Februari 2008


Signaal veilig bij blokpost Bunnik! (4 februari 2008)
Ik wil de seinvleugel eigenlijk links op de gevel monteren, maar daar moeten we het nog in een huisvergadering over eens worden... Tevens houd ik mij aanbevolen voor een fluitbord (SR 312).


Rotterdam en Utrecht, 7 februari 2008. Twee voertuigen van BAM, waaronder een voormalig Duits postrijtuig, dat nu is ingericht als geluidmeetrijtuig. BAM Rail is een van de spooraannemers die de buit onderling hebben verdeeld toen de marktwerking op het spooronderhoud werd ingevoerd. De twee andere grote spooraannemers zijn VolkerRail en Strukton. Strukton is voortgekomen uit onder andere de vroegere NS-bedrijven Spoorwegbouwbedrijf en Elektrorail.


Bushalte in Zeist, 9 februari 2008. "Don't forget valentine!" (14 februari). Voor je het weet loop je op een echtscheidingsbeurs rond...


's Hertogenbosch, 31 januari 2008. Ik heb de site www.allesoverscheiding.nl even gecheckt. Zeer betrouwbaar hulpmiddel voor wie gedoe op dit gebied heeft. Behalve als je een relatiecoach in de provincie Utrecht zoekt. Die is er wel, in Zeist, maar daarvoor moet je Noord-Holland aanklikken. Op een behulpzaam mailtje wordt niet gereageerd. Maar zeg dus nooit dat ik niet mijn best heb gedaan om relaties in de provincie Utrecht te helpen redden!


Utrecht CS, 20 oktober 1995. NMBS-loc 2555 met een omgeleide trein naar Parijs. Utrecht Centraal, 7 februari 2008. VIRM-materieel als trein naar Maastricht.


Utrecht Centraal, 18 februari 2008. Soms blijkt er bij het spoor nog weleens een klein potje geld te zijn waarmee iets leuks kan worden gedaan. In de voetgangerstunnel die ooit onder de (toen nog drie) perrons is aangelegd, is te zien hoe die tunnel en de perrons er vroeger uitzagen. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van een foto van Kees van de Meene uit 1957, waarop een TEE-treinstel tijdens een proefrit is te zien. De sport is dan natuurlijk om die foto van vijftig jaar geleden opnieuw te maken, nu met een ICE-treinstel erop. De perronoverkapping is nog steeds hetzelfde, maar dat is dan ook zo'n beetje het enige wat aan het oude station Utrecht herinnert.


Laggenbeck (Ibbenbüren), 9 februari 2008. Sinds de nieuwe Duitse dienstregeling rijdt WestfalenBahn ook tussen Bad Bentheim-Bielefeld Hbf. Flirt ET 013 is onderweg naar Bad Bentheim. Foto Fokko van der Laan.


Woerden, 12 februari 2008. Loc 5812 van ACTS dendert voorbij met een lange containertrein uit Rotterdam.


Wakker worden van een slijptrein is één ding. Wakker worden van de Bunnikse brandweer die op weg is naar een brandende slijptrein is weer een andere ervaring. Knipsel uit 't Groentje van 13 februari 2008, verschenen op 12 februari...


Papenburg, 16 februari 2008. Loc 103 235 reed als TEE 91300 van Mannheim naar Papenburg. De reizigers konden daar de Meyer-werf bezoeken. Zo'n "stillechte" TEE doet aan de jaren 70 denken, alleen kon de E03 toen nog niet in Papenburg komen: daar regeerde nog steeds de stoomloc. Foto Alfred Oosting.Utrecht Rijnsweerd, 17 februari 2008. Panoramafoto vanaf de bushalte bij het Provinciehuis. Gemaakt door een Fortis-collega die zich na zijn zondagsdienst op de computerzaal een beetje stond te vervelen toen hij op de bus stond te wachten. Gefotografeerd met mobiele telefoon en aan elkaar gemonteerd door Arjan de Jong.

vorige       start       omhoog