Maart 2008


Utrecht Centraal, 7 maart 2008. Als ik machinist was, zou ik me ernstig beledigd voelen door de apparatuur die hier tussen het spoor is aangebracht. Alsof ik niet weet dat je voor een rood sein moet stoppen! Alsof ik niet getest ben op kleurenblindheid! Dat er op de vrije baan ATB is ge´nstalleerd kan ik me nog voorstellen. Maar niet langs een perronspoor waar je maar met een sukkeldrafje overheen mag rijden. Maar blijkbaar is het toch nodig. De gele baken zijn een uitbreiding op de bestaande automatische treinbe´nvloeding: ATB-Vv (verbeterde versie) of ATB++.
www.tijdvoorlezen.nlOud Zaltbommel, 11 maart 2008. Op 11 en 12 maart werden in opdracht van ING enkele ritten gereden met Herik-rijtuigen. Tijd om Railion-loc 1615 even schoon te maken was er zo te zien niet. Foto Hidde Romeijn.


Tilburg en Utrecht, 15 maart 2008. De Kameel reed vandaag een afleveringsproefrit, tevens instructierit voor een aantal machinisten. Vanuit Tilburg ging het via Nijmegen, Meerlo, Arnhem en Bunnik (waar een groet werd gebracht aan uw webmeester) naar het Spoorwegmuseum. De Kameel is weer geheel dienstvaardig, maar zal alleen beschikbaar zijn voor de NS-directie, niet voor verhuur aan gezelschappen. Foto's Remco van den Bosch en Huub van Meurs.


Snelle webmeester, snelle treinen!

 

Amsterdam, 17 maart 2008. UIC HIGHSPEED 2008, the 6th World Congress and Exhibition on High Speed Rail. Foto Jeroen Mooij. Rechts: Van TEE (1957) tot HST (ontwerp). Gefotografeerd in NŘrnberg (2005) en Amsterdam (2008).


Amsterdam RAI, 17 maart 2008. Schaalmodel van de voor de HSL-Zuid bestelde treinstellen. Het eerste treinstel, bijnaam "Albatros", is klaar en wordt nu getest in TsjechiŰ. Zie www.trenomania.org.


Bilthoven, 2 mei 2006. Wachten voor de ADOB in de Leijenseweg. In het weekend van 22/23 maart 2008 vonden werkzaamheden aan het spoor plaats, waarbij ook deze overweg werd aangepast. Het portaal is verwijderd en het detectiesysteem is veranderd. Hiermee hoopt men de lange sluitingstijden van de bomen te verminderen. De proef heeft niet het gewenste effect gehad, ook niet voor de veiligheid omdat door de lange sluitingstijden er nu meer mensen onder de bomen doorgaan. De dubbele bomen zijn gehandhaafd. De werking is nu zoals die bij de ADOB in Diemen.


Bunnik, 29 maart 2008. Zelflosser type Fcs. Er bestaat ook een langere versie, type Facs. Kenmerk van deze types is dat ze gedoseerd gelost kunnen worden. Andere types lopen in ÚÚn keer helemaal leeg als de kleppen worden geopend.


Hilversum, 29 maart 2008. Post T is gesloopt, precies 50 jaar nadat dit seinhuis in dienst is gekomen. Foto Dick van Aggelen.

Hilversum, 5 januari 1971. Post T in betere tijden.
vorige       start       omhoog