Juni 2009


MBS 7 "Kikker" tijdens "125 Jaar Schaddenspoor" op 1 juni 2009, hier ter hoogte van Veldmaat (Haaksbergen), als trein 127S richting Boekelo. Foto Fokko van der Laan.


Amstelveen, Handweg, 1 juni 2009. Dit lijkt op een wat scherp afgestelde ahob. In werkelijkheid is dit een hbhob: handbediende halve-overwegbomen (voor zowel het sluiten als het openen van de overweg moet worden gesleuteld). Niet te verwarren met een hahob: een halfautomatische ahob (sluiten met de hand, openen gaat automatisch). Inmiddels is deze overweg verdwenen. De tram is een Haagse PCC-car die rijdt op de Elektrische Museumtramlijn Amsterdam. Foto Bart Gerritsen.


Amsterdam, 2 juni 2009. Reclame in de sneltram naar Amstelveen.


Delft, 12 juni 2009. SSN-loc 01 1075 is met een trouw­trein op weg van Den Haag naar Rotterdam. Foto Sander de Korte. Ik stond hier om dit filmpje te maken. Hierin zie we een bekende filmer over het perron lopen.

Bij Culemborg, 12 juni 2009. Links is nog een restant te zien van de oude spoorbrug. Foto Kees Wielemaker.


Lage Zwaluwe, 13 juni 2009. De machinist van een Beneluxtrein is gestopt om een brandende biel te doven. Hij gebruikt daarvoor een brandblusser die mannen altijd bij de hand hebben! Foto René Mathot.


Blokpost Bunnik, 21 juni 2009. Loc RRF16 is als trein 91999 op weg van Amersfoort naar Emmerich, om vandaar met Eurailscout UST 02 een meetslag over de Betuweroute te maken. Een leuk klusje op vaderdag voor Marco Smit, die bij de blokpost zo vriendelijk was even de Dolf te doen.

Hemmen-Dodewaard, 21 juni 2009. Loc RRF16 met Eurailscout UST 02 op de Betuweroute. Foto Roel Huisman.

Utrecht, 17 juni 2009. Wat is ze lelijk hè, Karla Peijs? Ik bedoel natuurlijk de UST 02 van Eurailscout!


In het weekend van 20/21 juni stond het Spoorwegmuseum in het teken van Thomas the Tank Engine. Ook enkele Nederlandse locs moesten aan een antropomorfologische gedaanteverwisseling geloven. Foto Bernd-Jan Kraan.


Op zondag 28 juni was het vanwege werkzaamheden een dooie boel bij Blokpost Bunnik, dus voor mijn dagelijkse dosis treinenlucht ben ik even naar het Spoorwegmuseum gefietst. Ondanks mijn gevorderde leeftijd red ik dat in een half uur. De toegang is voor mij gratis: ik ben al tientallen jaren "vriend" van het museum. Op de terugweg ben ik langs Utrecht Lunetten gefietst, Daar was men bezig met het verwijderen van een overbodig geworden kruising. Daar stond ook een V100 met een werktrein, de enige trein die ik deze dag door Bunnik heb zien komen.


Tube undergoes language upgrade

Ticket machines on the London Underground (LU) have been upgraded to operate in 17 different languages. Some of the touch-screen machines were already available in six languages - English, French, German, Italian, Japanese and Spanish. From Monday, all machines in every station will also have Arabic, Bengali, Chinese, Greek, Gujarati, Hindi, Urdu, Polish, Punjabi, Tamil, and Turkish. More than 300 languages are spoken in total in London.

Kulveer Ranger, Transport Director to the Mayor of London, said: "Boosting the number of languages on our ticket machines is just another step in making life easier for those who live in, or travel through, the capital." He said it would give many people added confidence, help maintain London as a city that supports its cultural diversity and would also improve tourists' visits to the city. LU is undertaking a major programme of renewal as part of Transport for London's Investment Programme.

En inderdaad: Nederlands zit er niet bij, maar wij spreken toch allemaal Engels. (bron: BBC News, 1 juni 2009)Botsing Gouda schuld conducteurs en machinist van intercity

Het onderzoek van IVW is afgerond. Conclusies: de eerste hoofdconducteur gaf het vertreksein terwijl het witte licht niet brandde; de tweede hoofdconducteur zag dat het witte sein niet brandde maar stapte in en greep niet in; de machinist kreeg in zijn cabine een groen vertreklicht maar lette niet op het sein buiten dat nog steeds rood was. Een factor die ook een rol speelde was dat de omgeleide Thalys door de verkeersleiding via een perronspoor was ingelegd in plaats van via het voor de hand liggende doorrijdspoor. Onderzoeksrapport Inspectie Verkeer en Waterstaat te vinden op www.ivw.nl.
Wakkere diender laat documentje slingeren

Interessante informatie voor drugskoeriers en milieuactivisten, gevonden in de prullenbak van een trein, op GeenStijl.

vorige       start       omhoog