Februari 2015


Schalkwijk, 15 februari 2015. Treinstel 386 is op weg naar Oeteldonk. Foto John Verbeek.


Krokus Express en CNL

Blokpost Bunnik, zaterdagochtend 21 februari 2015. Met een groet van Bernd-Jan.


Venlo, 25 februari 2015. Loc 186 110 van de Ruhrtalbahn met reclame voor Rail Magazine. In 2013 bestond het blad 35 jaar. Het wordt uitgegeven door Uquilair. Het tijdschrift begon ooit als Stoomkroniek, later Railkroniek. Ik ben een tijd geabonneerd geweest, totdat het blad opeens voor de helft uit modelbouwnieuws ging bestaan. Om dezelfde reden heb ik mijn abonnement op de Eisenbahn Kurier opgezegd. Foto Mart Deckers.


Museumstoomtram bouwt verder dankzij BankGiro Loterij

In de Beurs van Berlage te Amsterdam heeft op 10 februari 2015 het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij plaatsgevonden. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd bekendgemaakt dat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een bedrag van € 200.000 ontvangt uit de afdracht van 2014. Directeur René van den Broeke en voorzitter van de Raad van Toezicht Bert Rozemond namen de bijdrage voor de Museumstoomtram in ontvangst. Foto: Roy Beusker fotografie.

De Museumstoomtram ontvangt inmiddels voor de achtste keer een bijdrage van de BankGiro Loterij bestemd voor de ontwikkeling van de collectie en verbetering van de presentatie van het levende museum. De Museumstoomtram gaat de bijdrage besteden aan het uitbreiden van het project van het nieuwe Tramstation te Hoorn, door de aanleg van een historisch ingericht stationsplein met daarop meer faciliteiten voor bezoekers en kinderen van het levende museum. De bouw van dit tramstation wordt op dit moment uitgevoerd dankzij een extra projectbijdrage van de BankGiro Loterij in 2014. Dankzij de nieuwe bijdrage kan het museumterrein in de Poort van Hoorn verder worden uitgebouwd als volgende stap in de richting van een volwaardig bezoekerscentrum waarin bezoekers niet alleen met de stoomtram reizen, maar ook veel meer over de achtergronden van het vervoermiddel kunnen ontdekken.

Persbericht SHM, 12 februari 2015.
vorige       start       omhoog