November 2012


Sittard, 2 november 2012. Loc 1612 in DB-kleuren. Foto Francesco Biondina.


Amaliatunnel

Hilversum, 22 november 2012. Tijdens de opening van de nieuwe Amaliatunnel gaven enkele bijzondere voertuigen acte de présence. Zoals een Scania-Vabis touringcar uit 1960 van de firma Beuk uit Noordwijk, en een Ford AA uit 1931 van de Baarnse brandweer. Foto's Henk Koster (boven) en Edward Bary (midden en onder).


Op reis met de koninklijke trein

Op 22 november 2012 kreeg de Slowaakse president Gašparovič een rit aangeboden met de koninklijke trein. Vroeger werden dit soort ritten zo veel mogelijk geheim gehouden, maar tegenwoordig staan ze gewoon in de reisplanner. Als intercity, dus iedereen met een kaartje mocht mee!

We zien hier de trein in Utrecht, op weg van Amsterdam naar Helmond. Het koninklijke rijtuig in het midden, aan weerszijden twee kort daarvoor blauw geschilderde begeleidingsrijtuigen. Wie goed kijkt ziet Beatrix wuiven!


Trein van Arriva in NS-kleuren

Zwolle, 27 november 2012. Foto Michel van Rijnberk. Het hoort natuurlijk niet, maar klammheimlich vinden wij het wel goed gedaan. http://nos.nl/artikel/445619-trein-arriva-beklad-in-kleuren-ns.html


Trein van NS in Arriva-kleuren

Hilversum, 30 november 2012. Graffiti-spuiters hebben een nieuwe Sprinter van de NS bespoten in de kleuren van Arriva. Het bedrijf heeft aangifte gedaan... Foto Henk Koster.


Apeldoorn De Maten, 23 november 2012. Buffel van RegioNS op weg naar Zutphen. Op 9 december neemt Arriva de dienst over.


Apeldoorn, 23 november 2012. Locon 9905, in 1982 op de baan verschenen als NS 1636, later 1836, met het stadswapen van Heerenveen. In 2011 is de loc overgegaan naar Locon Benelux, die er onder andere vuiltreinen mee rijdt.


Breukelen, 28 november 2012. Locon-loc 9901 (ex 1827) is gestrand met een containertrein op weg naar Rotterdam. Loc 6430 van de wegsleepdienst van ProRail is te hulp geroepen. En thuis werden de aardappels van uw webmeester koud, want er vielen allerlei treinen uit doordat een perronspoor was versperd. Om 17:05 kwam het konvooi op gang.


Werk van Kakhiel. Voor meer check www.facebook.com/kakhiel.


Utrecht, 8 november 2012. Niet lachen, dit was voor het goede doel! Op een personeelsfeest kon je tegen betaling pasfoto's laten maken in zo'n fotocabine. De opbrengst was bestemd voor Movember, samentrekking van moustache (snor) en november. Mannen laten in november hun snor staan om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor gezondheidsproblemen van mannen, speciaal prostaatkanker. nl.movember.com


Trein breekt doormidden. Maar dat is dus helemaal niet gevaarlijk.

Bij Sassenheim is vrijdag 23 november 2012een trein in tweeën gebroken. Volgens een woordvoerder van de NS is er geen gevaar voor de veiligheid geweest en zijn er geen gewonden gevallen. Wanneer de kabels van een trein breken gaat gelijk de druk van de trein af waardoor de trein remt. Er had natuurlijk op dat moment iemand tussen de twee rijtuigen kunnen zijn. Die was dan op de rails gevallen, denken wij als simpele ziel. NS-woordvoerder Eric Trinthamer legt echter uit dat het misschien theoretisch mogelijk gevaarlijk zou hebben kunnen zijn geweest, maar omdat er niemand stond was dat niet het geval. www.omroepwest.nl/...

Hoor en wederhoor. Het kan natuurlijk zijn dat NS-woordvoerder Eric Trinthamer verkeerd is geciteerd door de journalist. Ik heb hem een mailtje gestuurd met de vraag of dat zo is, of dat hij dom is. Geen reactie gekregen, waarmee de vraag wat mij betreft voldoende is beantwoord.

Zie ook een ertstrein breekt doormidden.


Rook waait over het Westland. De Westlandse Stoomtram, het Delflandspoor en de Westlanders, 1881-1970. Hans van Lith. Uitgeverij Kimabo, 2012. ISBN 9789490920067.

Uitgebreide boekbespreking.

Deel 45 in de boekenreeks van de NVBS.
vorige       start       omhoog