December 2011


Foutje van Stavoren in de herkansing

Leiden, 18 december 2011. Sinds enige tijd geldt te Leiden voor de beide kopsporen uit Utrecht een tijdelijke snelheidsbeperking van 10 kilometer per uur. Met de complete set LAE-borden/lampen. Jazeker, ook het eindbord met groen licht ontbreekt niet. Op een mistige avond verhoogt een machinist in een verstrooide stemming de snelheid weer tot 40 kilometer per uur. En dendert vervolgens de trap af om in de Free Record Shop te landen die recht tegenover de trap in de voetgangerstunnel ligt. Foto's Rienk Mebius.


De Grote Machinist is vertrokken

Kim Jong-il, de Geliefde Leider van Noord-Korea, is op 17 december 2011 aan zijn laatse reis begonnen. Op deze foto zien we de Redder van het Vaderland nog staren naar het bedieningspaneel van een nieuwe trein. De Vader aller Koreanen had vliegangst en maakte op zijn zeldzame buitenlandse reizen altijd gebruik van de trein.
Hij leeft voort op de geweldige website Kim Jong-il looking at things.


MärklinWorld in Amersfoort

Amersfoort, 16 december 2011. Ons team bracht een bezoek aan de tentoonstelling MärklinWorld. Meteen maar een waarschuwing voor de modeltreinliefhebbers: het gaat hier om kunst, niet om mooie modelbanen. Er wordt slechts een verbindende rol gespeeld door Märklinloc 91 632 (schaal I) die een cameratrein langs en door de kunstwerken duwt. Op een paar grote schermen zijn hiervan de beelden te zien. De tentoonstelling MärklinWorld toont werk van een selectie van internationale hedendaagse kunstenaars die een fascinatie hebben voor de wereld als een geconstrueerde werkelijkheid. KAdE, Kunsthal in Amersfoort, Smallepad 3. Vanaf het station lopen naar het oude NCS-station, en dan nog een stukje verder. Openingstijden: di t/m vr 11-17 uur, za-zo 12 -17 uur. Te zien t/m 8 januari 2012. www.kunsthalkade.nl


Amersfoort, 23 september 2011. ACTS-loc 6702 (ex-NMBS 6325) heeft betere tijden gekend. Onze machinist kreeg 'm niet meer aan de praat.

Amersfoort, 16 december 2011. Enkele maanden later maakte dezelfde loc een doorstart als Locon 9802.


Afscheid van de Vingboonsstraat

Hilversum, 2 december 2011. Het huis in de Vingboonsstraat waar ik en mijn broer Leo vanaf februari 1955 hebben gewoond. In april 1956 kwam mijn zus Carina er bij. In december 2011 is onze moeder wat kleiner gaan wonen. Zie ook mijn jeugdfoto's.


Lage Zwaluwe, 11 december 2011. Foto's Daniël de Prenter. Meer keten langs het spoor.


Naar een schilderij van Luca Giordano (Cupido verlaat Psyche).


Bunnik, 30 december 2011. De Van der Mark shit group is bezig met het herstructuren van volkstuintjes langs het spoor.


Ben jij er klaar voor?

Bunnik, 29 december 2011. Billboard aan de Stationsweg. Degenen die van mij geen persoonlijk bericht hebben gekregen, mogen deze foto beschouwen als mijn bijdrage aan de kerst- en nieuwjaarswensen.Machinist laat twee treinen op vrachtwagen botsen

“Er is op een spoorwegovergang bij Maarsbergen een vrachtwagen, gevuld met kalkoenen, aangereden door twee treinen. Er zijn geen passagiers gewond geraakt. De machinist is lichtgewond geraakt, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.” Judith Laanen van NRC Handelsblad citeert zonder zelf na te denken een politiewoordvoerder. - www.nrc.nl/..., 16 december 2011
Stichting TEE. Transportmuseum Lelystad.

Op 10 december 2011 verscheen weer een nieuwsbrief van de Stichting TEE. Hierin onder andere aandacht voor de plannen om het TEE-stel te verhuizen van Amsterdam naar Lelystad. In het op te richten Transportmuseum Lelystad zou ook ander materieel een plek kunnen krijgen. Er zijn al contacten gelegd met Stichting de Locomotor en Stichting Mat'54 Hondekop-Vier. Lees meer in de nieuwsbrief (pdf).
vorige       start       omhoog