Juli 2011Sporen langs het Mereveld, juli 2010

Eindelijk een computer die goed overweg kan met mijn HD-filmpjes. Ik heb de snelste gekocht die ik kon betalen, met een Intel Core i7 processor en ik weet niet hoeveel werkgeheugen. Dit is de eerste montage die ik hierop heb gemaakt. Er volgen er snel meer! Dit keer diverse treinen, gefilmd bij de Mereveldseweg (het drielandenpunt Bunnik/Utrecht/Houten) en bij Utrecht Lunetten. We zien ook wat aannemersvoertuigen voorbij komen. De voorbereidingen voor het viersporig maken van het traject Utrecht-Houten zijn begonnen.


Slijptrein op pad (filmpjes)

Utrecht, 13 juli 2011. Loc RRF 21 met Speno-slijptrein. Beeld uit een filmpje. De slijptrein is ook in actie te zien in dit filmpje uit 2007.


Vrijheidstrein op transport

Utrecht, 13 juli 2011. Treinstel 520, dat in april en mei 2010 dienst heeft gedaan als Vrijheidstrein, is overgebracht van het opstelterrein aan de Cartesiusweg in Utrecht naar de Dijksgracht in Amsterdam. Het stel werd getrokken door loc 203-4 van Volker Rail. Op Utrecht GE moest de loc omlopen en konden we het treinstel even los fotograferen. Als remvoertuig reed treinstel 880 mee. Ter verhoging van de feestvreugde kwam ook loc 1506 van HUSA nog even langszij.
Zie ook deze belangrijke foto! En bekijk ook het filmpje hieronder.Utrecht, Bunnik, 13 juli 2010

Treinstel 520, dat in april en mei 2010 dienst heeft gedaan als Vrijheidstrein, werd overgebracht van het opstelterrein aan de Cartesiusweg in Utrecht naar de Dijksgracht in Amsterdam. Het stel werd getrokken door loc 203-4 van Volker Rail. Op Utrecht GE moest de loc omlopen. Als remvoertuig reed treinstel 880 mee. Ter verhoging van de feestvreugde kwam ook loc 1506 van HUSA langszij, gevolgd door een slijptrein. Later die dag kwam een cargomachinist een tyfoongroet brengen aan Blokpost Bunnik.


Denk om het afstapje

De nieuwe perrons van Hilversum zijn te hoog volgens de Europese richtlijnen. Het is goed dat dit soort dingen vanuit Brussel in de gaten worden gehouden*. ProRail gaat de sporen omhoogbrengen, want dat is eenvoudiger dan de perrons verlagen. Knipsel uit de Gooi- en Eemlander van 21 juli 2011, collectie Henk Koster.
*) Liggen de perrons in Brussel wel op de goede hoogte? We gaan dat toch eens nameten!


Draaistroomloc DE 6000

Simpelveld, 9 juli 2011. Model van een locomotief die nooit verder is gekomen dan de tekentafel: de DE 6000. Dit model is gebouwd door de heer L. Kleynen. Foto Cor de Rijke.


Hoorn toen & nu

Hoorn, 30 juli 1984 en 22 juli 2011. Sprinter 2874, resp. gemoderniseerde Sprinter 2960.


Moordenaar in het zonnetje

Hoorn, 22 juli 2011. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, waar de tram met deze bijnaam in rijdende staat bewaard is gebleven, organiseerde tot 21 augustus 2011 een tentoonstelling over de beroemde en beruchte stoomtram in ’t Gooi in een van de rijtuigen van de oorspronkelijke stoomtram. De (loco)burgemeesters van Muiden, Naarden, Laren, Blaricum, Bussum en Hilversum - waar de tram 130 jaar geleden ging rijden - openden de tentoonstelling met hun collega’s van Hoorn en Medemblik. Links staat SHM-directeur René van den Broeke.
vorige       start       omhoog