Oktober 2015


Op pad in oktober 2015 (filmpje)

Gevarieerde beelden uit Bunnik, Hilversum Mediapark, Baarn, en Utrecht Eurospoor. Onder andere containertreinen met 186'ers, treinen naar Berlijn met 1700'en, vuilnistreinen naar Crailoo, en de Kameel die een ritje reed met een gepensioneerd machinist. Een en ander afgewisseld met speciale opnamen van een stoomloc. Bekijk het filmpje!


I love the smell of steam in the morning

Bunnik, 10 oktober 2015. Loc 23 071 van de VSM is in de ochtendschemering op weg van Dieren naar Rotterdam, om luister bij te zetten aan de open dagen van de SSN. De stoomloc kreeg voorspan van loc 203-2 van VolkerRail, die toevallig ook die kant op moest. De VSM is niet zo ingesteld op het delen van dit soort informatie met haar donateurs, maar dankzij mijn bronnen stond ik toch tijdig gereed om een filmpje te kunnen maken.


Stoomselfie

Rotterdam Noord, 10 oktober 2015. Stoomselfie. Gemaakt met telefoon + fisheye-lens.


Stoom op 10 en 11 oktober 2015

Loc 23 071 van de VSM komt op 10 oktober door Bunnik, op weg naar Rotterdam. Loc 65 018 van de SSN langs het perron in Gouda. Stoombeelden op het SSN-depot in Rotterdam. Vertrek van SSN 011 075 uit Gouda. Loc 23 071 door Hilversum op weg naar Apeldoorn (op 11 oktober gefilmd door mijn zus.) Klik voor filmpje


Stoom in Boekelo

Boekelo, 4 oktober 2015. Loc 7853 van de MBS. Foto Marcel Elsendoorn, gemaakt toen hij op pad was met zijn oldtimer bromfiets.


Spoorwegmuseum Utrecht, 2 oktober 2015. Museumtreinstel 273 poseert voor een staatsieportret.


Spoorwegmuseum Utrecht, 2 oktober 2015. Veel museumobjecten zijn te zien in 'Loods Nijverdal', een voormalige goederenloods. Het spoorwegmuseum in York heeft ook zo'n gemaakt-rommelige loods, alleen is die zo groot dat het hele Utrechtse museum erin zou passen.


Op Eurospoor scoorde ik in oktober 2015 een leuk railbusje: Primex 3018 met bijwagen 4022. Ik dacht dat ik aardig bekend was met het assortiment van Märklin, maar deze kende ik nog niet. Ook de bekende handelaar waar ik dit setje kocht had niet meteen in de gaten dat hij zowel motorwagens als bijwagens in zijn stal had liggen. Het combineert mooi met mijn Dampftriebwagen Bauart «Bunnik». Ze rijden net zo hard.


Arnhem, 24 oktober 2015. Treinstel 466, gefotografeerd door Jan de Kroon.


De minder begaafde medemens

Meter per neer

Altijd al een "meter per neer" uit een Hondekop willen hebben? Zoek niet langer! Den Daas uit Borne heeft er eentje in de aanbieding (18 oktober 2015). Uit de foto blijkt dat het om een meterpaneel gaat. Mogelijk klinkt 'paneel' in Borns dialect als 'perneer'. Ik verbaas me over dit soort advertenties. Of eigenlijk allang niet meer. Er zijn mensen die na vele jaren hun Märklin-spullen willen verkopen. Moeilijk woord, Märklin! Dus dat kijken we niet even na, dat schrijven we zoals we dat altijd hebben uitgesproken. Als Merkelin ofzo. Dat staat niet alleen suf, het is ook niet slim, want kopers die naar Märklin zoeken, vinden jouw advertentie dus niet. 'Vekeerd in goede staat', staat er dan meestal ook nog bij. Dat zie ik zo vaak, dat het me afleidt als iemand een keer 'Verkeert in goede staat' schrijft. Verkopers die geen 'onzinbiedingen' willen, hebben doorgaans een onzinbod in hun hoofd. Op dat soort advertenties reageer ik dan ook nooit.

Schuldige locomotieven

Stoomloc 41 241 staat sinds 2006 geparkeerd bij de SSN in Rotterdam. Deze loc verhuist naar de VSM en zal daar worden opgeknapt. Mooi nieuws. Op Facebook (31 oktober 2015) een kleine discussie over de vraag of er geen bordje moet komen dat deze loc tijdens de oorlog is gebouwd. Nou, dan zou de VSM heel wat bordjes moeten laten maken! Ene Leo van Engeland doet ook een poging tot duit in zakje, door het over de 'hollanschede schaburg' te hebben. Dat is een onomatopeïsche benadering van 'Hollandsche Schouwburg'. Mark Rutte, geschiedenis gestudeerd, had daar nog nooit van gehoord. Weet jij het ook niet? Je zit nu toch achter de computer, dus binnen een minuut kun je er achterkomen. Zoals Leo van Engeland er ook achter had kunnen komen hoe je Hollandsche Schouwburg spelt. Maar ja, kom maar eens op het idee. Gelukkig is Leo dan weer geen minister-president.
vorige       start       omhoog