November 2013


Amsterdam, 19 november 2013. Het team van Langs de rails tijdens een afscheidsrit met de eerste generatie metrostellen van het GVB.


Amersfoort, 15 mei 1969 (mat.'36 625) en 23 november 2013 (VIRM).
Door het bestuur van de NVBS was ik uitgenodigd voor een relatiedag op zaterdag 23 november 2013. Het NVBS-honk in Amersfoort is op zich geen onvertrouwd terrein voor mij, maar het is altijd leuk om wat lotgenoten te treffen. Ook maar weer eens een Toen & nu proberen te maken. In 1969 was ik trouwens al enkele jaren lid van de NVBS.Nep-Sinterklaas gesignaleerd op perron

Het is weer zover: de Sint komt aan in ons land. De pakjesboot zal aanmeren in de Zuiderhaven in Groningen. De dagen daarna vervolgt de milieubewuste Sint traditiegetrouw zijn reis per spoor en zal hij op vele stations in Nederland verwelkomd worden. De goedheiligman wordt in Groningen door honderen kinderen enthousiast ingehaald. We proberen met evenementen als deze zo veel mogelijk rekening te houden in de planning van onze werkzaamheden. We willen voorkomen dat een spoor buiten dienst wordt gesteld op het moment dat er een grote stroom reizigers wordt verwacht. Iedereen kan dus een voorbeeld nemen aan de treinreizende Sint en per spoor naar de intocht komen. Bron: ProRail, 15 november 2013.

De Sinterklaas op deze foto is natuurlijk nep. De echte Sint heeft, als katholiek bisschop, een kruis op zijn mijter. Geen politiek correcte streep terwille van andersdenkende kindertjes.Verpieterde feestdagen

In Duitsland heeft de discussie over Zwarte Piet een extra dimensie gekregen.

(kalender van de HSB uit 2009)D66 stemt tegen het reddingsplan van de ZLSM

De toekomst van de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij is voorlopig veiliggesteld. Het Limburgs Parlement heeft besloten de eigendommen van de ZLSM over te nemen. Het gaat dan om bijvoorbeeld het spoor, de overwegen en de gebouwen. Voor het onderhoud daarvan trekt het Limburgs Parlement de komende jaren 3,5 miljoen euro uit. De gemeenten langs de toeristische route van het Miljoenenlijntje dragen samen 1,5 miljoen euro bij. Dat zijn Valkenburg, Simpelveld, Kerkrade en Gulpen-Wittem. De ZLSM heeft zelf ook een uitgewerkt plan opgesteld voor meer eigen inkomsten, meer bezoekers en een betere promotie. De laatste jaren kwam de ZLSM keer op keer in financiële problemen en moest ze een beroep doen op de provincie. Met de nu gekozen oplossing moet dat voorbij zijn.

Bron: www.l1.nl, 15 november 2013. De enige partij die tegen het reddingsplan heeft gestemd was D66.
Door rood rijden zonder het te weten

'Het is ronduit schokkend', stelt SP-Kamerlid Farshad Bashir. 'Reizigers zijn in gevaar gebracht. Er is bij ProRail bewust besloten om de Kamer niet te informeren over de risico's', meent hij. ProRail heeft volgens Bashir nooit verteld dat het zogenaamde atb-vv-systeem, dat moet voorkomen dat treinen door een rood sein rijden, niet helemaal veilig is. Machinisten kunnen niet op hun dashboard zien of het systeem aan of uit staat. Als het uit staat, kunnen machinisten door rood rijden, zonder dat ze het weten.

In het AD van 15 november 2013 komt het wakkere kamerlid Farshad Bashir aan het woord. Die is kennelijk niet bekend met het handige systeem dat machinisten al heel lang hebben om de seinen te kunnen zien: een raam.

vorige       start       omhoog