Brieven aan de krant: maatschappelijke vraagstukken

Mijn eerste brief aan de krant stamt uit 1975, toen ik nog een heel erg linkse student was. En ook in de jaren daarna heb ik mij als onafhankelijk denker over uiteenlopende maatschappelijke, economische en wetenschappelijke vraagstukken uitgesproken. Hieronder een greep uit mijn oeuvre.

Muziekcentrum Vredenburg

Architect Herman Hertzberger. Opgeleverd in 1979. In 2009 gesloten om te worden omgebouwd tot Muziekpaleis, opnieuw onder architectuur van Hertzberger. In 2013 zullen we weten of er iets aan die verschrikkelijke akoestiek veranderd zal zijn.
Klik hier voor meer royalty.
Populisme in de krant ongewenst

Uit een column van Theo Klein in de Volkskrant van 20 januari 2001

Het 'populistische toontje' van de Volkskrant staat garant voor een gestage stroom brieven. Nogal wat lezers ergeren zich aan pogingen teksten toegankelijker te maken door amicaal en vaak modieus taalgebruik. Volgens hen staat dat gelijk aan vervlakking; dat wensen ze niet op hun deurmat.

De vorige aflevering van deze rubriek over het conflict tussen het Openbaar Ministerie en de Volkskrant en de rubriek van 6 januari over de cafébrand in Volendam, vormden voor lezers aanleiding het populisme opnieuw aan te kaarten. 'Een perfecte analyse van wat er aan de hand is met de Volkskrant', concludeert Nico Spilt uit Bilthoven in een e-mail.

Hij reageerde op de vaststelling dat in de artikelen over het grote beursfraudeonderzoek slordig met bronnen wordt omgegaan, dat ze soms veel weghebben van voetbalverslagen en dat krachtige beeldspraak niet wordt geschuwd. Dat NRC Handelsblad doorgaans een rustiger toon hanteert, is volgens Spilt een waarheid als een koe. 'Doe er iets aan!'

(rest van de column te vinden op internet)Meer brieven
vorige       start       omhoog