldienst naar Ede-Wageningen. Het is bijna gedaan met Plan V.


Verkeerstunnel Bunnik

Bunnik, 9 en 10 mei 2015. In Bunnik worden op dit moment twee tunnels aangelegd: een fiets/voetgangerstunnel bij het station, en een verkeerstunnel iets verderop, richting Utrecht. Het tunneldek voor deze laatste tunnel is afgelopen weekend op zijn plaats geschoven. De werkzaamheden waren via een webcam te volgen. Op de onderste foto is men aan het thermietlassen.

Bunnik, 11 mei 2015. Vanaf maandagochtend waren de sporen weer beschikbaar voor het treinverkeer. Meer over deze werkzaamheden.


Gevalletje graffiti

Alkmaar, 12 mei 2015. Gevalletje graffiti. Foto's Martin Benjamins.


Stoom afblazen in Amsterdam

Bad Bentheim, 23 mei 2015. Een Duits gezelschap bracht een bezoek aan Amsterdam. Tot Bentheim werd de tractie verzorgd door loc V200 033 van de Hammer Eisenbahnfreunde. Hierna namen de twee 23'ers van de VSM de trein over. Foto Wout van Dam.

Amsterdam, 23 mei 2015. In de Westhaven werden de stoomlocs voorzien van nieuwe voorraden. Foto Rienk Nauta.

Hilversum, 23 mei 2015. Een Duits gezelschap brengt een bezoek aan Amsterdam. De trein wordt getrokken door twee locs van de VSM. Mijn zus Carina filmde de trein op de heenweg (station Hilversum) en de terugweg (Crailose brug). Op het perron staat iemand een foto te maken. Wij vragen ons af wat dat voor ruckfoto geworden is.

Amsterdam, 23 mei 2015. Groot was de verrassing op de terugweg, toen loc 23 023 van de SSN voorspan kwam verlenen aan deze zware trein. Bron: foto Rienk Nauta.


Bunnik, 24 mei 2015. Locon 1796 brengt locs 186 016 en 017 van Emmerich naar de Watergraafsmeer. Bekijk het filmpje.GE PowerHaul

Eind mei 2015 is loc HHPI 29009 in Nederland gesignaleerd. Ze stond op Maarn Goederen, duidelijk zichtbaar vanaf de A12, te wachten op de dingen die zouden komen. Dat zouden testritten moeten zijn tussen Driebergen en Ede, maar daar is het niet van gekomen. Op 30 mei is ze weer vertrokken. Meer over dit loctype.
Royal station in Ballater destroyed by fire

Op 12 mei 2015 is een oud station - het Old Royal Station in Ballater - door brand verwoest. Het gebouw had een koninklijke wachtkamer die werd gebruikt door koningin Victoria wanneer ze haar optrekje Balmoral Castle bezocht. Het station was tegenwoordig in gebruik als museum. Daar was onder andere een replica te zien van een koninklijk rijtuig. Dit kon door de brandweer worden gered. Het originele rijtuig bestaat overigens ook nog: dat staat in het spoorwegmuseum in York. www.bbc.com/...

Lost in translation
In het bericht van de BBC staat 'Firefighters did manage to save a replica of a Royal carriage.' Op Facebook maakt Op de Rails daar van: 'Bij de brand is ook een replica van een Koninklijke koets verwoest.' Tja, drie fouten in een korte zin. Het was geen koets, koninklijk schrijf je niet met een hoofdletter, en het ding is ook niet verwoest.

vorige       start       omhoog