September 2007


Bunnik, 1 september 2007. Paardetram op de Stationsweg, op weg van het station (dat een heel eind van de Stationsweg afligt) naar een tentoonstelling van oude landbouwvoertuigen. Daar ben ik natuurlijk ook wezen kijken, niet per tram maar op de fiets. Voornamelijk oude tractoren, die met liefde door hun eigenaren worden verzorgd.


Rotterdam-Zuid, 27 september 2007. Paardetram op het Vrijenburgviaduct. Openbaar vervoer uit een andere tijd. Het materieel is van de firma Ad Baan & Zn uit Zwijndrecht. Foto Rob van der Rest.


Bij Zoetermeer, 1 september 2007. Traxx 186 113 met een aantal voor de HSL bestickerde Benelux-rijtuigen. Deze trein, met aan boord zo'n 350 vrijwilligers, was ingezet voor een ontruimingsoefening in de tunnel onder het Groene Hart. Foto Leen Dortwegt. Foto's van de ontruimingsoefening op www.feijenoordsemeesters.nl/HSL.htm#6.


Rotterdam, 4 september 2007. Een klein klusje voor RRF 19: de Taurus terugzetten op Waalhaven Zuid. Foto door machinist Marco Smit.


Brand in Emmerich

Op 4 september 2007 brak er rond 10.00 uur een grote brand uit in een loods bij station Emmerich. Door de rookontwikkeling en omdat er mogelijk giftige stoffen waren vrijgekomen, moest het treinverkeer worden stilgelegd. Foto gemaakt op 6 september door Rodney Beech. Lees meer over deze brand


Utrecht, 5 september 2007. Taxi's mogen overal rijden. Vinden taxichauffeurs. Wetten staan zelden in de weg, maar soms zijn er praktische bezwaren. Bijvoorbeeld een hekje. Foto Chris Heijmans, www.NU.nl.


Utrecht, 8 september 2007. Gedenkplaat in Hgb III, met namen van hoofdkantoormedewerkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Opvallend is dat van de vrouwen ook de voornamen worden gemeld. Deze gedenkplaat is zelden voor het publiek te zien, maar De Inktpot was dit jaar tijdens Monumentendag toegankelijk. Foto Eelco Storm.


Rijssen, 9 september 2007. Loc 6445 dacht: "Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben recht door zee!" Maar dit liep dus niet goed af... Foto's Niels van Dalen.


Utrecht, 9 september 2007. Journaliste maakt foto's van een medewerker van de Stichting Stichts Trammuseum (STM). In de achtergrond bijwagen 43 van de lijn Utrecht-Zeist van de voormalige NBM. De wagen stond deze dag aan het eindpunt van de sneltramlijn aan het Moreelsepark. De STM beschikt onder andere ook over motorwagen 20. De bijwagen is haar carrière begonnen als paardetram. Het doel van de STM is te komen tot een regionaal trammuseum annex museumlijntje in de omgeving van Utrecht.


Utrecht, 9 september 2007. Een rond 2000 gerenoveerd tramstel van de Sneltram Utrecht-Nieuwegein en een Citadis van Alstom, die voor een dagje proefrijden was overgekomen uit Mulhouse.


Bunnik, 14 september 2007. SSN-loc 01 1075 met de Thüringen Express op weg naar Duitsland.


Amsterdam Zaanstraat, 15 september 2007. Twee stoere neuzen uit de jaren vijftig: TEE en loc 1202.


Bunnik, 18 september 2007. UST96 passeert Blokpost Bunnik. Kijk en luister naar het filmpje.


Dertig jaar geleden. Wadenoijen, 18 september 1977. DE2 93 op weg van Utrecht naar Tiel.


Leusden, 16 september 2007. DE1 41 aan het eindpunt van de PON-lijn. Vroeger was dit een belangrijke verbinding tussen Amsterdam en Duitsland, via Amersfoort, Rhenen, Kesteren en Nijmegen. Foto Etienne Blaas.


Nieuw Buinen, 23 september 2007. Treinstel 186 van de stichting Historisch Streekvervoer Achterhoek (HSA) was op bezoek bij de STAR. Hier is het stel te zien als trein 3704 richting Musselkanaal. Foto Fokko van der Laan.


Hengelo, 29 september 2007. Tijdens een spoorevenement in Twente, met onder andere een materieelshow in Hengelo, was deze ICE op banden te gast. Foto NN.


Oldenzaal, 28 september 2007. Ook loc 451 van de MBS arriveerde op luchtbanden. Foto's Gijs Brefeld.


Tusveld, 30 september 2007. Tijdens het evenement "Mijn Openbaar Vervoer" waren diverse pendeltreinen actief. Onder andere dit Blokkendoosmaterieel. Op kop rijdt motorrijtuig Jaap, daarachter het stel van het Spoorwegmuseum, versterkt met een rijtuig van de SGB. Zo zagen de "stofzuigers" op de Oude Lijn er tachtig jaar geleden uit. Foto Fokko van der Laan.


In deze maand ook:
vorige       start       omhoog