September 2003: terug naar toen


Als je voor enkele details de ogen sloot (zoals een verdwenen stationsgebouw), leek het soms alsof de tijd een halve eeuw was teruggedraaid. Bij Den Dolder reed op 2 september 2003 treinstel 766 voorbij. Op 6 september passeerden kort achter elkaar het vooroorlogse dieseltreinstel 27 en elektrisch treinstel 273 het station van Hilversum.


Op 7 september 2003, de laatste dag waarop het Spoorwegmuseum open was, werd veel materieel naar een andere plek gerangeerd. Vanwege de spoorsituatie bij het museum was het vaak nodig om een flinke omweg te maken. Bij Bilthoven kon ik zodoende de "Kameel" en loc 1010 (met restauratierijtuig Wagon-Lits) vastleggen. Loc 1734 en Sik 361 verzorgden het rangeerwerk.


Bilthoven, 18 september 2003. Loc 50 3654 van de VSM is op weg naar haar thuisbasis. Een half uur na zons­ondergang (en ook een half uur te laat volgens de dienstregeling) passeert ze hier de ADOB in de Leijense­weg.

Meer nacht- en avondopnamen.


Herik Rail


Utrecht, 20 september 2003. Loc 1776 heeft bij Blauwkapel (spoorwegovergang Voordorpsedijk, in de lijn Utrecht Lunetten-Hilversum) een bonte stoet rijtuigen aan de haak. Het betreft hier een door Herik Rail georganiseerde rit. Herik Rail legt zich toe op het verhuren van treinen aan gezelschappen. Ze bezit enkele rijtuigen die in een blauw/oranje huisstijl zijn geschilderd, en die meestal opgesteld staan bij de SSN in Rotterdam. Verder worden naar behoefte rijtuigen bijgehuurd. In deze trein rijden het Mitropa-rijtuig van de SSN en drie van een Duitse touroperator (Centralbahn AG) gehuurde restauratierijtuigen mee.


Nog meer bijzondere ritten in 2003
vorige       start       omhoog