Filmpjes (divers)

Het laden van deze pagina kan even duren.ICE door Bunnik

Gefilmd op 23 april 2009.

VIRM door Bunnik

Gefilmd op 23 april 2009.In het spoorwegmuseum

Beelden uit Luzern (Verkehrshaus der Schweiz), York (National Railway Museum) en Utrecht (Nederlands Spoorwegmuseum). Gefilmd in 2007 en 2008.
Commercials

Commercials & grappige en spannende filmpjes.
Treinen door de herfst

NS-commercials uit 2004, toen er soms blaadjes op de rails lagen.
Bommelding

NS Klantenservice ontvangt een bommelding.
Wien Prater

Het Prater is een attractiepark in Wenen. Het is vooral bekend van het reuzenrad. In de film The Third Man (1949) speelt zich een beklemmende scene af in dit rad. In dit filmpje hoor je de titelmuziek, gespeeld door Anton Karas op citer. Het nummer is ook bekend als de Harry Lime Theme.
Gesproken reisadvies

Je hoort de gesproken reisplanner van www.ns.nl. Het scherm wordt regel voor regel voorgelezen, zodat er geen touw aan vast te knopen is. Deze functie is bedoeld voor blinden die met de trein op reis willen... (29 april 2008)
Burt Lancaster in "Le Train"

Beelden uit "Le Train" uit 1964, waarin Burt Lancaster de hoofdrol speelt. De film speelt zich af in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duitsers proberen een trein met Franse kunstschatten de grens over te krijgen. Gelukkig wordt dit plan verijdeld. Hierbij komen wel de nodige Franse gijzelaars om het leven. Een aardig detail is dat Burt Lancaster in de film eigenhandig de locomotief bestuurt, wat hem tijdens de vertoning voor een zaal Franse machinisten een applaus opleverde.
De recordpoging

Kijk mee over de schouder van de machinist! De opnamen in de cabine zijn gemaakt op 10 april 2010 tijdens een NVBS-excursie naar de KBE.
ProRail in actie tegen spoorlopers

1) De wereld draait door (10-04-2008), over protesten tegen het Ding Ding Dinglied. Het filmpje van ProRail is opgenomen in Bunnik. Een maand na deze uitzending werd hier een meisje doodgereden dat de gesloten overweg overstak.

2) Man bijt hond (25-11-2009), over treinenthousiast Robert Renes die aan zijn veiligheid denkt.foto: Werkplaats Tilburg, 20 januari 1971
Cabinn Hotel Odense / terugroepactie Lada

In september 2010 logeerden wij twee dagen in het Cabinn Hotel Odense (Denemarken). Dit reclamefilmpje laat iets zien van dit budgethotel naast het station. Het woord "cabinn" laat geen misverstanden bestaan over de grootte van de kamers, maar als je er alleen komt om te slapen is het prima. Bonusmateriaal: een terugroepactie van Lada.
Uw stem is ons visitekaartje

U luistert naar een aan NS-personeel uitgereikt singeltje. Het plaatje is omstreeks 1971 opgenomen. Samenstelling en regie Pieter Goemans, m.m.v. Henny Spijker, Alice Oppenheim en Hans Veerman. Vervaardigd in opdracht van de N.V. Nederlandse Spoorwegen. Het plaatje is een beetje versleten.

Fles in cadeauverpakking

Conference van Henk Elsink uit ca. 1970. Opgenomen op de b-zijde van het door de NS uitgegeven grammofoon­plaatje "Uw stem is ons visitiekaartje". Het plaatje is een beetje versleten.

Henk Elsink (1935-2017) was cabaretier, zanger en schrijver.ABCNS

ABCNS, een grammofoonplaatje uit 1964. Onderwerp: werken bij de NS.

Zie ook met MULO vele mogelijkheden.
OV-chipkaart en poortjes

"Gemakkelijk en veilig reizen met NS". Videofilm uit juni 2004, waarin ons werd voorgespiegeld dat we in 2007 met de chipkaart door heel Nederland zouden kunnen reizen. Het liep allemaal een beetje anders.


Goedgekeurd

Spoorwegmuseum, 25 mei 2013. Even de nieuwe attractie getest: De Vuurproef. Vooraf een aardig filmpje met Rutger Hauer, daarna een dollemansrit in een fantasietrein. Goedgekeurd. www.vuurproef.nl


Afgekeurd

Wereld 3 in het Spoorwegmuseum

Rit door het duister. De "wereld" waarin twee stoomlocs staan ingemetseld, is ontworpen door een decor­ontwerpster van de NOS. Ik heb een dvd waarop je haar tevreden ziet rondlopen, alles rustig bekijkend. Ze geeft er totaal geen blijk van dat de bezoekers dat niet kunnen. Die worden in het donker in een karretje rondgereden, en krijgen af en toe een paar seconden lang de tijd om iets in zich op te nemen, voordat het licht weer uitgaat. Net als de televisie zeg maar.

Dit filmpje is opgenomen met een infraroodcamera op 18 september 2010. Aan het eind klinkt een Wilhelm Scream.
Treinsurfen

Zie het thema Treinsurfen. Met instructiefilmpjes!Bunnik, 15 oktober 2014. De machinist van deze trein moest bij Utrecht Vaartsche Rijn rechtsaf, maar sloeg per ongeluk linksaf. Bij Bunnik ontdekte hij zijn fout. Snel terugrijden dus, voordat de treindienstleiding erachter komt!

Gekkies op Facebook

Medio 2017 plaatste ik dit filmpje op Facebook. Prompt begint een mij onbekende meneer ongevraagd commentaar te leveren: dat hij heus wel in de gaten heeft dat dit filmpje nep is en dat ik een sukkel ben. Die heb ik meteen maar geblokkeerd, net als een andere meneer die mijn tijdlijn met opmerkingen ad hominem dacht te moeten bevuilen (dat was een machinist die ooit het nieuws heeft gezocht met de opvatting dat ze hem maar directeur van NS moesten maken. Ha ha!). Tja, je maakt eens een grapje en meteen melden zich gekkies die de hele dag niets anders te doen hebben dan achter hun schermpje zitten, op zoek naar dingen waar ze zich aan kunnen ergeren. Neem een hobby of ga iets leuks doen met je kleinkinderen, denk ik dan.


The Slampampers

Spoorwegmuseum, 22 april 2018. Onvergetelijk optreden van de The Slampampers tijdens de Verzamelkoorts Parade. Gefilmd met Mobius ActionCam. You do Voodoo you do Voodoo to me. www.slampampers.com

Ha Nico,
Wat leuk en wat staan we er mooi bij, in het zonlicht ☺
Bedankt voor het delen!
Groeten uit Eindhoven, Leon Steuns, The Slampampers


Meer filmpjes
vorige       start       omhoog